Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kocaeli İzmit te merkezde müstakil evde ikamet etmekteyim bende. 2021 başından beri bende çok kez şikayetler ettim. 7 8 sefer. Twitterda da çok kişiye yazdım. Ümit Önal'a 6 7 sefer mail attım. Kocaeli Telekom il müdürü beni çağırdı. ADSL kullanıyordum geçen yıl zorla bana o da çok ısrar ettim o sebeple VDSL tahsis ettiler. 13 mbitten 32 mbit nete kavuştum. hatta müdür bana fiber projesi de çizeceğiz dedi ama sonra konuştuğumda çok masraflı diyerek vazgeçtiğini söyledi. Benim umutlar suya düştü. Tabi ben durmadım yine her yerden yazdım. Twitterda hatırı sayılır bir kitleye sahip olduğum için aslında bundan sonrası benim için kolay oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesini de etiketledim. sürekli twitler attım. En sonunda Kocaeli Türk telekom da bir yetkili beni arayarak yine oraya davet etti. Bu sefer gittiğimde Proje çizildiğini Kasım ya da Aralık ayı içinde fiber gpon bağlantıya kavuşacaksınız dediler. Benim ile birlikte 3 müstakil eve proje çizmişler ve proje de hemen onaylandı. En son mahalleye OFSD kabin koydular. 1 hafta önce. Şimdi kazı için gelecekler bekliyoruz. 2 senelik serüven sonunda biz de kavuşacağız inşallah. Velhasılkelam vazgeçme her yere yaz. Eninde sonunda oluyor.





  • cerkain C kullanıcısına yanıt

    Olmuyor kardeşim olmuyor, olmamasının sebebi çok basit, anlatıyorum.


    Benim şimdiye kadar yaptığım yüzlerce başvurunun hepsi aynı yere ulaşıyor, ''Türk Telekom Bölge müdürlüğü planlama ekibi''

    Oradaki adam uygun görmediği için ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmuyor, adamlar uygun görmüyorlar. Çünkü benim 80 Mbit VDSL'im var, yeterince hızlı olduğunu düşünüyorlar.


    Ben nereden yazarsam yazayım talebim aynı adamın önüne düşüyor, Bölge müdürlüğündeki o adam reddettiği için sonuca varamıyorum. Kaymakamlığa da yazsam, BTKya da yazsam, Twitterdan da yazsam, Ümit Önal'a da yazsam, Cimer'den de yazsam, Kamu denetçiliği kurumundan karar aldım onu da gönderdiler, ama yok yok yok,


    Türk Telekom bölge müdürlüğündeki o adam onay vermediği için asla ama asla kimse buraya Fiber çektiremiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Aralık 2022; 15:41:31 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    İnşallah işiniz çözülür ne diyeyim. Dediğim gibi yazmaya devam edin bence.

    Yani bana da VDSL 32 mbit var demişlerdi bende dedim ki ben 1 gbit kullanmak istiyorum dedim. O zaman benden bir ön kayıt aldılar.

    Hatta kapının önündeki direkten bana maksimum ne hız verebilirler diye bakmışlardı. Ama çözemediler. 706 metre var saha dolabına.

    Çözemedikleri için de fiber döşüyor olabilirler.

    Bana da sürekli aynı cevabı veriyorlardı bir dönem. Hatta bir sene boyunca hep böyle oldu. Ne zaman ki twitterda yazdım ondan sonra işler değişti.

    Kocaeli Telekom il bölge müdürü bile bile takibe almıştı beni. Gerçi aldı da ne oldu VDSL verdiler. Fiberi saldılar. Maliyet çok dedi adam bana ki.

    Ben müdüre havai fiber yapabilirsiniz dedim. Müdür bana atar yapmıştı.

    En son gittiğimde beni yatırım ve proje sorumlusu ile tanıştırdılar. O da bana sizin orası çok değişik bir yer dedi. Dedim neden ?

    Şöyle oturduğumuz yer merkezde fakat iki taraftan da fiber geçmiş zamanında ama bizim mahalleye bir güçlendirici kabin koymamışlar. Yani bizim olduğumuz yeri es geçmişler.

    Yıllardır ADSL de sürünüyor mahalle yani 8 mbit alan var şuanda o da buna da şükür diyip kullanıyor dedim kadına. Yatırım uzmanı haberdarız dediler. Onun için mahallenize OFSD kabin koyacağız dediler.

