Şimdi Ara

Weblebi'den alışverişin hazin sonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28/02/2006 tarihinde weblebi isimli on-line satış firmasından x1600 pro agp ekran kartı siparişi verdim. Siparişin hemen ardından, Hakan Akyürek isimli firma çalışanından, "Merhaba.Almış olduğunuz ürün şu anda ithalatçı firmanın stoklarında bulunmamaktadır. Eğer isterseniz aşağıda linkini göndereceğim ürünü (9600 agp ekran kartı) alabilirsiniz. Bana bilgi verirseniz sevinirim." şeklinde cevap aldım ve "İlginize teşekkür ederim. AGP modellerden 6600 GT veya X1600 pro düşünmekteyim. Mevcut siparişimi iptal edebilirsiniz. Firmanızın ürünlerini elimden geldiğince takip ediyorum. Yukarıda yazmış olduğum ürünlerden herhangi biri geldiğinde siparişimi yeniden vereceğim." şeklinde cevapladım. Buraya kadar herşey yolundayken, ellerinde olmadığını söyledikleri ürün bedelini kredi kartıma, yukarıdaki açıklamalarıma rağmen yansıttılar ve o gün bugündür iade yapmıyorlar. Defalarca maille uyarmama ve telefon açıp görüşmeme rağmen (sipariş takip ve operatör telefonlara cevap vermiyor. Sadece muhasebe bölümüne ulaşabiliyorum) bir sonuç elde edemedim.Diğer departmanların telefonlara yanıt vermemesi ve iadenin halen gerçekleşmemesi, firmanın zor durumda olabileceği şüphesi uyandırdı. Bizler kredi kartımızla bu tür on-line para işletme firmalarına yeterince güvence verirken, bu firmaların bize vereceği, isimlerinden başka güvenceleri yok ve onu da bitirme konusunda en ufak bir rahatsızlık duymadıklarını gösterecek kadar da duyarsız ve cüretkarlar. Ben bu para işletme firmasından alışveriş yapma hatasında bulundum ama sizler bu hataya düşmeyin. weblebisiz günler...







  • Ulaşabildiğin kişiler para iadesi konusunda nasıl bir cevap verdiler sana? Ne yazık ki ülkemizde ki çoğu firma iş iade kısmına gelince baya nazlanıyor, inat edenleri afişe etmek bizim görevimiz. Bu şikayetini, şikayetvar.com a da belirt. Baya etkili bir sitedir.
  • Kredi kartı ile neden alışveriş etmediğim konusunda haklı olduğumu br kez daha anladım... Geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 20 Mart 2006; 14:19:50 >
  • aynı sorun hepsiburada sitesinde başıma geldiydi. yaklaşık 20 günlük bir uğraştan sonra halledebildim. o kadar telefon parasıda cabası.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Kredi kartı ile neden alışveriş etmediğim konusunda haklı olduğumu br kez daha anladım... Geçmiş olsun...



    Bence yanlış bir düşünceye sahipsiniz. Bir sorunla karşılaşında ondan kaçmak yerine o sorunu çözmeye çalışmak gerekir. Sizin yaptığınız kaçmak, hiç kullanmam diyorsunuz. Halbuki internetten alışveriş ülkemizde halen emekleme aşamasında. Herkez sizin gibi düşnür vazgeçerse biz hiçbir gelişme kaydedemeyiz ki.

    Göz göre göre kazıklanın demiyorum tabiki, burda toplum bilinci ortaya çıkıyor işte, o şikayet edecek ben şikayet edeceğim birlikte düzelteceğiz, düzgün olana prim vereceğiz, iyi olanı yüceltip kötü olanı batıracağız ki piyasa gelişsin. Herkes kaçarsa ortalık dolandırıcılara kalır. Kapan kaçar.




  • Arkadaşım doğru söylemiş k.kartı bilgilerini nette vermek hem güvenli değil hemde bu tür sorunlar çıkabiliyor. Özellikle taksitli alımlarda. Ben tüm alışverişlerimi havale/eft yolu ile yapıyorum. Sanal kart yöntemiyle ödemede oldukça mantıklı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    Ulaşabildiğin kişiler para iadesi konusunda nasıl bir cevap verdiler sana? Ne yazık ki ülkemizde ki çoğu firma iş iade kısmına gelince baya nazlanıyor, inat edenleri afişe etmek bizim görevimiz. Bu şikayetini, şikayetvar.com a da belirt. Baya etkili bir sitedir.


