Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2030. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.711
Cevap
456
Favori
3.639.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20282029203020312032
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkopal

    ben olandan bahsediyorum. arkadaşım zarar etti c4'ten. sense servisin 40 verdiği aracını 55-56'ya satabileceğin varsayımına dayanarak kar edeceğini hayal ediyorsun. inşaallah dediğin fiyata gider, fiyatlardan pek anlamam.

    golf 6, golf 7'den kapı gergisi nedeniyle üstün demekki, sana göre somut bana göre soyut olsa da bunu da öğrenmiş olduk. en kısa zamanda aracımdaki kapı gergisi ile golf 6'nın kapı gergisini kıyaslayıp golf 6 almadığım için hayıflanacağım. sıfır almadığım için sıfır kokusundaki farklılık nedeniyle pişmanlık yaşayamayacağım malesef.

    "Honda 2.el sahibindende 14-15 bin arasi Pejoyla ayni Ctr de 8-7 bin chevrolet 4-5 bin yani skoda seat la ayni volvo mazda vs den iyi ." burada ne demek istediğini anlayamadım. biraz daha açık yazarsan iyi olur.

    dizel otomatik gibi bir tercihim yok. aracım 2015 golf comfort 1.2 tsi dsg. benim için olmazsa olmaz olan şey otomatik vites. test araçları hep dizel otomatik olduğu için mecburen bunları test ettim.

    lineada işçilik sorunları var, daha doğrusu işçilik yok. ama yol tutuş konusunda çokta ciddi fark yok civicle. c4 sadece test ettim, onda da test güzergahının koşulları nedeniyle yol tutuşa varıncaya kadar kıyaslama yapamadım.

    kapı gergisi diye bişeye takmış. ne olduğunu bile bilmiyorum ben yalnız andre arkadaşım golf 6 nın 7'den üstün olduğunu söylüyorsun ya kusura bakma da arabadan zerre anlamıyorsun. tüm testlerde golf 7 ile altyapının müthiş derecede değiştiği, eskisinden çok iyi olduğu yazılırken sen tersini söylüyorsun. golf 6 dediğin aslında golf 5'in makyaj görmüş halinden başka birşey değil. golf 5 ile aynı altyapıyı kullanıyor.
    ben şahsen daha önce golf kullanmadım ama golf 7 gerçekten uçak gibi gidiyor.
    andre'nin söylediklerinden bazılarını anlayamamışsın, ben çoğunu anlayamıyorum. :) nasıl cümleler kuruyor, akla zarar. iyi ki eczacı olacakmış. eğer ki doktor olaydı hiçbir eczacı onun yazdığı reçeteden, hiçbir doktor yazdığı rapordan hiçbirşey anlayamazdı.
    sıfır kokusunu insanlar neden sever bilmem. ben sevmiyorum. ayrıca sağlığa oldukça zararlı bir koku bu. bu konuda bir yazı okumuştum. en kaliteli araçlar bile plastik parçalarından sürekli karbon partikülleri yayarmış ömrü boyunca. işte sıfır araçlarda bu yayılma daha fazla ve bu yüzden de o herkesin nedense sevdiği sıfır kokusu var. inşallah tez zamanda geçer de daha az zehir solumaya başlarım. yine de golf bu konuda da bir çok araçtan daha iyi. daha hafif bir koku var. şimdi civic'ci arkadaş zıplar ama yakın bir arkadaşımın civic'i var. kaç sene oldu o berbat plastik kokusu hala duruyor. neyse ki civic'in bile güzel bir yanı var: direksiyonu. eskisinde direksiyonu da berbattı (arkadaşım malesef durmadan civic alıyor, öyle bir saplantısı da yok ama).

    ha bu arada aracımı 52'ye mal ettim gibilerinden konuşmasına da bakma. babasının aldığı araba 52'ye malolmuş. babasının arabası, onun değil... :)
    önce bitir okulunu da paranı kazanmaya başla. o zaman aldım, ettim dersin. o zaman da aldık, ettik desen daha iyi olur. ailene saygını göstermiş olursun. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 10 Şubat 2016; 10:07:40 >