    Geçen hafta koydular kabini. Fiber toplama kabini sanırım. aşağıya resmini koydum.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    Fakat şöyle bu kabinden direklere havai fiber çekmiyorlar yani daha çabuk olur dedim ama illa yer kazıp yerdeki telefon kapağından bizim evin önüne kadar yer altından getireceklermiş. Yani Havai gelse daha zahmetsiz olacak ama neden böyle yapıyorlar gerçekten anlamıyorum.


    İşin kısacası bana da sürekli aynı mesajı atıyorlardı. Hatta 32 ye yeter diyende vardı. Senin bence yapacağın olay. Ümit önal mailine bölge müdürünü şikayet etmek. Daha yüksek hızlara ihtiyacın olduğunu sosyal medya işi ile ilgilendiğini. Bölge müdürünün talebimize asla cevap vermediğini. Özellikle twitterdan da şikayet et. Ümit önal ın twitlerin altına yaz. İlla ki yapacaklar. Çevrendekileri de ayaklandır. Benim diyebileceğim bunlar. Yaparsın inş.





  • cerkain C kullanıcısına yanıt

    Buradaki adamların onay vermeme sebeplerini sıralayayım

    1. Benim mahallemdeki insanların %70i 65+yaş emekliler, hızlı internet almıyorlar, 16 Mbit ile yetinen insanlar.
    2. Benim mahallemdeki insanların bir çoğu KabloNet üzerinden hizmet alıyor, 100 Mbit hıza erişebiliyorlar, bu yüzden Fiber talepleri olmuyor.
    3. Benim apartmanım 52 senelik, kentsel dönüşüme girdi girecek, eğer imar planlarında 1 kat ilavesi olursa bizim bina 1 ay içinde yıkılır.
    4. Benim sokağımda internet sorunu yaşayan kimse yok, herkes VDSL ile 80, Kablonet ile 100 Mbit hıza rahatlıkla erişebiliyor.

    İşte bu durumda mahalledeki Fiber internet isteyen tek abone benim, bu yüzden umursanmıyorum.


    Ayrıca bırakın 1000 Mbit istemeyi ben şunu bile yaptım, dedim ki parası neyse söyleyin, ödeyip özel proje ile yaptıralım, adamlar söylemeye tenezzül bile etmedi.

    onbinlerce lira bedel ödeyerek bile Fiber getirmiyorlar bana.


    Ümit Önal'ın twitter'ına 15 kere falan yazmışımdır :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Aralık 2022; 16:54:0 >




  • mcrew kullanıcısına yanıt

    niye google fiber 8000 mbps ile giriyor 2023'e italya da köylerde bile ftth sistem var vdsl bulamazsınız

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Anladım baya sebeplerin varmış (:

    Hayırlısı artık her şeyi yaptım diyorsan. Kentsel dönüşümde belki onların elini kolunu bağlayabilir haklısınız.

    O zaman yeni yapılan binaya artık kısmetse (:

  • KDK kararının çıkmasından tam 14 gün sonra bu sabah Tebligatname elime ulaştı, mahkeme kararı gibi taahhütlü şekilde gönderilmiş. Umarım Telekom'un da eline ulaşan bu evrağa önem verirler ve Fiber için gelişme olur.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Karar da tam olarak ne yazıyor baktınız mı acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metin Bilgin kullanıcısına yanıt

    evet, kararda kesin bir şey yazılmamış, incelenmesi istenmiş, diğer KDK kararları gibi ''Fiber tahsis edilsin'' denilmemiş.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
  • 6 Aralık 2022 bugün Türk Telekom Bölge müdürlüğüne gittim ve Altyapı talebi için dilekçe verdim. Dilekçede şunu belirttim, ''ev halkımızın içerisinde Engelli bir birey olduğunu, Engellilere yönelik hizmetlerden daha iyi faydalanmak için Fiber istediğimizi'' belirttim.

    Dilekçenin yanına da Engelli bireyin Sağlık Kurulu Raporu'nu ekledim. Umarım bu onların dikkatini çeker.

  • Engelli bireye yönelik hizmetlerin 1gbit internet ihtiyacı neden var? Hizmetlerin ne olduğunu merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt

    Engelli bireyler evde vakit geçirdikleri için daha yüksek hızda ve kaliteli internete ihtiyaçları vardır, ne olsun yani kötü hizmet mi alsınlar ? Ayrıca engelliler için tüm paketler %25 indirimlidir.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    İndirime dediğim birşey yok. En doğal hakları. Ancak İstanbul gibi yerde hala 8mbit adsl alanlar varken hiç altyapı yokmuş gibi talep edilmesi tuhaf.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt

    8mbit alanlar da talep etsinler, hızlı internet herkesin hakkı. Ama halen 8mbit alanlar var diye ben talep etmeyeyim mi yani ? Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri insanların talep etmemesi, ben etmezsem siz etmezseniz VDSL kullanan kimse yüksek hızlar talep etmezse nasıl gelişecek bu altyapı ?

