Şimdi Ara

vw fiyatları (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Superonline1

    Konu iyice seviyesiz bir boyuta taşınıyor anladığım kadarı ile, o seviyeye inmeden
    son kez cevap yazayım bu konuyuda burada kapatayım.

    Satır satır yazdıklarına senin dilinde cevap vereyim

    Senin gibiler derken ben bu siteye 3 yıldır üyeyim ve yıllarca vw nin haklı olduğu
    yerde vw sahip çıktım bunu zaten gönderdiğim yazıları okursan sen de fark edebilrisin

    Tabiki istediğim motor'a istediğimi saygı çerçevesinde söyleyeceğim senden mi emir
    alacaktım ya da bir başkasından aklıma takılan bir şey olursa soracağım kullananlar
    bilenler öğretecek yoksa benim aklımda tsi motor çok seri ama çok sorunlu bir motor olarak
    kalacak.

    Neden eleştirilmeye bu kadar tahammülsüzsünüz, size hep çevrenizdeki insanlar ooo senin
    araban süper, ooo senin evin süper, ooo senin ... süper mi demek zorunda. Varsa bir iddan
    arkasında duracaksın, ispat edeceksin yoksa sineye çekip gideceksin.

    Ben teknsiyen değilim teknikerim yazılanları önce güzelce bir oku derim

    Bana ne tdci lerde turbo devreye ne zaman girdiğinden şimdi sırf bu boş lafların için
    üşenmedim fordun sitesinde baktım 1750 devirde 240 tork yapıyor
    al sende bak
    http://www.ford.com.tr/yenifordfocus/

    senin arabanında torkunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum pek umrumda da
    değil ama söyleidklerinle kendi kendini rezil ediyorsun burada
    söylediğindeki çelişkiye bak o araba da 1750 de başlıyor senin arabada 1750 de ama her
    nedendir bilmem senin araba herhalde 6-7000 lira fazla ödendiği için çıkıyor ama
    diğeri eksik ödeme yapıldığı için çıkmıyor.
    Sen daha bu siteye üye olmadan ben biliyordum o topici tereceiye tere satma

    Az önce tekrar baktım topice çünkü senin gibi kendinini ifade edemeyen kişiler kuru
    kuruya nedensizce bir şeye tapan kişilergenelde yanlarına yandaş ararlar kendilerine
    sahip çıkması için, bunuda mı nerden biliyorum! çünkü 100 defa geldi belkide bu forumda başıma
    hadi sana iyi günler kazasız belasız sorunsuz sürüşler keyfine bak

    Bana da gerçekten neden tsi açıklayacak biri var ise dinlemeye hazırım
    ama yok ben forda gittim yokuşta boğuldu
    yok ben hondaya gittim koltuk rengini beğenmedim
    yok toyotaya gittim corolla kalmamış diyecekseniz yokum
    iyi akşamalar




    Biliyormusun senin gibilere cevap yazmaktan acayip zevk duyarım....
    Bende senin dilinde cevap vereyim...

    İlk başta yukarıdaki mesajında nickimi doğru yazmayı öğren....
    Sen kaç yıldan beridir internet sitelerini takip ediyorsun bilmiyorum... Ben 1999 yılının ocak ayından beridir çeşitli otomobil forumlarını takip ederim. Hiç bu güne kadar kendimi ifade edemediğim konusunda bir sorunla ve kuşkuyla karşılaşmadım. Bu konuları herhalde sen anlamakta zorlanıyorsun...
    Ben senin gibi tekniker değil 18 seneden beridir makina mühendisi olarak çalışıyorum. Karşında aşağılayacağın 18 yaşında biri değilim. Ayrıca makina teknisyeniyimde teknik lise makina bölümü mezunu olduğum için o ayrı. Benimle konuşurken biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim.
    Eğer TSI motorları sorunlu motorlar olarak görüyorsan TSI motorlarla ilgili topiğin tamamını okumanı tekrar tavsiye ederim. Orada da bu motorlara senin gibi çok çamur atan oldu. Attıkları çamur kendi suratlarına geri döndü..Ha sen hala sorunlu motor olarak görüyorsan o senin sorunun. Herhalde diğer otomobil sitelerinde ve bilhassa honda ve toyota da yaşanılan sorunlarla ilgili mesajlara bakmıyorsun....Tavsiye ederim bak.
    Ben benim arabamın süper bir araba olduğunu iddia etmiyorum...İddia etsem tabii ki sana ispat ederim. Ama senin yaptığın gibi işkembeden atarak bu motorlar sorunlu diyorsanda seninde ispat etmen lazım. Ne gibi kronik bir sorunu olduğu konusunda...
    Ben teknsiyen değil teknisyen yazdım... Yazarken klavyenin tuşlarına dikkat etmeni öneririm.
    Sen benim boş laflarıma bakmadan evvel biraz teknik konularda kendini geliştirmen lazım. Ford un turbo devreye girene kadar ölü motor olduğunu sağır sultan biliyor. Bu benim hoşuma gitmedi.Bunu söylemek en doğal hakkım. Benim kullandığım TSI da da kompresör her zaman devrede. Turbo devreye girene kadar kompresör devrede oluyor ve bu turbo boşluğunu yaşamıyorsun... Bunu söylemek boş lafsa senin teknik bilgin konusunda ciddi şüphelerim olduğunu belirtmek isterim.
    İlk başta TSI motorlarla ilgili bilgiyi kafanın içine yerleştir ondan sonra gel burada mesaj yaz. Sağdan soldan duyduğun bilgilerle mesaj yazma...
    Ben VW e taptığım filan da yok. Babamın oğlu değil. Sadece isteklerime cevap verdiği ve sürüşü zevkli olduğu için tercih ediyorum. VW gibi diğer üreticilerde VW fiyatlarına istediğim aracı üretsinler onları tercih ederim.