  • senin arabayı sahibindende ne diye arattırmak gerekiyor. orada 1.6 vti confort var sadece onların pazarlığı yapılmamış fiyatı da 48-51 arası. plus paket farkı sıfırında 12 bin civarı olmalı ki ikinci elde fiyatı 7-8 bin arttırsın. birde citroenin sitesinde senin arabanın sıfırı da yok galiba. satıştan kaldırıldı mı yoksa. eğer öyleyse sıfır fiyatına nasıl ulaştın. birkaç tane link göndersene senin arabanın aynısının satılık ilanlarından.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Bilemedin benim araçta plastik kokusu 1 hafta icinde yok oldu ayrıca öyle takıntılarımda yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 10 Şubat 2016; 10:27:33 >
  • G-HuN G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende mid. Golf siparisi vermistim 3 ay dediler kaporayi geri cektim ama siparis verirken 55 idi.Bayiideki bi abi 2 ay 15 gun ve 53 e verebileceklerini soyledi.Yani kendi indirimleri var.Teshir araçlarida daha ucuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 10 Şubat 2016; 11:02:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55-56 eden araca kimse 40 vermez. sen sorulara cevap vermiyorsun laf kalabalığı yapıyorsun. golf 7 neyi daha kötü say diyorum, kapı gergisi, sıfır kokusu diyorsun, başka da birşey diyemiyorsun. sonra da o hiç sevmediğin golf 7 için sipariş vermiş ardından geri çekmişsin. sence kaç kişi bu söylediklerine inanıyordur, daha doğrusu inanan, itibar eden varmıdır.

    şimdi tekrar açıkça soruyorum. golf 7'nin kötü olan özelliklerini tek tek sayarmısın. kötü dediğin özelliklerle ilgili bilgileri her nereden aldıysan onların linkini de koyarmısın.

    senin araban tam olarak ne diye geçiyor. seninkinin aynısından ilan linki yollarsan satıcıların ne istediğini görmüş oluruz. senin aracın sıfır fiyatı nerede yazıyor, üretimden kalktımı. üretimdeyse onunda fiyat bilgisinin yer aldığı sayfanın linkini yollarmısın, bende öğreneyim doğru söyleyip söylemediğini. laf kalabalığı yapmak yerine sorularıma anlaşılır bir dille cevap verirsen memnun olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andre Citroen

    Arabadan anlayanlar varmış forumda :)
    Bende yeni Tiguanı Almanya sitesinden takip ediyorum çok guzel olmuş 70-75 e kacirilmaz o araç , X1 den çok çok yakisikli olmus
    Boyle yakisikli olmaz ki bir araç:)

    http://youtu.be/dqFwLa5hxr0

    daha önce 3008 kullanıyordum yüksek aracın keyfi bir başka oluyor. valla o keyfi arıyoruz 3008 gayet iyi bir araçtı
  • elbette senin de golfün olabilir. zaten ben senin citroen almakla pişmanlık yaşadığını, bu pişmanlığını bastırmak amacıyla beğendiğin ve asıl almak istediğin golf7'ye çamur attığını düşünüyorum.

    izmirdeki citroen senin dediğin gibi düşük fiyat vermemişti benim lineaya 4 yıl önce. hatta benim sattığımdan bin tl aşağısını vermişti. senin arabayla ilgili sorularıma neden cevap vermiyorsun. aynı soruları bir daha yazmayayım, cevaplarını ve linklerini bekliyorum doğrusu.

    golf 7 42.900 mü neydi ilk satış rakamı. golf 6'nın 36'dan girmesi imkansız, çünkü 1.6 motorlu golf 6'yı 2012 yılında 36 civarına veriyorlardı. golf fiyatları yüksek değil hele de düz viteslerde. focus, astra, auris fiyatlarına bir bak bakalım arada ne kadar fiyat farkı varmış.

    golf 7 ile golf 6 duruş ve çizim konusunda çokta farklı arabalar değilki. anlamayan birine bile sorsan bunlar aynı model araba der.

