Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ha doğru hiç o açıdan bakmamıştım. Sitede hemen hemen kimse fiber kullanmayacak. Sadece bir kişi için de yatırım yapmak istenmiyor. Allem edip kallem edip işi yokuşa sürüyorlar. Aslında kendi açılarından mantıklı. Bile bile lades istemez hiçbir firma.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam daha neler var bu şekilde, bir telekomcu ile sohbet ederseniz zaten onlar da anlatıyorlar. Duyup bilmediğimiz neler var.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Herkes kendince haklı işte kime ne diyebiliriz? Vatandaş yüksek hızlı, düşük pingli stabil bir internet istiyor. Firma kâr etmenin derdinde haklı olarak. Kimseye kızamıyorum da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En çok sıkıntı yazlık sitelerde var. Yılın üç ayı dolu, geri kalan dokuz ay boş. Oralara hep fiber istiyorlar mesela, adam da dokuz ay kullanılmayacak bir yere fiber çekmiyor. Adsl den bağlıyor işte idareten. Oralarda daimi ikameti olan da çok az oluyor. Yeterli daimi ikamet olunca zaten direkt fiberli yapıyorlar, İstanbul Şile de dağ başlarında yazlık siteler var çoğuna direklerin üstünden fiber gidiyor. @Ö1f1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Ağustos 2022; 17:0:32 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bizim binada 1980li yıllarda telefon şebekesi yenilendiği zaman kat araları delinmiş ve merdiven boşluğundan kablo kanalı konulmuş. Ayrıca 1990 lı yıllarda kablo şebekesi de geldiği zaman aynı şekilde merdiven boşluğunda her kat arası delinmiş ve kocaman bir kablo kanalı konulmuş. Binamızda 12 dairenin tamamı hiç delik delinmeden Fiber döşenebilecek durumda. Ayrıca binamızın tam önünde Türk Telekom menholü var, bu menholden binamıza giren kanal mevcut. O menhol de sokağın başındaki fiber dolaba kadar ulaşıyor.

    Yani anlayacağınız benim binama fiber çekmeleri için kazı yapılması gerekmiyor. Sadece kablo çekerek 1 saat içinde benim binama Fiber getirebilirler. Ben arkadaşlara yardım eder bina içindeki hazır kablo kanalından dairelere fiberi çekerim mesela.

    Ama yapmak istemediler mi olmuyor işte, millete 100 metre kazı yapıp bina delip Fiber götürürler, benim binamda her şey mevcut ama Türk Telekom istemiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam binanız birazda eski kentsel dönüşümden dolayıda getirmiyor olabilirler. Altyapıyı çekip birkaç sene sonra yıkılma ihtimali olan bir binaya çekmek istemiyor olabilirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Binamız 6 katlı ve imar planı 45 senedir değişmiyor, yani bu bina yeniden yapılamaz, fazladan kat yok, daire sahiplerinde de para yok.
    Benim kentsel dönüşümüm İstanbul depremi olacak, o saatten sonra ölmüş olacağım için fiberi getirirler zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bina yıkılma riskine karşı getirmiyorlardır hocam. Artık şansa ne zaman gelirse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    dediğim gibi binamızın yıkılma riski yok. Binamızda müteahite verebileceğimiz fazladan kat yok, bu durumda her bir daire 1.000.000 lira gibi çılgın fiyatlar verip kendi paramız ile binayı yaptırmalıyız, 12 dairenin hiçbirinde böyle bir para yok.

    Yani bu bina yapılmayacak, büyük İstanbul depreminde ben altında kaldığım zaman üzerime binayı dikerler. Yeni sahipleri de Fiberi alıp başına çalar artık.

    Bu ülkedeki evlerin %80i depreme dayanıksız eski evler, bunlara Fiber getirmezlerse onların aklında sorun vardır.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede daireye kadar fiber sisteminin yaygınlaşması çok zor. Burada iyi paraya kötü hizmet diye bir kültür oluşmuş kimseninde umrunda değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablonet in Istanbul da hiç gelişme göstermediği paylaşılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 30 Ağustos 2022; 0:37:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanerKaraca kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun mantıklı açıklaması var tabiki, her sene illere göre belirli bütçeler veriliyor, ama gel gör ki bu işin içinde belediye ruhsatları olduğu için kazı tarafına ayırdığın bütçe bir imzaya, bir ilçe belediyesinin ''bizim ilçeye fibere gerek yok, yeterince var'' gibi cümlelerine takılarak kullanılamıyor, aynı zamanda istanbulda kasım ayının ortasından mart ayının sonuna kadar belediyeler planlı kazı çalışmasına müsaade etmiyor, nisan ayında girilen ruhsatlarda mayıs haziran ayında başlanabilir duruma geliyor, iş böyle olunca Türksat senenin ilk 4-5 ayı boşa geçmesin diye bir önceki senenin bütçesinden bazı yerleri kazıp bırakıyor, böylece yeni senenin bütçesinden ilk aylarda hemen işe başlayıp kablolarını çekiyor, özetle bu yapılan zamanı daha verimli kullanmak için, kablo çekilmeye başlandıysa sinyal verilmesi çok uzun sürmez.