    Ha bu arada yedek parçalarının pahalı olduğu konusunda yazınıda okudum. TSI topiğinde periyodik servis bakımları ve değiştirilen parça fiyatları konusunda bilgide bulabilirsin. Diğer markalarında servis fiyatları yazılmıştı hatta. Dediğim gibi TSI konusunda daha çok bilgiye ihtiyacın var.
    Sanada iyi akşamlar.... (akşamalar değil.. onuda yanlış yazmışsın.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 11 Eylül 2008; 17:53:20 >




  • max torkları aynı diye TDCI ile TSI 170 liği kıyas etmek komiklikten başka birşey değildir.biri performans biri ise ekonomi motorudur.focusun motoru 1500 devire kadar aşırı beslemeye sahip olmadığı için hantal gelir fakat o devirlerde bile 140-150 torka,yani 1.6 atmosferiklerin max torkuna yakın bir torka sahiptir,1750 dd de ise turbo devreye girer ve 240 nm hatta anlık 260 nm tork sağlar.ANCAK herşey böyle kağıt üzerindeki gibi olsaydı VW twincharger düzeneğini hiç kurmazdı.tsi 170,turbo devreye girene kadar kompresör tarafından desteklenir ve focustaki o hantallık çok daha az seviyededir.benim aracım 1500-3750 devir arasında overboostla 240-260 arası tork verir ancak dizel motor yapısından dolayı bu torkun hepsi yere ulaşamaz,ulaşsa da benzinli bi motor kadar etkili olamaz.ama tsi 170 1750 de giren turboyla birlikte 5000-6000 devirlere kadar delice hızlanır.aradaki fark da budur.başka bi fark ise uzun yolda ben ne kadar basarsam basayım aracımın yakıt tüketimi 6.5 litreyi geçmezken,tsi lar daha fazla yakıt tüketirler bu da normaldir iki aracın performansı sadece tork bakımından kağıt üzerinde kıyaslanabilir o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq -- 11 Eylül 2008; 18:07:52 >




  • Duratoq,

    Ben Ford da benzinli motoru hiç düşünmedim. Yukarıda yazdığım gibi sadece 5 markayı kendime seçtim. Ford alacaksamda dizel almayı tercih ettim. Hem ekonomi hemde satmak istersem kolay elden çıkarmak için.
    Yani 2 motoru birbiriyle kıyaslama yapmadım. Sadece bir tercihti. Tekniker olan arkadaş, ben hantal olduğunu söyleyince bana boş laf ediyorsun dedi ve ondan sonra alevlendi konu.

    Sonuçta seninle aynı fikirdeyiz. Ford motoru turbo devreye girene kadar hantal kalıyor. Ha Focusun kalitesini eskiden beridir severim. Kokpit tasarımı olsun, yol tutuşu olsun, kasa tasarımı olsun hoşuma gider. Dizel olupta bastığında 6.5 litre ortalama ile gitmeside gerçekten güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 11 Eylül 2008; 18:17:26 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy

    Duratoq,

    Ben Ford da benzinli motoru hiç düşünmedim. Yukarıda yazdığım gibi sadece 5 markayı kendime seçtim. Ford alacaksamda dizel almayı tercih ettim. Hem ekonomi hemde satmak istersem kolay elden çıkarmak için.
    Yani 2 motoru birbiriyle kıyaslama yapmadım. Sadece bir tercihti. Tekniker olan arkadaş, ben hantal olduğunu söyleyince bana boş laf ediyorsun dedi ve ondan sonra alevlendi konu.

    Sonuçta seninle aynı fikirdeyiz. Ford motoru turbo devreye girene kadar hantal kalıyor. Ha Focusun kalitesini eskiden beridir severim. Kokpit tasarımı olsun, yol tutuşu olsun, kasa tasarımı olsun hoşuma gider. Dizel olupta bastığında 6.5 litre ortalama ile gitmeside gerçekten güzel.






    zaten kıyas edilmemesi gerekir de konu alevlenmiş,bende doğrudan yana olmak istedim hepsi o.tdci focus kullanıyorum diye onu övecek kadar cahil değilim,zaten makinacıyım bende,yolunuzdan gidiyorum saygılarımla




  • superonline1 isimli arkadaşım grameri ve imla kurallarını o kadar itinalı kullanıyorsunuz ki bir çok edebiyat ögretmenlerine taş çıkartırsınız. Bu arada TSI motor kaliteli ama sorunlu yada sorunsuz tartışılır fakat kesin olan şudur ki Doğuş grubu ve Ülkemizdeki VW satıcıları aç gözlü, tok satıcı ve küçük dağları ben yarattım mentalitesinde olan insanlardan oluşmuştur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nerki

    superonline1 isimli arkadaşım grameri ve imla kurallarını o kadar itinalı kullanıyorsunuz ki bir çok edebiyat ögretmenlerine taş çıkartırsınız. Bu arada TSI motor kaliteli ama sorunlu yada sorunsuz tartışılır fakat kesin olan şudur ki Doğuş grubu ve Ülkemizdeki VW satıcıları aç gözlü, tok satıcı ve küçük dağları ben yarattım mentalitesinde olan insanlardan oluşmuştur.


    Doğuşun yürüttüğü satış polikasına tamamen bende katılıyorum. Aksini iddia etmedim.

    Her çıkan motor modelinde üretim hatası olabilir. TSI motorlarda da olmuştur. Ama genelleme yapılarak bu motorlar sorunlu denilmesini ben içime sindiremiyorum.

