Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2029. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.711
Cevap
456
Favori
3.639.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20272028202920302031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    Bettleniz çok cillop araba hocam O hoparlorun cevresindeki halkalarin rengi degisiyor ya bayildim ona :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emisyon tum araçlarda (Hileli) olarak var.Yakit tuketimide hileli :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkopal

    senin araç benim aracı geçiyormuş ama malesef profesyonel yarışçı değilmişsin. bu yüzden hangisinin geçtiğinin pek bir önemi olmasa gerek senin açından. benim açımdansa hiç önemi yok çünkü sendeki araca sahipkende şimdide 120 ile giden herkes beni geçiyor ve bu durum umrumda değil, 120'yi sollama ve çok acil durumlar dışında aşmam. madem golf sahibi değilsin, madem golf kullanmadın, madem golf almak gibi bir amacın da yok, madem kendi arabandan da çok memnunsun ve yeni kasası çıkınca yine aynısını almayı düşünüyorsun, neden golf forumunda yazıyorsun. ben söyleyeyim, çünkü arabandan memnun değilsin ve golfü daha çok beğeniyorsun. sadece bunu söyleyemiyorsun.

    Sondakını yaşamak için A180 forumuna gidecegim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andre Citroen

    Bettleniz çok cillop araba hocam O hoparlorun cevresindeki halkalarin rengi degisiyor ya bayildim ona :)

    eyvallah hocam teşekkürler satıp yeni tiguan hevesimiz var
  • Daha gecen gün eklemistim Golf moose yani savrulma testini ıslak zeminde onu diyorum baya başarılıydı. Bizim fabrikanın tam önünde Alman araçlarını tamir eden özel bir servis var sigara molalarında oraya gelen araçları takip ediyorum Porche dahil pek çok Alman araci gelmekte ve benim gözlemlediğime göre direksiyonları benim araçtan kesinlikle farklı. Araç dururken direksiyonu çok rahat dönüyor birde ön tekerlekleri biraz daha fazla sağ ve sola dönebiliyor yani benim aracin dönemediği yerden onlar tek seferde dönebiliyor demek ki ön teker dönüş çapı daha iyi sen nasıl fark edememissin anlayamadım her iki aracıda kullandiysan yani.

    Hayır yüksek hız ve sürate meraklı değilim yaşım 40 ve şimdiye kadar en yüksek yaptığım hız 175 km oda yaklaşık 3 dk uzun yolda sadece aracımı denemek amaçlı zorlasam 200 km yi geçebilecek gibiydi ama fazla riske girmeyeyim dedim Continental lastiklere pek güvenmiyorum zaten o gün lastiğide gümletmiştim Marmaris girişi

    En son 20 bin bakımda 520 tl ödedim polen filtresi dahil o nedenle servis ücreti olarak şikayetim yok ama benim araç benzinli bu arada.

    Motor ve şanzıman uyumu benim araçtada oldukça başarılı Lpg de bazı tekleme gibi şeyler oluyor ama benim araç orjinal benzinli hiç sıkıntı yok hatta en başarılı olan ise şanzıman paddle shift uyumu bence yani benim araçta.

    Baş mesafesinde hic skıntı yok arka koltukta çok rahat 3 kişi oturabiliyor. Yol bilgisarı Golfte daha güzel o konuda haklısın. Süspansiyon bencede Golfte daha iyi olmalı.

    Sessizlik derken benim aracın motoru şuana kadar kullandığım ve yolda gördüğüm araçlardan bir hayli sessiz yani yanimdan bu marka araç geçse duymadığım bile oluyor o derece ama tabiki yol sesi ve rüzgar sesinden bahsediyorsan Golf daha iyi olmalı.

    Yol tutuşu bence iyi hatta virajlarda oldukca başarılı ama Continental lastikler olmasa çok daha iyi olabilirmis yani sorun yanlis lastik seçiminde birazda.

    Benim kuzenimde Scirocco araç vardı mesela dsg sorunu yaşadı kullanıcı hatasi demislerdi zararına sattı Bmw 3.20 aldı rahat etti şuan yeni aracından memnun kendisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 9 Şubat 2016; 17:22:50 >




  • ben olandan bahsediyorum. arkadaşım zarar etti c4'ten. sense servisin 40 verdiği aracını 55-56'ya satabileceğin varsayımına dayanarak kar edeceğini hayal ediyorsun. inşaallah dediğin fiyata gider, fiyatlardan pek anlamam.

    golf 6, golf 7'den kapı gergisi nedeniyle üstün demekki, sana göre somut bana göre soyut olsa da bunu da öğrenmiş olduk. en kısa zamanda aracımdaki kapı gergisi ile golf 6'nın kapı gergisini kıyaslayıp golf 6 almadığım için hayıflanacağım. sıfır almadığım için sıfır kokusundaki farklılık nedeniyle pişmanlık yaşayamayacağım malesef.

