Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes A serisi benzinli 67000 den başlıyorsa Volvo nun daha uygun fiyat vermesi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodor

    quote:

    Orijinalden alıntı: O T T O M A N

    quote:

    Orijinalden alıntı: teodor

    V40'ın 2 büyük dezavantajı var. Birincisi D2'nin 0-100 değeri 12.3 sn olup performansı pek yeterli değil. İkincisi de, en azından şimdilik, 1.6 dizel ve benzinliler için otomatik vites opsiyonu yok. Gerçi otomatik vitesle D2 0-100 değeri de muhtemelen 13 sn üstüne çıkacaktır.

    biraz inceledim verdiğiriz değerleri ve haklı olduğunuzu gördüm fakat s60 d2 manuelin 0-100 değeri 11 saniye değilken daha hafif olan v40 neden 12,3sn verilmiş anlamış değilim.bence iki rakamdan birisi kesinlikle yanlış.ama daha önceki tecrübelerimim ışığında ileriki zamanlarda bu değerlerde düzeltmeye gidecektir volvo.


    Muhtemelen siz de görmüşsünüzdür bu değerler Volvo İngiltere sayfasından alındı.
    Benim manuel alma ihtimalim yok. Dizel otomatik uygun bir birleşim ama 13 sn'lik hızlanma değeri çok fazla. Bu ve buna yakın değerler benim için kabul edilebilir değil. Bu nedenle benzinli otomatik bekleme niyetindeyim. Ama bu arada BMW ve Mercedes'de de uygun alternatifleri araştırıyorum.

    1600cc dizel otomatik bmw-mercedes te yok.kaldı ki ilerleyen zamanlarda olasılık dahilinde olsa da birkaç seneyi bulur gibime geliyor.ayrıca bmw 1 serisini canlı olarak çok yakından detaylı incelemiş bulunuyorum.araç dış tasarım ve kabin genişliği açısından tam bir hayal kırıklığı.en azından tek çocuklu bir aile için bile yeterli düzeyde değil.en azından v40 da ölçüler s60 la kıyaslandığında milimetrik farklar oluştuğundan geniş bir kabin alanı olduğunu varsayıyorum.ayrıca fiyat konusunda da neredeyse boş bir bmw 1 serisi fiyatına dolu bir v40 alınabileceğinide göz önünde bulundurmalı.tabi amerikada yapılan son çarpışma testlerinden volvo nun başarısı ve özellikle rakipleri olan bmw-mercedes-audi nin dökülmesi ayrı bir konu.yeni mercedes a serisini ise hiç incelemedim fakat bir bakacağım doğrusu.fakat zaten mercedes hedef kitlesinin 18-30 yaş arası bekar erkek müşteri olduğunu okumuştum ki maalesef ben uymuyorum bu kritere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O T T O M A N -- 29 Ağustos 2012; 10:49:56 >




  • BMW 1 serisinde 1.6 lt dizelde otomatik yok ve gelmeyecek.
    Mercedes A serisinde de yok ve en azından 2013 sonuna kadar gelmeyecek.
    Bu durumda zaten karşılaştırma 1.6 benzinli turbo otomatikler arasında.
    Ben büyük araç istemiyorum. İkinci araç olacağından, ilki zaten S60, bu aracın aile aracı büyüklüğünde olması gereksiz. V40'ın benim için şimdilik olabilecek sorunu direksiyonun yeterince yumuşak olmamasıdır. S60 direksiyonu sert ve şehir içinde yorucu oluyor. V40 da böyle olursa listeden çıkar.
    BMW 1 serisinin büyüklüğünde sorun yok hatta gayet uygun ancak görüş açıları yetersiz. Sürüş pozisyonu alçak. Fiyatı ise doğal olarak biraz daha yüksek. Artılarını saymıyorum.
    Mercedes A serisini ise yeterince değerlendirmeden bu sınıfta araç almam. Şu haliyle çekici olarak değerlendiriyorum. Tabii ki görmek ve kullanmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodor

    BMW 1 serisinde 1.6 lt dizelde otomatik yok ve gelmeyecek.
    Mercedes A serisinde de yok ve en azından 2013 sonuna kadar gelmeyecek.
    Bu durumda zaten karşılaştırma 1.6 benzinli turbo otomatikler arasında.
    Ben büyük araç istemiyorum. İkinci araç olacağından, ilki zaten S60, bu aracın aile aracı büyüklüğünde olması gereksiz. V40'ın benim için şimdilik olabilecek sorunu direksiyonun yeterince yumuşak olmamasıdır. S60 direksiyonu sert ve şehir içinde yorucu oluyor. V40 da böyle olursa listeden çıkar.
    BMW 1 serisinin büyüklüğünde sorun yok hatta gayet uygun ancak görüş açıları yetersiz. Sürüş pozisyonu alçak. Fiyatı ise doğal olarak biraz daha yüksek. Artılarını saymıyorum.
    Mercedes A serisini ise yeterince değerlendirmeden bu sınıfta araç almam. Şu haliyle çekici olarak değerlendiriyorum. Tabii ki görmek ve kullanmak gerek.

    iç ve dış tasarım konusunda gayet güzel bir araç yeni a serisi fakat 1600cc hacimdeki motorun otomatik şanzumanla ne performans,nede tüketim konusunda rakipleriyle boy ölçüşemeyeceğini düşünüyorum.bu konudaki en iyi değerler bmw 1 serisinde kuşkusuz.aynı aracı c serisinde hem kullandım hemde çoğu kullanıcı arkadaştan özellikle tüketim konusunda şikayetlerini defaten duydum.yanlız 1800cc turbo motorlu versiyonu olan 250cgi ın tadından yenmez.hemde 1600cc versiyondan daha az yakıyor.

    ***bu arada s60 konusunda birkaç soru sormuştum.ilgilenirseniz memnun olurum.




  • https://www.media.volvocars.com/global/enhanced/en-gb/Media/Preview.aspx?mediaid=45478

    V40 Euro Ncap'te rekor kırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal
  • takipteyim, yeni gözdem olduğu için, bu arada sormak istediğim bir şey var, yeni V40 sw mi hb mi, yandan görünüşü sanki a3'teki gibi uzatılmış bir hb gibi duruyor videolardan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Italoman -- 30 Ağustos 2012; 20:48:39 >
  • V40 hb dir.
  • önümüzdeki ay avrupada çeşitli ülkelerde satışa çıkacakmış.ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yayınlandı mı volvo tarafından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert
    https://www.media.volvocars.com/global/enhanced/en-gb/Media/Preview.aspx?mediaid=45478
    V40 Euro Ncap'te rekor kırmış.
    Çarpışma testlerinin videosu:


    Ve ESC testinin videosu:

    Gördüğüm en başarılı ESC testlerinden birisi.
    Farkı anlamak için, V40'ın rakibi olan ve onun da Euroncap testi yeni yapılan 2012 A3'ün ESC testi(ilk manevrada ESP kapalı olduğu için onu dikkate almayın):




  • quote:

    önümüzdeki ay avrupada çeşitli ülkelerde satışa çıkacakmış.ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yayınlandı mı volvo tarafından?


    Kasımda fuarda tanıtılacak,2013 başında gelmesi bekleniyor.Şu an birçok AB ülkesinde satışta zaten.
  • ESC testi de çok başarılı imiş gerçekten. Volvo'nun bu aracın yaygın üretim ve satışı için elini çok çabuk tutması lazım. Rakipleri meydanı Volvo'ya bırakmayacak, en kısa sürede açıklarını kapatacaklardır. Arada Volvo ne satarsa. Diğerlerinin, malumunuz, zaten piyasası hazır. Eşeğe de Audi, Merc, BMW damgası vursalar alan olur.

