Şimdi Ara

VOLVO V40 ÜRETİMDEN KALKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda suv lara kayan ilgi ve düşük satışlar volvoyu böyle bir karar almaya itti. Üretim bu yıl sonu duracak.

    V40, yerini aldığı C30 gibi tek nesil üretilip bantlara veda etmiş olacak. Aracın yerine coupe formlu suv gelmesi olası.
    https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volvo-primed-replace-v40-suv-coupe

    VOLVO V40 ÜRETİMDEN KALKIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 18 Ocak 2019; 9:56:35 >







  • ben yazmıyorum, clarkson yazıyor bak oku işte:

    https://www.driving.co.uk/car-reviews/the-clarkson-review-volvo-v40-d4-se-nav-2012/

    "What is it you want? Economy? Value? Speed? Comfort? Reliability? Handling? Space? A blend of all that? It doesn’t really matter because the Volkswagen Golf does more things more betterer than all of its rivals. It is the Italy of hatchbacks. The Heinz baked bean. The iPhone. The Waitrose. The best.
    ...
    ...it’s not as good as a Golf. The end."

    bak ingilizcen yoksa bu cümleyi de çevireyim kalanını çeviremiycem:

    "ne istiyorsun? ekonomi? değer? hız? konfor? güvenilirlik? yol tutuş? genişlik? hepsinin karışımı? mesele değil çünkü golf daha fazlasını tüm rakiplerinden daha iyi olarak yapıyor. hb'nin italya'sı. heinz fasülye konservesi. iphone. waitrose. en iyisi
    ...
    ...golf kadar iyi değil. nokta."

    bunu söyleyen sen ben değil. dünyanın bir numaralı otomobil yazarı. hangi teste baksam v40'ın golf'ü geçebildiği tek bir test yok.


    golf düşmanları resmen yeldeğirmeniyle dövüşüyor. insan gerçeklere karşı nasıl bu kadar kör olur. gömülmüş gitmiş başarısız bir v40'ı bile savunmaya kalkabiliyorlar.
    Jeremy abimizi severim, eğlenceli bir karakter ama benim için bir otomobil gurusu kesinlikle değil.

    İncelemenin altındaki il yorumu okursan lafı gediğine oturtmuş zaten biri;

    "Clarkson, V40 D4 177bhp will make any 2.0l Golf look like a joke and frankly speaking VW is a joke. Stop fooling people with paid reviews, many of us know truth is different."
    Herkese merhaba. Genellikle konuları okurum, forumun araba kısmı dahil pek yorum yapmam ama; VAG vs Volvo? Değişik bir karşılaştırma. Golf'üm yok ama araç alımı yapmadan ya da bir kaç arkadaşa bizzat golf aldım. Karşılaştırmaya şöyle başlayayım Audi A3 2017 Volvo V40 (ruhsat sahipleri benim) sürekli kullandığım iki araç. Az çok Golf platformu= A3 olduğu için yorum yapma hakkım oldu. İki aracı da kullanıyorum. Dönemsel olarak farklı mantıkta, ikisi de benzinli.



    1.0 TFSI 116 ve 1.5 152. İkisi de 3 silindir. Yan yana tablo yapsam, kafa kafaya çıkarlar! Neden mi? A3 yakıt ve harcadığınız yakıta göre çok seri ve her istediğinizi rahat rahat yapıyorsunuz. Volvo biraz hantal kalıyor. Hacmen ve güç üretimi yüksek olmasına rağmen.



    Bizim ülkede araç büyüklüğü, bagaj büyüklüğü vs gibi şeylere çok takılıyor. Allah herkese nasip etsin istediği arabayı o ayrı ama çocuk olunca bir bagaj büyütme sevdası içerisinde uçuyor herkes! Ben evde araba olmadan büyüdüm. Evin ilk arabasını kendim aldım! Ne boyum ne aklım kısaldı, halen mevcut ekonomik durumu göz önünde bulunduracak olursa ülkemizde çok insan araba yüyü görmeden üniversiteden falan mezun olabilir. Bagaj konusuna geri dönecek olursak, şehir içinde 3 kişilik bir aile (0-6 yaş grubu 3. üye) yetmeyecek araba yok! Her hafta tatile çıkacak, bavullarınızı doldurup ortadan kaybolmuyorsanız C segmenti her araç sizin işinizi görür!



    Golf segmentin yaratıcısıdır, keza Qashqai'de! Peki bu şu demek mi? İcat eden her daim en iyi olan mı? Golf parasını göre ciddi anlamda hiçbir şey ifade etmeyen bir araç onu söyleyeyim! Audiye binmenin ana sebebi de budur! 5K farka VW Audi. Ha aslına bakarsanız ne fark var, her parçası neredeyse aynı. Rakama bakarsanız 2018 için 140k'ya full V40 170k civarınada Golf ya da A3 alıyorsunuz! elinize geçen ne söyleyeyim gaza basınca güzel gelen motor homurtusu o kadar.



