Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgili yönetmeliği paylaşabilir misiniz? Veya ismini biliyorsanız söyleyebilir misiniz ben kendim bakayım? Merak ettim de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkede türk Telekom fiber döşeyecek. Ondan sonra süperonline, Vodafone hepsi aynı sokağa ayrı ayrı fiber döşer.
    Böyle aptalca gerizekalıca işler yapıyorlar.
    Süperonline bir yere fiber döşesin, hemen Türk Telekom döşer ne eksiği var. Aynı sokakta 5 firmanın altyapısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    https://www.btk.gov.tr/bina-ici-elektronik-haberlesme-tesisati

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, birisi çekerse hepsi çekiyor.
    Ama birisi çekmezse hiçbiri çekmiyor. Yıllar geçse bile getirmezler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turksat sadece İstanbul'da değil, hizmet verdiği diğer şehirlerde de senelerdir neredeyse hiç genişlemiyor. Yeni şehirlere zaten yatırım yapıyorlar en son 5 sene önce Bolu'ya girmişlerdi o kadar.

    Buraların fibere dönüşümü bir tercihten öte artık bir zorunluluk. Çünkü koaksiyel sahalar artık kapasiteyi karşılamakta zorlanıyorlar.


    Kırsala yatırım çok mantıksız neden? Adı üstünde kırsal, yüksek yatırım maliyeti ama düşük homepass. Herkes 1Gbps paket bile alsa hane sayısı az baştan şehire kıyasla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Hocam bu altyapı döşemeyle alakalı değil ki. Bina içi tesisatın şartlarını anlatıyor. Bina içi tesisat da altyapı sahibi işletmecileri değil müteahhitleri ilgilendiriyor. Ki zaten 4. maddenin i bendinde yüklenici kişinin yapı müteahhidi olduğu belirtilmiş :

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    Yani bunun yeni binalara fiber kurmakla ilgisi yok. Müteahhitlere "iç tesisatı son teknolojiyle döşeyin" diyor sadece. Altyapı sahibi işletmeciler de istediği gibi altyapısını kurar veya kurmaz, kendine kalmış. Ha TT özelinde konuşacak olursak son birkaç yıldır sıfırdan altyapı çekeceği binalara FTTH kuruyor, bu kendi politikası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Doğrudur , son zamanlarda yeni binaları inşaat halinde bakmaya giderken fiber kabloları hep gördüm.


    Fiber yerine binaya vdsl çeken sayısı az diye biliyorum. Daha doğrusu duymamıştım.

  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Fiber kablo bakırdan ucuz olduğu için Fiber çekiyorlar. Yoksa bakır çekip VDSL verirlerdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Doğru.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türksatı hiç sevmiyorum zaten, çoğu yerde kopma ping sorunu yaşatıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Ben de civardaki inşaatten yeni çıkmış binaları inceliyorum da buralarda bir tanesi hariç OBK döşeli bina görmedim. Büyük bir çoğunluğu bakır kabloyu döşemiş geçmiş. Müteahhitlerin BTK'nın bu kararından haberi mi yok var da umursamıyorlar mı bilemiyorum.
    Ama anten konusunda isteneni yapmışlar. Çatıda tek bir çanak anten. Bazıları bina içerisinde bir splitter ile RG6 kabloları tüm dairelere, daire içerisinde sigorta panelinin oradaki bir splitter ile da tüm odalara dağıtmışlar. Bazıları da bina içerisine splitter koymamış, çanak antende daire sayısı kadar çıkışa sahip LNB kullanmış.
    Muhtemelen bunun başka bir açıklaması vardır. Yani mesela başka bir yönetmelikte çanak anten kirliliği istenmiyordur da mecburen böyle yapıyorlardır. Ya da maliyeti daha düşüktür vs.
    Aksi halde BTK'nın bu kararının bir kısmını uygulayıp bir kısmını pas geçmenin mantıklı bir açıklaması yoktur herhalde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Maalesef durum bu şekilde. İstanbul un pek çok bölgesinde bahsettiğiniz durum var. Kablonet yetkilileri ne düşünüyor bu konuda düşüncelerini okuyabileceğimiz yerler olsaydı çok güzel olurdu esasen. Ancak sanırım bütçe meseleleri var bu hususlarla ilgili, detayını ise onlar açıklamadıkça bilemeyeceğiz sanırım.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    TürkSat devlete ait, devletin cebinde de pek para yok. Bu yüzden var olanla idare ediyorlar herlalde

  • Valla bilmiyorum inanın ama Cimer üzerinden Türksat Kablonet e bu yatırımlarla ilgili bilgi almak adına başvuru yapılabilir.

