Şimdi Ara

Virajda önünü görmeden sollama yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2-3 yil once aksekide boyle bi salaklik yaptim. Viraj yoktu sadece yokus yukariydi. Ondeki dobloyla beraber ciktim kamyon sollamaya, bit yavrusu yarim saatte agir agir bitirdi sollamasini zart diye kamyonun onune kirdi. Karsida iki tane isik bana dogru geliyor yanda koca kamyon, daha yarisini bile gecememisim. Kamyona dogru kirdim nasil oldu anlamadim cift serit yola bir kamyon iki araba sigdirdik. Simdi dusununce bile mucize gibi geliyor. Doblocu da ayri bi lavuktu, insan olsa hizlica bitirir sollamasini gecer gider seridine, sinirlendim yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolu bilenden korkacaksın. Yabancı memleketteysen hele daha da dikkatli süreceksin kural bu. Aynısını İzmir'de yaşadım. Yolda milyon tane şey oluyor çok takılmayın sakin gidin gelin.

    Ben böyle şeyleri değil de koca yolda arkamda durup kornaya basanları anlamıyorum. Dörtlüyü yakmışım yol izin verdiği kadar sağa geçmişim en boş yeri de seçiyorum yahu solun boş koskoca yol iki tır giriyor niye kıçımda bekliyorsun geçsene boş yoldan. Yoook geçmez olur mu? İlla kıçıma kadar girecek. Girme birader girme ne var benim arkamda. Arabam çok mu çekici arkadakileri hipnotize mi ediyor yeter gıcık herifler. Çok acayip şeyler dönüyor trafikte kafayı yemelik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Karadeniz değil tüm gidiş geliş olan yollarda bu sorun var. Aynı şekilde bende Muğlada büyük bi kaza atlattım. Gerçekten çok dikkat etmek gerek bu tip yollarda. Virajı geçtim düz yolu bile tehlikeli, çok fazla kaza olasılığına açık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nedenini şöle açıklayabilirim, hayatımız acele, köye gideriz acelemiz var, tatile gideriz acelemiz var, ne yaparsak yapalım hep bi telaşe içindeyiz ve sabırsızız. 2 dakka düşük hızda gitsek bişe oluyo hemen, illa sollucaz illa. Nedeni bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JustOffer kullanıcısına yanıt

    istanbulda karadenizli mi yok.

    hakkariye gider çalışırım, yıllarca çalıştım yakınında; Karadeniz bölgesinden Allah korusun, bir sene yaşadım bir daha göstermesin. o kadar diyorum.


    hani karşıdan gelenin canı falan demiş ya millet burda, adamlar kendi çocuğunun canını düşünmüyor, bırakın kendini karşıdakini vs vs onların canı fasa fiso adama göre. teheyyy!

  • Aurorax kullanıcısına yanıt
    Genel olarak doblolar yokuşta çok bayılıyor, çok denk geldim. Büyük ihtimal 1.3 olanlarıdır. O kadar yükü kaldırmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen cumartesi pamukkale-salda arası yolda doblo ile kafa kafaya girebilirdik. 110’dan 30’a kadar düştüm karşıdan sellektör yapıyor 4-5 arabayı birden sollamış geliyor. Benim duracağım kesin ama onun geçeceği şüpheliydi. Nitekim zor geçti.

    Bir de utanmadan geçerken pardon diye elini kaldırıyor. Trafikte pardon olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

    üzdü :(

  • Arkadaşlar anladığım bu durum Karadeniz’le ilgili değil, virajla ilgili de değil.
    Ortak kanı, bunların geri zekalı olduğu. Başına gelen birkaç kişinin de bir şekilde bu durumdan kurtulmuş olabilmesine çok sevindim.
    Anladığım bunlara ilişkin bir ceza da yok. Kanıtlamak da pek mümkün değil zaten. Aramızda katil gibi dolaşıyorlar. Genelde de bu öldürmeye teşebbüsü bir sefer de yapmıyorlar, alışmışlardır ve birini sorunsuz yapınca hep yapıyorlardır.
    Allah hepimizi korusun bunlardan.
    Kısacası trafikteki çift şeritli yollarda özellikle her an bir ölüm tehlikesi altında aracımızı kullanıyor olacağız.

    Önerileri toparlıyorum:
    Yapabileceğimiz şeylerden biri daha iyi arabalar almak olabilir bu durumda gibi. Bu da ne kadar korur kim bilir.
    Birkaç öneri de ben yapayım:
    Belki sürekli önünüzde bir araç daha tutup onunla da takip mesafesini korursanız özellikle viraj gibi yerlerde sizin canınıza doğrudan kastı engelleyebilirsiniz. Maalesef öndeki araç için kötü olabilir durum.
    Karanlık yollar için de her virajdan önce, doğrudan bir araç yoksa karşıdan gelen, uzunlarla işaret çakıyorum “bak geliyorum” der gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Rind -- 26 Temmuz 2021; 10:52:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 12 senedir araç kullanıyorum. İki kere sert fren yaparak ve sağa kırarak hatalı sollayan ile kafa kafa girmekten kurtuldum. Mal her yerde mal.