    şu anki arabanda tüp kullanıyormusun. millet 1.6 motora hitler motorlu aracı hala satıyor diye eleştiriyordu, sende şimdi satmıyorlar diye eleştiriyorsun. sonuçta her teknolojinin bir ömrü var. onun yerine daha yenisini koyuyorlar. vw dışında hiçbir markada b,c,d sınıfı araçlarda istediğin motor ve şanzıman seçeneğinde araba bulamıyordun yakın zamana kadar. diğer markalar dizel otomatik seçeneklerini yeni yeni getirmeye başladı. bu yönüyle vw yıllardır herkese isteyebileceği seçeneklerin tamamını alma imkanı sunuyor. kendi arabanı oluşturma seçeneği kaç markada var. millet sıraya yazılmayı eleştiriyor ama yazılan adam hiçbir şekilde mağdur olmuyorki. istediği özellikleri tek tek belirleyebiliyor. araba geldiğinde fiyatı beğenmezse verdiği kaporayı geri alıp vazgeçebiliyor. zaten aman aman bir parada vermiyorsun kapora diye. en son 2 yıl önce jetta alan arkadaşım bin tl kapora vermişti.

    kötü olan yönleri say diyince baktın birşey bulamıyorsun 8 gelince anlarsın diyorsun. 7 çıkmadan önce de 5, 6'dan iyi mi diyordun yoksa.

    vallahi ben arabayı TR'de kullanıyorum ve ilerde burada satacağım, başka ülkelerdeki piyasa beni ilgilendirmiyor. belliki sen c4'ü fransada ikinci eli çok iyi diye almışsın, artık fransada satarsın ne diyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andre Citroen

    Hocam Citroen servisi öyle 40-45 eden arabalarada 30-35 veriyorlar :)

    Golf 7 kötü özellikler
    Kapı gergisi yok-mk4? Ten itibaren tum VW lerde var sadece VW de vardi artik yok :(
    Donanim seviyeleri yetersiz
    Motorlar hileli(umursamiyorum)

    Mk6 36 bin tl den girdi
    Mk7 ilk 47 den
    Mķ7 su an 61 den basliyor (fiyat fazla)
    Mk7 de alman arabalarinin durusu ve cizimi yok(bence)
    Mk6 da 1.6 tüpe uyumlu motor var(bence iyi)
    Mk7 yi mk8 cikinca anlarsiniz araba degil.
    2.eli sadece TR de boyle bi yoksa iyi falan degil normal ,autoscouta girin bakin.
    Kendi aracimin donanimini motorunu yazacagim anlasilir bir dille hemde :)

    vw sadece türkiye'de değil, tüm dünyada en az değer kaybeden araçlardan biridir:

    "...2.eli sadece TR de boyle bi..."
    "Strong residual values"
    http://www.carbuyer.co.uk/reviews/volkswagen/golf/hatchback/review

    kendi aracımı yazıcam diyorsun da, kendi aracını golf konusunda daha fazla anlatma derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkopal

    55-56 eden araca kimse 40 vermez. sen sorulara cevap vermiyorsun laf kalabalığı yapıyorsun. golf 7 neyi daha kötü say diyorum, kapı gergisi, sıfır kokusu diyorsun, başka da birşey diyemiyorsun. sonra da o hiç sevmediğin golf 7 için sipariş vermiş ardından geri çekmişsin. sence kaç kişi bu söylediklerine inanıyordur, daha doğrusu inanan, itibar eden varmıdır.