    Üretim hatası ile ilgili çok basit bir örnekte vereyim. Benim bir arkadaşım 1998 yılında 1996 model ikinci el dizel golf aldı. Arabada ciddi problem çıktı. Sorun çözülemedi. Almanyadan gelen teknik ekip arabayı kontrol etti ve üretim hatası olduğuna karar verildi. Sonuç olarak arkadaşımın o zamana kadar verdiği tüm paralar kendisine iade edildi ve yeni motor Almanyadan getirilerek monte edilip teslim edildi.

    Bu arada herkesin yazdığı Türkçeye hakim olması lazım. Elbette dikkat edeceğim. Yaptığım projelerin üzerinde hiç bir imla ve yazım hatası olmaması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 11 Eylül 2008; 19:36:09 >




  • Murat kardeşim yanlış anlamayın imla ve grameri kötü kullanıyorsunuz demedim ve haddime de değil ! avensis 2,0 at kullandım. geçenlerde sattım. vw grubuna gidip passat 1,4 tsı alcaktım ama hangi vw e gittiysem satış görevlileri tuhaflardı ! ve zaten tsı araçta yoktu haa vw almayacağım çünkü servise düşersem bu insanların mentalitesindeki servis çalışanlarının tavırlarını şimdiden düşünmek bile istemiyorum.
  • Aslında ben senin gibilerle muatap olmaktan pek hoşnut olmam ama madem ben yazdıkça
    sevk alıyorsun biraz zevklendireyim seni. sende verebildiğin kadarıyla cevap ver

    Benim kaç senedir internet sitelerini takip ettiğimi bilmiyormuşsun söyleyeyim bende hemen
    hemen seni kadar 1998-1999dan beri internet kullanıyorum

    Bence kendini ifade etmek konusunda birilerine danış ve biraz da kuşkulanmalısın

    Anlama sorunu da tespit ettim sende, ben tsi motorları sorunlu motorlar olarak gördüğümü
    söylemedim bunu da nereden çıkarttın anladığım kadarıyla uydurmaya da başladın
    benim söylediğim turbo motorların garanti süresinden sonra sahiplerine yüksek maliyetlerle
    masraf açtığıdır.

    18 yıldır makina mühendesisin anladık ama 22 yıl önce teknik lise mi vardı? varsa ok

    Ayrıca benim kim olduğumu biliyormusun????
    Kısaca tanıtayım da kimle muatap olduğunu biraz anla!!!
    Anladığım kadarı ile biraz beni hakir görüyorsun ama sana sadece gülüyorum

    Aile şirketlerimize ait gemilerimizde çalışan ( her gemide en az 3 ) makina
    mühendislerine çok çobanlık yaptım halada yapıyorum

    Ben çamur atmıyorum sadece mantık çerçevesinde ve duyduklarım kadarı ile
    tsi motor konusundaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyorum ama sen
    bunu çamur atmak diyerek nitelendirmeye çalışıyorsun!!!! nerede kronik sorun
    olduğuna dahi bir yazımı gördün de burada yazıyorsun benim ağazımla

    Aslında benden fazla motordan anladığını idda edersen çok da üzarine gitmem
    çünkü ben daha çok gemi makinaları ile ilgilendiğim için motorlar benim için
    pek de önemli değil. Ama normal bir kişiden çok daha fazla motor bilgim olduğu
    konusunda hiç şüphem yok. ortalama her ay en az 2 defa 160 kw 700 kw gücündeki
    gemi jeneratörleini rektefiye ettiriyorum.
    Benim esas konum 140 veya 170 hp lik motorlar değil
    en küçüğü 4500 hp den başlayan ve 16000 hp arsındaki gemi makinalarıdır

    Honda ve toyota için sorunsuz araçlar diye bir şey de söylemedim
    bunuda karnından uydurduğunu düşünüyorum
    Söylediğim sadece en az sorun çıkaran markalar olduğu ve Toyotanın
    bu sebeple dünyanın en güvenilir marka olduğu ve dünyanın 1 numarası olduğudur.

    Ayrıca performans bakımından 1,6 tdci focus motorunun 1,4 tsi motor ile serilik konusunda
    baş edebileceği gibi bir şey de söylemedim sadece söylediğim
    2. viteste bir yokuşa aracı dayadığınızda ( golf ve focus ) hangisinin torku yüksekse
    kendini o kadar rahat toparlar kaldı ki tdci motorlarda 240-260 nm değişken tork olduğuna
    göre tsi ye göre toparlaması daha kolay olacaktır.

    Ama sen konuyu çekip çevirip başka yerlere taşıdın

    Ben 8 yıldır vw den başka bir arabaya para verip de satın almadım vw nin ne
    olduğunu az çok biliyorum

    Hem yukarıda bahsettiğin gibi hondaya gittim falan filan
    toyotaya gittim falan filan vs vs
    Forda gittim vs vs
    Sanki kendi kendini ispiiyonluyorsun gibi bir düşünce oluşuyor insanın ister istemez
    aklında nasıl diye sorduğunu hissetim

    Sanki bütün markaları dolaştın da kimse yüzüne bakmadı sonrada mecbur vw almış
    gibi bir hava oluşuyor. Sonra da bu arabadan çok memlunum deyip de sanki memlun
    olduğun için değil de paranı ona verdiğin için aracı savunuyormuşsun gibi bir havayı
    kendi kendine oluşturuyorsun!!!!