  • Ya iq'lar çok düşük ya da yola çıkarken beyinler evde bırakılıyor.


    5-10 km sonra anayola bağlanılacak, önünde 10 tane araba var illa sollayacak. Dip gazla çıkıyor sonra aniden fren araya girmeye çalışıyor falan. Bir de arabanını yarısı karşı şeritte


    kıçımı koklaya koklaya gidiyor. Sanki ben sollamayı bilmiyorum.


    Yol bitiyor aramızda 50mt var yok. Nedir bu acele, ele ne geçiyor anlamıyorum cidden. Amip gibi yaşıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEmh@ -- 26 Temmuz 2021; 11:54:3 >
  • Kocaeli'nde yer alan İzmit - Kandıra yolundaki kazaların nerdeyse tamamı bu sebepten oluyor.


    Hata yapana üzülmem ama karşı taraftan gelen suçsuz günahsız insanlara üzülüyorum.


    O yolu çok kullanıyorum, virajları hep genişten almaya çalışıyorum. 2-3 defa denk geldi, bir kere palio nun birine çok sert çapmışlardı, abi evine 1 saat geç git ama sağsalim git, nedir bizim bu milletin aceleciliği anlam veremiyorum.


    Ben ki sırf çizgi düz diye traktörün arkasından 20km hızla 30dk yol gittim, babam geç şunu dese de ne gerek var (trafik polisi birde  ) , belki geç varmamız hayırlıdır hoş gittiğimiz yerde yine kendi evimiz.

  • Egea 1.3 ile giderken solumdan hor hor hor hor çalışan bi şahin geçmişti. Solladığı yer de Çaycuma Karabük yolu. Annemin memleketi diye sürekli o yolu kullanırım ama bu kadar rahat sollama asla yapamam. Sollama yaptıktan sonra hemen tünel çıktı. O yolu bilen bilir bir sürü tünel var ve her an yabani hayvan çıkabilir. Direksiyonu sağ tarafa kırmasa soldan tünele girecek. Sağa tarafa kırsa bile arabayı toplayamadı sallandı sallandı aha takla atacak derken sağ arka tekerleği tünelin sağına vurdu ve düzeldi. Sonra yine son sürat gaz..


    Ben bu olayı canlı canlı izlerken kanım dondu bir süre 50 ile gidip boş bir yere çektim aracı. Arkadaşım bu kadar değersiz canınız var ya? Nereye yetişiyorsun? 10 dk geç gidince kıyamet mi kopacak?

  • Bayramda Amasra' ya gittim kısa olan güzergah çoğunlukla tek şerit olduğu için bu tipler yüzünden yolu gidiş dönüş 120 km uzattım çift şeritli yolu tercih ettim sadece Bartın Amasra arasında kaç tanesine denk geldim bilmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende 1500km yol yaptım bayram öncesinde. ortalık mal evladı dolu. o kadar çok hatalı sollama yapıyorlar ki.. inanılmaz. bu sene çok fazla gördüm bu mal evlatlarından. tek tük olurdu genelde.. altındaki arabaya güvenip ölümüne sollamaya çıkıyor. 2 saniye beklemiyor. gittiğimiz hız da 90 yani.

  • Zeka geriliği ilgili bir durum, bu da başka bir örnek. dk 10:!5


    Ortega Yollardayoutube
    KAZAYA RAMAK KALA TEHLİKELİ MERSİN ANTALYA SAHİL YOLU , ARKADA Kİ TIRA KAMERA TAKTIM YENİ AÇI
    https://www.youtube.com/watch?t=619&v=RYPabLYL8Eg&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 27 Temmuz 2021; 0:31:43 >
  • Yukarıdaki yorumların hepsine katılıyorum. Hayır nereye yetişeceksin? Ne acelen var? Ne zaman tek şeritli, bol virajlı yola girsem arabadakiler rahatsız olmasın diye güzel güzel giderim. Sonuçta milleti her virajda cama yapıştırmaya gerek yok. Abi illaki birkaç puşt olacak, tampona yapışacaklar, insanı rahatsız edecekler. İşin garibi şu ki düzlüğe geçtiğimde virajlarda arka tamponuma yapışan puştların hepsini tek tek solluyorum. Ulan hani aceleniz vardı puştlar? Defolun gidin işte yol da müsait? Ama yook, mesele insanları nasıl rahatsız ederim meselesi. Bunun başka hiçbir açıklaması yok.

  • Bahcekoy orman yolu ! Her gun ayni hikaye. Kac tane kazaya sahit oldum. Ne yazik ki akillanmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik kurallarina uymak lazim cift kesiksiz yada tek kesiksiz cizgi sollama yapma demek sorun problemi olabilir kardesim diyor ama memlekkette kim uyuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mümkünse bayram zamanı yola çıkmayın. Ya da otobüse uçağa falan binin. Kaza olasılığı çok yüksek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.