Şimdi Ara

vw 1.9 tdi sicak motor zor mars aliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
28.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam boş işler.sıfırındada aynı olay vardır.tüm vw dizellerde.sorun zaten sorunun içinde saklı,cünkü sıcak motor zaten geç basar.fazlada kafayı takmasınlar.sizinki gibi haybeye para harcatırlar sanayii esnafı.
    Orjinalden alıntı: ekirik


    Orjinalden alıntı: O.B.K



    hocam sorununuzun sebebini tahmin ediyorum. ancak anlatabilmem için biraz uzunca tarif etmek lazım.

    kısaca ısınan motorla birlikte ısınan mazot pompası içindeki mazot inceliyor. zamanla mazot pompasının içinde bulunan memeler, siboplar, segmanlar aşınarak geri kaçırmaya başlıyor. bu geri kaçırma soğuk motorla olmuyor. çünkü soğuk mazot, sıcak mazottan daha kalın. ve aşınmadan kaynaklanan boşluklardan geri kaçmıyor. ama sıcak motorla birlikte ısınan mazot pompası içindeki incelmiş mazot, pompadan depoya geri kaçıyor. geri kaçan mazotu geri getirmek için ise, bir miktar marş basmanız gerekiyor.

    meseleyi kısaca anlattım. detayları oldukça uzun. isterseniz detaylıca da yazabilirim.

    sorununuzun çözümü için, önce mazot pompası siboplarının kontrolü gerekir. sorun siboplardan değilse, mazot pompasının tamir edilmesi, en azından bakım yapılması gerekir.

    eğer sorun siboplardansa fazla masrafınız olmaz. ancak sorun mazot pompasından ise, pompa tamiri biraz masraflıdır.

    eğer sorun mazot pompasında ise, ve siz bu masraflı tamiri yaptırmak istemezseniz, yine farklı çözümler mevcut...

    mesela mazot pompasının girişine, yani pompanın depoya mazotu geri kaçırdığı yere, bir sibop konulabilir. bu yöntem hem daha ucuz, hem daha kolay olur.

    ancak yine de aracınız olması gerekenden çok az daha fazla marş basacaktır. ama şimdiki haliyle kıyaslanmaz bile.

    farklı çözümler üretmek mümkün. yeterki işinin ehli birine gidin...

    kısace sorununuzu ele aldım. dediğim gibi olay daha da ayrıntılı. isterseniz daha sonra yazarım...

    umarım yardımcı olabilmişimdir.

    kolay gelsin...



    Hocam ben sizin anlattığınız teknik bilgilere hak verdim yalnız benim söylemek istediğim bu konuda bu kadar yorum yapılmış bazı arkadaşların aynı olay geçmiş olmasına rağmen nasıl hallettikleri husunu belirtmiş olmamaları. Farkında iseniz sizin verdiğiniz bilgilerin üzerine şöyledir böyledir diye yorum da yapmadık. Sadece sorunu çözmek için sarfettğim ama sonuç alamadığım enstanteneleri anlattım. Bunları anlattım ki diğer arkadaşlar da sanayiye yakın arkadaşlarının tavsiyesi "filan usta iyidir halleder" sözlerine kanıp birilerine gidip boşa zaman ve para harcamasınlar..
    Ayrıca var ise aynı sorundan müzdarip arkadaşların nasıl ve ne şekilde hallettiklerini ve ya halledemediklerini hususları anlatmalarını istedim.
    kalın sağlıcakla..