    şimdi tekrar açıkça soruyorum. golf 7'nin kötü olan özelliklerini tek tek sayarmısın. kötü dediğin özelliklerle ilgili bilgileri her nereden aldıysan onların linkini de koyarmısın.

    senin araban tam olarak ne diye geçiyor. seninkinin aynısından ilan linki yollarsan satıcıların ne istediğini görmüş oluruz. senin aracın sıfır fiyatı nerede yazıyor, üretimden kalktımı. üretimdeyse onunda fiyat bilgisinin yer aldığı sayfanın linkini yollarmısın, bende öğreneyim doğru söyleyip söylemediğini. laf kalabalığı yapmak yerine sorularıma anlaşılır bir dille cevap verirsen memnun olurum.


    arkadaşın birşey siparişi verdiği filan yok. babası c4 almış, onu anlatıyor. babasının arabası. öğrenci işte, vakti de bol...

    bunları kendi söyledi. yoksa kimsenin içini okuyacak değiliz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andre Citroen

    Golf 7 siparişi verdim 2 ay beklemektense bide midline plustı donanimli c4 aldim.Itibar eden varmidir kapora miktarindan , alacagim aracin donanimlarina kadar sayabilirim(2013)
    Bide bizim Gulfümüz olamazmi yani?

    olamaz. baban o kadar para vermez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkopal

    elbette senin de golfün olabilir. zaten ben senin citroen almakla pişmanlık yaşadığını, bu pişmanlığını bastırmak amacıyla beğendiğin ve asıl almak istediğin golf7'ye çamur attığını düşünüyorum.

    izmirdeki citroen senin dediğin gibi düşük fiyat vermemişti benim lineaya 4 yıl önce. hatta benim sattığımdan bin tl aşağısını vermişti. senin arabayla ilgili sorularıma neden cevap vermiyorsun. aynı soruları bir daha yazmayayım, cevaplarını ve linklerini bekliyorum doğrusu.

    golf 7 42.900 mü neydi ilk satış rakamı. golf 6'nın 36'dan girmesi imkansız, çünkü 1.6 motorlu golf 6'yı 2012 yılında 36 civarına veriyorlardı. golf fiyatları yüksek değil hele de düz viteslerde. focus, astra, auris fiyatlarına bir bak bakalım arada ne kadar fiyat farkı varmış.

    golf 7 ile golf 6 duruş ve çizim konusunda çokta farklı arabalar değilki. anlamayan birine bile sorsan bunlar aynı model araba der.

    şu anki arabanda tüp kullanıyormusun. millet 1.6 motora hitler motorlu aracı hala satıyor diye eleştiriyordu, sende şimdi satmıyorlar diye eleştiriyorsun. sonuçta her teknolojinin bir ömrü var. onun yerine daha yenisini koyuyorlar. vw dışında hiçbir markada b,c,d sınıfı araçlarda istediğin motor ve şanzıman seçeneğinde araba bulamıyordun yakın zamana kadar. diğer markalar dizel otomatik seçeneklerini yeni yeni getirmeye başladı. bu yönüyle vw yıllardır herkese isteyebileceği seçeneklerin tamamını alma imkanı sunuyor. kendi arabanı oluşturma seçeneği kaç markada var. millet sıraya yazılmayı eleştiriyor ama yazılan adam hiçbir şekilde mağdur olmuyorki. istediği özellikleri tek tek belirleyebiliyor. araba geldiğinde fiyatı beğenmezse verdiği kaporayı geri alıp vazgeçebiliyor. zaten aman aman bir parada vermiyorsun kapora diye. en son 2 yıl önce jetta alan arkadaşım bin tl kapora vermişti.

    kötü olan yönleri say diyince baktın birşey bulamıyorsun 8 gelince anlarsın diyorsun. 7 çıkmadan önce de 5, 6'dan iyi mi diyordun yoksa.

    vallahi ben arabayı TR'de kullanıyorum ve ilerde burada satacağım, başka ülkelerdeki piyasa beni ilgilendirmiyor. belliki sen c4'ü fransada ikinci eli çok iyi diye almışsın, artık fransada satarsın ne diyim.

