Şimdi Ara

Vestel 65FA8500 Genel Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
4
Favori
9.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vestel 65fa8500 modelini internet aracılığı ile almış ve kurulumunu yaptırmış bulunmaktayım.
    Daha öncesinde lgnin 65inc 4k modellerine ve vestelin 65fa9200 modelini neredeyse 6 ay inceledim ve gerek uydudan tv yayini olarak 4k seçeneğinin olmayışı açısından fuzuli bir teknoloniye fazla para yatırmanin mantığının olmadığına karar verdim. Ps4 deki bağlantı ve oyun performanslarindada neredeyse hic bir fark yoktu. Inputlag dereceleri aynı denilebilir farketmiyorsunuz bile.
    4K film indirmeye kalksaniz zaten bir film neredeyse 20gb. Evdeki internetlerimiz zaten 50gb kotali max 75gb ayda 2-3 film indirdiginizde zaten doluyor.
    Bu sebeplerden dolayi fullhd bir panel almaya karar verdim ve tercihimide 65fa8500 den yana kullandım.
    Genel bakış olarak gayet ince tasarımlı, malzeme kalitesi plastik kısımlar arka soketler terminaller gayet sağlam yapmislar.
    Bazi yerlerde okudugum panel ile çerçeve arasinda boşluk var olayi benim tv de yoktu. Dsmart hd kanallar gayet pürüzsüz ve gercek renk tonlari ile siyah beyaz dengesi beni oldukca tatmin etti. Magazalardaki teşhir ürünlerdeki renklerle alakasi hic yok diyebilirim. Kendi smarti gayet hizli, browseri stabil bir şekilde çalışıyor. 1 sezon game of thorons izledik kendi browseri üzerinden hic kasma takılma yada ön bellek gibi bir sorun çıkmadı.
    2tb 2 tane diskimi gayet sorunsuz butun usb portlarinda test ettim.
    3d kalitesi alan derinliği çok çok iyiydi. Avatar, buz devri, gibi filmlerde test ettim.
    Benim icin tek eksik yönü miracast özellginin olmayışıydı malesef.
    Edit: miracast özelliği varmış adı wireles display olarak yapmışlar, bugün kurcalarken gördüm ve test ettim hızlı bir şekilde eşleşti telefonum.

    Bu tv yi almak isteyipde aklinda sorusu olan arkadaşlara her zaman yardımcı olabilirim. Teknik ve görsel olarak istediğiniz soruları sorabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koreaatom -- 14 Aralık 2015; 1:33:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba;
    Aldığınız fiyat nedir acaba? Ve ekranda dikey gölgelenme (wertical banding) sorunu bulunmaktamidir? Birde 800hrz sanirim resimlerin ekranda kaymasi tatmin edicimi?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam genellikle tenis maclari izlemekteyim hd ve gölgelenme sorunu yaşamıyorum, gayet akıcı görüntü. 800hz doğrudur.
    3.300 tl almıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koreaatom

    Hocam genellikle tenis maclari izlemekteyim hd ve gölgelenme sorunu yaşamıyorum, gayet akıcı görüntü. 800hz doğrudur.
    3.300 tl almıştım.

    Hocam nereden aldınız?
  • Hocam ben internetten n11 sitesinden aldım. Mağazadan da ayni fiyata alabilirdim belki ama üründe problem olsa geri iade etme durumunda biraz uğraştırirdi. Internettwn alıdigim için 15 gun içinde koşulsuz şartsız dirwk iade edebiliyorsunuz. Almadan öncede n11 deki magazayla görüştüm. Ürün teşhir ürünü değildir demi diyede teyit ettirmistim ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün n11 de vestel 65fa7500 ü gördüm 3.000TL civarında fiyatı var. 3D yok 3d doşında bu TV ler aynı özelliklere mi sahiptir.
  • 7500 ün panel parlaklığı daha az gibime gelmişti ama yine bir mağazada karşılaştırmak lazım iki paneli. Gerçi menüde arka panel ışık kontrolü diye bir ayar var ordan isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Orta seviyede kullanıyorum ben mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu televizyonu çok beyeniyorum alırsam 65 inç alacağım ve 4k alıp çöp yapmak istemiyorum nedersiniz ? mesela bu tv yi aldığımda benim hd uydu alıcım vardı takmaya ihtiyaç duyarmıyım yoksa kendi üzerindeki uydu işimi görürmü kanal geçişleri nasıl ? ve benim mini pc var onu da ayrıca takıp kullanmak isterim.