    Haklısın dostum. Oraya da bildirdim zaten. İlginç olan, telefonlarıma neden sipariş takip veya operatör cevap vermiyor soruma, bu tür sorunları şu anda düzeltemediğimiz için gibi bir yanıt geldi. Bu da bende firmanın ciddi sıkıntıları varmış izlenimi uyandırdı. Son görüşmemde de bu durumu internette elimden geldiğince duyuracağımı söylememe rağmen isimlerinin bu şekilde duyurulmasından rahatsız olmadıkları sonucu çıkıyor. Şu an için Türkiye'de bu satışlara yönelik bir garanti zorunluluğu bulunmamakta. En iyi yöntem bizlerin, bu firmaları, mal tesliminde ödemeye zorlamaları olacak. Örneğin ideefixe firması, mal teslimine kadar, ürün bedelini bankadaki bloke hesapta tutuyor. Bunun anlamı, sizin kredi kartınızdan, onların hesabına geçen tutarın, bankayla yapılan anlaşmaya göre, belli bir süre bloke hesapta kaldıktan sonra (genelde 20 ila 34 gün arasında değişiyor) firmanın kullanımına serbest bırakması. Çoğu firma, bu süreyi beklemeyip, bloke süresinden kurtulmak üzere bankaya belli bir oranda komisyon ödüyor ve bu komisyonu bizlere yansıtıyor. Kredi kartının çalışma prensibine göre bu komisyonun tüketiciyle hiçbir şekilde ilişkilendirilmemesi gerekirken, bizim firmalar bir de "komisyon almamakla" övünüyorlar. Komisyonu ödeyen firmalar da iadede bu sorunları bizlere yaşatıyorlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one


    quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Kredi kartı ile neden alışveriş etmediğim konusunda haklı olduğumu br kez daha anladım... Geçmiş olsun...



    Bence yanlış bir düşünceye sahipsiniz. Bir sorunla karşılaşında ondan kaçmak yerine o sorunu çözmeye çalışmak gerekir. Sizin yaptığınız kaçmak, hiç kullanmam diyorsunuz. Halbuki internetten alışveriş ülkemizde halen emekleme aşamasında. Herkez sizin gibi düşnür vazgeçerse biz hiçbir gelişme kaydedemeyiz ki.

    Göz göre göre kazıklanın demiyorum tabiki, burda toplum bilinci ortaya çıkıyor işte, o şikayet edecek ben şikayet edeceğim birlikte düzelteceğiz, düzgün olana prim vereceğiz, iyi olanı yüceltip kötü olanı batıracağız ki piyasa gelişsin. Herkes kaçarsa ortalık dolandırıcılara kalır. Kapan kaçar.