  • gecenlerde tamirci bir arkadasa anlattim motor sicakken arabayi bir vurdur(yiterek calistirma anlaminda) dedi. vurdurdum aninda aldi.

    arkadas mars motorundandir dedi.

    düsündümde motorun sicakligi mars motoruna ne kadar ulasiyordurki etkilesin.
    mars motorunun icinde bildigim kadariyla bakir sargilar var,bu sargilar özelliklerini kaybetmeyemi(sicaki görünce) basladi acaba.
  • Şimdi arkadaşlar biraz tuhaf olacak ama bizim traktördede aynı sorun vardı otoelektrikçisi bir arkadaşıma ve motorcu bi arkadaşıma danıştım cevap şu mazot pompasının ayarı yapılıp bakımı yapılacak bu da epey külfetli eğer ucuz yollu halletmek istiyosan akünü bir büyüğü olanla değiştir dediler nitekim öyle yaptık 105 Ah'lik aküyü 135 Ah olanla değiştirdik marş süresi sıcak motorda bariz oranda iyileşti sizde denemek için büyük bir aküyle deneyin en azından deneme yanılma yapan sanayi ustalarına bi dünya para verip genede hüsranla ayrılmazsınız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozy

    gecenlerde tamirci bir arkadasa anlattim motor sicakken arabayi bir vurdur(yiterek calistirma anlaminda) dedi. vurdurdum aninda aldi.

    arkadas mars motorundandir dedi.

    düsündümde motorun sicakligi mars motoruna ne kadar ulasiyordurki etkilesin.
    mars motorunun icinde bildigim kadariyla bakir sargilar var,bu sargilar özelliklerini kaybetmeyemi(sicaki görünce) basladi acaba.


    O.B.K hocamızın anlattığı mantığa dayanarak ( banada çok ama çok mantıklı geldi ) vurdurmak için yokuş aşağı denemek gerek.. o sırada depoya doğru mazot kaçmamış olabilir.. yani pompadan geri gitse bile o kadar geriye gitmemistir.. motor bi kaç tur dönerken pompada zaten cok geriye gitmemis olan mazotu kolayca geri çekmiş olabilir.. aynı eğimdeki yerde bide vurdurmadan marşa basarak çalıştırmayı deneyin bence yine kolay çalışacaktır..




  • kızdırma büjileri belirli ısıya gelince devreden cıkıyor yani motor sıcakken devrede değildir o sebeple geç basar
  • ya burda eski dizellerde bu sorunu (LPG BENZİN KESİCİSİ ) yanlış duymadınız benzin kesicisi ile hallediyolar , depodan gelen mazot pompasına giden aradaki hortuma benzin kesici konuyor vede kontak anahtarına bağlanıyor , kontak kapandığında deopya kaçış olmuyor poma hep mazotlu kalıyor , kontak açıldığında ise hiç bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor araba , TDI MDI anlamam ama bir çok eski dizeli 10 ytl lik benzin kesicisi kurtarıyor


    http://www.candanotogaz.com/resimler/benzin_kesici.jpg


    dediğim parça bu elektriği verdiğinizde benzini geçiriyor kesincede benzin geçişi 0 oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 8 Ağustos 2008; 15:25:01 >




  • Sorun cözüldü !

    Arabayi yokus asagi,düz,yukari geri geri ,zor caliscagini bildigim zamanda sicak motor ile 1.vitesle 2. vitesle vrurdurdum. isi abartip geri geri bile vurdurdum(iyi olmadigini bildigim halde.)

    ama hertürlü sekilde motor simsek gibi calisti.

    bosh orjinal mars motoru ismartlattim bugün takildi.(usta mars motorunun özelligini kaybettigini sicakdan etkilendigini söyledi.)
    daha öncede bir ford galaxide ayni sorunla karsilasmis. mars motoru epey bir arabayla ayni,passat,golf,sharan,galaxy vs..


