Şimdi Ara

Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
36.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    doğru yere mi soruyorum tam emin degilim o yuzden oncelikle ozur dilerim. Salı aksamı yalova üzerinde bir kaza yaptım, Allah'a cok şükür araçta ağır yaralanan kimse yok. Kazada bir araca vurduktan sonra 2-3 takla atarak yan durdum. 11 adet airbag olmasına rağmen hiçbir airbag açılmadı. Ön koltuk emniyet kemerlerimiz takılıydı. Araçta 3 kişiydik. Sadece sağ ön koltuk emniyet kemeri otomatik iç patlama yaparak, emniyet kemerinin ekstra koruma sistemini devreya aldı. Bu kaza sonucu airbag lerin açılmaması normal bir davranış mıdır? Eğer değilse bunun sonucunda bir adli dava gerçekleştirilebilir mi? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım diliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    İyi Akşamlar.

     Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?


     Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?


     Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun sevindim yaralanan olmamasına Walkswagen hakında bir bilgim yok ama araçlarda belirli bir hız vardır yani aracın bir (-) ve (+) kutupları bulunan noktalar var ön tarafta mesela bir darbe sırasın da bunlar bir birne değince airbag lar patlıyor...

    tahminime göre sol taraftan çamurluk dan darbe almışsınız bu darbe de açılmaya bilir 1. ihitmal bu

    2. İhtimal ise,Aracı 0 mı aldınız bilmiyorum çok sık olmuyor ama bazı kansızlar var 2. el araçlarda airbagları söküyorlar satıyorlar 1 airbagın fiyatını bilriisniz oldukça pahalı

    3. İhtimal İse,Arcanız da airbag açıp kapama tuşu veya anahtarı olması lazım varsa bu kapalı olabilir bnim aracımda şehir içinde giderken kapalı tutuyrum gereksiz yere patlamaya karşılık eger kapalı ise patlamaz ve bunların hiç biride yoksa Kesin Walkswagen e davacı olmanı tavsiye ederim..

    Boşuna Demiyorum...KRAL-BENZ...




  • Çok teşekkür ederim.

    kavşaktan kontrolsüz geçiş yapan başka bir araca ortalama 120 km suratle çarptım. Allah yardım etti de göbekten girmek yerine son anda direksiyonu kırarak karşı arabanın sol çamurluğuna vurmuştum.

    Aracı 0 olarak doğuş grubundan almıştım, garantisi devam ediyordu yani. Airbag kapma tuşlarını da surekli açık tutuyordum ben. Bu konuyu tüketici derneklerine de danısıcam bugun, eğer bu sekilde emsali olan başka kazalar varsa örnek gösterirler belki, son durumu tekrar yazarım burayada. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için.
  • Ben tşk. ederim böylece trafikte airbaglre araçlara güvenilmyecegini bütün Otomobil kullanan arakdaşlar görmüş oluyor sonucu merak ediyorum gerçtekn yazarsanız sevinirim tekrar geçmiş olsun
  • Hocam benim de aracım golf. Seninki golf 5 galiba. Şimdi airbaglerin açılması için 2 ihtimal var. 1. Araç yüksek bir hızdayken bu hız aniden sıfırlanırsa araç airbagleri açılır. 2. araçtaki airbag sensörlerine gelen yeterli bir şiddette darbe olursa airbagler açılır. Lakin senin aracın çarptıktan sonra durmamış ve çarptığın kısımda sensörlere gelicek kadar büyük bir darbe almamış. Takla attığın için hızın kesilmemiş ve bu da airbaglerin açılmasını engellemiş. Allah korumuş. Daha ne diyeyim. Ancak kazanızdaki fotoğraflardan sonra golflerin gerçekten sağlam olduğuna kanaat getirdim. Eğer ki dediğiniz gibi 120 km hızla çarpıyorsa ve bu kadar az hasarla kurtulabiliyorsanız gerçekten güvenilir araçlar olduğu ortada. Hatta size şöyle diyeyim kaskonuz varsa aracınızı perte çıkarmıyacaklarını düşünüyorum. Dava konusuna gelince boşuna uğraşmayın. Airbaglerin açılmaması burda normal gözüküyor ki normal olmasa bile burası Türkiye burda böyle bir davadan sonuç almanız imkansız. Tekrar geçmiş olsun.




