Şimdi Ara

Vestel, yeni göz bebeği Venus Z20 akıllı telefonunu tanıttı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
1
Favori
11.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hep diyoruz liyakat önemli diye, inanmıyorlar. Toplamışlar eşi, dostu, komşuyu şirkete adamlar kendilerini benzersiz bir cihaz ürettiklerine inandırmışlar 1500 liralık cihaz üretip ona 2100 lira istemenin başka nasıl bir mantığı olabilir bilemiyorum
    Bu telefonu kime satabilirler? Bu tarz sitelere takılan adamlara satamazlar. Telefon sektöründeki gelişmeleri takip etmeyen, üretimin nasıl yapıldığını bilmeyen adamlara 'bakın biz bir telefon ürettik; %1600 yerli ve %3500 milli hem en yerlisi, hem en millisi' hikayeleriyle belki 3,4 tane satarlar




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Telefonu yoğun ve yüklü kullanıyorum. Bir batarya bir günde yetmeyebildiği gibi, Eylül'de aldığım bataryanın ömrünü de baya bir mahvettim şuana kadar. Telefonu modem olarak kullanıyordum hani, sürekli ya batryada ya şarjda çalışıyordu modem olarak. Şimdi o amaçla kullanmıyorum ama oynadığım oyunlar vs. diğer şeyler batarya ömrünü çabuk tükettiriyor. rahat rahat kullanacağım dersem de yılda bir batarya değiştirtmem gerek servise. Hadi garantisi dolana kadar neyse. Ama zaten telefonları ikinci el alıyorum, aldığım gibi de servisle uğraşmak istemiyorum.

    Şimdiye bir kez servise telefon gönderdim, onda da boot öldürmüştüm, ücretsiz yapmadı gönderdi servis, 2010 mu neydi. :)
  • Snapdragon 630 ve 2099 TL. Gözlerim kanadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aldim xiami 4x den farki yok 800 tlye aldim

    Vestel tlf nedense çakma cukma geliyor bana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear


    quote:

    Orijinalden alıntı: Haggard1963


    quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Ay şu Xiaomi'ci tayfadan acayip kal geldi ya

    Xiaomi denince tepki gösteren Anti-Xiaomi'cilerden de fenalık geldi. 2100 TL'ye Venüs Z20 piyasaya çıkarken insanlar elbette 1700 TL'ye Mi 6 alınır diye yazacaktır.

    Bu arada "kal geldi" ne demek?

    Cevap verdiğine göre ne demek istediğimi anlamışsın. O zaman niye tekrar soruyorsun bay şayomi fanı?

    Xiaomi fanı ha :)
    Seviyen gerçekten çok düşük. Blokluyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metallium

    Sen daha durrrr..

    yerli araba yapacak bunlar.
    Ona da bi kitap yazarsın artık..



    Sanmam, ilgimi çeken şeylere böyle cevap yazmayı severim. Araba alacak gücüm olmadığından ilgimi hiç çekmiyor. Amma velakin; Yakında yavaş yavaş ülkedeki tüm ithal malları yasaklarlar ,sonra da bize bu telefonları arabaları zorla aldırtırlar, ise işte ona şaşmam(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Şubat 2018; 13:34:45 >
  • 7 sayfa yorum okudum. "Son satırı okuyana kadar iyiydi" yada "2099 yerine 1400 olmalıydı" , konudaki bütün yorumlar bundan ibaret.

    Birde telefon maliyetinin sadece Çinden Türkiyeye getirmek olduğunu sanan tayfa var onlar ayrı enteresan, adam hayatında dağıtım kanalı diye birşey duymamış, işçi maliyeti diye bir şey duymamış maliyet hesabı yapıyor.