    öyle bir derin oh cektimki.

     vw 1.9 tdi sicak motor zor mars aliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozy -- 23 Ağustos 2008; 19:50:43 >




  • BEYLER HEPİNİZE MERHABA BEN DE 2010 MODEL CADDY VAR ARAÇ MOTOR SOĞUKKEN CANAVAR GİBİ ALIYOR ANCAK MOTOR SICAK OLDUĞUNDA GEÇ ALIYOR. ARACI BİLGİSAYARA BAĞLATTIMM HATA OLARAK KRANK SENSÖRÜ ARIZASI VERDİ PARÇAYI SERVİSTE ALDIK TAMİRCİDEN DEĞİŞTİRDİK ANCAK ARAÇ ESKİSİ GİBİ GEÇ ALIYOR BAYADA MASRAF ETTİM FORMU OKUDUM ANCAK CEVAP BULAMADIM ARANIZDA BU SORUNU ÇÖZEN VARMI ACABA TŞK EDERİM SAYGILAR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: as506


    BEYLER HEPİNİZE MERHABA BEN DE 2010 MODEL CADDY VAR ARAÇ MOTOR SOĞUKKEN CANAVAR GİBİ ALIYOR ANCAK MOTOR SICAK OLDUĞUNDA GEÇ ALIYOR. ARACI BİLGİSAYARA BAĞLATTIMM HATA OLARAK KRANK SENSÖRÜ ARIZASI VERDİ PARÇAYI SERVİSTE ALDIK TAMİRCİDEN DEĞİŞTİRDİK ANCAK ARAÇ ESKİSİ GİBİ GEÇ ALIYOR BAYADA MASRAF ETTİM FORMU OKUDUM ANCAK CEVAP BULAMADIM ARANIZDA BU SORUNU ÇÖZEN VARMI ACABA TŞK EDERİM SAYGILAR.




    arkadaşım aynı sorun bendede vardı aracım 2.0tdi seat altea. marş motorunu değiştirdim daha seri çalışan marş motoru taktırıdm ama pek fazla bişi değişmedi.

    sonunda yabancı forumlardan problemin yazılımla alakalı olduğunu öğrendim . carsoftware yazılımıyla galleto motor yazılımını güncelledim ve sonuç harika ..soğuk çalıştırmadan bile daha hızlı marş alıyor ..yabancı forumlarda motor suyu sıcaklık sensörünu (g92) motor sıcakken çıkartıp marş basın eğer sorun düzeliyorsa yazılımdan kaynaklanıyor problem ... PD motorlarda pompa enjektörün içinde forumda yazdığı gibi mazotun geri kaçma filan olayları yok....




  • SELAMLAR,
    BENDE FARKLI BİR AÇIDAN SİZE BİLGİ VERMEK İSTERİM.
    BÜTÜN BURADAKİ ÇÖZÜMLERİ DENEYİP SONUÇ ALAMAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYEM ŞU ;
    SICAK MOTORUN YAKIT POMPASI ÜZERİNE SOĞUK SU DÖKÜN. BU ÇOK KISA VE KOLAY ÇÖZÜMDÜR.
    EĞER MARŞ SÜRESİ BU ŞEKİLDE KISALIYORSA, ARTIK YAPACAK BİR ŞEY KALMADIĞINDA SİZE POMPA ENJEKTÖR BAKIM YOLLARI GÖRÜNMEKTE BİLESİNİZ.
  • bende otomobil genele yeni konu açtım
    burada ortalık yıkılmış
    aynı sıkıntı bende de var

    ama cevap çok , kafam karıştı açıkçası
    her usta kendine göre farklı yorumluyor