    Belki bir kaç harfte yanlışlık olması kelimedeki anlamı değiştirmiyorsa
    sen bildiğin gibi okumaya devam et, konunun magazin tarafını değilde
    özünü anlamaya çalışmak senin için daha faydalı olur



    quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy

    Biliyormusun senin gibilere cevap yazmaktan acayip zevk duyarım....
    Bende senin dilinde cevap vereyim...

    İlk başta yukarıdaki mesajında nickimi doğru yazmayı öğren....
    Sen kaç yıldan beridir internet sitelerini takip ediyorsun bilmiyorum... Ben 1999 yılının ocak ayından beridir çeşitli otomobil forumlarını takip ederim. Hiç bu güne kadar kendimi ifade edemediğim konusunda bir sorunla ve kuşkuyla karşılaşmadım. Bu konuları herhalde sen anlamakta zorlanıyorsun...
    Ben senin gibi tekniker değil 18 seneden beridir makina mühendisi olarak çalışıyorum. Karşında aşağılayacağın 18 yaşında biri değilim. Ayrıca makina teknisyeniyimde teknik lise makina bölümü mezunu olduğum için o ayrı. Benimle konuşurken biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim.
    Eğer TSI motorları sorunlu motorlar olarak görüyorsan TSI motorlarla ilgili topiğin tamamını okumanı tekrar tavsiye ederim. Orada da bu motorlara senin gibi çok çamur atan oldu. Attıkları çamur kendi suratlarına geri döndü..Ha sen hala sorunlu motor olarak görüyorsan o senin sorunun. Herhalde diğer otomobil sitelerinde ve bilhassa honda ve toyota da yaşanılan sorunlarla ilgili mesajlara bakmıyorsun....Tavsiye ederim bak.
    Ben benim arabamın süper bir araba olduğunu iddia etmiyorum...İddia etsem tabii ki sana ispat ederim. Ama senin yaptığın gibi işkembeden atarak bu motorlar sorunlu diyorsanda seninde ispat etmen lazım. Ne gibi kronik bir sorunu olduğu konusunda...
    Ben teknsiyen değil teknisyen yazdım... Yazarken klavyenin tuşlarına dikkat etmeni öneririm.
    Sen benim boş laflarıma bakmadan evvel biraz teknik konularda kendini geliştirmen lazım. Ford un turbo devreye girene kadar ölü motor olduğunu sağır sultan biliyor. Bu benim hoşuma gitmedi.Bunu söylemek en doğal hakkım. Benim kullandığım TSI da da kompresör her zaman devrede. Turbo devreye girene kadar kompresör devrede oluyor ve bu turbo boşluğunu yaşamıyorsun... Bunu söylemek boş lafsa senin teknik bilgin konusunda ciddi şüphelerim olduğunu belirtmek isterim.
    İlk başta TSI motorlarla ilgili bilgiyi kafanın içine yerleştir ondan sonra gel burada mesaj yaz. Sağdan soldan duyduğun bilgilerle mesaj yazma...
    Ben VW e taptığım filan da yok. Babamın oğlu değil. Sadece isteklerime cevap verdiği ve sürüşü zevkli olduğu için tercih ediyorum. VW gibi diğer üreticilerde VW fiyatlarına istediğim aracı üretsinler onları tercih ederim.

    Ha bu arada yedek parçalarının pahalı olduğu konusunda yazınıda okudum. TSI topiğinde periyodik servis bakımları ve değiştirilen parça fiyatları konusunda bilgide bulabilirsin. Diğer markalarında servis fiyatları yazılmıştı hatta. Dediğim gibi TSI konusunda daha çok bilgiye ihtiyacın var.
    Sanada iyi akşamlar.... (akşamalar değil.. onuda yanlış yazmışsın.)




  • Ya bu yazışma çok hoşuma gitti... Cevaplar senin mesajlarının içinde....
    Bir ipte biriyle dans etmeden evvel tanıyacaksın onu.. Yanlış kişiye tosladın...



    quote:

    Orjinalden alıntı: Superonline1

    Aslında ben senin gibilerle muatap olmaktan pek hoşnut olmam ama madem ben yazdıkça
    sevk alıyorsun biraz zevklendireyim seni. sende verebildiğin kadarıyla cevap ver

    Sevk ile zevk ayrı şeylerdir. Bilmiyorsan öğrenmelisin

    Benim kaç senedir internet sitelerini takip ettiğimi bilmiyormuşsun söyleyeyim bende hemen
    hemen seni kadar 1998-1999dan beri internet kullanıyorum.

    Ben internet kullanıyorum demedim. Otomobil sitelerini takip ediyorum dedim dikkat edersen. İnternet kullanımına daha bir kaç sene önce başladım.

    Bence kendini ifade etmek konusunda birilerine danış ve biraz da kuşkulanmalısın.
    Söylediklerin çelişiyor dikkat et. İlk başta yazı yazmadan evvel oturup düşündükten sonra yazı yazmanı tavsiye ederim. Benim bu güne kadar hiç senin bahsettiğim gibi bir sorunum olmadı. Tam tersine girdiğim toplantılarda hep istediğim şeyleri alır, düşüncelerimi de karşımdakilere ispatlayarak kabul ettiririm. O yüzden bu yazışmayı bence fazla uzatmamanı tavsiye ederim

    Anlama sorunu da tespit ettim sende, ben tsi motorları sorunlu motorlar olarak gördüğümü
    söylemedim bunu da nereden çıkarttın anladığım kadarıyla uydurmaya da başladın
    benim söylediğim turbo motorların garanti süresinden sonra sahiplerine yüksek maliyetlerle
    masraf açtığıdır.