    "Honda 2.el sahibindende 14-15 bin arasi Pejoyla ayni Ctr de 8-7 bin chevrolet 4-5 bin yani skoda seat la ayni volvo mazda vs den iyi ." burada ne demek istediğini anlayamadım. biraz daha açık yazarsan iyi olur.

    dizel otomatik gibi bir tercihim yok. aracım 2015 golf comfort 1.2 tsi dsg. benim için olmazsa olmaz olan şey otomatik vites. test araçları hep dizel otomatik olduğu için mecburen bunları test ettim.

    lineada işçilik sorunları var, daha doğrusu işçilik yok. ama yol tutuş konusunda çokta ciddi fark yok civicle. c4 sadece test ettim, onda da test güzergahının koşulları nedeniyle yol tutuşa varıncaya kadar kıyaslama yapamadım.




  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    aynı yerde iki araçla da dönüş yapmadığım için farketmedim. çokta önemsemediğim birşey belki de o yüzden. ama direksiyon yumuşaklığı ve verdiği hissiyatı yazmayı unutmuşum. civicte direksiyon hep orta sert, park ederkende aynı, 150 ile giderkende. golfte araç 20 civarıyken direksiyon çok yumuşak, hızlanınca da sert.

    motor şanzıman uyumu civicte de iyi, ama gold daha iyi. lpg.li civicte çok nadir yaşadım silkeleme olayını.

    arka koltukta elbette 3 kişi oturabiliyor, en ve diz mesafesinde sorun yok. ama 3 kişi oturunca pencere yanında kalanların boyu 1.75 ve üzeriyse kafaları tavanla bitişik oluyor. bu mesefa golfte daha iyi. bunu da eşimden öğrendim. ona göre golf ve civic arasındaki fark makyaj aynasının kalitesi ile arka koltuk baş mesafesindeki ferahlık.

    sessizlik derken elbette yol ve rüzgar sesini kastediyorum. zaten benzinli motor ne kadar gürültülü çalışacakki.

    kuzeninin scirocco kaç km, kaç modeldi ve düzenli yetkili servis bakımlımıydı. zararına sattı derken yaptırmadan mı sattı. yani ne maliyet çıkardılar ona.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam şimdi oldu benim bahsettiğim tam olarak senin tarif ettiğin gibi olan araç direksiyonlari işte

    Doğru yalıtım yeterince iyi değil o konuda haklısın.

    Kuzen ikinci el almisti o araci 3 ay kullandı diye hatırlıyorum bakımlari varmis dedigine göre hayır yaptırmadı cunku yüksek bir fiyat vermislerdi oda o sekilde satmisti uğraşmamak icin. Yeni aracina 1 senedir biniyor herhangi bir sorun yaşamadi henüz.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Yalıtım konusunda haklı olduğumu söylediğine göre haksiz olduğum kısımlar olmalı. Sana göre hangi konularda haksızım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf - C4
    Şu an golf 7 kullanıyorum 2014 model. C4 2012 model otomatik 1.6 dizel araç kayın pederim de vardı. İki aracı arka arkaya bir çok kez kullandım. Bu yazacaklarımda en ufak abartı yada yalan yoktur.Size yemin edebilirim. Sadece bilgi vermek için yazıyorum. Golf com 16 jant c4 17 jant yol tutuş konusuna gelelim golfğn yanından geçemez.Öyleki c4ü kullanmak bile istemiyordum korkuyordum araç hafif sert girince kaymaya başlıyordu. Golfü aynı yolda daha sert denediğimde en ufak kayma olmuyordu..Tümseklerden geçerken c4 daha çok yaylanıyordu beşik gibiydi. Fakat yoldaki yavaşlatma tümseklerinden geçerken lastiklerden çok fazla ses geliyordu. Arabanın artısı yok mu var araba yakmıyor. 5 kişi artı bagajda ful dolu klima açık ort 4.2 ile İstanbul'dan ayrı hafta sonları eskişehire ve bursaya gidip geldik. Diğer bir artısı fren golfden bir tık yukarıda frenleri onda da 17 jant ve yolla daha çok temas etmesi etken diye düşünüyorum . Kusura bakmasınlar ama o arabanın başkada hiç bir artısı yok golf c4 den çok çok ilerde. Yol tutuş golf 10/8 ise c4 samimi söylüyorum 10/2.5 - 3 abartı yapmıyorum. Öyle arabadan çok anlayan birisi değilim fakat bu konularada az çok merakım vardır. Aracımı almadan önce Astra - Ceed - Focus - Golf - Leon- v 40 - a180 hepsinin test sürüşünü yaptım fakat bütcem golfe yetti. Golf hariç diğer araçalrıda niye almadığımı yada almadığımı da uzun uzun hiç üşenmeden anlatabilirim. Aracımı almadan önce bu araçlarla ilgili en az bir en fazla 10 test sürüşü her model için izledim. 6 ay araştırdım. Söylediklerimle c4 karalamak gibi bir niyetim yok. Fakat bu söylediklerimi kayınpederime bile 10 kez söylemişimdir. O da benim aracı kullandıktan sonra hak verdi.




