Şimdi Ara

Viewsonic VP191 ve hyundai L90D incelemesi ve kıyaslaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
10.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Celebdae

    @calculus bence 350$ ı fazla wermişler 330$ a bulabilirsin tahminimce biraz da pazarlıkla en kötü 325$ a alırsın gibime gelior. Ayrıca vatan bilgisayarı tavsiye etmem hem kazık hemde müşteri memnuniyeti 0 dır.


    Zaten Finansbank kartı kullanınca 7 taksitte %6 indiriyorlar. Böylece fiyat 328$ oluyor.

    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=16282

    Benim merak ettiğim bu monitör hem 8 ms hem de DVI girişli yani. İki de uyduruk hoparlörü var. Tavsiye eder misiniz?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 29 Temmuz 2005, 12:53:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: calculus

    quote:

    Orjinalden alıntı: Celebdae

    @calculus bence 350$ ı fazla wermişler 330$ a bulabilirsin tahminimce biraz da pazarlıkla en kötü 325$ a alırsın gibime gelior. Ayrıca vatan bilgisayarı tavsiye etmem hem kazık hemde müşteri memnuniyeti 0 dır.


    Zaten Finansbank kartı kullanınca 7 taksitte %6 indiriyorlar. Böylece fiyat 328$ oluyor.

    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=16282

    Benim merak ettiğim bu monitör hem 8 ms hem de DVI girişli yani. İki de uyduruk hoparlörü var. Tavsiye eder misiniz?





    valla şu an alacaksan başka alternatifin yok. hem 8 ms, hem dvi olacak. diğer modeller 19" fiyatına denk gelir ki bu kadar parayı verceksen hiç kasmadan L90+ ya da ucuza bulabilirsen V191 alman daha mantıklı. 19" ile 17" arasında bariz fark var. özellikle divx izlerken 19" i çok ararsın




  • @calculus hocam için yattıysa ölü pixel kontrolü yapıp eğer çıkarsa yenisini vereceklerse al derim. Ama benim gönlüm ondan yana deil tekrar söyleyeyim derim. gördüğün gibi hp640c nin de gönlü bundan yana deil. Eğer maddi durumun warsa kıy paraya en azından Hyuondai L90D+ al derim.
  • bence yine söylüyorum.benQ en iyi seçim.17" olmazsa viewsonic vp 191.kullanıma bağlı tabi bu önerilerim.daha birkaç tane daha var ama türkiyede yok onlar.



    illa film, divx gibi görsel aktiviteler ağırlıkta kullanılacaksa parada fazla değilse bu ikisinin arasına hyundai L90D yi alabilirsiniz.şu anki durum bu ..


    sizce monitörün kasa rengi ne olmalı ? ve neden o renk olmalı ( mesala gri renk göze daha homojen gözükür az yorar diye okumuştum bi yerde ama bulamıyorum o yazıyı)

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 29 Temmuz 2005, 21:51:23 >
  • Arkadaslar sonunda bu gun LCD Hyundai L90D+ Monitörümü aldım eksen bilgisayardan 560 dolara yanlız ilk basta cok korktum ölü pixel cıkar dıye almadan once deneme sansım olmadı ve orda bir birbucuk saat dusundukten sonra almaya karar verdım ve aldım alır almaz orda actırdım ve test etttirdım malum avcılara kadar sabredemedım (ölü pixel olayı yuzunden) ve 10 15 dakka basında butun renkerı arka plan yaptım ve hıc bır sorunla karsılasmadım gercekten cok guzel bır montore benzıyor Sadece problemım cok fazla parlak olması gozumu cok alıyor.

    Bu arada tavsıyede bulunan Celebead kardesıme ve yardım edenlere cok teskkur edıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gamemaster_ -- 29 Temmuz 2005, 22:05:03 >
  • yorum larıını bekliyoruz olumlu olumsuz.banada lcd ile ilk tanışmamda öyle olmuşdu.
  • Ben 17" mi yoksa 19" mi alayım ona karar veremedim. Hoş bilgisay monitöründe film izlemiyorum (film izlerken tv out ile görüntüyü yandaki 55 ekran TV'ye aktarıyorum), sadece oyun ve internet/ofis için kullanacağım için 17" almayı düşünüyorum. (LCD'lerdeki 17" yaklaşık olarak 19" CRT'ye denk geliyor olmalı). Yine de 19" için o kadar fark vermeye değer mi ?

    Marka olarak eskiden beri hayranlık duyduğum Viewsonic. Bu markanın artık türkiyede tanınıp ürünlerinin getirilmesi gerçekten sevindirici.