    Tabiki istediğim motor'a istediğimi saygı çerçevesinde söyleyeceğim senden mi emir
    alacaktım ya da bir başkasından aklıma takılan bir şey olursa soracağım kullananlar
    bilenler öğretecek yoksa benim aklımda tsi motor çok seri ama çok sorunlu bir motor olarak
    kalacak.
    . Bu yazıyı sen yazmışsın ben değil. Aklında çok sorunlu bir motor olarak nasıl kalıyor anlamıyorum. Bu sitede bile onlarca TSI kullanıcısı var 2-3 kişiyi geçmez sorun yaşayanlar, onlarında problemleri çözüldü. Bundan senin aklında bir problem olduğu sonucu çıkıyor.. Yazdıkça batıyorsun dikkat et.

    18 yıldır makina mühendesisin anladık ama 22 yıl önce teknik lise mi vardı? varsa ok

    Senin gittiğin yollardan ben dönüyordum. Haydarpaşa Teknik Lisesinden 1984 yılında mezun oldum. Benim lisem de 1968 yılında kurulmuş. Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır.

    Ayrıca benim kim olduğumu biliyormusun????.
    Senin kim olduğun zerre kadar ilgilendirmiyor beni. Ama kafamda nasıl bir kişiliğe sahip olduğun konusunda yeterince fikir uyandı merak etme
    Kısaca tanıtayım da kimle muatap olduğunu biraz anla!!!
    Anladığım kadarı ile biraz beni hakir görüyorsun ama sana sadece gülüyorum

    Aile şirketlerimize ait gemilerimizde çalışan ( her gemide en az 3 ) makina
    mühendislerine çok çobanlık yaptım halada yapıyorum .
    Bence devam et çobanlık yapmaya. Onları koyun olarak güdüyorsan bu senin hatan. Ne yaparsan yap o çobanlık yaptığın insanların elinde Mühendislik diploması var.

    Ben çamur atmıyorum sadece mantık çerçevesinde ve duyduklarım kadarı ile
    tsi motor konusundaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyorum ama sen
    bunu çamur atmak diyerek nitelendirmeye çalışıyorsun!!!! nerede kronik sorun
    olduğuna dahi bir yazımı gördün de burada yazıyorsun benim ağazımla

    benim aklımda tsi motor çok seri ama çok sorunlu bir motor olarak
    kalacak.
    . Bak bu yazıyı ben yazmadım. Sen yazdın. Senin aklında kalsın sorunlu motor olarak. Bence hiç bir sorun yok.

    Aslında benden fazla motordan anladığını idda edersen çok da üzarine gitmem
    çünkü ben daha çok gemi makinaları ile ilgilendiğim için motorlar benim için
    pek de önemli değil. Ama normal bir kişiden çok daha fazla motor bilgim olduğu
    konusunda hiç şüphem yok. ortalama her ay en az 2 defa 160 kw 700 kw gücündeki
    gemi jeneratörleini rektefiye ettiriyorum.
    Benim esas konum 140 veya 170 hp lik motorlar değil
    en küçüğü 4500 hp den başlayan ve 16000 hp arsındaki gemi makinalarıdır.

    İlgilendiğin motorlar 140 veya 170 lik motorlar değilse nereden çıkarıyorsun sorunlu motor olduğunu. Nereden böyle bir fikire sahipsin? Bence sen o gemi motorları konusunda devam et çünkü TSI motorlar konusunda bilgin çok zayıf.

    Honda ve toyota için sorunsuz araçlar diye bir şey de söylemedim
    bunuda karnından uydurduğunu düşünüyorum
    Söylediğim sadece en az sorun çıkaran markalar olduğu ve Toyotanın
    bu sebeple dünyanın en güvenilir marka olduğu ve dünyanın 1 numarası olduğudur.

    Buradaki Toyota forumuna bir bak istersen. İnsanların şikayetlerini bir oku. Tavsiye ederim.

    Ayrıca performans bakımından 1,6 tdci focus motorunun 1,4 tsi motor ile serilik konusunda
    baş edebileceği gibi bir şey de söylemedim sadece söylediğim
    2. viteste bir yokuşa aracı dayadığınızda ( golf ve focus ) hangisinin torku yüksekse
    kendini o kadar rahat toparlar kaldı ki tdci motorlarda 240-260 nm değişken tork olduğuna
    göre tsi ye göre toparlaması daha kolay olacaktır.

    Sen hayatında hiç tdci focus ile tsi bir araç kullandın mı?.. Ben ne yazmışım okumadan yorum katıp konuyu başka yerlere götürüyorsun. Focus turbo devreye girene kadar ölü bir motor. Biraz meyilli bir yolda 2. viteste 1200 devirde gaza bastığında yığılıp kalıyor araba. Tsi da bu durum yok. Hani ben mi anlatamıyorum desem, tdci focus kullanan bir kullanıcıda benim dediklerimi doğrulamış. Bence sen gerçekten yazılan bir yazıyı okumadan cevap veriyorsun.

    Ama sen konuyu çekip çevirip başka yerlere taşıdın

    Ben 8 yıldır vw den başka bir arabaya para verip de satın almadım vw nin ne
    olduğunu az çok biliyorum

    Hem yukarıda bahsettiğin gibi hondaya gittim falan filan
    toyotaya gittim falan filan vs vs
    Forda gittim vs vs
    Sanki kendi kendini ispiiyonluyorsun gibi bir düşünce oluşuyor insanın ister istemez
    aklında nasıl diye sorduğunu hissetim


    Hiç öyle hisse ben kapılmıyorum. O senin hislerin.