    yılbaşında bende alabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    bende bu televizyonu çok beyeniyorum alırsam 65 inç alacağım ve 4k alıp çöp yapmak istemiyorum nedersiniz ? mesela bu tv yi aldığımda benim hd uydu alıcım vardı takmaya ihtiyaç duyarmıyım yoksa kendi üzerindeki uydu işimi görürmü kanal geçişleri nasıl ? ve benim mini pc var onu da ayrıca takıp kullanmak isterim.

    yılbaşında bende alabilirim.



    Kendi uydu alıcısı gayet hızlı kanal geçişleride normal düzeyde. Kurulumu çok kolay, bisskey desteği mevcut. Harici disk takıp devamlı 4k formatlı film izlemeyecekseniz boşuna fazladan 2000tl vermeyin derim. Hd ve sd yayınlarda hiç bir fark hissetmiyorsunuz çünkü ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koreaatom kullanıcısına yanıt
    hocam time shift özelliği varmı izlediğimi kaydetme özelliği ben normal uydu alıcımda kullanıyorum anı kaydediyor geriye alıyorum durduruyourm ileri alıyorum falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    hocam time shift özelliği varmı izlediğimi kaydetme özelliği ben normal uydu alıcımda kullanıyorum anı kaydediyor geriye alıyorum durduruyourm ileri alıyorum falan.



    Hocam dsmart kullandığım için kendi uydu alıcısında kaydetme varmı bilemiyorum. Yarın kontrol edip yazarım tekrardan ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kac metreden izliyorsunuz. Ben 3metreden izliycem, zahmet olmazsa 3metre performansini test edermisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3mt den izliyorum hocam sorunsuz. Bozulma falan yaşamıyorum. 2mt ve altında başlıyor bozulmalar hocam ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 65FA8500'ü 3D'si de dahil olmak üzere 1 aydır kullanıyorum.
    ***Fiyatına göre 65lik tvler içinde en ucuzu. Ürünü değerlendirirken bu durumu göz önüne almamız lazım.***
    1 aylık lullanım sonucu edindiğim tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
    1-Tv kesinlikle 800hz değil belki 60 hz bile değil bunu ilk görüntüyü seyredince bile anlıyorsunuz. Yılların playstation oyuncusuyum.
    2-Tv gerçek siyah renkleri idare eder şekilde doğru veriyor ben gerçek siyah renkleri beğenmedim.
    3-Digitürk HD üyesiyim kanallarım HD. Digitürk ne yazıkki 1080i yayın yaptığı için tv yayınları konusunda yorum yapmak tvye haksızlık olur ama 1080i için yorum yapmam gerekirse tv ekranı çok büyük olduğu için yüzler yakınlaşınça çok az bir hızlı harekette bile çok hafif bir bulutlanma oluyor ama dediğim gibi yüzler tvye yakınken bu durum söz konusu. Futbol maçlarındada aynı durum geçerli kaleci topu degajlarken yakın çekim yapıldığı için veya oyuncu taç atarken korner kullanırken bulutlanma görülüyor ama normal kameraya geçildiğinde ise her şey sorunsuz. Yani kısaca demem o ki yakın çekimlerde 1080i digitürk yayınında bulutlanma var hemde yavaş hareketlerde bile özellikle bu bulutlanma olayı siyah karanlık sahnelerde -gece, alaca karanlık gibi- kendini baya bir belli ediyor. Daha ülkemizde 1080p yayın yok yav.
    ***Bu arada 1080i ve 1080p yayını kısaca açıklayayım 1920x1080 çözünürlüktedir. Yani 2073600 piksel vardır. 1080p FullHDler 60fps gösterirken 1080ilerde ile 30fps gösterir. O nedenle dediğim gibi tv'yi digitürk'ün 1080i 30fps yayını ile değerlendirmek haksızlık olacaktır.*** Türkiyede ise en iyi yayın ne yazıkki 1080i 30fps dir .Buda şunu göstermektedir ki aynı ürünün 4K olanını dahi almış olsanız bence bu tv yayınının bulutlanması ile karşılaşırsınız. 1080p yayın yok daha, teknoloji marketlerinde insanları 2K tvlerle 4K diye kandırıyorlar of of.
    Bu arada 65FA8500 tvnin 4K olanında çifte ekran var. FullHD olanında yok.
    4-Tvnin bütün girişleri fazlasıyla mevcut. Hiçbir sorun yaşanacağını zannetmiyorum.
    5-Şimdi gelelim 1920x1080p 60fps bluray fimlere gerçekten çok güzeller. Çok azda olsa karanlık sahnelerde bulutlanma olsada gerçekten çok güzel bir görüntü sunuyor. 3D ise beni acayip tatmin etti. Avatar 3Dyi indirip Himedia Q3 ile iledim. Gerçektem muhteşemdi. Şunuda söylemek isterim daha önce hiç bir tvde 3D film izlemedim. İlk defa bu tv ile evde 3D izleme fırsatı yakalıyorum. Diğer tvler daha iyi 3D görüntü veriyor olabilir. Bilmiyorum ama Avatar gerçekten muhteşemdi.
    6-Tv gerçektende 165 cm.
    7-Alacak varsa duvara astırmasını öneririm zaten servis gelip kurulumu yapıyor ve 3 yıllık garantiyi başlatıyor.
    8-Tvnin renkleri güzel ama sadece güzel asla ama asla gerçek renkleri yansıtmıyor.
    9-Super online fiber kullanıyorum internetede Himedia Q3 ile girdiğim için Smart özelliği hakkında yorum yapamayacağım ama Himedia Q3 android sistemli bir media player ve mini bilgisayar gibi bir şey çok hoş.