    Bu durumda VP171b veya VP191b
  • @Gamemaster güle güle kullan monitörünü arkadaşım. monitör için senin de yorumlarını bekliorum kesinlikle iyi bir karar werdin bence. Parlaklık için ben kendi kullandığım ayarlarımı yazmıştım ilk sayfada bir bak sende istersen.

    @mczaga walla renk ne kadar etkiler bilmem pek ama teori sunmak gerekirse(senin söylediğin şeyden yola çıkarak söylüorum bunu) siyah renklerin daha parlak gözükmesine sebep olur o yüzden onu tercih edebilirsin ama şu da warki artık lcdlerin kenarları iyice inceldi o yüzden çok fazla birşey görmüorsun.

    @zafercen Dostum eğer 19" alırsan (19*2,5=49) 49 cm lik bir ekranın olur ki bu 55 ekran televizyona çok yakındır(55 ekran televizyondaki görünebilir alan 51 filandır tahminimce) ayrıca lcd de renklerin daha parlak olduğnu hesaba katarsak çok daha iyi bir seyir kanaatindeyim. Ama eğer 17" almayı düşünürsen bence viewsonic vp171b alma çünkü herhangi bir artısı yok vp191b deki gibi, o yüzden 430$ ı hak etmior kanaatimce. Ona vereceğin para ile benq f71e+ alırsın arta kalanla da dvd film alırsın bir tomar paşa paşa izlersin. Ama son karar senin tabii


    Ayrıca dün ilk defa ghosting ile karşılaştım vp191b monitörümde. Cs:1.6 da karşılaştım ghosting problemi ile ama nedense sadece dust haritasında yaşadım bu sorunu diğer haritalarda sorun yoktu fakat dust ta tünele girince nedense ghosting yapıordu. hiçbir anlam weremedim. Yarın hyundai L90D+ de aynı sorun warmı kontrol edeceğim.

    Ayrıca daha önce mczaga nin de sorduğu bir sorun wardı bu twinkling nedir die sormuştu. Geçen gün bir divx izlerken de onunla karşılaştım. Ekranda anlamsız yere bazen bazı pixeller parlıor ama tek pixel deil böle 0.5 cm2 lik alandaki bütün pixeller flash patlaması gibi parlıor. Süre de flash patlaması kadar bile sürmüor. Bence aşırı rahatsız edici birşey deil sonuçta herzaman olmuor arada sırada tek tük oluor.

    Bunların dışında şu ana kadar başka bir sorun ile karşılaşmadım. Bunları yarın tekrar düzenleyip ilk sayfadaki yorumlarımı update ederim herhalde notlandırma da değişebilir buna göre.




  • VP171'in VP191'den farkı 17" olmasının dışında Contrast'ın 800 değil 500 olması. Niye VP171'in 191 gibi artıları yok dediğini anlayamadım. Teknik ozellikleri aynı monitörler. VP171, 17" bir monitör için pahalı diyorsan başka. Ama benim alacağım monitör siyah olacak çünkü şu anda monitör dışında tüm parçalarım siyah. Benq ve Hyundai modellerini o yüzden tercih edemem. Hem 19" LCD de benim için fazla büyük ve pahalı. Acaba VX724 modelinin gelmesini mi beklesem ?
  • vp171 ile vp191 arasındaki farklar biraz teknik fazla teknik kalıor aslında. vp191b mva panel kullandığı halde 8ms iken vp171 tn panel kullanır. mva panel ile tn panel arasında ise dağlar kadar fark wardır(mva panelde görüş açıları çok daha fazladır, gerçek 16.7M renk sunar tn gibi 256k rengi dithering ile 16.2M renge çevirip koymaz önümüze) vp191b lcd lerde çığıraçabilecek olan overdrive+mva teknolojisi ile karşımıza gelirken vp171 in böyle bir özelliği yoktur. insanların vp191 in tavsiye etme sebebi de overdrive+mva teknolojisini kullanan tek monitör olmasıdır. Diğer bir deyişle viewsonic vp171 ile hyundai L72s arsında çok fark yokken. Hyundai L90D ile Viewsonic vp191 arasında bir tomar fark war. Bence vp171 e o kadar para wermek resmen israftır çünkü werdiğin extra paranın hakkını werebileceğini sanmıorum. Ama son karar sana ait tabii.

    Vx724 ü beklemek işi ise sana kalmış. Sabır meselesi sonuç olarak ne zaman geleceğin belli deil ürünün. Ama vp171 alma derim eğer maddi durumun uygunsa vp191 alıp rahatına bakabilirsin.