    Yol tutuş VAG geçiniz, konfor VAG geçiniz. 15.000'de bir servis VAG grubu 30.000'de bir servis Volvo! Volvo ile VAG arasında işletim maliyetinde tek geride olan şey, yakıyor arkadaş onun da sebebi şanzıman. Bir yıl için kullanacaksanız DSG ciddi ucuz, ancak uzun ömürlü ise tork konvertörlü şanzıman ömür boyu. Sadece yağ değiştir git! Arada yakıt farkından vereceğiniz para ile uzun vadede DSG şanzıman sorunları ile başa baş noktaya gelirsiniz.



    İç mekan konforu mu! Volvoyu aldıktan sonra tek aradığım MMI oldu. Daha yeni daha basit bir sistem! Onun dışında VAG grubu koltuk konforu maalesef çok yerlerde. Oturma kısmı ise, 1.80 civarına kadar 4 yetişkin Volvo'da çok rahat. Hatta konforlu diyebilirim. Sevgili Ingilizler için, ya da fark etmez insanlar için diyeyim, maldan beklenti değişebilir. Hiçbir zaman en iyi mal benim diye iddia etmedim. Öyle olsa zaten çeşitlilik kalkardı.



    En önem verdiğim şeylerden biri araçlarda sürüş keyfi ve yol tutuştur. Volvonun viraj içerisinde yaptırdıkları ve verdiği güven emin oldun, çoğu D ve üzeri segment ile aynı. Audi VW sizi her an terk edecek gibi bir his uyandırıyor. Arabayı gerektiği kadar hızlı gerektiği kadar atik kullanırım. (Yaş ilerledikçe keskinlik azalıyor) Eskiden olsa çok daha limit zorlardım. İki direksiyon kutusu arasında dağlar kadar fark var. VAG grubu oyuncak araba hissi veriyor artık. Tepkiler yapmacık, yönetim biraz zayıf.



    V40'ın üretimden kaldırılması hata mı iyi mi bilemem, ama tek eksik 2019 model de satın alsanız maalesef V40 ve S60 haricindeki tüm modellere koydukları ekran. Onu bir şekilde ön konsol güncellemesi olarak verseler, emin olun bir 10 sene daha devam eder, tasarımı halen modern duruyor. Audi kadar agresif değil, Golf kadar sevimli değil (kendi düşüncem).



    Gelelim ülkemizdeki en büyük sorun! İkinci el problemi! VW anlamsızca ülkemizde (bana göre) yere göğe sığmıyor. Servisi rezalet, satış sonrası cinnet geçirmemek elde değil ancak çeyrek altın gibi ne zaman istersen bozdur. Hatta sıfırından pahalı gidiyor. Değişik. Ülkede VW deyince sadece maddi değil manevi bir değer de var. Benim mantığıma sığmıyor. Volvo bizim ülkede bilinen ancak pek de tercih edilmeyen bir marka idi. (Hatta Kuzey amerika dışında her yerde böyle idi) Ford'dan geri alındıktan sonra değişik bir yere konumlanmayı hala deniyorlar, ve benim fikrim yavaş yavaş premium araç markası haline dönüşüyorlar. Ancak Golf / A3 / V40 malum siteye ilanı koyunca yazdığım sıralamada geri dönüş gelir. Ancak uzun süre kullanmak için alınacaksa, ben ikinci el değerine bakmam. Alım yaparken F/P iyi bir orandaysa o mal alınır.



    Sona gelecek olursam, bahsedilen araçların hiç biri binilmez ve kötü değil, ancak o kadar eleştiriyi ve o kadar övgüyü hak edecek araçlarda değil. O yüzden çok da takmamak lazım kafayı, bir de fanatiklik dünyanın her yerinde dipsiz kuyu. Her anlamda, bırakın altınızdakinin keyfini sürün.



    Son söz, Allah sahip olduklarınızı aratmasın. Gerisi boş. Kadı kızının da kusuru var
    Dediğim gibi içine oturmamışsın. Ben bu aracı geçen sene sıfır olarak alıyordum. Çünkü mücevher gibi bir araç. Çünkü estetik. Senin golf dedigin araçta bu yok. Sadece araba. O yüzden golfe ne koyarsan koy bana kendi aracımdan farklı gelmeyecek.



    Seninki durumun biraz anamı boyar babama satarım deyimiyle uyuşuyor. Cunku golf budur.