    Sanki bütün markaları dolaştın da kimse yüzüne bakmadı sonrada mecbur vw almış
    gibi bir hava oluşuyor. Sonra da bu arabadan çok memlunum deyip de sanki memlun
    olduğun için değil de paranı ona verdiğin için aracı savunuyormuşsun gibi bir havayı
    kendi kendine oluşturuyorsun!!!!

    Memlun diye bir kelime Türkçede yoktur. Sende ciddi ciddi problem olduğuna emin oldum. Ben öyle bir hava estirmedim. yaşadıklarımı anlattım sadece. Sonuçta Golf gt gibi bir arabayı, doğru zamanda alarak, diğer arabalara çok yakın bir fiyata aldım. Bundan da memnun olmayan bir insanın ahmak olması lazım. Benim kullandığım arabaya sorunlu diyen sensin.. Evet savunuyorum arabamı. Bir itirazın mı var. Memnun olduğum bir arabayı savunmak en doğal hakkım. Senden izin alacak değilim herhalde savunmak için

    Belki bir kaç harfte yanlışlık olması kelimedeki anlamı değiştirmiyorsa
    sen bildiğin gibi okumaya devam et, konunun magazin tarafını değilde
    özünü anlamaya çalışmak senin için daha faydalı olur

    Sen çobanlık yapmaya devam et bence....Anca o paklar seni....






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 11 Eylül 2008; 21:55:50 >




  • hani bir laf vardır yaa :
    Söz gümüşse Sükut altındır !
    Foruma moderatörün el atmasını rica ediyorum. Konu sapmaya başlamış, kişiselleşmiştir.Haklı olmanız hakaret etmeye varacak kadar kaba olmanızı gerektirmez !
  • Senin işin maskaralık
    Ben çobanlığa devam ediyorum
    sende bilrsin altın semer hikayesi
    bizdeki mühendisler böyle anlamışsındır umarım



    quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy

    Ya bu yazışma çok hoşuma gitti... Cevaplar senin mesajlarının içinde....
    Bir ipte biriyle dans etmeden evvel tanıyacaksın onu.. Yanlış kişiye tosladın...



    quote:

    Orjinalden alıntı: Superonline1

    Aslında ben senin gibilerle muatap olmaktan pek hoşnut olmam ama madem ben yazdıkça
    sevk alıyorsun biraz zevklendireyim seni. sende verebildiğin kadarıyla cevap ver

    Sevk ile zevk ayrı şeylerdir. Bilmiyorsan öğrenmelisin

    Benim kaç senedir internet sitelerini takip ettiğimi bilmiyormuşsun söyleyeyim bende hemen
    hemen seni kadar 1998-1999dan beri internet kullanıyorum.

    Ben internet kullanıyorum demedim. Otomobil sitelerini takip ediyorum dedim dikkat edersen. İnternet kullanımına daha bir kaç sene önce başladım.

    Bence kendini ifade etmek konusunda birilerine danış ve biraz da kuşkulanmalısın.
    Söylediklerin çelişiyor dikkat et. İlk başta yazı yazmadan evvel oturup düşündükten sonra yazı yazmanı tavsiye ederim. Benim bu güne kadar hiç senin bahsettiğim gibi bir sorunum olmadı. Tam tersine girdiğim toplantılarda hep istediğim şeyleri alır, düşüncelerimi de karşımdakilere ispatlayarak kabul ettiririm. O yüzden bu yazışmayı bence fazla uzatmamanı tavsiye ederim

    Anlama sorunu da tespit ettim sende, ben tsi motorları sorunlu motorlar olarak gördüğümü
    söylemedim bunu da nereden çıkarttın anladığım kadarıyla uydurmaya da başladın
    benim söylediğim turbo motorların garanti süresinden sonra sahiplerine yüksek maliyetlerle
    masraf açtığıdır.

    Tabiki istediğim motor'a istediğimi saygı çerçevesinde söyleyeceğim senden mi emir
    alacaktım ya da bir başkasından aklıma takılan bir şey olursa soracağım kullananlar
    bilenler öğretecek yoksa benim aklımda tsi motor çok seri ama çok sorunlu bir motor olarak
    kalacak.
    . Bu yazıyı sen yazmışsın ben değil. Aklında çok sorunlu bir motor olarak nasıl kalıyor anlamıyorum. Bu sitede bile onlarca TSI kullanıcısı var 2-3 kişiyi geçmez sorun yaşayanlar, onlarında problemleri çözüldü. Bundan senin aklında bir problem olduğu sonucu çıkıyor.. Yazdıkça batıyorsun dikkat et.

    18 yıldır makina mühendesisin anladık ama 22 yıl önce teknik lise mi vardı? varsa ok

    Senin gittiğin yollardan ben dönüyordum. Haydarpaşa Teknik Lisesinden 1984 yılında mezun oldum. Benim lisem de 1968 yılında kurulmuş. Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır.

    Ayrıca benim kim olduğumu biliyormusun????.
    Senin kim olduğun zerre kadar ilgilendirmiyor beni. Ama kafamda nasıl bir kişiliğe sahip olduğun konusunda yeterince fikir uyandı merak etme
    Kısaca tanıtayım da kimle muatap olduğunu biraz anla!!!
    Anladığım kadarı ile biraz beni hakir görüyorsun ama sana sadece gülüyorum

    Aile şirketlerimize ait gemilerimizde çalışan ( her gemide en az 3 ) makina
    mühendislerine çok çobanlık yaptım halada yapıyorum .
    Bence devam et çobanlık yapmaya. Onları koyun olarak güdüyorsan bu senin hatan. Ne yaparsan yap o çobanlık yaptığın insanların elinde Mühendislik diploması var.