    Vsstel bir fiyat belirlemiş alırsın veya almazsın, sonuçta bu adamlar ticaret yapıyor.
  • koyar olm kullanıcısına yanıt
    İnsanlar böyle hocam malasef.Düne kadar dandik giriş seviyesi cihaz çıkartıyor diye isyan ediyorlardı.Şimdi vestel trende uydu çerçevesiz çift kamera metal kasa telefon çıkardı fiyat yükseldi diye çamur atıyorlar.Diğer modellerin sayfalarında elli kere yazıldı ne kadar iyi cihaz o kadar yüksek fiyat.4 yıldır telefon üreten firmadan direk iphone kalitesinde cihaz bekliyorlar.He sanki ellerindeki iphone galaxi bilmem kaçı ille uzay mekiği kullanıyorlar.işlemci bencmark testini herşey sanıyorlar.Optimizasyonu önemsemiyorlar.Ha bunları eşime 600 liraya aldığım 5580 den memnun olan bir kullanıcı olarak söylüyorum.üzerindeki media tek işlemciyi çöp dediler dedim kasar heralde aldık eşim kullanıyor tüm sosyal medya uygulamaları var telefon banamısın demiyor.

    Son olarak piyasaya çıkan tüm telefonlar abartı bir fiyattan çıkıyor bu birazda marka algısı yaratmak için şimdi bu telefon ederi 1400 liraya çıksaydı yine de amiral gemisi etkisi yaramayacaktı Vestel de pazarlama mantığı ne yapsın.Merak etmeyin 3 ay sonra n11 den kredi kartı puanı hediye çeki falan 1100 liraya mal ederek alınabilir.Misal 5580 vestelde 900 lira ben 600 liraya aldım biraz daha beklesem 550 liraya alacaktım.




  • Güzel bir şeye benziyor.Başlangıç fiyatına bakmayın 1700-1800 civarına düşer biz çek vs ile 1500'e alabiliriz.
  • Biraz pahalı 1849 falan olabilirdi.

    Ama Vestel nefretçileri fazla gömmüş. 630 diyor ama 2.2 ghz 8 çekirdek bakınca gayet yeterli. FHD+ ekran çift kamera, güzel bir ekran kasa oranı, 18:9 ölçüyle trende uygun.

    Her şey işlemci değil. Mediatek falan da kullanabilirdi o zaman daha çok söverdiniz. Haterları kimse memnun edemez. Nedense vesteli hükumetle bir görüp nefret ediyorlar e burası dh olunca vestel de fazla gömülüyor. Bence gayet güzel tel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 27 Şubat 2018; 14:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında burası beddua duvarı olacak hazır olun,haklılıkla tabi.

  • Gözbebeğine bak snap 630, 2100 lira. Yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttttssss

    Honor 9 lite ikizi olduğunu yakaladığım için millet şokta.

    Sana helal olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel buzdolabı veya Tv Alana Venus Marka Telefon Hediye Ediyordu

    Şimdiki durum Venus Z20 Alana Çamaşır yada Süpürge Makinesi Hediye

    Başka Türlü Satamıcağı kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Ola da bilir valla. Hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel'i savunduğum yok, ama dolar bu seviyelere çıktıktan sonra ülkemize gelen orta seviye cihazlardan hangileri 2000tl altında?



    Samsung A7 2017 2000tl ve üstü

    Samsung A8 2018 2400tl civarı

    Huawei p10 lite 1500 tl civarı

    Huawei mate 10 lite 2000 tl

    Zenfone 4 2500 tl



    Xiaomi cihazlar ucuz evet, ama güncel cihazları gelince onları o zaman değerlendirmek lazım.