    C segmentinde astra j, julyet, v40 ve 1 serisi diğer bütün segmentindeki araçlardan sıyrılmış kendine has özellikleri olan araçlardır. 20 sene sonra hiç kimse özellikle yurt dışında golf 7 almak istemeyecek ama bunların halen kendine has bir müşterisi olacak.



    Daha iyi yalıtım, 1 litre az yakıt vs insana özel hissettirmiyor. Bunu yazmışlar mi dergiye?
    Beyinsiz arkadaş her konuda Golf sınıfının en ustun olduğu araba demiş kötü olduğu bi durum yok demiş. Patır patır patlayan şanzıman var, yağmur yağdığında arabanın içine balık yaşayacak seviyede su alanları dolu, yol tutuşu sürüş hissizligi bir çok rakibinin açık ara gerisinde, mesela güvenlik diyince fersah fersah Volvo'nun gerisinde.

    Ama doğru çok satıyor, aman diyeyim diğer sürü psikolojisinde olanlar almazsa şimdi kötülememeli alaman tankını
  • Yeni V40'ın, S60 ve S90'ın küçültülmüş halinin HB formunda gelmesini isterdim. Hiç fena olmazdı.

    Tüm dünyada küçük SUV/SAV merakı devam edecek gibi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık olacak güzel bir arabaydı...
  • Volvo'nun en beğendiğim (ulaşılabilir olması da etkili bunda) ve ileride sahip olmayı hayal ettiğim modeliydi. Üzüldüm.
  • gereksiz bir model
    içi daracık
    golf karşısında tutanamazdı zati
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    gereksiz bir model
    içi daracık
    golf karşısında tutanamazdı zati
    golfün mezara gömdüğü bilmem kaçıncı araba hakkaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    gereksiz bir model
    içi daracık
    golf karşısında tutanamazdı zati
    Arabanın rakibi golf değil önce bunu öğren.
  • İyi iyi seneye Polo Parasına, abisi Golfü gömecek seviyede arabaya bineceğiz demektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Senenin Ortasındayken 2017 Model 2.El V40 CC Almayı Çok İstiyordum. Şimdi Bu Haberden Sonra Fiyatlar Büyük İhtimal Düşecektir Sanırım.

    Bu Senenin Ortasında Almalımıyım Sizce Cross Country'i?

    Düşünceleriniz Nelerdir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın düzgün bir versiyonun içine bir kez oturmamış bir insan bu araca golf rakibi der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel arabaydı a3 almadan önce çok heves etmiştim. Fakat mantığım gönlüme ağır bastı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neyse fiyatları düşerse biz de V40 alırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük suvcuk lardan nefret ediyorum.

    Güzel otomobilleri teker teker katlediyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kokpitini Volvo’nun son premium çizgilerine uyumlu hale getirseler sağlam talep bulurlardı. Biz 15 yıldır böyle bir şey bekliyorduk
    Biraz ağır hareket eden bir firma. Kaldırmakla saçmalamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Ocak 2019; 12:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil için çalışmalar vardı;2020 gelir diyorlardı ama yazık etmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 18 Ocak 2019; 13:23:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte beklediğim haber , Chevroletde zamanında avrupadan çekildiği için türkiyede piyasası düştü , saçma sapan polo corsa yerine aynı paraya taş gibi otomatik hatcback Cruze a biniyorum , 3 4 sene sonrada hedefim V40
  • İkinci elde öldü parasına satın alınır işte, taş gibi araba daha ne olsun...
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ikıncı el sahiplerinin ayakları yere bassin bi önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Bu aracın düzgün bir versiyonun içine bir kez oturmamış bir insan bu araca golf rakibi der.
    bu araç golf'e rakip olmak için üretilmiş fakat ona rakip olamamış bir araç:

    https://www.driving.co.uk/car-reviews/the-clarkson-review-volvo-v40-t5-r-design-lux-2013/
    "So go ahead. Buy the Golf GTI. It’s much better value. And a better car. But you will have to drive it with your fingers crossed."

    https://www.driving.co.uk/car-reviews/the-clarkson-review-volvo-v40-d4-se-nav-2012/
    "What is it you want? Economy? Value? Speed? Comfort? Reliability? Handling? Space? A blend of all that? It doesn’t really matter because the Volkswagen Golf does more things more betterer than all of its rivals. It is the Italy of hatchbacks. The Heinz baked bean. The iPhone. The Waitrose. The best....And as a result, despite the looks, it’s not as good as a Golf. The end."

    bu model suv rüzgarı yüzünden değil c sınıfında başarılı olamadığı için bitmiştir. golf'e rakip olmak nerde...




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Sorma

    Mokka

    Captur

    Ecosport

    Vs ne kadar iğrenç bir segment

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.