Şimdi Ara

Vw Polo-6r 1.2 70PS Benzinli Kullanıcıları Buraya (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.956
Cevap
34
Favori
355.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::Banner:::

    Arkadaşlar ben de 1.2 benzinli almayı düşünüyorum, fiyatların düşmesini bekliyorum, doğuşun kredisi de uyarsa gelirimize inşallah 1-2 ay içinde almak istiyorum.

    Merak ettiğim şeyler var.

    1-1.2 dizel modeliyle test sürüşüne çıkmıştım, araç 90'la giderken bile zorlanıyor gibi geldi, sanki titriyordu çok düşük devirde kullanıyormuşum gibi. Yanımda gelen adama sordum sorun mu var diye, benim araçlar hakkında hiçbir bilgim yok dedi. 1.2 benzinli de 90'la giderken bile zorlanacaksa alınmaz. Ama gördüğüm kadarıyla herkes memnun çekişinden, 180 km'i gören var. 1.2 benzinlinin çekişi 1.2 dizelden iyi midir?

    2- Bir arkadaş arka kapılarda hoparlör var demiş birkaç kişi yok demiş? Yoksa mediamarkt'tan falan hoparlör alsam taktırsam garanti bozulur mu? Bir de ön hoparlörler ne kadar iyi? Onları da değiştirsem garanti dışı kalır mı yine?

    3- Test sürüşüne çıktığım 1.2 dizel araçta belli bir devire gelince vitesi arttırmam ya da azaltmam gerektiğini gösteriyordu, benzinli modelde de var mı o özellik. Bir de neye göre çalışıyor, programlanmış bir şey mi hep aynı devirlerde mi çıkıyor o uyarı yoksa minimum yakıt harcaması için hakkaten ölçerek mi uyarıyor.

    4- Arabanın göğsü ve teybi 1.4'lerden farklı demişsiniz, ne kadar daha kötü?

    5- 4 cam elektrikli değil mi?

    Şimdilik bu kadar.

    1-Bu konuda yardımcı olamam.

    2-Arka kapılarda hoporlor yok.

    3-o dedıgınız yol bılgısayarı.1.2 benzınlı trendlıne da yok dıye bılıyorum.2011 1.4 comfortlarda da yoktu ama 2012 comfort larde standart oldu.hızınıza ve devıre gore uyarıyor sızı.optımum yakıt sarfıyatını saglıyor.

    4-Bu trend lıne

     Vw Polo-6r 1.2 70PS Benzinli Kullanıcıları Buraya

    Bu da comfortlıne da bulunan

     Vw Polo-6r 1.2 70PS Benzinli Kullanıcıları Buraya



    5-Evet



    bunların dısında.comfortlıne da konsol bolumu ve koltuk kaplamaları da farklıdır.trendlıne da konsol sert plastık tır.comfortta yumusak tır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 7 Ekim 2011; 3:01:57 >




  • 2011 1.2 trendlıne....yanlız bu almanyada satılan modelı.turkıyede satılanında, sısfarı ,govde rengı yan aynalar ve kapı kulpları yok.turkıyede satılanda arka camlar otomatık.





    2011 1.4 comfortlıne...bu aracın da turkıye versıyonunda sıs farı yok.yan aynalar ve kapı kulpları govde rengı.bırde 2012 lerde yol bılgısayarı ve lastık basınc sensoru var.teybı de farklı.....
    teybı

     Vw Polo-6r 1.2 70PS Benzinli Kullanıcıları Buraya






  • trend pololarına jant alacak arkadaşlar 16 inç jant tercih etsinler , 205/50 yada 55 /r16
  • Merhaba arkadaslar. Bende jant almayı dusunuyorum. trendline icin 215/45 r16 nasıl olur. Yani 1.2 motor icin bir sorun yaratırmı. Biliyorsunuz trendline da 175/70 r14 bulunuyor. Ayrıca bu lastik kesit genişliklerinin artması arac performansına nasıl etki eder. Paylasirsaniz sevinirim.
    K.Kahriman arkadaşım 205/50 önerisini biraz aciklayabilirmi acaba. Herkese kazasiz surusler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bende yaklaşık 1 aydır 2012 polo 1.2 70 hp trendline aracımı kullanıyorum şimdilik 2500 km deyim. Aracı iş için aldım. Aile için yine bir ay önce golf 6 1.6 trendline aldık, polo ile beraber. Golf ü hanım kullanıyor gündelik hayatta. Golf e ödediğim 40000 tl ye göre polaya ödediğim 30000 biraz fazla gibi. Aslında diğer markaların fiyatlarını inceleyince polonun pahalı değil de golf ün çok uygun fiyata geldiği ortaya çıkıyor.

