Şimdi Ara

Virajda önünü görmeden sollama yapmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu kadar bilinçli tır soförünü ilk defa görüyorum. adam öndeki ile araya mesafe koymayı bile biliyor.

    bazıları ise karşıdaki ile kafa kafaya gir diye seni o araya sokmamaya çalışıyorlar.

  • İnsanımızın en büyük sorunlarından biri de acelecilik tahammülsuzluk, trafikte kazaların başlıca sebebi sabırsız olmak adam bekleyemiyor hemen gitmesi lazım 1 dk erken gitse evde madalyasını alacak boynuna takacak, zaten sadece bizde var kaç dakikada saatte geldin gittin geyiği.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    Avrupada çalışmış şoförler dikkat eder buna, alışkanlıktır.


    Öndeki ile mesafeni bırakmazsan şak diye cezayı yapıştırıyorlar çünkü. Veya öndeki araçtan yabanci bi cisim, taş vs ön cama gelir de çatlatırsa o camla yol yapamazlar.


    Bunlardan ötürü hemen hepsi çok dikkat eder takıp mesafesine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa_atr kullanıcısına yanıt

    Ben de acı içinde ölmüş olmasını dilerdim. ama bunun yaptığını yapan çok var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tEmh@

    Ya iq'lar çok düşük ya da yola çıkarken beyinler evde bırakılıyor.


    5-10 km sonra anayola bağlanılacak, önünde 10 tane araba var illa sollayacak. Dip gazla çıkıyor sonra aniden fren araya girmeye çalışıyor falan. Bir de arabanını yarısı karşı şeritte


    kıçımı koklaya koklaya gidiyor. Sanki ben sollamayı bilmiyorum.


    Yol bitiyor aramızda 50mt var yok. Nedir bu acele, ele ne geçiyor anlamıyorum cidden. Amip gibi yaşıyorlar.

    Ortalama IQ seviyesi çok düşük. Bu anlatılan hareketlere ben de deli oluyorum. Bunun bir de şehir içi versiyonu var, 3 şerit de durmuş, yürümüyor. Bakıyorum trafiktekilerin çoğu bir sağ bir sol şeride geçiyor. Adam önümde 8 kez şerit değiştiriyor ve arkama düşüyor, ama beyin o kadar gelişmemiş ki bu bile anlamasına yetmiyor, arkamda hala şerit değiştiriyor. Be geri zekalı, yol boş olsa herkes yürüyecek zaten, bir Allahın akıllısı sen misin! Aç müziğini, yaslan arkana, trafik tıkalı işte, araçların üstünden atlamadıkça yapabileceğin bir şey yok.


    Bir keresinde Ankara Ahlatlıbel yolunda Oran tarafına doğru gidiyorum, bir tane de Corsacı vardı arkamda. İlerideki ışığın kırmızıya dönmesiyle ayağımı gazdan çektim, bu akıllı beni solladı, gitti kırmızıda durdu, ben yaklaşınca yeşil yandı ve ben durmadan devam ederek bu Corsacıyı geçtim. Şimdi sıkı durun, bu durum tam 8 ışık boyunca tekrar etti ve bu adam 8 ışıkta da beni solladı, durdu, sonra ben durmadığım için bunu solladım ve en sonunda yollarımız ayrıldı. Maalesef eğitilemiyorlar da.


    Yine gideceği yere 100 metre kala bu hareketleri yapan var, adam makas atıyor, kırmızıda geçiyor, gaza yüklendikçe yükleniyor; bir de bakıyorsun 100 metre sonra evinin/iş yerinin önünde durmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 27 Temmuz 2021; 13:52:25 >




  • Bayramlarda istanbul Ankara vs içerisinde takılan hanzolar uzun yola çıkınca daha belirgin hale geliyor. Ben 150 hp arabayla önümdeki kamyonu sollayamıyorum çünkü ileriyi göremiyorum , adam solumdan 1.4 - 1.6 atmosferik motorla hem beni hem kamyonu solluyor. Dün 3-4 defa başıma geldi , ben yavaşlıyorum ki karşıdan araba gelirse benim üstüme gelmesin diye.


    Tek Gidiş- Tek Geliş 2km uzunluğunda tünelde ve karşısı neredeyse hiç görünmüyor. 2-3 araba beni önümdeki tankerle birlikte solladı. Akıl alır gibi değil insanlar , tünel 2km , ne kadar zaman kaybedebilirsin o mesafede.