    TÜRKİYEDE İNTERNET ALT YAPISI HENÜZ GELİŞMEMİŞ DURUMDA. GÜVENLİK AÇIKLARI ÇOK FAZLA. AYRICA BU DURUMDA GELİŞMEMİŞ BİR İNTERNET ORTAMINDA ÜLKEDE ZAYIF GÜVENLİĞİ FIRSAT BİLEN ORTALIKTA SAHTEKARLAR CİRİT ATIYORLARKEN VE BEN BUNLARI GÖZÜMLE GÖRÜYORKEN TUTUPTA KREDİ KARTI NUMARAMI HAYATTA İNTERNET ORTAMNINDA VERMEM. BIRAKIN İNTERNET ORTAMINI KENDİ BİLGİSAYARIMDA BİLE KREDİ KARTI NUMARAMI TUTMAM. ÇÜNKÜ ŞU AN TÜRKİYEDE KULLANILAN TÜM BİLGİSAYARLARA İSTEDİKLERİ ZAMAN GİREBİLİYORLAR. YETERKİ GİRMEK İSTESİNLER. ÇOK HIZLI İLERLEYEN BİR TEKNOLOJİ BU. SEN İSTEDİĞİN KADAR GÜVENLİK AÇIĞINI ENGELLEYEN PROGRAMLAR KUR, YİNEDE YENİ YENİ GÜVENLİK DUVARINI AŞABİLEN PROGRAMLAR ORTAYA ÇIKIYOR. TÜRKİYEDE İNTERNET GÜVENLİĞİ ÇOOOOK ZAYIF. SİSTEMLER ÇOOOOK GERİ KALMIŞ. BAKSANA HIZIMIZ BİLE YERLERDE SÜRÜNÜYOR,SEN DAHA NE GÜVENLİKTEN BAHSEDİYOSUN. HATTA BIRAKIN İNTERNETİ, NORMAL ALIŞVERİŞ YAPARKEN SAHTEKARLAR KERDİ KARTINIZIN NUMARASINI ALIP KOPYALAMA YAPIYORLARMIŞ.GEÇENLERDE TV LERDE HABERLERDE UYARDILAR, KREDİ KARTINIZI GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE MAKİNADAN ÇEKTİRİN DİYE... BÖYLESİNE ÜÇKAĞITCILAR VARKEN NEDEN GÜVENEYİMKİ. EN GÜZELİ GÜVENLİĞİN GÜÇLENMESİNİ BEKLEMEK. NE DİYE KENDİMİ RİSKE ATAYIMKİ. İLLA İNTERNETTENMİ ALIŞVERİŞ YAPMAM LAZIM. GÜVENLİĞİ SAĞLASINLAR YAPAYIM O ZAMAN ALIŞVERİŞİMİ... PARA BENİM PARAM, NE DİYE RİSKE ATAYIMKİ .... HEM İNTERNETTE ALIVERİŞ YAPMADIĞIM ZAMAN HİÇBİŞEY KAYBETMİYORUMKİ... BEN BOŞ YERE RİSKE GİRMEM... GÜVENLİK AÇIĞINI KAPATILDIĞINA AKLIM YATSIN, BU TÜR TERSLİKLERE KARŞI ÖNLEMLER ALINSIN O ZAMAN ALIŞVERİŞ EDERİM. BAKALIM,ARKADAŞIN SORUNUNU NASIL ÇÖZEBİLECEKLER....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 20 Mart 2006; 15:23:41 >




  • Ben internet alışveriş yapıyorum yaklaşık 4 yıldır. Ve başıma hiçbir olay gelmedi. Çünkü hem alışveriş yapacağım firmaları özenle seçiyorum hemde bilinçli bir kullanıcıyım.

    Kredi kartı numarasını bilgisayarda tutmak kadar saçma bir yöntem olamaz o ancak cahil birisinin yapacağı bir iştir. İnternette form doldururken girdiğiniz kredi kartı numarası hiçbir şekilde kayıt altına alınmaz ne sizin bilgisayarınıza nede karşı tarafın bilgisayarına.

    İnternette alışveriş ve kredi kartı kullanımı için bankaların internet sitelerini ziyaret edin orada baya bir detaylı anlatım var herkesin anlayabileceği şekilde.
  • İnternetten alışverişte, sanal kredi kartı tanımlasanız bile, firma, ürünün stoklarında olduğu konusunda yalan söylüyorsa yapılabilecek fazla birşey yok. Şayet ürün stoklarda görünmesine rağmen bir gün tedarik sürecinde bekliyorsa tongaya bastınız demektir. Bu durum pekçok firmada var. Her ne kadar dikkatli ve bilinçli bir kullanıcı olsanız bile pek çok firma bu hata(!)yı yapmakta. Ancak iyi olan firmaları ayıran en önemli fark, kredi kartına iadeyi 1 ay boyunca bekletmemeleri. Türkiye'de internetten yapılacak tüm alışverişlerde telefon ve/veya maille, malın ellerinde olduğuna dair onay almak gerekiyor malesef.
    Ülkemizde, üçkağıtçılık önemli bir geçim kaynağı haline geldi.
  • Ben de yaklaşık 5 yıldır internetten alışveriş yapıyorum. Henüz bir sıkıntı yaşamadım. Aşağıdaki konulara dikkat ederseniz başınız fazla ağrımaz.

    1- Mümkün mertebe sanal kart kullanın.
    2- Secure web siteleri haricinde hiçbir yere kredi kart numaranızı yazmayın
    3- Bilindik bir firma olmasına gayret edin.
    4- Ürünü almadan önce telefonla firmayı mutlaka arayıp ürünün ellerinde olup olmadığını teyit edin. (Bence telefonları cevap vermeyen firmalardan alışveriş yapmayın, insan kendini boşlukta hissediyor)
    5- Yine de başınıza bu tür bir olay geldiyse firmayla hiç uğraşmayın. Direk bankanızı arayıp yapılan harcamanın geçersiz olduğunu bildirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.