    Aracımın lastik havaları 50 psi civarındaydı. teslim sırasında 32 yaptılar. Fakat benzin depo kapağında iki kişiye kadar ön ve arka lastik havalarının 28 psi olması gerektiği yazıyor. Bozuk yol şartlarının çok olduğu bir bölgede yaşıyorum. 28 psi lastik basıncından sonra aracın konforu arttı. Böylece kapı vb yerlerden erkenden ses gelmesinide önlemiş oldum.

    Aracın farları daha pahalı pololarla aynı değil. Tek optikten oluşuyor, bunu aldıktan sonra farkettim. Kumada ya uzun süre basılı tutunca camları indirme ve kaldırma yapıyor , bunu da sonradan öğrendim.

    Depo kapağının hemen içinde yeşil renkli bir switch var. Onu benzin pompasının ucuyla hafif itince yedek depo gibi biryere benzin alıyor. Dolu depoya bu işlemden sonra 5 lt daha benzin doldurdu pompacı arkadaş. Ama deponun sistemini tam anlayamadım, araştırıyorum.

    Tüketim olarak en son 420 km de 29 lt, evet yanlış duymadınız 29 lt yaktı, dolu depo ile sıfırladım dolu depo ile hesapladım. Yukarıdaki 5 lt hesaba dahil değil. Yani 6,9 lt/100 km ortalama tüketim. 50 km si 1. ve 2. vites şehir içi, gerisi hafif iniş çıkışlı yolda ortalama 120-160 km hızlarda kullanılmıştır.
    Golf 110 km sabit hızla 100 km de 5,8 ile 6,2 lt/100 km arasında yakıyor. Ama poloyu aynı şartlarda denemedim.

    Elimde pert olan bravomuzdan kalma çok az kullanılmış ve zarar görmemiş brc lpg kiti var. Daha önce kullandığım 6 araçta lpg kullandım. Lpg ile yaklaşık 400 000 km yol yapmışımdır, hiç zararını görmedim. Bu aracı alırken de baştan lpg kullanmayı kararlaştırmıştım. Şimdi bu lpg kitini poloya taktıracağım. Üç silindir olunca biraz farklı bir işlem uygulamaları lazım çünkü sistemin 4 enjektörü var. Bakalım sonuç ne olacak.

    Saygılar....




  • 215*45 16 lastiğin çevresi 188.36 cm dir.
    175*70 14 lastiğin çevresi 188.58 cm dir. Yani lastik çevreleri aynı.

    215*45 16 yanak yüksekliği 21,5*0,45=9,67 cm
    175*70 14 yanak yüksekliği 17,5*0,70=12,25 cm dir.

    215 45 16 genişlik 21,5 cm
    175 70 14 genişlik 17,5 cm

    Buradan şu sonuçu çıkarabiliriz,
    215 lastik 4 cm daha geniş ve bu yakıt sarfiyatını bir miktar artırır. Yanak yüksekliği daha az buda sürüş konforunu azaltır. Yanak yüksekliğinin az, genişliğinin fazla olması sonucu yol tutuşu ve güvenliği artırır.
  • Sn. Mehmetalgul arkadasım bilgilerin icin cok tesekkurler.
  • Çok naziksiniz teşekkür ederim. Konuyu dağıtmak istemem ama bu arada meslektaşız.
  • mrb.. bende 1.2 70 hp gücünde polo aracımı dün akşam teslim aldım. benim merak ettiğim tek konu yakıt. zaten dizeli sevmemem ve yakıta ödediğim para da ki cimriliğim beni bu araca itti. benim sizlere soracağım tek şey yakıt konusu. aracımı dün akşam aldım depoyu fulledim. max. 120 km hızla, 30 km si şehir içi köprü trafiği vs. ile 150 km yol yaptım. ancak aracın ibresi yerinden hiç hareket etmedi :) bu iyi birşey mi bilmiyorum :) bakalım bugün ne olacak. benim hedefim bu araba ile 5.5 lt yakıt tüketmek ortalama hergün 100 km yolum var 10 km si köprü trafiği diğer 90 km si ise sabit hızla gidebileceğim otoyol. bu araç ile gerçekten düzenli olarak ölçüm yapmış hatta rekor bile denemiş olan arkadaş var mı ? forum un başında denildiği gibi yeterli bilgi bulunamıyor. kaldıki ben bu aracın kararını vermeden önce 1 ay boyunca hergün sizlerin yazılarını okuyarak karar vermeye çalıştım. bence doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. daha önce 2010 model 206 + ya biniyordum. ancak dün akşama kadar (yani polo nun konforunu görene kadar) arabaya bindiğimi sanıyordum. peugeotta. şimdi ben yakıt tüketimini düzgün ve profesyonelce ölçen arkadaşlardan bilgi istiyorum. nelere dikkat etmeliyiz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet_206

