Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Evet, toplu konutlarda durum daha karışık ve portlar limitli. Bilmiyorum elbet vardır asla kullanmayacak bir daire, yaşlılardır vs... Yada ortak kullanımı öneririm, çatıdan çatıya 5ghz çanak ve modemle çok az bir ping artışıyla alabilirsin router larından bağlantı.

  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Benim zaten gayet iyi bir VDSL internetim var, 94 download alıyorum, pingim de 5ms 🥰 , Fiberi 1000 Mbit için istiyorum sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam parasını verip alt yapı getirtmekten başka çaren yok galiba. Bende aynı durumdayım da o yüzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

    Para vermem, VDSL ile devam ederim, eğer VDSL bozulursa Kablonet DOCSİS şebekeye geçerim, şu an odamın içine kadar gelen aktif Kablo şebeke var, 100/20 hız veriyor.

  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Bizimde 2 yan apartmanda var, evimin önünde manhol var ona rağmen getirmiyorlar. arada 100mt yoktur bile.


    2 yan apartmana mı talep açmalıyım sizin durumuzdaki gibi olması için? ama orada zaten fiber var, fiber olan yere neden kablo çeksinler ki

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Apartmanlarda durum ne bilmiyorum ancak iş saha ekibinde bitiyor. Eğer isterlerse ince tek kıllı bir kablo çekebilirler o apartmandan senin apartmana eğer bir yer varsa. Kabul etmezlerse sen bir port açtır kendine, kablo çekecek birini bul kabloyu satın al ve çek.


    Benim bulunduğum yer müstakil evlerin olduğu biraz şehir kenarı bir mahalle, istesem çapayla bile kendime çukur kazıp buradan evime kadar çekebilirim kablo.

  • 2024 Mart Ayı itibariyle artık DSL santralinde yeniden başlatma sorunları belirdi, bir süredir rastgele zamanlarda bazen günde 8-10 defa tüm sokağın DSL sinyali kesiliyor, tam 3 dakika sonra geri geliyor.

    Sanırım DSLAM santralim 10uncu yaşında ömrünü dolduruyor, Fiber de gelmediğine göre önümüzdeki süreçte DOCSİS'e geçmem gerekebilir.

  • Dün geceden beri DSL sinyalim tam 18 defa kesildi, kesinti süreleri 3 dakika ile 40 dakika arasında değişmekte. Komşuları kontrol ettiğimde sinyalin herkeste kesildiğini görüyorum, yani saha dolabında bir sorun var. VDSL artık can sıkıcı bir hale gelmeye başladı, VDSL'i öven arkadaşlara duyurulur, ben bu kesilip duran DSL ile 10 yıl daha nasıl devam edeceğim ??

  • Çözümü belli; bütçe sorunu yoksa fiberin gelmesini beklemeyip fibere gitmek lazım. Yahni; fiber altyapıya sahip yeni bir konutta ikamet etmek gerektiğini düşünmekte ve ifade etmekteyim. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Kiracı olsam olabilirdi, ama mevcut durumda bu imkansız.

  • O zaman şöyle yaparız; mevcut konutu kiraya verip fiberli konuta transfer oluruz. Başka çözüm yolu da yok gibi.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Mevcut konuttan çıkıp başka konuta gitmek bana en azından 25-30 bin liraya patlar. Zaten Türk Telekom'a 40000 lira verirsem bana Metro Ethernet çekiyorlar, değmez ki.

  • O zaman böyle yapalım; evi satıp faize yatırsak. Hem kira giderini karşılarız hem de üstüne güzel para kalır. Böylece 40000 TL vermeyiz; o da kar hanesine yazılır. Kağıt kürek kazma işleriyle de uğraşmamış oluruz.  

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    gayrettepe PTT'nin bahçesine prefabrik ev yapayım, oradan bedavaya çekerim 😇


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O da olmaz; izin vermezler. Şöyle olur; prafibrik yerine karavan alırsan olur. Olur mu olur.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    İyice sıyırdım kafayı 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfurullah; fibere takmayacaksın vdsle takılacaksın.

    Tek çare Yiyituber olmak galiba. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Belki basit ısı problemidir. TT'ye sorunu bildirin gelip baksınlar malum saha dolaplarına pek bakılmıyor tozdan fanların çalışmayı durdurduğu sahalar var. Onda kart yandığı için tabii hemen müdahale ediliyor. Genel açıdan bakarsak ise evet ne yazık ki 10 yıldan sonra saha dolapları sorun çıkarmaya başlıyor.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Isı problemi değil çünkü ben bu sorunu kış aylarında da yaşadım, dışarısı 5 dereceyken ısınması pek olası değildi. 3-4 ay önce de aynı şekilde şeyler olmuştu, günde 4-5 defa DSL sinyalleri kesiliyordu. Ama genelde 1-2 saat sonra düzelirdi.

    Şu an 1 gün olacak halen internet kullanılmaz halde, DSL sinyali 15 dakika var 15 dakika yok, varken sorunsuz şekilde kullanıyoruz interneti, sonra bir anda gidiyor. Oyun girmek imkansız, bir Youtube videosunu bile bitiremiyoruz.

    Arka sitelerde yaşayan bir tanıdıktan Wifi alıcı kullanarak internet almaya çalışıyorum ama o da 2-3 Mbit zar zor çekiyor, umarım benimle birlikte sokağımdaki komşular da arıza bildirir ve bu sorunu çözerler.

    Eğer çözülmezse KabloNet'e başvurmak durumunda kalacağım, odama kadar gelen kabloTV hattı var, oradan DOCSİS ile internet alırım en kötü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 24 Nisan 2024; 18:45:15 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Kablonet'e geç bence. Fiber kullanmadan önce, T.t dsl kart arızası ayağına sürekli bağlantıyı kesiyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.