    Bu ara, aracın Türkiye'de 1.6 dizel motor ile ne zaman satışa çıkacağı hala meçhul. Artık el insaf!
  • O nasıl ESP öyle ya hep C30'un 5 kapılısı niye yok diyordum, yalnız V40, bmw 1 veya A3'ten kg olarak daha ağır olacak gibi görünüyor.
  • 1600cc dizel motor konusunu ben şu açıdan çok merak ediyorum;
    malumunuz s60 d2 manuel ve otomatik olarak satışta ve forumda da kullanıcı arkadaşlar var.onlardan edindiğim bilgiler ışığında hem şehir içi hemde şehir dışı yakıt tüketimi kesinlikle katolog değerleriyle bağdaşmadığını,hatta şehir içi performansınıda hesaba katıldığında bazı kullanıcılar ve bende hayal kırıklığı yarattığını itiraf etmeliyim.ama yine aynı motorun c30,s40,s80 de neredeyse katolog değerlerine yaklaşması ve vaad ettiği performansları vermesi beni v40 için umutlandırıyor.aslında yurt dışı forumları takip edecek düzeyde yabancı dilim olsaydı v40 ın satışta olduğu ülke forumlarında çok rahatlıkla kafamızdaki soruların cevabını bulabilirdim.ama yinede umudum özellikle D2 motorla powershift şanzuman uyumsuzluğunun bir şekilde giderilerek daha stabil ve verimli sürüş istatistiğinin yakalanmasıdır.çünkü gelecek yıldan itibaren yaşadığım şehirden ayrılarak özellikle şehir içi trafiğinin çok yoğun olduğu ankara,izmir,istanbul şehirlerinden birisine taşınacağım kuvvetle muhtemel.açıkçası bu şehirler için ortalama 6lt/100km değerleri makul değerler diye düşünüyorum.yani volvo nun dediği gibi ortalama 4-4,5lt/100km değerlerini beklemiyorum ama s60 d2 deki gibi 8-9lt/100km değerleride kabul edemem.zaten giderek benzin-dizel arasındaki fiyat farkı kapandığı bir dönemde benzinli araçlar kadar neredeyse tüketen bir dizel açıkçası ne verdiğim farka,ne fazladan ödeyeceğim bakım masrafına,ne de daha düşük performansa değmez diye düşünürüm.




  • Arkadaslar dizel versiyonun otomatik full olanı ne kadar dan çıkar...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanbaba

    Arkadaslar dizel versiyonun otomatik full olanı ne kadar dan çıkar...

    benim tahminim 70-75 bin tl civarı.

    bu arada v40 ın s60 dan bariz daha hafif olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.s60 d2 ile v40 d2 arasında yaklaşık 10-15kg lık fark varmış.
  • izmir arkas da tanıdığı olan birisi v40 d2 nin baz donanımının 65000 tl den satışa çıkacağını söyledi ama açıkçası çok da sözüne itimat edilir biri değildir kendileri.fakat duyum duyumdur diye yazayım dedim.herhalde advance donanım manuel d2 rahat 75000 , ps advance ise 80000 olur.ayrıca mercedes a serisinin fiyatları beklediğimden düşük duyuruldu ve bence öngördüğüm şekilde fiyatlara sahip olursa v40 maalesef büyük başarısızlık yaşar tr de.
  • Merhaba arkadaşlar..Bir arkadaşım İstanbul Autoshow 2012 de Volvo V40 almak daha uygun olacağını belirtti..Orada ne kadar bir indirim yapılır..İndirim ilk hafta mı olur yoksa son hafta mı olur bilgisi olan var mı? Bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlarım mutlaka vardır..Bilginizi paylaşırsanız sevinirim..Ankarada oturduğum için gidiş gelişim sadece bir hafta sonu için geçerli..İndirim anlayacağınız hakiki bir indirim mi?.. Volvonun geçen ay 10 bin TLlik bir indirim yapması,insanı bir nebzede olsa atacağı adımlar için düşündürüyor..
  • Merhaba arkadaşlar..Bir arkadaşım İstanbul Autoshow 2012 de Volvo V40 almak daha uygun olacağını belirtti..Orada ne kadar bir indirim yapılır..İndirim ilk hafta mı olur yoksa son hafta mı olur bilgisi olan var mı? Bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlarım mutlaka vardır..Bilginizi paylaşırsanız sevinirim..Ankarada oturduğum için gidiş gelişim sadece bir hafta sonu için geçerli..İndirim anlayacağınız hakiki bir indirim mi?.. Volvonun geçen ay 10 bin TLlik bir indirim yapması,insanı bir nebzede olsa atacağı adımlar için düşündürüyor..
  • Merhaba arkadaşlar..Bir arkadaşım İstanbul Autoshow 2012 de Volvo V40 almak daha uygun olacağını belirtti..Orada ne kadar bir indirim yapılır..İndirim ilk hafta mı olur yoksa son hafta mı olur bilgisi olan var mı? Bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlarım mutlaka vardır..Bilginizi paylaşırsanız sevinirim..Ankarada oturduğum için gidiş gelişim sadece bir hafta sonu için geçerli..İndirim anlayacağınız hakiki bir indirim mi?.. Volvonun geçen ay 10 bin TLlik bir indirim yapması,insanı bir nebzede olsa atacağı adımlar için düşündürüyor..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.