    gidip ustaya forumda okudum sorun şu sen böyle yapta denmez .)
  • beyler ben sorunu hallettim
    benim usta marş dinamosu kömürlerinden başlayalım
    %90 çözeriz dedi
    kömürler değişti
    2 gün oldu hiç bir sıkıntı yok.
    sıcakken de anında ve sarsıntısız alıyor artık
  • Arkadas merhaba.Uzun zamandir sizin burada yazdiklarinizdan yola cikarak uygulayabildigim yontemleri uyguladim fakat degisen birsey yok.Sanirim her araba da farkli farkli sebeplerden dolayi kaynaklanabiliyor bu.En son goturdugum tamirci akuden kaynaklandigini soyledi akuyu degistirdim fakat problem devam ediyor.Yurtdisinda oldugum icin fazla bir secenek yok.Servisler sirf arizayi tespit etmek icin 130 euro para istiyorlar ki bu da sacmalik.Burada ki forumlari inceledim servisden sonuc alabilen fazla kisi yok.Tek denemedigim mars moturu kaldi onu da almanyadan getirtip bir denicem tekrar devam ederse sorun artik Turkiyeye gelene kadar idare edicem.Suan sunu yaptim ve tamamen gecti diyen birkac arkadasim var mi ?
  • Ayni sorun 1.9 dCİ F9Q (107HP) motorda da mevcut. Arac 263.000 KM'de. Mars motorunun komurleri ile ilgili sorun bu. Usta'nin dedigi 1 yil daha idare eder ben boyle devam ediyorum kullanmaya simdilik.. Kimileri diyor krank sensoru, isi sensoru vs..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enis89 -- 3 Temmuz 2013; 14:11:51 >
  • müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    abıcım benım aractata aynı sorun var pompanın içindeki elemanlardanb yapıyor yukarda bı abı de aynı konuyla ılgılı acıklama yapmıs zaten sıcakken mazot ısınıyor ve geri kaçırıyor o marş suresı ıcerısındede mazotu cekıyor ve calısıyor ben elemanları değiştirecem değiştirince burdan yazarım tekrardan inş. @müMKÜNsüz @müMKÜNsüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asy34

    Arkadas merhaba.Uzun zamandir sizin burada yazdiklarinizdan yola cikarak uygulayabildigim yontemleri uyguladim fakat degisen birsey yok.Sanirim her araba da farkli farkli sebeplerden dolayi kaynaklanabiliyor bu.En son goturdugum tamirci akuden kaynaklandigini soyledi akuyu degistirdim fakat problem devam ediyor.Yurtdisinda oldugum icin fazla bir secenek yok.Servisler sirf arizayi tespit etmek icin 130 euro para istiyorlar ki bu da sacmalik.Burada ki forumlari inceledim servisden sonuc alabilen fazla kisi yok.Tek denemedigim mars moturu kaldi onu da almanyadan getirtip bir denicem tekrar devam ederse sorun artik Turkiyeye gelene kadar idare edicem.Suan sunu yaptim ve tamamen gecti diyen birkac arkadasim var mi ?



    bende de benzer sorun var suyun derecesini olcen sensoru degistirip dene
    ben degistircem benim arac bora tdi 110 ps motor asv
    bende yurt disinda yasiyorum belcikada sen nerde kaliyosun ?
    servisten sonuc alamazsin cunku ariza tespiti bile cok pahali 1saat iscilik 65 euro ve adamlar sacma sapan seyler soyluyorlar pek ilgili deiller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led_100 -- 26 Mart 2014; 4:25:12 >




  • soguk ve sicak calisma sorunu halloldu problem su derecesini olcen sensorde degisti tek ve kisa marsta aliyor


    sizlere tavsiyem mazot pompasi enjektor gibi hayati unsurlari karistirmayin ve basiniza is almayin bir arac da en son bakilacak yer ve en zor bozulacak yer mazot pompasi ve enjektordur heleki bu arac 1.9 TDI ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led_100 -- 31 Mart 2014; 7:11:51 >
  • Su derecesinin aracın marş basmayla ne alası var anlamadım saçma gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • led_100 L kullanıcısına yanıt
    Hocam ısı sensörü değişiminden sonra sorun tekrarladı mı? Okuduklarımdan anladığım iki seçenek yüksek ihtimal 1.4 TDI cordoba racımda sıcakken geç marş alma sorunu var, marş motor kömürleri yada ısı sensörü değişimi..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede 140ps golf plus 2.0 tdi var ayni sıkınti bendede var sogukken tekte sicakken biraz gec aliyor gec dedigim 2-3 sn nedendir cozemedim bilgisayara baglattik hersey normal sizce nedendir vw bu sıkınti heralde bundan once touran 1.9 tdi vardi ondada bu sorun vardi ama onda bi 5.6 sn suruyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.