Şimdi Ara

Whatsapp uzerinden kira anlasmasinin inkari.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evimi 2019da kiraya verdim , kira sözlesmesi yapmadik. kiraci bankama yatiriyor her ay kirasini düzenli bir sekilde.


    son bir kac yildir kiraci ile whatsapp uzerinden yazili(sözlü) olarak kira anlasmamizi yeniliyoruz. en son bu yil yeni kira anlasmasi uzerinden anlastik. telefon kiracinin telefon numarasi , whatsapp ile anlasma yaptigimiz icin sözlü kira anlasmasi olmus oluyor. Bu yeni kira anlasmamizda kiranin 4000tl'den 5000tlye cikartildigini anlasmistik ve belirli süreli olarak anlastik. Mesajlar whatsappta her iki tarafa vardigini ''mavi'' olmasi ile ortadadir.


    kiraci 4000tl ödemeye devam ediyor , bizde 2 hakli ihtar yolladik davamizi actik. ancak suanda kiraci bu en son ki anlastigimiz kira anlasmasini ben yazmadim diyor. halbuki whatsapp kayitlari var , bu kayitlari mahkemeye sunduk.


    hakim kiraciyi hakli bulmaz diye dusunuyorum bu durumda siz nediyorsunuz? tahliye davasini kazanirmiyim bu durumda?


    (not: ilk durusmayi hakim 4 ay sonraya verdi , bekledigimden cok daha hizli ilerliyor surec.)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derdico -- 7 Temmuz 2023; 22:37:59 >







  • Kira sözleşmesi niteliği gereği yazılı olarak yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılabilir bunda herhangi bir beis yok. Ancak sözlü olarak yapıldığında ispat açısından hak iddia eden için büyük zorluklar çıkartır. Şöyle ki, her kira bedeli yenileme dönemi geldiğinde kiranın artış oranı kira sözleşmesinde yer alan artış durumuna göre belirlenir, bu örneğin matbu kira sözleşmelerinde TÜFE oranı şeklinde geçer. Kaldı ki bunda da TBK m. 344'e göre belirli sınırlamalar vardır. Sizin ortada yazılı bir kira sözleşmeniz olmadığı için yalnızca delil kabul ettiğiniz şuanda bizim içeriğini bilmediğimiz bir whatsapp mesajlaşması üzerinden yapacağımız herhangi bir gerçekçi olmaz. Birde şuan %25'lik de artış sınırı var. Miktar bu sınırın üzerindeyse ve kiracı, bedeli %25 artırıp ödemeye devam ettiyse o davayı kaybedersiniz gibi gözüküyor.

  • Whatsapp kanıtları ile verilen birsürü emsal karar var. Kira artış oranı da yasal sınırlar içinde %25 olarak uygulamışsınız. Dava lehinize sonuçlanır diye düşünüyorum.

  • Özkan kullanıcısına yanıt

    adama whatsapp uzerinden soruyorum niye kirayi eksik ödüyorsun diyorum dalga gecerek param yok diyor bunlarin hepsinin kanitlari var whatsapp ile. hatdaha kirayi eksik ödedin dedigimde ''dogrudur'' diye cevap veriyor.


    avukatlara sordugumda , konusmalari inkar ediyor diyince ''o sökmez , gec onu'' diyorlar ve dava 99% benim lehimde sonuclanir diyorlar.


    kiraci bu arada siritarak davayi iyice uzatacam diyor. 5 yillik dönemi 2 ay sonra dolacagi icin ihtar yolladik avukat ile. 20 bin tl istiyoruz yeni kira olarak. anlasmaya gelmez ise kira tespit davasi acilacak. yani tahliye davasi ile kira tespit davasi birlikte yürüyecek. geriye dönükte kiralarimizi toplayacagiz bu sekilde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.