  • benim gözlemlediğim kadarıyla aracı bu görüntüye sokan bir kazada airbaglarin açılmaması büyük bir handikap. kesinlikle peşini barakmayın derim araştırın .. çok geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vagus35

    benim gözlemlediğim kadarıyla aracı bu görüntüye sokan bir kazada airbaglarin açılmaması büyük bir handikap. kesinlikle peşini barakmayın derim araştırın .. çok geçmiş olsun


    Ewver arakdaşıma katılıyorum yukarda yazan arakdaşım aracın gitmesi ile alakası yok biz bu işin içindeyiz Hızla ne alakası var AİRBAG larin arakdaş heralde doğuş otomativ de çalışıyor.:):)

    Arkadaşım davanın peşini bırakma dediğim gibi sensölerlere ya denk gelmedi ama gelmesi lazım sağ da ve sol da da var eger öle ise davanın sonunu bırakma aç derim..
  • Yaptigim arastirmalardan sonra artik ben de airbag lerin hangi durumlarda acilmasi gerektigini gayet iyi biliyorum. Bir sorun oldugu kesin ve bunu exper inde goreceginden eminim. İnsaallah baska golflerde bu tarz sorunlar yoktur, ben bu sorununu yasayana kadar aracimdan cok memnundum, umarim sadece bana denk gelmistir. Sizlerinde dedigi gibi ortada bi sorun var ve bunun pesini birakmaya niyaetim yok, tuketici dernekleri ile de gorusuyorum ve onlarda bu konuda destekliyor beni. Sonuclari sizinle paylasirim arkadaslar. Bu esnada bu konuyla ilgili baska bilgi paylasimi yapmak isteyen arkadaslar lutfen yazsinlar. Simdiden tesekkurler.
  • aracın önü fena dağılmış, araç takla atmış ,ön sağ tampon parçalanmış, tavan bombe yapmış , 3 cam patlamış bence bu durumda kesinlikle açması gerekiyordu airbaglari

    geçmiş olsunn
  • Bu durumda açılmayacaksa ne zaman açılacak ki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetergin35

    Bu durumda açılmayacaksa ne zaman açılacak ki..

  • bende golf le kaza yaptım 3 sene once aırbagler acılmıstı fakat acılmaması cok enteresan ve bence sonuna kadar hakkınızı arayın aırbagler kapalı konumunda olsa bıle surucu kısmının en kotu ıhtımalle acması lazım.
  • öncelikle geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz gerçekten. çamurluk önlerinde zaten sensörler var ve %100 açılması lazımdı. Davayı açın kesin kazanmanız lazım.
  • vw lerde sensörler biraz geride oluyor galiba
    servislerde gördüğüm kazalı golf ve passtların bazıalrının airbag leri açılmamış hep şaşırırdım.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun,ucuz kurtarmışsınız.Bence araç koruma görevini başarıyla yerine getirmiş,120 km/h çarpmaya göre bence aracın durumu iyi.

    Gelelim şu kapatma mevzusuna.Araçlarımızda ön yolcu havayastığını kapatabiliyoruz sadece.Diğer havayastıklarına müdahale edilemiyor.Bu arada 11 değil,8 adet havayastığı var.

    Benim arkadaşım da Jetta ile 80 km/h hızla giderken yandan araba çarpmış,direksiyon hakimiyetini zor sağladıktan sonra ağaca vurmuş.Havayastıkları açılmamış;ama sonuçta içindekilere de hiçbir şey olmamış.

    Kılavuzda takla attığında havayastıklarının açılmayabileceği yazıyor;ama bana aracın dış fotoğrafını göstersen,ben de havayastıkları açılmıştır derdim.Demek ki sensöre yeteri kadar basınç gelmedi.
  • Öncelikle geçmiş olsun Forumda Taner göde diye bir abimiz var o daha iyi anlar gibi bu işlerden
  • öncelikle geçmiş olsun.yara almadan kurtulmuşsunuz.

    hava yastığı ile pek fikrim yok ama 120 km hızla kavşakta arabaya çarptım derken biraz abartmış olabilir misiniz?
    sonuçta aracın çamurluğuna vurmuşsunuz yani araclar 90° derecelik açıda çarpışmış anlıyorum

    bu forumda ''adam 120 km hızla vurmuş , araba hala taş gibi '' görüşü yaygınlaşmaya müsait.
    o yüzden seyir hızımızı yazmayalım ki millet 120 km hızla çarpılan aracın durumu hakkında yorum yapmasın

    zaten 120 km hızla bırakın araca çarpmayı , yayaya çarpsanız bile hava yastığı açılır. 120 km hız ciddi bir hızdır

    tekrar geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.. Tabi temennimiz odur ki, ne böyle kazalar yaşansın ne de airbagelere gerek kalsın.

    Ama böyle bir kazada bence airbage lerin açılması gerekiyor. Araba ne hale gelmiş, böyle bir kazada açılmayacacaksa ne zaman açılacak merak ettim
    doğrusu.


    İnsanlar kaza yaparken araçtaki sensörlerin darbe almasını sağlamak zorunda değil.


    Bence hakkınızı sonuna kadar arayın...
  • aracın bu kısmındaki bar eğilme bükülmeye yüksek şokamaruz kalmadığı müddetçe ön hava çantaları açılmaz ama var ise yan çantaların açılması gerekir

     Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?

    ayrıca araç takla esnasında tavan kısmında şişme yaparak ne kadar güvenliği olduğu ispatlamışa benziyor

     Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup vitamin -- 14 Mart 2010; 20:02:11 >




  • Çok geçmiş olsun...
    Galiba sensörleri ıskalamışsınız dava açsanız bile araç incelendiğinde sensörlerde darbe yok diyecekler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.