Şimdi Ara

VPN TUNNEL ÜZERİNDE DOSYA AKTARIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar şirketteki server ile evim arasında bir vpn tunnel kurdum, şirketteki modemin tunnel desteği var ayrlarınıda yaptım bu arada modem Zyxel 661-HW her neyse fakat evdeki modemde böyle bir özellik olmadığı için yani direk olarak vpn desteği olmadığı için sadece vpn geçiş iznini verdim ve laptop a zyxel ipsec yazılımını kurdum ve buradada gerekli ayarları yaptım ve tünel açıldı fakat ben şimdi bu iki bilgisayar arasında daha doğrusu şirketteki server ve servera bağlı bilgisayarlarla evimde ki laptop arasında nasıl bir dosya paylaşımı ve erişim sağlayabilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.



  • vpn tunel dogru bir sekilde ayarlandi ise fiziksel bir baglantidan farki olmayacaktir. tunelin senin tarafindaki ucuna sirket agindan bir ip atanmasi gerekecek. bunu zaten dhcp otomatik olarak halletmesi gerekli. sirket ip adreslerine dogru olan trafik tunel uzerinden iletilecektir. fiziksel bir baglanti ile yapabilecegin herseyi tunel ile de yapabilirsin. ister paylasimdaki dosyalara eris, istersen sirket icin mail sunucunuz var ise ona ic ag adresi ile ulas istersen sirketteki network printera evden ciktilarini gonder.
  • Tamam fakat ben ağ bağlantılarımda uzak bilgisayarı göremiyorum bunun için farklı bir ayar yapmam gerekiyormu mesela windows un dosya paylaşım portlarını açmak gibi falan daha önce yapmadığım için bilemiyorum.
  • sisteminde bir domain yapısına sahipsen vpn tüneldeki tüm cihazları aynı domaine üye yap eğer bir workgroup da çalışıyorsan her iki lokasyondaki workgroup isimleri ayn olsun ondan sonraki adım modeme telnet aracılığı ile erişip Örn. Başlat>Çalıştır> cmd kariına çıkan siyah ekrana telnet 192.168.1.1 (modeminin ip adresini yaz)) ve entera bas şifre soracak şifreyi gir ve aşağıdaki komutları yaz.

    Yada ipsec client kullandığın bilgisayardan şirketindeki bilgisayarlara erişmek için ( tabiki şirketinde erişmek istediğin bilgisayarların windows güvenlik duvarı, Virus programı ve dosya paylaşımı buna izin verir durumda olmalı ) Başlat>Çalıştır> \\ erişmek istediğin bilgisayarın ip adresini yaz enterla erişmek istediğin bilgisayarda paylaşılmış dosyalar karşına gelecektir.

    ipsec load 1 (Tunel No) Burada yazan bir tunel numarası ile doğru orantılıdır.
    ipsec config netbios active on
    ipsec save
    sys reboot




  • bende vpn ile bağlanmak istiyorum ama hata 412 veiyor? nedir durum ? airties rt 206 var bende..vpn desteğimi yok acaba nasıl yaparım??
  • Modeme ping atıyorum fakat paylaşılan dosyalara erişemiyorum nereden erişmem gerekiyor benim sorunum bu teşekkürler.
  • Ping attigin ip'nin C$'ina ulasmaya calis ulasabiliyormu bir bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.