     Vestel 65FA8500 Genel Konu




  • Hocam bende 3 aydır kullanıyorum cihazı. Memnunum bayağı ben genellikle tenis maçlarını izliyorum ve bulutlanma olayını yaşamıyorum. Ps4 kullanıcısıyım bende ve hareketli sahnelerde sıkıntı olmuyor. (Oyun modumda) panelin gerçek hızı 100hz yada 120hz vestekle görüşmelerim sonucunda en son 100hz dediler. Menu 4725 yaparak panel adını yavancı sitelerden araştırtığımda 120hz yazıyordu. Siyahlardaki kalite panel arka ışığını çok açınca azalmakta bu ayarları kurcalamanızı öneririm ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koreaatom

    Hocam bende 3 aydır kullanıyorum cihazı. Memnunum bayağı ben genellikle tenis maçlarını izliyorum ve bulutlanma olayını yaşamıyorum. Ps4 kullanıcısıyım bende ve hareketli sahnelerde sıkıntı olmuyor. (Oyun modumda) panelin gerçek hızı 100hz yada 120hz vestekle görüşmelerim sonucunda en son 100hz dediler. Menu 4725 yaparak panel adını yavancı sitelerden araştırtığımda 120hz yazıyordu. Siyahlardaki kalite panel arka ışığını çok açınca azalmakta bu ayarları kurcalamanızı öneririm ;)


    Bulutlanma olmaması şaşırtıcı. Bu konuda demekki benim tvde sorun var. Konuyu yarın servis ile görüşeceğim bakalım ne sonuç çıkacak.
  • bugün n11 hediye çeki kampanyasıyla bende 3d özelliği olmayan 65FA7500 modelini aldım, yarın gelir diye umut ediyorum. Servisden ve çağrı merkezinden kullanılan panelin 8500 ile aynı olduğu konusunda teyit aldım. Evimde 2 adet 3d tv varken 2 yılda toplam 4 defa 3d film izledim. gb büyük oluyor, bulması sıkıntı, izlemesi konforlu olmuyor (yatamıyorum). İnşallah memnun kalırım.
  • Hayırlısı olsun hocam deneyimlerinizi paylaşırsanız ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yldrm35

    bugün n11 hediye çeki kampanyasıyla bende 3d özelliği olmayan 65FA7500 modelini aldım, yarın gelir diye umut ediyorum. Servisden ve çağrı merkezinden kullanılan panelin 8500 ile aynı olduğu konusunda teyit aldım. Evimde 2 adet 3d tv varken 2 yılda toplam 4 defa 3d film izledim. gb büyük oluyor, bulması sıkıntı, izlemesi konforlu olmuyor (yatamıyorum). İnşallah memnun kalırım.

    Hayırlı olsun ben de almayı düşünüyorum tv geldikten sonra resimlerini ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum ..
  • Fiyat nedir 7500 icin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.