  • mustafa_atr kullanıcısına yanıt
    Beden sağlığı yerinde galiba.. tek dileğim arabaya binmeyi bırak, görecek psikoloji kalmamıştır inşallah.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 hafta önce datça dönüşü, o virajlı yollarda ben yokuş aşağı inip viraja hazırlanırken gaz kestim ve viraja 30 metre kala, virajda yokuş yukarı çıkan bi tırı sollamaya çalışan sığır bi minibüsle kafa kafaya kalmak üzereyken hız kesmiş olduğum için kendimi en sağa atarak o sığırın tekrar yerine girmesini bekledim ama uzun uzun kornaya basarak en güzel hislerimi o sığıra ilettim.


    eğer ben tırı geçmeye çalışan bi sığırdan şüphelenmeyip her şey normalmiş gibi o viraja girseydim büyük ihtimalle bir kaç ölümün yaşandığı bir kaza yaşanacaktı.

  • Trabzondan yola çıkıp istanbula dün gelmiş biri olarak yolun neresi gidiş dönüş tek şerite düşüyor bahsedebilir misin? Benim gittiğim yollar hep 2 serit gidiş 2 şerit dönüş bölünmüş yoldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Balığı Egeliler bizden daha çok tüketiyor emin ol :)

    Rizeliyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin insanına gerçekten şaşıyorum. Yaşım oldu 30, daha ehliyetim yok, yeni alacağım. Abimin ehliyeti var, ortak bir araba aldık. Son 2 haftadır yanında trafiğe çıkıyorum, inanılmaz stres yaptım. İnsanların bu gereksiz acelesine anlam veremiyorum ya cidden. Şehir içi 60 km hızla gidiyoruz, adam arkadan tampona yapışıyor, sürekli selektör, korna. Sonra sol çekip önümüze kırıyor ve 10 metre sonra sola dönüyor... Bunun gibi neler neler geliyor başımıza.


    Yani nedir bu acele kardeşim ya? Bu kadar saçma bir olay olabilir mi?

  • Bırak psikolojisinin bozulmasını şimdi büyük bir gururla nasıl kaza yaptığını arkadaşlarına anlatıyor olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide arkadaş bunlar AMİP (tek hücreli canlılar) ne bekliyorsun ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tatillerde özellikle böyle şeyler çok oluyor, yollarda milletin arabadan fırlamış bedenlerini görüyoruz çok yazık hiç gerek yok böyle risklere

  • Kuşadası seferihisar sahil yolundan giderken aynısı başıma geldi. Benim aracım 70-80 ile virajlara rahat girip çıkabilir bir vaziyetteyken arkamdan gelen polo, sürekli selektör yapıyor, hızlansana diyor. Araçta 2 çakal, kaynak makinesi gözlükleri gibi gözlükler, şoför koltuğu arka koltuğa kadar dayandırılmış, sırtlık çekyat pozisyonunda. Yanaşıp yol vereyim istedim, zaten hızım kurallara uygun bir de yer verecek herhangi boşluk yok. Üstelik Benim araç o yolda daha fazla hızı kaldırmaz. Yolcuları riske atmak olur. Neyse, En sonunda viraj başlangıcında ben yavaşlayınca geçti beni. Hızı en az 110-120 vardı, polo gtr mı gts mi ne, modifiyeli. Arkasından da eski model fiattan biri üstünde abarth logosu vardı. O da modifiyeli. İkisi dağ yolunda kapışıyorlardı anlayacağınız. Önümdeki aracı sıkıştırdılar, hatta polo viraja kör olarak girdi, karşıdan araç gelse altına girecek, umru değil. Bir de polo sürücüsü yanımdan geçerken el hareketi falan yaptı. 155 i arayıp ihbar ettim sonrasını bilmiyorum.

    O yol maksimum 1 saatte alınır. Kamyon falan sollarsın da hız denemesi yapmak, hadi kendini geçtim, trafikteki diğer sürücülerin canına kast etmek demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 30+ yıl ve uzeri direksiyon sallamış usta uzunyol şöförleri geceleri yapiyorlar genelde bu hareketleri. Virajın arkasindan gelenı ve mesafesini farlarının ışığından anlıyorlar sanirim.

    Gündüzleri onlar da bu riski almaz. Yapan da zar atar zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.