  • Hocam şöyle ki, binaya kadar fiber şartı yok. Bakır üzerinden de güncel ve yüksek hızlar verilebiliyor (50,100 gibi) ve bu sebeple dediğin gibi bakırı döşeyip geçiyorlar. Haliyle sorulsa, bakırdan da yüksek hız verilebiliyor diyecektir yani. Tabi bu bakır da kaliteli mi kalitesiz mi bilmiyoruz yani. Onun dışında bazı yeni binalarda hiç kablo yok çünkü fiber kabloyu işletmeciler çekiyor diye hiç bakır koymuyorlar. Ancak bu sefer de işletmeci oraya fiber planlamıyor ise, bu kez de bina internetsiz kalıyor ve binada şebeke yok deyip geçiyorlar. Bazı bölgelerde de fiber kabloyu işletmeci veriyor bazı bölgelerde de elektrikçiye çektirin diyorlar. Velhasıl bir standart varsa bile bu işte, kimsenin uyguladığını sanmıyorum. İş görülüyor mu görülmüyor mu düzlem bu yani maalesef.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Her müteahhit kendi kafasına göre hareket ediyor diyebiliriz yani. Olan yine vatandaşa oluyor.
    Peki şeyi sorayım. Son zamanlarda forumda da sıkça görüyorum fiber başvurusu yapan arkadaşlara TT, iç tesisatı OBK ile döşeme şartı koşuyormuş. Yani diyormuş ki "al sana benden OBK, bunu bütün dairelere döşersen projeni çizerim"
    Neden böyle bir şey söyleniyor anlam veremedim. Benim fiber meselesinde (10 ay önce) hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Biz ana hat kablosu binaya çekildikten sonra TT'den bağımsız olarak bir elektrikçiyle anlaşıp bütün dairelere çektirdik. Kimse bize "önce iç tesisatı halledin sonra biz fiber çekeriz" demedi. Şimdi ne değişti de böyle diyorlar acaba? Veya maksatları nedir? İç tesisat hazır olsa ne olmasa ne? İç tesisat altyapı sahibi firmayı neden bu kadar ilgilendiriyor ki "bütün dairelere döşenmeden proje çizmem" gibi saçmalıklar görüyoruz? İleride kuruluma giden ekip uğraşmasın diye mi acaba? Ama bu kadar küçük hesaplar yapacaklarını da sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bizim yanımızdaki bina yeni yapıldı onlarda fiber var ama forumda 10 yıl uğraşıp her gün Telekomun kapısında cimerde orda burda uğraşıp anca bağlatanları görünce vazgeçtim. Türkiye'nin afganistan olduğunu kabullendim kısaca.

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle ki, iç tesisat masrafı bazen binaya bazen de işletmeciye ait oluyor. İşletmeciler kendileri bu işi yaptıklarında o işi yapan kişilere ücret ödüyor, bu ücreti ödemek istemeyebilir bölge bazlı olarak. Haliyle kabloyu biz verelim siz elektrikçiye çektirin diyebiliyorlar. Ancak tüm binaların kablosu hazır olacak yoksa fiber kutu koymayız veya projesini hazırlamayız şeklinde bir şeyin sürekliliği olduğunu sanmıyorum, olsa olsa bölge bazlıdır yani bu durum. Çünkü kutuyu bina girişine bir yere koyup devamında kim talep ederse ona bağlıyorlar zaten. Ancak proje maliyetini garanti altına alabilmek için, siz kabloları çekin hazır olsun demeleri bir nevi caydırıcılık olabilir açıkcası. Ancak dediğim gibi genel anlamda böyle bir akış yok, olsa olsa bölgesel bazlı diye düşünüyorum.


    Zaten en çok değişen şu bölgeden bölgeye, ya kabloyu kendileri çekiyor, ya da elektirkçiye çektirin deyip kabloyu teslim edip gidiyorlar. İkisinin ortası yok yani maalesef.


    Dediğim gibi, aslında resmiyette bunların standartı bellidir ama bölgesel olarak yöneticiler kendileri insiyatif alıyor olabilirler çeşitli konularda. Bu da onlardan birisidir sanırım.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, ben de böyle birkaç örnekle karşılaşınca size sormak istedim.
    Açıklama için teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam. Bir site düşün emekliler sitesi. Kimsenin fiber talebi yok ama o sitede oturan bir genç var. O diyor ki fiber istiyorum. İşte o zaman işletmeci diyor ki bir tek senin için yapamam, herkesi ikna et. Bu sefer herkesi ikna etse bile binanın delinmesini istemiyorlar. Bu kez yine olmuyor o iş. Bir şekilde o bir kişiyi vazgeçirmek için elli tane şey söylüyorlar resmi yollarla ilgisi olmayan şeyler.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.