Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.804
Cevap
113
Favori
650.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yıl 2015 ve premium marka bir araçta xenon kesinlikle olmalı diye düşünüyorum bi kere aracın görüntüsünü inanılmaz değiştiriyor. xenon olmayan araçlar töbe estafurullah bi garip geliyor gözüme özellikle a3 a180 v40 gibi araçlarda. dediğim gibi eğer premiumsa xenon şart arkadaş

    bu arada xenon opsiyonu olmayanlar kızmasın bana, benim düşüncem bu yönde
  • Türkiye yollarına 16" janttan fazlası uygun değildir. Araç az daha yakışıklı olacak diye konfordan bu kadar imtina edilmesi garip geliyor.
    İzmir şehir içi tüketimim 5.8-6.0 lt civarı(d2) soranlara. Çok gazlarsanız 8-9 lt leride görürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KskFaruk

    Türkiye yollarına 16" janttan fazlası uygun değildir. Araç az daha yakışıklı olacak diye konfordan bu kadar imtina edilmesi garip geliyor.
    İzmir şehir içi tüketimim 5.8-6.0 lt civarı(d2) soranlara. Çok gazlarsanız 8-9 lt leride görürsünüz.

    Jant konusunda size katılıyorum hocam. Yollarımız berbat.
    Tüketim değerleriniz çok iyi.
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy yada tasra yollarinda dolasiyorsaniz 16 inc olabilir ama şehiriçi ve sehirdisi kullanimda 17 inc rahatsizlik vermez.V40 ccnin rakipleri GLA q1 gibi araclar 18 inc jant ile geliyor.
    v40 gibi bir arabada 16 jant cok gosterissiz ve ucuz duruyor.
    Ayrica yol tutusuna katkisini tartismiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin yollar monaco dan ithal sanırım. 17" gayette rahatsız ediyor. Gla , Q1 20" le gelse doğrusu o mu olacak? Jant büyüdükçe yol tutuşu kesin artar diye bir inanış sadece bizim ülkemize mahsus zaten. Otoseyir videoları izlenirse dediğim daha da anlaşılır diye düşünüyorum. Tartışmayı uzatmaya niyetim yok herkes istediğini kullasın.
  • Evet bizde yollar Monaco'dan ithal.
    Rakip araçlar o ebatları kullanırken siz 16 takıyorsanız ben gülerim zaten.
    Jantın yol tutuşuna etkisini oturup burada sizinle tartışacak durumum yok.
    Aksini savunmanız komik geldi bana.
    S6o da r desingde 1 sene 18 kullandım gram rahatız olmadım.
    V4o da r desing 17 kullıyorum 18 yapacağım ondan da rahatsız duymuyorum.
    Kullanmayı bildikten sonra rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
    Video vs hikaye ben ne hissetiğime bakarım.
    Videoyu çeken adamlar 3-4 saat kullanıyorlar izlenimleri sayılı saatten ibaret.
    Tartışma uzamasın ben tecrübemi yazdım sizde öyle.
    Konu burada kapansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 27 Mart 2015; 14:12:11 >
  • Ben konuyu tatlıya bağlayayım, lütfen atışmayın, bugün aracı aldım, Ptesi teslim, gel-gitler arasında ledli, dijital göstergeli, deri koltuk , beyaz sedefli metalik ve advanced ile aynı müzik ve hoparlör sistemine sahip olduğu söylenen 16 inç jantlı cc en son kararım oldu, 5 dakikada bir karar değiştirdiğim için sonunda karar verip rahatladım. Bundan daha iyisi, yolda gelirken tesadüfen Derindere sponsorluğu ile üretilen ilk Türk elektrikli araca binmem oldu. Ben de mühendis olduğumdan Türk mühendislerinin başarısıyla çok gurur duyuyorum.Resmen enerji aldım bu başarıdan.
    İşte Ocak'taki lansmanlarının linki , Mert Bey'in aracına bindik. http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/turk-mali-elektrikli-taksi
    Tesla fiyatında bir araç ama filo ağırlıklı yola çıkmışlar, Yolları açık olsun.