    Ayrıca benim aldığım hızı yüksek görmeyin, bugün dünya ülkelerinin bir çoğunda, gelişmemiş Moldova, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerde dahi insanlar rahatlıkla 200 Mbit ve üzeri hızlar kullanabiliyorlar. Köylerinde bile Fiber var, avrupanın herhangi bir yerine 1000 Mbit interneti ufak bir başvuru ile rahatlıkla alabilirsiniz.


    Peki ben İstanbul gibi 2000 yıllık dünya Başkenti sayılabilecek en eski ve büyük şehirlerden birinde neden 100 Mbit ile sınırlı kaldım ? 3 seneden uzun süredir 100Mbit kullanıyorum ve bu hız artık yavaş kalmaya başladı, artık daha düşük pingler ile Fiber internet kullanmak istiyorum. Akşam saatleri olduğu zaman pinglerimizin artmaması için, download işlemi yaparken ping yükselmemesi için Fiber istiyorum.

    Twitchte 1080p yayın yaparken rahat rahat upload kullanabilmek için Fiber istiyorum, salonda televizyondan video izlenirken benim bilgisayarıma ping girmesin diye Fiber istiyorum.


    Bizim evimizde 70 senedir Ev telefonu var, 70 senedir 1 tane bile faturamızı aksatmadan PTT-TürkTelekom kurumlarına ödedik. Ama yıllardır aynı bakır şebeke ile hizmet alıyoruz, ben artık verdiğimiz paraların karşılığını görmek istiyorum, 70 yıldır ödediğimiz paraların karşılığı olan Fiber'i kullanmak istiyorum.





  • Hakikaten çok zordasın ve sana katılıyorum. İnşallah 100gbit internet bağlarlar. Böylece mutluluğuna mutluluk katarsın. Birde istanbulun 2000 yıllık olması ile fiberi ne alakası var anlayamadım. Sana yolunda başarılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt

    Burası büyük bir şehir, 20 milyonun yaşadığı koskocaman İstanbul'da bile altyapılar yenilenmiyor, bunu kastediyorum. Hadi köyde yaşıyor olsam, çevremde hiçbir Fiber hat olmasa anlarım, DSL ile hayatıma devam ederim. Ama İstanbul gibi bir metropolun ortasında, her sokaktan Fiber kablolar geçiyorken, ben neden DSL ile çile çekeyim.

    Siz DSL ile memnunsunuz sanırım, talep etmiyorsunuz çünkü. Bir ülkede talep olmazsa hiçbir şey ilerlemez, ondan sonra tüm firmalar sizi yıllarca sömürür. Hakkınızı aramayı öğrenin biraz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 6 Aralık 2022; 18:7:25 >
  • Talep etmeden TT dönüşüm yaptı. Türkiye in dört bir yanında dönüşüm var. 10 günde yapılacak işler değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Biraz empati yapın, şu an siz de ülkemizdeki 36.000.000 DSL kullanıcısından biri olabilirdiniz.
    Evet bu sayı şaka değil, ülkemizde 11.3 milyon DSL kullanılan yer var, bu yerleri ortalama hane nüfusü olan 3.23 ile çarparsak 36.000.000 sayısını elde ediyoruz.
    Fiber dönüşüm yıllar süren bir şey biliyorum, ama yüzyıllar sürmemeli, 10-15 senede bitmeli, ve şu an hiç bitecekmiş gibi gözükmüyor. Ülkemizde yıllardır Fiber hatlar döşeniyor ama FTTH oranı halen gülünç seviyede.
    2050 yılında mı gelecek bana fiber? 2070 yılında mı? 2100 ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MÜJDEE MÜJDEEE, O GÜN YAKLAŞIYOR, MİSKİNDVD' YE FİBER YILLAR SONRA GELİYOR OLABİLİR


    Evet arkadaşlar 2 hafta önce verdiğim dilekçeye istinaden bugün müdürlükten bilgi aldım, müdürlükten gelen bilgi ''Proje'nin hazırlandığı, en kısa süre içinde çalışmaların başlatılacağı ''

    Proje hazırlandıysa sanırım artık Fiber'in gelişi oldukça yakındır diye düşünüyorum, sizin de görüşlerinizi bekliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.