    Bu fiyat illa ki düşecektir. 1500 tl ye piyasaya giren z10 artık 1100tl 'ye satılıyor. Ama, artık orta seviye güncel cihaz fiyatı 2000tl ve üstü oldu memlekette. Maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem %100 yerli (Qualcomm türk yapımı bir işlemci zaten, Android desen Tübitak geliştiriyor), hem de rakiplerine göre çok çok uygun fiyatlı. Yerli ve Milli'yi sonuna kadar destekliyorum
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    iphone > şarj aleti yazılım tasarım işlemci mimarisi california da tasarlanıp tamamıyla çin de foxconn tarafından üretiliyor. Ekran panel anakart üretimi yok.



    samsung abd de qualcomm diğer ülkelerde exynox kendi üretimi ve ekran panelini üretiyor yazılım android .Kamera lensleri çoğu sony kendi sensörleri var deniliyor bilmiyorum



    lg ekran panelleri kendi üretimi leş ghost screen ışık sızması ne ararsanız var.Anakartları kendi üretiyor bootloop olan serilerden sonra sabıkalı.Kamera lensler sony üretimi.pilleri kendi tasarımları ancak çin üretimi yazılım android.



    Sony kendi anakart üretimi yok en son foxconn üretiyordu .ekran ve kamera kendi üretimi yazılım android.



    xiaomi > Ekran panelleri lg olanlar sorunlu bir kısmı çinli üreticilerden temin ediliyor kamera sony üretimi anakart üretimi olduğunu duymadım.Yazılım android.



    huawei çok eski bir marka genelde kablosuz iletişim teknoloji ve baz istasyonu üretirken telefon üretmeye başladılar .Panel anakart vs üretimi olduğunu bilmiyorum belki de vardır.Yazılım android.



    gördüğünüz üzere kendi bileşenleri yüzde yüz üreten firma imkansızdır samsung lg bile şarj aletlerini başka firmalara üretiyor ki anakart üzerindeki yüzlerce bileşeni düşünün.Ancak bir laf var Amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok.Artık üretmekten çok tasarım ve arge ön plana çıkıyor.Vestelde casper gibi ürünleri tasarlayıp çinde üretmesini yada general mobile gibi.Adamlar ülkençmizdede yüksek teknoloji ürünleri üretilsin diye yatırım yaptılar binlerce kişi ekmek yiyor yada dar gelirli insanlar amacına uygun e2 5580 5570 e3 z10 gibi telefonlar alıyor lar.



    Ülkemizde bazı teknolojileri üretecek mataryel yok malesef misal pil için lityum , işlemci mikro devreler için yarı iletken silisyum gibi.Ayrıca bunları üteten firmalarda yok.Olsa vestel onlardan temin edebilirdi.



    Misal vestelin çamaşır makinasını kullanıyorum kurutma ünitesi Türk Faz Elektrik , motor türkiye üretimi corpeti pyron (yanlış yazmış olabilirim sanırsam ) elektronik beyin çorluda bir firmaya ürettirilmiş vs.



    Yine cam ocağını kullanıyoruz cam malzeme SCHOTT çerkezköy firmasından alınmış çünki bu malzemeler ülkemizde üretiliyor ve varlar.



    Kısaca bir ürünü tasarlayıp argeyle geliştirmek kendi imkanlarınla birlikte ürünü üretmek zorlu bir süreç heleki ülkemizde durum belli malasef .Ağır sanayide bile yetişmiş kalifiye eleman bulmak zorken .telefon gibi mikromimari içeren yüksek teknolojiyi üretmeyi siz hayal edin.Eleştriler elbet olacaktır ancak bizler desteklersek hiç olmadı kullanmadan yerden yere vurmazsak ileride çok daha iyileri olacaktır.İçinizdeki umut tükenmesin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    iphone > şarj aleti yazılım tasarım işlemci mimarisi california da tasarlanıp tamamıyla çin de foxconn tarafından üretiliyor. Ekran panel anakart üretimi yok.



    samsung abd de qualcomm diğer ülkelerde exynox kendi üretimi ve ekran panelini üretiyor yazılım android .Kamera lensleri çoğu sony kendi sensörleri var deniliyor bilmiyorum



    lg ekran panelleri kendi üretimi leş ghost screen ışık sızması ne ararsanız var.Anakartları kendi üretiyor bootloop olan serilerden sonra sabıkalı.Kamera lensler sony üretimi.pilleri kendi tasarımları ancak çin üretimi yazılım android.