    mrb.. bende 1.2 70 hp gücünde polo aracımı dün akşam teslim aldım. benim merak ettiğim tek konu yakıt. zaten dizeli sevmemem ve yakıta ödediğim para da ki cimriliğim beni bu araca itti. benim sizlere soracağım tek şey yakıt konusu. aracımı dün akşam aldım depoyu fulledim. max. 120 km hızla, 30 km si şehir içi köprü trafiği vs. ile 150 km yol yaptım. ancak aracın ibresi yerinden hiç hareket etmedi :) bu iyi birşey mi bilmiyorum :) bakalım bugün ne olacak. benim hedefim bu araba ile 5.5 lt yakıt tüketmek ortalama hergün 100 km yolum var 10 km si köprü trafiği diğer 90 km si ise sabit hızla gidebileceğim otoyol. bu araç ile gerçekten düzenli olarak ölçüm yapmış hatta rekor bile denemiş olan arkadaş var mı ? forum un başında denildiği gibi yeterli bilgi bulunamıyor. kaldıki ben bu aracın kararını vermeden önce 1 ay boyunca hergün sizlerin yazılarını okuyarak karar vermeye çalıştım. bence doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. daha önce 2010 model 206 + ya biniyordum. ancak dün akşama kadar (yani polo nun konforunu görene kadar) arabaya bindiğimi sanıyordum. peugeotta. şimdi ben yakıt tüketimini düzgün ve profesyonelce ölçen arkadaşlardan bilgi istiyorum. nelere dikkat etmeliyiz ?

    bende 2012 1,2 polo var , 2 defa benzin kontorlu yaptım, bir tam depo ile 45 litre 650 km gitti şehir içi, yani 6,9 litre/100 km, daha az yakman imkansız gibi çünkü bende akresif kullanmadım, benzin gösterkesi yarıya kadar çok yavaş düşüyor yarım depodan sonra hızlı düşüyor, ama toplamı 650 km.




  • peki yedek depo nedir nasıl kullanılır ? bu konuda bilgin var mı ? ben sürekli sabit hızda 90 - 120 arası kullanıyorum bu arada
  • peki yedek depo nedir nasıl devreye girer ? ne zaman kullanmalıyız ?
  • Konuyu araştırdım. Araçlarımızda yedek depo yok.

    Olan tertibatı bir örnekle açıklamaya çalışayım. Bir plastik kova düşünün ters çevirip suya batırırsak içindeki hava kovada hapis olur. Kovayı ne kadar batırırsanız batırın içinde hava kaldığı için suyla dolmaz. Fakat kovanın tepesine havanın çıkacağı bir açma kapama vanası koyar ve vanayı açarsanız hava dışarı kaçar ve alttan su yükselerek kovayı doldurur.

    Benzin deposunun kapağının içindeki switch kovadaki vana görevi görüyor. Depoyu taşacak kadar doldurduk diyelim. deponun kubbesinde kova misali hava kalıyor. Switchi açınca depodaki hava dışarı çıkıyor, yakıt borusundaki yakıt depoya akıyor. Çıkan havanın yeri yakıtla doluyor. Böylece 5 lt kadar ilave yakıt alabiliyor aracınız. Aracınız yarım depo dolu iken bu işlemi yapamıyorsunuz.

    Fakat servis söz konusu işlemi önermediklerini buharlaşma ve genleşme gibi sebeplerden deponun içinde bir miktar hava kalması gerektiğini söyledi.

    Selamlar...




  • şuan 1.2 polo nun fiyatı hakkında bilgisi olan var mı? yani ödeme koşulları nasıl bu aralar bayi soran oldu mu?

    ben 48 ay vade düşünüyorum.
  • Mehmet kardeşim çok teşekkür ederim ilgili açıklaman için.. Ben şu anda teslim alalı 3. günüm ve toplamda 560 km yol yaptım. Full dolumumda sonra (4.15 tl/lt 198 TL YAKIT) 560 KM kalan yakıtım yarım ile çeyrek arasında.. tek merak ettğim ne kadar yol katedebileceğim yol. Onu da burada paylaşacağım.

