Şimdi Ara

vista açılış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadşlar daha önce ben vistayı formatlamak istedim ve xp kurmaya çalıştım ve bu arada ntrld is missin hatası verdi intnette araştırmalarla birçok deneme yanılma yöntemi denedim ve en sonun da vista cd si takarak onardan düzelttim ama yine de xp yi kuramadım hdd yi görmeme problemi yüzünden neyse benim sorunum bu değil asıl sorun vista açılışta doanımı tanıdıktan sonra iki seçenek çıkıyo ve vista işletim sistemi ve 9 ncu denemeyi deneyin diye ben bunu görmek istemiyorum önerisi olna var mı arkadaşlar.



  • Özürdilerim arkadaşım ama Vista açılışından sonraki yazdığın hiçbirşeyi anlayamadım gitti.

    Bide eyer Vista'dan XP'ye dönüş yapmak istiyorsanız, önce Vista'nın CD'sini takıp orda bütün diskleri DELETE yapıyoruz (FORMATLAMIYORUZ) sadece SİLİYORUZ.

    Sonra XP CD'sini takınız ve eyer diskiniz SATA'yısa disketi kullanıp HDD'nizi bulunuz ve ordan normal işleme dewam ediniz.

    Kolay gelsin.
  • açılışta işletim sistemi tanımlama diyor ve


    vista işletim sistemi
    en son düzeltme diyor


    seçenekleri var

    bu olunca direk cd den de başlamıyor . bu direk bşlaması için ne yapmalayım ve bu mesajı nasıl yok edebilirim.
  • Sanrım boot menüsünden bahsediyosun.Boot.ini dosyasında gerekli değişiklikleri yapıp sorunu giderebilirsin.(Bilgisayarım-özellikler-Başlangıç ve kurtarma kısmında -Vista da tam nerede olduğunu bilmiyorum)
  • Mesajı nasıl yokedeceni bilmiyorum, ama CD'yi BOOT'ta First (İLK) yapmalısın.

    Bunu yapmak için BİOS'a giriyoruz orada BOOT PRIORITY diye bir kısım arıyıoruz veya seçenek ordan CD/DVD-ROM'u birinci olarak seçiyoruz ve işlemleri saklayıp resetliyoruz bilgisayarı, BİOS'ta yoksa açılışta durmadan ya TAB yada F12 veya F2 basıyoruz, bunlardan birini dene.

    Kolay gelsin.
  • onu yaptımda işte bu mesaj olduğu için açlışıta cd den boot etmiyo sonra vista yı seçtiktikten sonra direk işletim sistemini çalıştırıyor yani bu hata gitmeden cd den boot etmeyecek gibi gözüküyor.
  • Kullandıgın optık surucun sata mı(HDD dahil) bu bır.Ikıncı olarak ise anakartın via chipset mı ve via ıse modelı tam olarak nedır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugur_tufekci_03

    onu yaptımda işte bu mesaj olduğu için açlışıta cd den boot etmiyo sonra vista yı seçtiktikten sonra direk işletim sistemini çalıştırıyor yani bu hata gitmeden cd den boot etmeyecek gibi gözüküyor.


    Anakartın biosuna girip Boot Menüsü altındaki First Boot Devicenin karşısındaki yazıyı CDROM şeklinde ayarlayarak F10 tuşuna basıp yaptığın değişiklikleri kayıt edip çık...
    Bazı anakartlarda bu durum değişik olabilir. Ama çoğu anakartta böyle....

     vista açılış


    Eğer yine CD den boot etmiyorsa vistayı açtığında bak bakalım CDROM çalışıyormu. Yani CD koyduğunda CD yi okuyormu?
    Eğer okuyorsa kullandığın CD bootlu bir CD olmayabilir....

    Tekrar yazarsın......




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.