  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    mesajı göremedim ama her sene istanbula düzenli olarak yatırım yapıldığını daha önce söylemiştim, şu an avrupa yakasında zeytinburnu,kağıthane, avcılar gibi yerlerde kablo çekimleri devam ediyor, ruhsat işleri belediyeden dolayı beklemede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisburun44 -- 31 Ağustos 2022; 14:59:31 >
  • pisburun44 P kullanıcısına yanıt

    Yok hocam bizim avcılar belediyesi öyle kafada olan bir belediye değil zaten biz hariç diğer tüm mahallelerde fiber var bizde yok. Hatta Türkiye'de mahallede hem gigafiber, hem türk telekom, hem süperonline hem de türksat altyapısı olan çok çok nadir olan cihangir mahallesi var Avcılar'da ve konum olarak da uzak değil aslında bizim mahalleye. Zengin mahallelerine önce gidiyor diyenler aslında haklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanerKaraca kullanıcısına yanıt

    Firmalar arasında Fiber altyapı yaygınlaşmasında şöyle bir durum söz konusu;

    1. Türk Telekom: Yeni yapılmış binalara, ADSL'de kalmış yerlere, büyük sitelere fiber çeker
    2. Süperonline: Zengin semtlere, büyük sitelere fiber çeker (İstanbul'da hiç çekmez, İzmir ve Eskişehir'e çalışır)
    3. TürkNet: Diğer hiçbir firmanın VDSL bile vermediği çok kötü semtlere Fiber çeker. (Bu sayede garanti müşterileri avlar.)


    Sadece Türk Telekom'un fiber çektiği yere diğer firmalar yanaşmaz.

    Süperonline'ın fiber çektiği yere Türk Telekom hemen damlar ve Fiber döşer.

    TürkNet'in fiber çektiği yere önce Türk Telekom damlar, sonra bu iki firmayı gören Süperonline damlar.


    Yani bu firmaların Fiberleri birbirine bağlı, eğer bölgenizde Fiber hiç yoksa hiçbiri çekmez. 20 yıl da geçse Fiber gelmez.

    Ama bu firmalardan 1 tanesi cesaret edip Fiber getirse diğer firmalar da hemen ellerini ovuşturarak geliyorlar.


    50-100 daire'den oluşan sitelerde yaşıyorsanız Süperonline'a başvurun, kesin gelirler, sonra onun arkasından Türk Telekom gelir.


    Ama 8-10-12 daireli basit bir apartmanda yaşıyorsanız boşuna beklemeyin. VDSL ile sonsuza kadar devam.





  • Artık BTK'da şikayet açamıyorum.

    Türk Telekom üzerinden yaptığım şikayete 16 gündür cevap verilmiyor, yeni şikayet açamıyorum çünkü ''zaten aktif şikayetiniz var'' diyor.

    Var olan şikayetimi sonuçlandırmayarak yeni şikayet açmama engel oluyorlar. Sonunda bunu da gördük.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ


    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    10 dairelik 2 yıllık binadayız. Şehrin son yıllardaki en favori ve aynı zamanda evlerin pahalı olduğu semtlerinden birisi fakat bizim bina, yerleşimin çok yoğun olduğu bir sokakta değildi, binalar ve siteler aralıklı, sayılıydı. Hatta tek bloklar, sitelerden daha fazla. Daha yeni yeni doluyor, arsalar satılıyor evler yapılıyor. Ona rağmen bizim bina tamamlanmadan Kablonet hemen geldi, altyapıyı çekti, evlere yerleşirken hazırdı. 100 mbps kayıpsız kopmasız veriyor. (Kablonet'in gpon olayı o zaman yoktu, olsa onu çekerdi.) Eve girdikten 1 ay sonra TT geldi, eve kadar fiber çekti, 1000 mbps kayıpsız kopmasız veriyor. 1 yıl içinde de sOl geldi, aynı şekilde 2 haftada bütün semti kazdı, istisnasız her sokaktan her evin önünden hatta yapılabilecek boş arsaların önünden kabloyu geçirdi, eve kadar çekti, şu anda ben 1000 mbps kullanıyorum. Demek istediğim, sizin bu tespitiniz mantıklı ama firmaların politikaları şehre göre değişiklik gösteriyor. Çünkü bulunduğum şehirde kalabalık ve eski, yoğun semtlerde Vdsl'den öte yokken, hatta onda bile birçok yerde 100 mbps bile veremiyorken ve yatırım yapılmıyorken; otobüsün bile yakın zamana kadar 1 tane geçtiği, her ailede 1-3 arası araba bulunan herkesin ulaşımını kendi sağladığı, nüfusu eski semtlerden daha düşük olan bizim semtte resmen altyapı kapışması yapıyor firmalar (benim bir arabam var, yanlış anlaşılmasın FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ ). Hatta öyle ki, üç firma da site olmayan tek binalara, müstakil evlere bile, daha inşaat aşamasında hemen yapışıp asfaltı kırıp, başvuru dahi yapmadan eve kadar fiberi döşüyor. Bu gerçekten oluyor çünkü bakıyorsun adam 8-10 dairelik bina yapmış, daha kabası bitmiş, devamlı asfalt kazılmasıyla karşılaşıyordum önünde, bir ara bıktırmıştı yani o derece, ana hattan hemen daireye çekmişler asfaltı kapanmadan gitmişler, birkaç gün sonra kapatılıyor. Yani dediğiniz gibi büyük site olmasına gerek yok, bizim sağımız solumuz önümüz uzuuuunca hâlâ boş arsa, hepi topu 10 daireyiz ama ona rağmen şu an bizim vestiyerin içinde her firmanın fiber kablosu mevcut. Bunun sebebini ben şuna bağlıyorum: Bulunduğum semtte yaşayan insanların (büyük veya ultra lüks site olmasına gerek yok) genel olarak hayattan beklentileri ve yaşam tarzları yüksek. Sadece bireysel değil toplumsal olarak yani. Genç kesimden bahsetmiyorum, genç kesim her yerde bilinçli ve ne istediklerini, neye sahip olmaları gerektiğini biliyor, fakat elinden gelen bir şey yok. Yetişkin kesimden bahsediyorum. Bu bir. İkincisi, hız paketiymiş, kablo tvsiymiş, tv plusuymuş, paralı kanallarıymış vs. sonuçta bunlar birer para kaynağı. Firmalar da bunları itiraz etmeden satabileceği semtleri iyi biliyor. Üçüncüsü de, eski ve yoğun olan bazı semtlerde altyapı çekmek rahat olabilir fakat hepsinde değil, mesela çarşılara dükkanlara yakın olan sokakları kazmak kolay değil, izin almak kolay değil, dükkanı var, yürüyen bir insan topluluğu var, araçlar var, daha bilmediğimiz şeyler de var, var da var. Sizde kanal hazırmış, aslında yapabilirler ama bu sefer de diğer etkenler devreye giriyor işte.

    Tepki veren arkadaşların amacını anlayamadım, iyi bir altyapı istemek herkesin hakkı, bunu azimle almaya çalışmanız da takdir edilesi. "Başka yerde VDSL bile yokken siz nasıl fiber istersiniz?" yaklaşımı aşırı saçma, oraya da çeksin, oraya da çeksin o zaman, zaten cgnat'ı, sansürü, sözleşmesi, bilmem nesi bir sürü dertle uğraşırken, bari hız ve erişim yüksek olsun. Umarım uğraşlarınız boşa çıkmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcaner -- 4 Eylül 2022; 13:22:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    Benim bulundum yer İstanbul'da 200-300 senelik yerleşim olan çok eski bir semt, nispeten yüksek kesim yaşıyor, 50 senelik binalarda 1+1 evlerin kirada 5000, 2+1 evlerin kirada 8000 lira , sıfır dairelerin 5.000.000 liradan daha yüksek fiyatlarla satıldığı bir yer. Sokaklar planlı, kaldırımlar planlı ama internet işinde bütün ilçe berbat.


    Bulunduğum semt Kadıköy Suadiye Caddebostan Beşiktaş semtleri ile eşdeğer bir semt olmasına rağmen bu fiber düşmanlığı nereden geliyor anlamış değilim açıkçası


    Bana VDSL 2014 yılında geldi, o zamanlar VDSL'in ilk yaygınlaştığı semtlerden birisi bizim semtti.

    Peki şimdi fiber çekilirken neden en sona atılıyorum ?

    Türksat koaksiyel kablolar bile adam gibi çalışmıyor, sürekli televizyonlarda kopma oluyor.

    Süperonline zaten ilçede hiç yok.

    Türk Telekom da sadece VDSL ile 70-80 mbit hız verebiliyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bence bulabiliyorsanız yanınıza birkaç kişi daha bulun, aynı anda yazın tüm kanallardan, o zaman belki daha etkili olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.