  • Tavsiyelerin için sağol, tekrar düşüneceğim.
  • Selam arkadaslar benım Hyundai L90D+ monıtorde cozunurlugu 1280x960 yaptıgımda usten ve alttan 1 cm bosluk bırakıyor yanı tam ekranı kaplamıyor bu cozunurlykte .Bu normalamıdır ?cunku CRT monıtorude oyle bır sorun yok tu.
  • inceleme:


    http://www.behardware.com/articles/534-4/comparative-test-of-low-priced-8-12-16-and-25-ms-19-lcds.html


    yukarıdaki linkte "review index" bölümünden monitörü değiştireblirsiniz. Hyundai L90+, TEKNOSA filipis ve bir kaç 19" model incelenmiş. celebdae 'nin söylediklerinin bazıları aynen yazıyor orada da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp640c -- 31 Temmuz 2005, 1:42:24 >
  • http://www.viewsonic.com/pdf/us_eng/products/compchart_lcd.pdf buraya bakınca özelliklere pixel pitch değerleri .294 kontrastlar 550 ve 800 parlaklıkta 250 - 270 video response 8-20-25 ms değerlerinden hepsininde en iyi değerlerde olduğu bir ürün yok gibi video response düşünce kontrast da düşmüş. Pixel pitch değerleri yüksek.

    Birde lcd'lerde şöyle bir problem var 1280*1024'de oyun oynamak sistemleri kasar gibi geliyor .

    Düzeltme: Tco99 Tco 2003 farklılığına da dikkat etmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 31 Temmuz 2005, 12:09:51 >
  • BISIY DICEM!

    L90D aldık, dememek için taktık çalıştırdık falan ilk gün bilgisayarcıda... neyse her şey düzgün kutusuna koyup eve götürcem; ayağını çıkaramadık!!! teknik servis uğraştı çıkaramadı... sonra monitörü getiren firmayı aradılar, sanırım multimedia bilgisayar gibi bişiydi. dedik işte; ayağını çıkaramıyoz napcaz? dedi 4düğme aynı anda çek it bilmem ne, allah allah olduk yapamıyoz 5dakika sonra tekrar aradık; yapamıyoz tarif edin şunu diye...

    *** cevap; bu hyundai modelinin ayağı tek sefer takmalık bir daha çıkmıyor ***

    ben de o şekilde eve götürdüm hakkaten çıkaramadık... böyle saçmalık olur mu ya

    L90D sahipleri ; siz ayağı çıkarabildiniz mi???




  • goxhell kardes ben hıc ayagı cıkarmaya denemedım ama aldıgım yerde test emıttım orda allahtan ayagını takmadan denemısım zira kadıkoyden avcılara kadar kucagımda tasıyamazdım . Belkı bır yolu vardır ama saglıklımı olur onu bılmem>
  • ayak çıkıordu eksen bilgisayarda denedikten sonra çıkardık ama nasıl yaptığımızı hatırlamıorum ve gerçekten epey zorlanmıştık çıkarırkende.
  • arkadaşlar lcd nin bir artısını bizzad yaşadım .Şöyleki arkadaş crt monitörün arkası tam onun yüzünün sol tarafına gelecek şekilde oturuyor kendi kullandığı monitör 19"crt ve sol gözünün yarısı kan toplamış durumda.gözlerinin alt tarafları komple mor bende orada nete giriyordum ama lcd li bi cafe buldum artık ordan nete giriyorum.Hakkaten baş ağrısı denen illet artık bende yok en az 4 saat netteyim ve hiç bir rahatsızlık hissetmiyorum crt li kullanırken 2 saatten sonra rahatsız olup kalkardım.


    LCD bir numero

    kalın sağlıcakla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 31 Temmuz 2005, 18:52:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mczaga

    arkadaşlar lcd nin bir artısını bizzad yaşadım .Şöyleki arkadaş crt monitörün arkası tam onun yüzünün sol tarafına gelecek şekilde oturuyor kendi kullandığı monitör 19"crt ve sol gözünün yarısı kan toplamış durumda.gözlerinin alt tarafları komple mor bende orada nete giriyordum ama lcd li bi cafe buldum artık ordan nete giriyorum.Hakkaten baş ağrısı denen illet artık bende yok en az 4 saat netteyim ve hiç bir rahatsızlık hissetmiyorum crt li kullanırken 2 saatten sonra rahatsız olup kalkardım.


    LCD bir numero

    kalın sağlıcakla...


    e işte benim gibi bilgisayar işi yapanların gözünü kırpmadan yapması gereken bi yatırım ...
    yok crt net miş.. yok daha iyi renkmiş falan ... yok öyle şey.. bu gözler bozuldumu tamir olmuyo :) :)




  • aynen bugün mesala lcd de yer yoktu cafede crt de 1 saat durdum gözler hemen afalladı.Yoksa benim gözler mi bozuk ne
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.