  • Uzun olan yorumunda haksız bir kısım fark edemedim tam olarak yanıt verebilmem için önce uzun bir test sürüşü yapmam lazım.
  • jesus2828 J kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizdeki golf dizel otomatik değil. İkisinin dizelinde Yakıt tüketimi açısından anlamlı bir fark yok sanırım. Emin olun herkes sizin söylediklerinizin doğru olduğunu biliyor. Citroen sahibi arkadaş bizden daha da iyi biliyor hatta. Ama yaptığı yanlış seçimi kabullenmek istemiyor sadece. 52'ye benzinli manuel c4 almış. Biraz daha yukarı çıksaydı 1.2 tsi golf alabilirdi, onun pişmanlığını yaşıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    söylediklerime test sürüşü öncesi katılıyorsan, test sürüşünden sonra eksik bile söylediğimi düşüneceksin. Aracın nerden baksan 59 60 civarı eder sanırım. Üstüne biraz ekleyip 1.2 golf alsana benim gibi. Hem düşük mtv hem de yakıt tüketimi konfor farkının üstüne cabası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurt_filo K kullanıcısına yanıt
    Öyle deme, onlar foruma renk katıyor. Zaten fazla yazan yok, onlarda olmasa okunacak yazı kalmayacak. Hem onlar müstakbel golf 7 sahipleri.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar golf almayı düşünüyorum, şubat sonuna kadar %3 indirim var fakat istediğim özellikteki aracı getirtmek istiyorum. Nisan sonuna anca gelir araç deniliyor, o zaman herhangi bir indirim olur mu? Bayilerin kendi indirim şansı var mıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurt_filo K kullanıcısına yanıt
    emrin olur padişahım
  • Benim aracım 1.2 benzinli dizel değil.Dizeli almama sebebim 5 vites olmasıydı. 7 vites dsgyede bütçem yetmedi.Dedim ya tek artısı yakıt olabilir diye düşündüm ondada dediğiniz gibi pek fark olmaz gibi. Yinede bi tık c4 az yakar gibi geliyor. C4ün freninin 1 tık önde olduğu kadardır o fark. Kendi aracımdan 1.2 den inanılmaz derecede memnunum vergi az, basınca gidiyor, sessiz, basmazsan az yakıyor o sınıf da daha az yakan benzinli araç olmadığına iddiaya girerim. aması var maalesef eşim manuel kullanamıyor otomatiğe geçeceğiz o zamanda v 40 a doğru yönelebilirim. v 40 alırsam bile aklım Golf de kalacak......
  • jesus2828 J kullanıcısına yanıt
    almayı hiç düşünmediğim için v40 test etmedim. bu nedenle golfle kıyaslayamıyorum. ama şikayet sitelerinden okuduğum kadarıyla powershift şanzımanda en az dsg kadar şikayet alıyor. volvonun bu tip sorunlarda ne şekilde davrandığı konusunu hiç araştırmadım ama vw.nin tavrı belli. garanti bitsede iyiniyet garantisi deyip işçilik ücreti ile sorunları çözmüş bugüne kadar. buna yakın çevremde 3 kere bizzat şahit oldum. volvonun tavrını bilmediğim için bu konuda da kıyaslama yapamayacağım ama otomatik araçlarda yakıt tüketimi konusunda volvo bariz daha kötü. birde servis maliyetleri golften ciddi anlamda yüksek. çok km yapıyorsanız sizi üzebilir. olurda test ederseniz iki aracı kıyaslarsanız memnun olurum. ben youtube.daki testlere pek itimat etmiyorum. önemli olan sıradan ve tarafsız kullanıcıların yorumları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jesus2828