    Diğer taraftan test sürüşünde çok yumuşak gelen ve hoşuma giden 16 jantı denemeye devam edeceğim, görüntü daha estetik olabilirdi tabii. Çok araştırmama rağmen carbuyer kullanıcı yorumlarını atlamışım, buradaki 1.6 dizel kullanıcı yorumları çok iyi, v40'tan daha rahat olduğuna vurgu var. Daha kötü yorumları olan araçlar da gördüğümden buradaki görüşleri de samimi varsaymak istiyorum.
    http://www.carbuyer.co.uk/reviews/volvo/v40/cross-country/owner-reviews#owner-reviews
    Herkese tercihi olan araçla iyi hafta sonları ve çok faydalandığım görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keyfiniz bilir isterseniz 30" takın. Fikrimi belirtmem niye bu kadar rahatsızlık yarattı anlamadım? İnsanları yanlış yönlerdirmenizi doğru bulmuyorum. Siz rahatsızlık duymuyorsunuz diye başkaları da duymayacak diye bir şey yok. Sanırım ben araba sürmeyi bilmediğimden büyük jantta rahatsızlık duydum ilahi:) Aksi bir şey söylenince illa bir çamur atmak gerekmiyor tanımadığınız insanlara.
    Neyse en iyisini siz bilirsiniz deyip uzatmamak daha iyi ülkemize yakışan bu.
  • Siz üreticiden iyi mi biliyorsunuz?Üretici üst paketi zaten 17 ile satıyor...Aksini savunan sizsiniz.

    Ben fikrimi söyledim 16 küçük gelir dedim akabinde mesaj yazıp ''16 dan fazlası uygun değildir'' diye kural yazıp forumu yönlendiren sizsiniz.

    Genel kanı ve kanım 16'nın estetiksel olarak küçük kaldığıdır.

    Yanlış yönlendirme dediğiniz sahip olduğum araçlarımdaki kendi tecrübelerimdir.

    Bunlar birkaç saatlik test yada Videoları izleyip yazılan şeyler değildir.

    Hala bu dediğimin arkasındayım.

    Siz yumuşak diye 15 ile gezin isterseniz.

    Sonrası araç sahibine kalır.
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    Sevgili @imagoodman;

    Hatta 18" Ixıon-II Rdesign jantları satan olsa aırsınız demi :))

    Aracım 37000'e geldi jant ile ilgili tek bir sıkıntım olmadı. Sadece mıcırlı yollarda bıraz daha yol sesine katlanıyorsunuz o kadar... Ama görüntüsü o sese değer ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr

    Sevgili @imagoodman;

    Hatta 18" Ixıon-II Rdesign jantları satan olsa aırsınız demi :))

    Aracım 37000'e geldi jant ile ilgili tek bir sıkıntım olmadı. Sadece mıcırlı yollarda bıraz daha yol sesine katlanıyorsunuz o kadar... Ama görüntüsü o sese değer ;)

    Aynı gorusteyım Sn.dgnkr ;)
    Allah nazardan saklasın cok guzel bır araca sahıpsınız.
    Jantlar hakkında kı fıkrımı zaten biliyorsunuz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kısmetse salı gunu aracimi teslim aliyorum. Servis boya koruma, motor ve aksamlari silikonlama ve alt kismin ziftlenmesini onerdi, boyle uclu paket bir hizmetleri oldugundan bahs ettiler. Pazartesi fiyat vericekler. Sizce yaptirayim mi? Boya koruma'nin ne oldugunu az cok biliyorum ama zift ve silikonlama konusunda tecrubem yok. Silikonlama acikta kalan kablo uclarinin tozlanmamasi icinmis, zift ise yol sesini %20 azaltiyormus. Daha once bunlari yaptrinlar var mi aranizda? Faydali veya gerekli mi? Yardimci olursaniz sevinirim.
  • Hepsi para tuzağı benim görüşüm, birde yetkili servisiz diyip bir ton para isteyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende seramik koruma yaptırdım ama ücreti aklıma geldiğinde unutmak istiyorum ama unutamıyorum
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    parasına değecek bişey değilmiydi? ne kadardı bi de ayıptır sorması bende bi ara yaptırayımmı dedim ama baktım pahalı vazgeçtim.
  • bişey merak ediyorum. v40 sahibi olupta aklında başka bir araç kalan oldumu acaba?