    Ben çamur atmıyorum sadece mantık çerçevesinde ve duyduklarım kadarı ile
    tsi motor konusundaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyorum ama sen
    bunu çamur atmak diyerek nitelendirmeye çalışıyorsun!!!! nerede kronik sorun
    olduğuna dahi bir yazımı gördün de burada yazıyorsun benim ağazımla

    benim aklımda tsi motor çok seri ama çok sorunlu bir motor olarak
    kalacak.
    . Bak bu yazıyı ben yazmadım. Sen yazdın. Senin aklında kalsın sorunlu motor olarak. Bence hiç bir sorun yok.

    Aslında benden fazla motordan anladığını idda edersen çok da üzarine gitmem
    çünkü ben daha çok gemi makinaları ile ilgilendiğim için motorlar benim için
    pek de önemli değil. Ama normal bir kişiden çok daha fazla motor bilgim olduğu
    konusunda hiç şüphem yok. ortalama her ay en az 2 defa 160 kw 700 kw gücündeki
    gemi jeneratörleini rektefiye ettiriyorum.
    Benim esas konum 140 veya 170 hp lik motorlar değil
    en küçüğü 4500 hp den başlayan ve 16000 hp arsındaki gemi makinalarıdır.

    İlgilendiğin motorlar 140 veya 170 lik motorlar değilse nereden çıkarıyorsun sorunlu motor olduğunu. Nereden böyle bir fikire sahipsin? Bence sen o gemi motorları konusunda devam et çünkü TSI motorlar konusunda bilgin çok zayıf.

    Honda ve toyota için sorunsuz araçlar diye bir şey de söylemedim
    bunuda karnından uydurduğunu düşünüyorum
    Söylediğim sadece en az sorun çıkaran markalar olduğu ve Toyotanın
    bu sebeple dünyanın en güvenilir marka olduğu ve dünyanın 1 numarası olduğudur.

    Buradaki Toyota forumuna bir bak istersen. İnsanların şikayetlerini bir oku. Tavsiye ederim.

    Ayrıca performans bakımından 1,6 tdci focus motorunun 1,4 tsi motor ile serilik konusunda
    baş edebileceği gibi bir şey de söylemedim sadece söylediğim
    2. viteste bir yokuşa aracı dayadığınızda ( golf ve focus ) hangisinin torku yüksekse
    kendini o kadar rahat toparlar kaldı ki tdci motorlarda 240-260 nm değişken tork olduğuna
    göre tsi ye göre toparlaması daha kolay olacaktır.

    Sen hayatında hiç tdci focus ile tsi bir araç kullandın mı?.. Ben ne yazmışım okumadan yorum katıp konuyu başka yerlere götürüyorsun. Focus turbo devreye girene kadar ölü bir motor. Biraz meyilli bir yolda 2. viteste 1200 devirde gaza bastığında yığılıp kalıyor araba. Tsi da bu durum yok. Hani ben mi anlatamıyorum desem, tdci focus kullanan bir kullanıcıda benim dediklerimi doğrulamış. Bence sen gerçekten yazılan bir yazıyı okumadan cevap veriyorsun.

    Ama sen konuyu çekip çevirip başka yerlere taşıdın

    Ben 8 yıldır vw den başka bir arabaya para verip de satın almadım vw nin ne
    olduğunu az çok biliyorum

    Hem yukarıda bahsettiğin gibi hondaya gittim falan filan
    toyotaya gittim falan filan vs vs
    Forda gittim vs vs
    Sanki kendi kendini ispiiyonluyorsun gibi bir düşünce oluşuyor insanın ister istemez
    aklında nasıl diye sorduğunu hissetim


    Hiç öyle hisse ben kapılmıyorum. O senin hislerin.


    Sanki bütün markaları dolaştın da kimse yüzüne bakmadı sonrada mecbur vw almış
    gibi bir hava oluşuyor. Sonra da bu arabadan çok memlunum deyip de sanki memlun
    olduğun için değil de paranı ona verdiğin için aracı savunuyormuşsun gibi bir havayı
    kendi kendine oluşturuyorsun!!!!

    Memlun diye bir kelime Türkçede yoktur. Sende ciddi ciddi problem olduğuna emin oldum. Ben öyle bir hava estirmedim. yaşadıklarımı anlattım sadece. Sonuçta Golf gt gibi bir arabayı, doğru zamanda alarak, diğer arabalara çok yakın bir fiyata aldım. Bundan da memnun olmayan bir insanın ahmak olması lazım. Benim kullandığım arabaya sorunlu diyen sensin.. Evet savunuyorum arabamı. Bir itirazın mı var. Memnun olduğum bir arabayı savunmak en doğal hakkım. Senden izin alacak değilim herhalde savunmak için

    Belki bir kaç harfte yanlışlık olması kelimedeki anlamı değiştirmiyorsa
    sen bildiğin gibi okumaya devam et, konunun magazin tarafını değilde
    özünü anlamaya çalışmak senin için daha faydalı olur

    Sen çobanlık yapmaya devam et bence....Anca o paklar seni....









  • Konunun özünü söyleyeyim vw 'nin fiyatları bence kesinlikle diğer markalardan üstün özellikleri
    olmamasına rağmen pahalı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nerki

    Murat kardeşim yanlış anlamayın imla ve grameri kötü kullanıyorsunuz demedim ve haddime de değil ! avensis 2,0 at kullandım. geçenlerde sattım. vw grubuna gidip passat 1,4 tsı alcaktım ama hangi vw e gittiysem satış görevlileri tuhaflardı ! ve zaten tsı araçta yoktu haa vw almayacağım çünkü servise düşersem bu insanların mentalitesindeki servis çalışanlarının tavırlarını şimdiden düşünmek bile istemiyorum.