    Golf - C4
    Şu an golf 7 kullanıyorum 2014 model. C4 2012 model otomatik 1.6 dizel araç kayın pederim de vardı. İki aracı arka arkaya bir çok kez kullandım. Bu yazacaklarımda en ufak abartı yada yalan yoktur.Size yemin edebilirim. Sadece bilgi vermek için yazıyorum. Golf com 16 jant c4 17 jant yol tutuş konusuna gelelim golfğn yanından geçemez.Öyleki c4ü kullanmak bile istemiyordum korkuyordum araç hafif sert girince kaymaya başlıyordu. Golfü aynı yolda daha sert denediğimde en ufak kayma olmuyordu..Tümseklerden geçerken c4 daha çok yaylanıyordu beşik gibiydi. Fakat yoldaki yavaşlatma tümseklerinden geçerken lastiklerden çok fazla ses geliyordu. Arabanın artısı yok mu var araba yakmıyor. 5 kişi artı bagajda ful dolu klima açık ort 4.2 ile İstanbul'dan ayrı hafta sonları eskişehire ve bursaya gidip geldik. Diğer bir artısı fren golfden bir tık yukarıda frenleri onda da 17 jant ve yolla daha çok temas etmesi etken diye düşünüyorum . Kusura bakmasınlar ama o arabanın başkada hiç bir artısı yok golf c4 den çok çok ilerde. Yol tutuş golf 10/8 ise c4 samimi söylüyorum 10/2.5 - 3 abartı yapmıyorum. Öyle arabadan çok anlayan birisi değilim fakat bu konularada az çok merakım vardır. Aracımı almadan önce Astra - Ceed - Focus - Golf - Leon- v 40 - a180 hepsinin test sürüşünü yaptım fakat bütcem golfe yetti. Golf hariç diğer araçalrıda niye almadığımı yada almadığımı da uzun uzun hiç üşenmeden anlatabilirim. Aracımı almadan önce bu araçlarla ilgili en az bir en fazla 10 test sürüşü her model için izledim. 6 ay araştırdım. Söylediklerimle c4 karalamak gibi bir niyetim yok. Fakat bu söylediklerimi kayınpederime bile 10 kez söylemişimdir. O da benim aracı kullandıktan sonra hak verdi.

    golf'ün fren mesafesi 33 mt gibi spor araçlarla yarışacak bir mesafe. lastiklerden olabilir. yoksa c4 fren mesafesi konusunda diğer konularda da olduğu gibi golf'le aşık atamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkopal

    aynı yerde iki araçla da dönüş yapmadığım için farketmedim. çokta önemsemediğim birşey belki de o yüzden. ama direksiyon yumuşaklığı ve verdiği hissiyatı yazmayı unutmuşum. civicte direksiyon hep orta sert, park ederkende aynı, 150 ile giderkende. golfte araç 20 civarıyken direksiyon çok yumuşak, hızlanınca da sert.

    motor şanzıman uyumu civicte de iyi, ama gold daha iyi. lpg.li civicte çok nadir yaşadım silkeleme olayını.

    arka koltukta elbette 3 kişi oturabiliyor, en ve diz mesafesinde sorun yok. ama 3 kişi oturunca pencere yanında kalanların boyu 1.75 ve üzeriyse kafaları tavanla bitişik oluyor. bu mesefa golfte daha iyi. bunu da eşimden öğrendim. ona göre golf ve civic arasındaki fark makyaj aynasının kalitesi ile arka koltuk baş mesafesindeki ferahlık.

    sessizlik derken elbette yol ve rüzgar sesini kastediyorum. zaten benzinli motor ne kadar gürültülü çalışacakki.

    kuzeninin scirocco kaç km, kaç modeldi ve düzenli yetkili servis bakımlımıydı. zararına sattı derken yaptırmadan mı sattı. yani ne maliyet çıkardılar ona.

    motor sesi de farkediyor. turbo sebebiyle golf daha düşük devir çeviriyor.




  • 
Sayfa: önceki 20272028202920302031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.