    Sony kendi anakart üretimi yok en son foxconn üretiyordu .ekran ve kamera kendi üretimi yazılım android.



    xiaomi > Ekran panelleri lg olanlar sorunlu bir kısmı çinli üreticilerden temin ediliyor kamera sony üretimi anakart üretimi olduğunu duymadım.Yazılım android.



    huawei çok eski bir marka genelde kablosuz iletişim teknoloji ve baz istasyonu üretirken telefon üretmeye başladılar .Panel anakart vs üretimi olduğunu bilmiyorum belki de vardır.Yazılım android.



    gördüğünüz üzere kendi bileşenleri yüzde yüz üreten firma imkansızdır samsung lg bile şarj aletlerini başka firmalara üretiyor ki anakart üzerindeki yüzlerce bileşeni düşünün.Ancak bir laf var Amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok.Artık üretmekten çok tasarım ve arge ön plana çıkıyor.Vestelde casper gibi ürünleri tasarlayıp çinde üretmesini yada general mobile gibi.Adamlar ülkençmizdede yüksek teknoloji ürünleri üretilsin diye yatırım yaptılar binlerce kişi ekmek yiyor yada dar gelirli insanlar amacına uygun e2 5580 5570 e3 z10 gibi telefonlar alıyor lar.



    Ülkemizde bazı teknolojileri üretecek mataryel yok malesef misal pil için lityum , işlemci mikro devreler için yarı iletken silisyum gibi.Ayrıca bunları üteten firmalarda yok.Olsa vestel onlardan temin edebilirdi.



    Misal vestelin çamaşır makinasını kullanıyorum kurutma ünitesi Türk Faz Elektrik , motor türkiye üretimi corpeti pyron (yanlış yazmış olabilirim sanırsam ) elektronik beyin çorluda bir firmaya ürettirilmiş vs.



    Yine cam ocağını kullanıyoruz cam malzeme SCHOTT çerkezköy firmasından alınmış çünki bu malzemeler ülkemizde üretiliyor ve varlar.



    Kısaca bir ürünü tasarlayıp argeyle geliştirmek kendi imkanlarınla birlikte ürünü üretmek zorlu bir süreç heleki ülkemizde durum belli malasef .Ağır sanayide bile yetişmiş kalifiye eleman bulmak zorken .telefon gibi mikromimari içeren yüksek teknolojiyi üretmeyi siz hayal edin.Eleştriler elbet olacaktır ancak bizler desteklersek hiç olmadı kullanmadan yerden yere vurmazsak ileride çok daha iyileri olacaktır.İçinizdeki umut tükenmesin...



    Uzun uzun yazmışssınız ama bunlar zaten bildiğin şeyler. Artı olarak demek istediğimide yanlış anlamışssınız.


    Ama farkındaysanız Apple hiç bir zaman "%100 yerli ve milli abd malı" veya Samsung "%100 yerli ve milli kore malı" gibi bir söylemde bulunmadı.Bir İphone'nun arkası çevirdiğiniz zaman "designed by apple in california assembled in china" yazmakta. Hepsi global birer marka, her ülkede o ülkenin diline,milletine göre muamele yapmakta.


    Bizdekiler ise "yerli ve milli" gibi bir söylemde bulunarak, insanların milli duygularını sömürerek kalitesiz veya ederi düşük ürünleri yüksek fiyatlardan satıyor.Bu tür söylemlerle Türkiye pazarından başka pazarlara çıkıpta global birer marka olamayacak Vestel ve bunun gibiler.Mesela Beko'dan örnek verecek olursak, Beko şuan yurtdışnda birden fazla ülkede satış yapmakta bunun sebebi globalleşme çabalarıdır. Ama Vestel ve onun gibiler böyle devam ettiği sürece bizden bir halt olmaz.




  • Ne bebeği? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.