Şimdi Ara

Vw Bluemotion star/stop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni passat 1.6 tdi dsg aldk suan daha 1300 km yaptm fakat teknik verilere baktgmda bu bluemotion kendi kendine stop etme ozelgi nedir istanbulda işe yararmı arabaya zarari varmı. 70 lt yakıtla shell gt sehır ıcı 900 yol yaptım sh9çe nasl.. Jettayla karslastrgmda ban cok geldi.



  • Benim araçta 1.4 TSI Bluemotion. Özellikle uzun süreli trafik ışıklarında işe yarıyor, bazı ışıklar 1.5 dk sürüyor.

    Öncelikle sürücü emniyet kemeri takılı olmalıdır, ve vites kolunun yanında ki Start-Stop düğmesi de açık olmalıdır.

    START STOP DÜĞMESİ SARI RENKTE YANIYORSA START STOP AKTİF HALDE DEĞİLTİR. Buna dikkat edelim.

    DSG'yi bilmiyorum, benim araç manuel ışıklarda durduğumda boşa alıp ayağımı debriyajdan kaldırdığımda araç sönüyor ve yol bilgisayarında Start Stop yazısı çıkıyor. Debriyaja tekrar bastığınızda anında hızlı bir şekilde çalışıyor.

    DSG'de galiba durup ayağınızı frenden kaldırdığınızda sönüyor. Deneyin.
  • onlari çozdumde boyle 20-30 snylk isklarda vs. Bde bluemotion dedıgimiz olay VW Nin diger motorlarina gore dahami ekonomik. Bizde jetta var simdide passat aldm bu ıkıs.ını karslastrdgmzda 1.6 tdı dsg passatmi az yakmasi gerkir. Ben o farkı hala hisdemdim ekrandaki yakit tuketimi 7-8 arasnda hep. 285 tlye shell gt 900 km gtti istbulda.
  • kardeşim start-stop tam bir bela...şirket arabası kullanıyorum (yeni passat 2.0 bluemotion diesel)..bu aracı para vermeden kullanıyorum..eğer para verip almış olsaydım asla birdaha almaz ve geri iade için şansımı zorlardım...

    start-stop çok kullanışlı değil.eğer uzun süreli ışıkdaysanız tabii ekonomik ve akustik bir keyf (çünkü motor stop edince aslında dizel aracın ne kadar gürültülü olduğunu anlıyorsunuz.)

    faakt bir çok *dezavantajı olması sebebiyle bunu devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz ki ben kesinlikle kullanmak istemiyorum işte öyle bir lüksünüz yok.çünkü her çalıştırmaya vitesin sağ tarafındaki düğmeye basarak bizzat devreden çıkarmanız gerekiyor, yada frene çok yumuşak basarak stop etmeyi engelleyebilirsiniz....yani bunu sürekli devreden çıkarma şansınız yok ki bu çok can sıkıcı birşey..

    *dezavantaj...:1- tam durduğunuz anda tekrar hareket etmeniz gerekebiliyor ki bu ıstanbul trafiğinde çokca karşılaşılan bir durum ve araç anında durup-çalışıyor ve o aşamada otomatik olarak frende yaptığı için hareketde etmiyor ve saliselik şaşkınlıklar yaşıyorsunuz.
    2-ışık uzun süreli diyelim 1 dk yanacak...araç stop etti...siz frenede basmak istemiyorsanız eğer el frenini çekiyorsunuz ki bu bile dokunmatik bir tuştur.ayağınızı frenden kaldırdığınız anda hemen çalışıyor.halbuki el freni çekilmiş aracın kesinlikle çalışmaması gerekir diye düşünüyorum.(vites N olmuç P olmuş D olmuş hiç fark yok hepsinde aynı tepkiyi veriyor)
    3-ışıkta durdunuz var daha 1 dk. araç stop etti bagajdan birşey alacaksınız.kapıyı açınca autostart devre dışı ikazı yanıyor...bagajdan gelip tekrar araca binince bazen çalışır bazen çalışmaz bu durumu 2.seneye giriyorum daha çözemedim..çalışırsa sorun yok fakat çalışmazsa ekranda diyor ki manuel start...hemen anahtarı tak çıkar yapıyorsunuz...fakat o ne yine çalışmıyor.. bir bakıyorsunuz vites D'de olduğu için çalışmamış...haydeee bidaha anahtara bas-çek.

    bunlar ciddi kullanıcılar için ciddi sıkıntılar..fakat aracın tek sorunu start-stop değil.
    sileceklerinden tutun klimaya ki klima gerçekten şaka gibi... çocuk emniyetinden tutunda radyo mediasına kadar ciddi sorunları olan bir araçtır yeni passat :(




  • Shell gtl yerine fuel saveni deneyin çok fark edicek emin olun birde devir bandını 1800 2300 devirleri arasında tuttuğunuz zaman tassarufu görüceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.