Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
12
Favori
44.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görünen o ki Vestel kimlere ne verdi, ne yedirdiyse amacına ulaşmış!

    Vestel kar amaçlı bir şirket, etik kuralları var yada yok (-ki olmadığı belli) kendine imtiyaz sağlanıp vatandaşı yolmayı amaç edinebilir. Ama ortada vatandaşın yaşamını ferahlatmak, hakkını savunmak, daha iyi imkanlar elde etmesini sağlamakla yükümlü yöneticilerin her fırsatta halkı aptal yerine koyup Türkiye'yi Dünyanın vergi kralı yapma isteklerinin de bir sınırı olmalı. Aç gözlü sırtlanlar gibi nerede bir rant görseler oraya üşüşüyor devlet.
    Dünyanın en fazla vergisini veren vatandaş olmaktan ve bunun bir sonunun olmamasından bıktım usandım artık!
  • Yetmez ama evet değil mi kardeşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar Vestel ürün almadım, almayacağım. Çevremdekilere de kesinlikle önermiyorum.
  • Telefon konusunda diğerleriyle baş edemiyoruz diye ağlayan bir firma..
    Buzdolabından memnunum,şu 2 ekranlı Televizyonu da aklımı çelip duruyor
    Ama k.çı kırık bir telefon?
  • VESTEL o sıralar çok tecrübesizdi artık tecrübeli... ithal marka kölelerine geçmiş olsun... beyaz eşyada ARÇELİK daha tecrübeli...
  • Yerli ürünleri satmaya çalışmanın yolu bu değil tabi ki. Kaliteli üretirseniz herkes alır kullanır zaten.

    Bu kararı alanların aklı başına sonradan gelir ama geç mi olur güç mü olur onu göreceğiz.

  • Bu tip uygulamaların orta-uzun vadede ihracatçılara zararı olma olasılığı yüksek. Siz bir ülkenin ürettiği mallara sınıfsal olarak topyekün sınırlama getirirseniz, akabinde basit mantıkla onlarda sizinkine getirirler.

    Kısa vadede ise cep telefonu ve teknoloji market sektörü ağır darbe alabilir. Marka telefon satışı azalınca yerine markasız, kaçak, ucuz, kalitesiz, garantisiz telefonlar dolacaktır piyasaya. Geçmişte bunlar yaşandı görüldü. Herkesin vestelin garantili telefonunumu alacağını sanıyorlar bilmiyorum. Markasız telefonların kalitesizliğinden veya garantisiz telefonlardan kaynaklanacak sorunlar yüzünden ekonomik kayıp daha fazla bile olabilir. Benzer durumlar bilgisayar sektörü içinde genişletilebilir.

    Eğer ithal edilen malların maliyetlerinde bir takım haksız durumlar var ise buna aynı ölçüde tedbir alınabilir. Ama siz bu denli sert bir uygulamaya giderseniz bunun sonuçlarıda bir okadar sert olacaktır. 500 milyar dolar ihracat hedefi var ülkemizin. Bunu diğer ülkelerin mallarına sınırlar ve yüksek vergiler koyarak değil geride kaldığımız sektörlerin yerli sanayisine artı avantaj ve teşvik imkanları oluşturarak yapabilirsiniz. Bu tip sert kararlar piyasadaki hem mal hemde hizmetteki rekabeti bitirebilir. Rekabet olmayan yerde kalitede olmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 24 Aralık 2014; 14:50:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sepetci S kullanıcısına yanıt
    Toplumda yerli malına karşı antipatinin ortadan kalkması lazım öncelikle. Vestel isterse dünyanın en kaliteli malını yapsın, toplumda yerli malına ikinci sınıf muamelesi yapıldığı sürece birşey değişmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cagdisi istekle,teknolojik ve ticari rekabeti bir yere birakip bizi kayir demekle sadece mobil pazarda degil hic bir segmentte urunlerini almayacagim aldirmayacagim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Toplumda yerli malına karşı antipatinin ortadan kalkması lazım öncelikle. Vestel isterse dünyanın en kaliteli malını yapsın, toplumda yerli malına ikinci sınıf muamelesi yapıldığı sürece birşey değişmez.


    Burada mesele şu;
    İkinci sınıf bir ürünü, ederinden daha pahalıya mal edip vatandaşa satmaya çalışırsın, vatandaş buna tepki göstermeyebilir. Ama birde gidip kendi fiyat, performans ve yönetim zafiyetini kapatmak için devletten, rakiplerine vergi koymasını istersen bu vatandaşı enayi yerine koymak olur. Yoksa kimsenin ikinci sınıf olmayan bir yerli malına ikinci sınıf muamelesi yapacağını sanmıyorum.

    Tabi madem meselenin yerli malına sahip çıkılması hususunu, yani milliyetçilik boyutunu tartışıyoruz o halde ilk önce yerli malı stratejisiyle yola çıkan bir firmanın, yerli topraklarda ki merkezlerine Vestel City, Zorlu Center gibi yabancı isimler koymasını da konuşmak gerekir. Bu ne perhiz? Bu ne lahana turşusu demezler mi adama?