    Yeni araba alacak arkadaş için ise heralde en taze ve yeni alan benimdir. Ben Uzay Oto dan 29.200 TL ye trafik sigortası ve metalik boya dahil olarak aldım. Ancak ben aldıktan 1 gün sonra bu hükümetin ötv artışı bu arabayı etkiledimi bilmiyorum. ayrıca kredili olarak da 15 dk. içinde krediyi vdf den çıkartıp onaylatıyorlar. hiç bankaya ve formalitelerlende uğraşmıyorsun. % 20 sini beşin verdiktan sonra kalanına 60 aya kadar kredi kullanabiliyorsun.
  • benim en çok üzerinde durduğum konu yakıt.. 840 km yapan arkadaş var. bu degerleri nasıl yakalamış merak ediyorum ??? eğer bilmemiz gereken birşey varsa bizleri bilgilendirirse minnettar olurum.
  • Merhaba,
    Aracın ne yaktığı yada bir depoyla ne kadar yol aldığı gibi değerle bence değişken. ben depomu pompanın ilk tık dediği seviyeye kadar dolduruyorum ve işık yanana kadar gidiyorum. sonra yeniden dolduruyorum. hep aynı benzincinin aynı pompasından alıyorum. Oysa başka arkadaş depoyu silme dolduruyordur ve deponun en dibine kadar kullanıyordur. Sonuçta değerler aynı olmayacaktır.

    Yakıt konusunda buluşacabileceğimiz ortak payda km/lt hesabı olacaktır.

    rodajdan sonra azalır diyorlar fakat ben hiç azaldığını görmedim. Benim aracım zorladığımda 6,9 lt benzin tüketiyor. Bir kere sakin kullanımda 110 km sabit hızda 180 km yol gitti. 180 km de 8.1 lt yani 100 km de 4,5 lt yaktı. Bu hesaba bende pek inanamadım. Bu akşam depoyu silme doldurup deneyeceğim. Bakalım ne tüketecek.

    Bence sakin kullanımda araç dolu olmazsa 5 lt yakalamak zor değil. tekrar söyleyeyim 2010 golf 1.6 8v ile 110 km sabit hızda 100 km de 5,8 lt benzin tüketiyorum.
    Ortalama kullanım 6 lt nin altında olacaktır diye düşünüyorum.




  • Bende daha ilk depo bitmedi. zaten bende az yakacağına inanmamaya başladım. Tek istediğim ortalama 6 lt/100 km yakıt tüketsin başka birşey düşünmüyorum. yoksa lpg ye döneceğim. aslında çok yakmıyor bizim ülkemizde benzin çok pahallı. sık sık avrupa ya giderim. benzin fiyatlarına bakınca aklım gidiyor. hele bir ırak seyahatim vardı ki sormayın 60 lt lik hyundai sonata nın deposunu 30 dolar a doldurunca isyan etmeye başladım. belkide herkes vergisini doğru düzgün verse, işçinin hakkını yemese herşey kuralına göre olsa bu tip problemler olmaz diye düşünüyorum.

    sonuç olarak bende galiba 2. depo da anlayacağım ne kadar yaktığımı. sizinle paylaşacağım...

    saygılarımla
  • Samet senin de değerlerini bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet_206

    Mehmet kardeşim çok teşekkür ederim ilgili açıklaman için.. Ben şu anda teslim alalı 3. günüm ve toplamda 560 km yol yaptım. Full dolumumda sonra (4.15 tl/lt 198 TL YAKIT) 560 KM kalan yakıtım yarım ile çeyrek arasında.. tek merak ettğim ne kadar yol katedebileceğim yol. Onu da burada paylaşacağım.

    Yeni araba alacak arkadaş için ise heralde en taze ve yeni alan benimdir. Ben Uzay Oto dan 29.200 TL ye trafik sigortası ve metalik boya dahil olarak aldım. Ancak ben aldıktan 1 gün sonra bu hükümetin ötv artışı bu arabayı etkiledimi bilmiyorum. ayrıca kredili olarak da 15 dk. içinde krediyi vdf den çıkartıp onaylatıyorlar. hiç bankaya ve formalitelerlende uğraşmıyorsun. % 20 sini beşin verdiktan sonra kalanına 60 aya kadar kredi kullanabiliyorsun.

    teşekkür ederim hocam, ya bir kaç sorum daha olucak :)

    Ben de bugün şu fiyatları aldım;

    Ford Fiesta 1.25 trend modeli için 7.000 tl peşin 48 ay 702 tl taksitle faiz oranı 1.08

    Opel 1.4 enjoy ( dedi ama tam bilmiyorum ) yani 1.4 olanı için 7000 tl peşin 48 ay 717 tl taksitle faiz oranı 0.98

    Aveo 1.4 LTZ full olanı 7.000 tl peşin 48 ay 700 tl taksitle faiz oranı 0.98


    Polo için faiz oranı kaçtır bu konuda bilgin var mı? yani hemen hemen aynı ise POLO yu tercih etmek daha mantıklı gibi geldi bana...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.