    -golf 7, golf 6'dan çok farklı. tipi değil belki ama teknolojik olarak fersah fersah önde. zaten golf 6 ile golf 5 aynı altyapıdaymış (bildiğimden değil, eski golfçüler söylüyor)
    -yurtdışı piyasalarda da golf'ün 2. eli çok güçlü. tüm dünyada böyle bu. ufak bir ispatini da yukarıdaki linkte verdim.
    -işin kötüsü c4 anavatanı fransa'da da dökülüyor. arkadaşın beğenmediği 308 fransa satışlarında 3. iken c4 18. sırada. durmadan hollande'nin c4 kullandığını söyleyip duruyor. e iyi napalım. heralde adam batmaktan kurtarmaya çalışıyor citroen'i. :))




  • Sizin aklınız golf7 de kalmış belli, birde şu 3lastikle gider muhabbetini bırakın artık kimse zaten 3lastikle gitmez, sen şimdi lastiğin yarildi yedek lastiğin yok, bu c4 3lastiklede gider diye arabayla yola devammi ediceksin, düz terazili parkurda dene ama Türkiye yollarında sakın deneme 200m gidemezsin, kaldı ki gitti cok mu önemli özellik, sonuç c4 golf7 den iyi arac değil, golf4 5 6 7 hepsi cok iyi araçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasson

    Sizin aklınız golf7 de kalmış belli, birde şu 3lastikle gider muhabbetini bırakın artık kimse zaten 3lastikle gitmez, sen şimdi lastiğin yarildi yedek lastiğin yok, bu c4 3lastiklede gider diye arabayla yola devammi ediceksin, düz terazili parkurda dene ama Türkiye yollarında sakın deneme 200m gidemezsin, kaldı ki gitti cok mu önemli özellik, sonuç c4 golf7 den iyi arac değil, golf4 5 6 7 hepsi cok iyi araçlar.

    ya anlatıp durduğu citroen'e özgü süspansiyon (https://en.wikipedia.org/wiki/Hydropneumatic_suspension) c4'de pahalı olduğu için kullanılmıyor zaten. yani c4 3 tekerde gitmez. c5'de kullanılıyor bu süspansiyon. zaten c5'in de her modelinde kullanılmıyor bildiğim kadarıyla pahalı olduğu için. durmadan anlatıp duruyor ama boşa anlatıyor.

    zaten bizim yollarımızda 4 tekerde zor gidiyor araçlar. c5'in de gidebileceği şüpheli.

    insan biraz gerçek hayata dair şeyler anlatır. :))




  • İyi forumlar,

    Golf için MirrorLink özelliği hakkında bilgi sahibi olan var mı? TR'ye ne zaman gelir, kimler yararlanabilir, mevcut halde araçlarımıza uygulanabilir mi?

    Şimdiden teşekkürler.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    C4 3 tekerle gider lafı nerden çıktı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konuyu değiştireyim biraz.. :)
    ilk 1000 km'de servis olayı kalktımı yoksa gidip bi gösteriyormuyuz.
    servis artık yok dedi de....
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Insanlari kucumsemeniz cok ayip...
    Ogrencilik cok farkli taş atandan namaz kilana kadar degisen bir yapi.
    Baba parasiyla C4 e binsem ne olacak binmesem ne olacak saçma bi laf sizin yaşiniza yakistiramadim hadi ben ogrenciyim siz aile babasisiniz boyle laflar size yakismiyor :/
    Tecrube en pahali şey sizde pek yok yanlis anlamayin ama 2006 modeline binip o markanin ustunu cizmek bence iyi birsey degil.

    Artik mk7 ile isim olmaz mk8 golf guclu bir itimal belki onu alirim.
    (En yuksek 60 kagit)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokayozyer G kullanıcısına yanıt
    Usta yildan doldurursan gidiyorsun benim bildigim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    Yeni tiguani tutmaz hocam :)
    Inanin siz ileri goruslu/erkencisiniz insanlar passatlari golfleri satip tiguan alacak dedi dersiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andre Citroen

    Usta yildan doldurursan gidiyorsun benim bildigim.

    serviste öyle dedi.. 15000'i doldurmasanız bile 1 yıl dolunca gelin dedi.. e peki ben 1 yıl boyunca 5000 kilometre yapmışsam parça değişimi oluyormu ? (yağ filtre v.b.) yoksa bakıp 15000'de mi gelin diyolar...
  • 
Sayfa: önceki 20282029203020312032
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.