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans06 -- 24 Aralık 2014; 15:41:54 >




  • Vestelin bu yaptığı bana otomobil sektörünü hatırlattı.Yaşı büyük olanlar bilir 1980.li yılların sonunda doğan, şahin, kartal gibi otomobillere tüketici hem yüksek bedel ödüyor, hem sıra bekliyor, hem de hiçbir özelliği olmayan bu otomobillere binmek zorunda kalıyordu.rahmetli Turgut ÖZAL gümrük vergilerini azalltı, gümrükler açıldı, ithal otomobiller Türkiyeye de yaygın şekilde girmeye ve satılmaya başladı o zaman yerli üreticilerde kendilerini geliştirmek zorunda kaldılar uygun fiyatla araç satmaya, kalitelerini artırmaya bu modellerin yerine daha iyisini yapmaya başladılar.Firmalar Devlet korumasının arkasına sığınınca bundan hep üretici zarar etti.Şimdi vestel de nasıl olsa ithal malların fiyatı yüksek, halk beni tercih etmek zorunda kalacak, ne üretsem satarım, üç kuruş aşağı satarım benim malımı alırlar zihniyetiyle hareket edecek.İthal kaliteli malların fiyatı yükselecek, her zaman olduğu gibi büyük sermaye kazanacak, halk kaybedecek.




  • Bu aksam da basit bile olsa vestel boykt logosu yapip facede instagramda paylasacagim.

    Usenmeyen tum arkadaslara oneririm.

    Kendi karindan kismayip rekabetci fiyattan satmak yerine..

    Rakipleri yukselten bu firmadan..


    Zaten 3.sinif olan LAPTOP,TELEFON,LCD TV,CAMASIR BULASIK MAKINASI ALMAYIN,ALDIRMAYIN.


    Birlikten kuvvet dogar,herkes bir yada iki kisiyi vazgecirse etkili olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen olacağı bu.

    Rekabet denen şey fiyattan çok ürünün cazip hale getirilmesidir. Ben gerçekten vestel telefon reklamları yapılırken ümitlenmiştim. Casper via 8 miydi ne ondan sonra sağlam şeyler gelir dedim vestelden de ama beni hayal kırıklığına uğrattı. Üstüne üstük bu yaşanan şeyler ise tam bir antpiati doğurdu. Seven vardır markaya aşık olan vardır orasına karışmam ama herkesin genel görüşü vestel burada büyük ayıp etti ve kendi ayağına sıktı.

    Şu anda telefon alma arefesinde olan biri zamlar gelmeden alacak ya da zamlardan sonra biraz parasından kısıp vestelle aynı donanımda ithal ürün alacak. Gidip vesteli tercih etmez hali hazırda aklında htc samsung lg gibi markalar dolaşan biri. Vesteli ben vestel telefon almak istiyorum deyip yerli mal lafına kanan biri alır. Tercih sebebidir sonuna kadar da saygı duyarım kim ne istiyorsa onu alsın elbette. Ama olacak budur.

    Kaybeden vestel olacak. Bunun yerine vegi muafiyeti isteseydi kendi adına daha iyi olacaktı.


    Gerçi bunların hepsi kılıf. Vestel korunma ile eşeğin kulağına su kaçırdı. Devlette mobil sektör değil tüm sektöre uyguladı bunu. Zaten parası yok devletin. Cari açıkta öyle haberlerdeki 150 200 kişinin sıra bekleyip iphone alması ile oluşan bir şey değil.

    Yerli araba diyorlar, yerli araç üretilsin yine aynısı olacak. Bu millete milli duyguları pompalar dandik ürünleri gazlarız diyecekler yine olan vatandaşa olacak.

    Biz tablet, laptop, telefon üretn bir ülke değiliz ayrıca. Tasarım yaparız, donanım siparişi verir o tasarıma montajlatırız. %100 yerli üretim demek dirençlerine kadar türk malı demektir. Ve bu komizim yönetimlerde olur , global ekonomilerde her ülke farklı bir mal üretir ve bu bir fabrikada birleştirilir. Ortak üretimdir bu. Mesela vestel parça siparişi verir kendi tasarımını fabrikasında montajlar. Çünkü vestel ne mikro işlemci üretebilir ne de ram. Bu yüzden yerli mal yoktur yerli marka vardır.




  • stevejones kullanıcısına yanıt
    3. sınıf olan sen olmayasın... beğenmiyorsan alma iftira atıp kötüleme suç işliyorsun mahkemeye çıkınca anlarsın...
  • koskoca devlet bir tane akl-ı selimin ağzına baktı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    3. sınıf olan sen olmayasın... beğenmiyorsan alma iftira atıp kötüleme suç işliyorsun mahkemeye çıkınca anlarsın...

    Olur cikarim 4.sinif kardesim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel ürün almıyordum daha da almam.
    Kendi kıytırık telefonlarını bence Arap ülkelerine satmaya çalışsınlar, bize değil.
  • PaNoZ kullanıcısına yanıt
    Yakında helal telefonda çıkar. Hatta Helal OS Snapdragon 850 ile daha güçlü sloganları duyarız.
    Edit: Osmanlıca dil de eklenir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufloria -- 24 Aralık 2014; 19:41:45 >
  • yerli üretimi desteklemek, yerli insanı kazıklamak değildir. bu durumu destekleyenler o dandik vestel telefonunu kendilerine layık görüyorlar sanırım. ayrıca önce 'yerli' kelimesini sorgulayın, o telefonun kaçı yerli acaba, üretici miyiz yoksa montajcı mı? kimsenin kaliteli bir marka çıkarmak gibi bir amacı yok, amaç cebi daha fazla en ucuza doldurmak.

    desteklenmek istiyorsan, desteklenecek işler yap.

    önce zorludan açıklama geldi şimdi devlette vergi geleceğini söyledi, hayırlı olsun bir kaç yıl sonra telefonun üstündeki vergide üreticiye kazandırdığından fazlasını devlete kazandırır otomobildeki gibi. kaybeden kim, halk. hayır savunan olmasa yine gam yemicem, adam bile bile gelin beni kazıklayın hoşuma gidiyor diyor.
  • Zaten kullanmıyordum, bundan sonra da asla Vestel almam, aldırtmam.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.