    Bende daha evvel 1.6 manuel avensis kullandım. Bir arkadaşımın vardı. Şirket arabasıydı. Arkadaşım 3 sene o arabayı kullandıktan sonra 1.6 otomatik fsi passat verdiler. Arkadaşım mumla arıyor avensisini. Passatın yakıt sarfiyatı neredeyse 1.5 katı. Doğruya doğru. Ben VW ni savunmuyorum ama tsi lar sorunlu arabalardır diye bilgisizce yaklaşanlara ister istemez tepki veriyorum.

    Ben golf gt mi almadan evvel İstanbuldaki 2 büyük bayii ile görüştüm. Onlardan alacak olsam bende muhtemelen VW almazdım. Aracımı Doğuş grubu içinde en yüksek müşteri memnuniyeti olan İstanbul dışındaki bir VW bayisinden aldım. Gösterdikleri ilgi ve alaka İstanbuldakilere hiç benzemiyordu. Bakmayın oranın satış müdürü akrabam ama bir arkadaşımı da o bayiye yönlendirdim ona da aynı şekilde davrandılar. Sonuç olarak ben doğru zamanda doğru yerden araç aldım.
    Bakım olayına gelince de yılda bir defa zaten aldığım bayinin bulunduğu bölgeye tatil amaçlı gidiyorum. O zaman yaptıracağım bakımı orada. Bu arada ilk bakımı da bayiden hediye olarak parasız yapacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 11 Eylül 2008; 22:20:28 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Superonline1

    Senin işin maskaralık
    Ben çobanlığa devam ediyorum
    sende bilrsin altın semer hikayesi
    bizdeki mühendisler böyle anlamışsındır umarım



    Ben haklı olduğum konuyu sonuna kadar savunurum ve söyleyecek lafım kalmadığı zamanda karşımdakini maskaralıkla suçlamam.
    Sen doğru mühendis bulamamışsan suç bende mi?.
    Git öğren ondan sonra gel yazı yaz tsi motorlar konusunda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Superonline1

    Konunun özünü söyleyeyim vw 'nin fiyatları bence kesinlikle diğer markalardan üstün özellikleri
    olmamasına rağmen pahalı

    Dostum burada kimse körü körüne fanatiklik yapmıyor, burası insanların fikirlerini değiştirme yeri değil paylaşım yeri, sen fikrini açıklamakta özgürsün, bende kabul etmekte veya etmemekte özgürüm. Çok kırıcı ve hiddetli söylemlerin var. Biz burada bu tür söylemlere ve hakarete varan sözlere alışkın değiliz, istemeyiz de. burada kimse sabah evinden çıkıp araba alıp gelmemiştir, elbetteki kendince araştırma testler vs belli bir süreç sonrası araba almıştır. Ayrıca doğruluğu ispatlanmış bilimsel verileri de yok saymayalım.
  • Arkadaşlar düşük hacimlerde (1.4 ve 1.6) avrupa türkiye fiyatları birbiriyle oldukça yakın.Yalnız olay vw türkiye fiyatlarına gelince kafadan 10000 ytl oynuyor.Yeni golf de bence güzel olmuş.Benim merak ettiğim eski golf ile yeni golf arasında almanya için fiyat farkı oluşmuşmu?Birde eski 1.4 comfortline manuel fiyatı 44 350 bunun fiyatını doğuş 40000 in altına çekebilirse çok iyi olur.Birde bu modelde esp ve hilholder opsiyonelmi acaba?
  • bende cok merak ediyom golf 6 fiyatı ne olcak normalde golf 5 ten 1500 avro maliyeti düşmüş diyorlardı bakalım doğuş ne yapacak
  • Selam,

    VW sitesinde bu bilgi çok net aslında ama söyleyeyim, aracım golf comf. ve dediğin her iki özellik de sadece bu comf.da standart

    kazasız sürüşler

    quote:

    Orjinalden alıntı: resniper

    Arkadaşlar düşük hacimlerde (1.4 ve 1.6) avrupa türkiye fiyatları birbiriyle oldukça yakın.Yalnız olay vw türkiye fiyatlarına gelince kafadan 10000 ytl oynuyor.Yeni golf de bence güzel olmuş.Benim merak ettiğim eski golf ile yeni golf arasında almanya için fiyat farkı oluşmuşmu?Birde eski 1.4 comfortline manuel fiyatı 44 350 bunun fiyatını doğuş 40000 in altına çekebilirse çok iyi olur.Birde bu modelde esp ve hilholder opsiyonelmi acaba?
  • Yukarılarda bir yerlerde bayilerde jetta bulunmadığından yakınılmış.Valla izmit ark oto'da 2 tane var gördüm.Ama motoru ve donanımına bakmadım yakınında olmama rağmen.Çünkü ben passat bakacaktım ama o da yoktu.Ayrıca satış temsilcisi bayana özel sipariş verilir mi ve bunun gibi bilumum soru sordum.Hepsi olanak dahilinde dedi.Özel sipariş verilince belli bir peşinat vermeyi ve beklemeyi göze almanız gerekiyor dedi.Ayrıca araç geç geleceği için(özel sipariş olmasından dolayı) o zamanki euro fiyatları aracın fiyatına etki eder dedi.Bu durum riskli olabilir ama siz isterseniz olanak dahilinde dedi.İyi izlenim uyandırdı İzmit Ark oto bende.(Satış temsilcisi Şermin hanımdı)
  • 2009 modellerin fiyatının oturması yani 2008 fiyatına inmesi ne kadar sürer acaba
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.