    ben mesela önce r-design v40 bakmıştım sonra mercedes a180 amg aldım ama o günden beri içimde v40 kaldı. belkide v40 alsam bu seferde aklımda mercedes kalacaktı bilmiyorum.

    merak ettim v40 sahiplerinin düşüncelerini

    arada açıp bakıyorum şöyle r-design rebel blue bi v40 mı alsam benimkini satıp diye.

    ha bu arada aklımın biyerinde kalmasının asıl sebebide v40 ın dizel olması olabilir. (baktığım sırada dizel v40 benim araçtan daha ucuzdu)
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    2 ay oldu yaptıralı memnunmuyum daha bilemiyorum evime yakın yol çalışması var ve çok tozlanıyor; seramik olsa bu kadar tozlanmaz deniyor anlayamadım gitti.fiyatıda 1000tl. göz yaşıma engel olamıyorum
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Evet oldu; sene 2011 di ford yeni focusunu tanıtıyordu bu focus st ydi daha önceki st ler gibi bunada hayran olmuştum hemde 2000cc' ydi eski motoru 2500cc' ydi vergisi

    daha az kalp kırıcı olacaktı.. ta ki otosandaki saygı değer beyfendilerin st'yi getirmeyeceklerini öğrendim. yine bir st' ye sahip olamadık derken fordun ecoboost motorlarını

    takip ederken birara getirdikleri 1.6 180'lik focus 3 ve yine bu motorun kullanıldığı fiesta st'yi listeye aldım. ama focus 3'ün içini dışını beğenmiyorumdum; malum otosan

    fiesta st'yde getirmemişti ve radarıma öyle bir ecoboostlu v40 çarptıki şuan aranızdayım. teşekkürler otosan.
  • Arkadaşlar merhaba,

    2013 otomatik d2 kullanıcısıyım sormak istediğim aracın özellikle düşük hızlarda giderken ayağımı gazdan çekince motor freni gibi bir şeyin devreye girmesi ile yığılma ile yavaşlama oluyor böyle bir durum yaşayan var mıdır? Powershift şanzımandan mı kaynaklanıyor küçük vitesleri sorunlumudur acaba?

    Teşekkür ederim.
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Belli bir süreden sonra yeni çıkan araçlarla birlikte mutlaka böyle bir istek uyanıyor , en azından bende öyle bir duygu oluşuyor. Mesela yeni passatı ilk gördüğümde çok hoşuma gitti. Hatta fikrimi değiştirerek aracı alıcı gözüyle de iyice incelem fırsatım oldu. Geçen ay içerisinde 1,6 TDI 120ps highline , dijital ekranlı tam dolu bir aracı aile büyüklerinden biri aldı. Aracı ilk gördüğümde led farlar , jantlar hemen farklı olduğunu hissettirdi. İçi beyaza yakın bir döşeme kombinasyonu ile yapılmıştı ve yaşam alanı açısından ciddi bir büyüklük farkı vardı. Dijital ekranda tüm işlemler , özellikle de navigasyon görsellik bakımından doruktaydı. Araca resmen hayran kalmıştım ; taki motoru çalıştırıp yola çıkana kadar. 120Ps'lik motor inanılmaz derecede ağır kalıyor. Hatta elektronik el frenin takılı kaldığını düşündüm birkaç kere kontrol ettim. Kasanın ağırlığı nedeniyle performans namına zerre zevk vermeyen bir motor-şanzıman kombinasyonu olmuş. T4'e alışmış biri olarak hemen listemden silindi Passat.




  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.