Şimdi Ara

WhatsApp ve Telegram sosyal medyada kavgaya tutuştu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
9.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -dead kullanıcısına yanıt
    Gerçekten berbat bir durum. İnternette aratılan herhangi bir konunun diğer platformlarda karşına gelmesi o kadar sıradanlaştı ki,insanlar o kadar benimsedi ve kabullendi ki bu durumu bu çok daha korkunç bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    En tehlikelisi o uygulama 😂 direk hukumetin masasinda yazismalar
  • Signal şifrelemesi, Whatsapp'ın da kurucuları arasında bulunan Brian Acton tarafından geliştirildi. Signal, vakıf tarafından yönetildiği, açık kaynak kodlu olduğu, sunucu tarafında meta veri tutmadığı için şu an için en güvenlisi Signal.


    Telegram'da açık kaynak kodlu ve Gizli Sohbet başlatıldığında Signal ile aynı özelliklerde çalışıyor ancak Telegram'da uçtan uça ek şifreleme standart halde kullanılmıyor, bu sebeple mesajlar şifreli olarak sunucuda duruyor. Bunu her zaman buluttaki taslakları sil diyerek silebiliyorsunuz ama isteyen kullanıcılar sürekli olarak Gizli Sohbet modunda sohbet edebilmeli.


    Telegram, bu konudaki eleştirileri gözardı etmiyor muhtemelen sadece gizli sohbet ile konuşmak isteyen kullanıcılara bir seçenek sunacaktır. Signal ve Telegram açık kaynak kodlu olduğundan kodlarda ne olduğu ve sunucuda hangi servislerin çalıştığı tespit edilebiliyor bu sebeple kapalı kaynaklı uygulamalara göre çok daha güvenli.


    Açık kaynak kodlu oldukları için kodu kopyalayıp kendi uygulamanızı geliştirebiliyorsunuz. Yerli Dedi bunun en büyük örneği, Signal'in kodları ile geliştirilen yerli Dedi uygulaması Signal'den bağımsız olarak çalışıyor. Kendi sunucunuza kurup uygulamaları bu sunucu üzerinden çalıştırabilirsiniz.


    İnternet olduğu müddetçe hiçbir uygulama %100 güvenli değil ama iletişim için bir seçenek ararken kodlarını görebildiğimiz, servislerini görebildiğimiz, gerektiğinde kopyalayıp (Plus Messenger gibi) kendi uygulamamazı geliştirebildiğimiz bir sistemi tercih etmek daha mantıklı.


    Aile ve yakın arkadaşlar ile mesajlaşmak için Signal'i tercih ediyorum, diğer tüm dünya ile görüşmek içinde Telegram kullanıyorum ve fazlasıyla yetiyor. En az 10 ayrı ülkeden yabancı insanlarla konuşuyorum, hiçbirisi Telegram yerine başka uygulamaya gel veya Telegram kullanmıyorum demedi.





  • İstenildiği zaman istenilen bilgiye ulaşılıyor markalar tarafından. Yok şifreleme imiş bilmemne. Şifrelemeyi yapan kim. Bu datayı elinde tutan kim.
    Yani şirketlerin hiçbiri baktığında güvenilir değil. Sizleri kendisi hariç heryerden koruyabilen uygulama en güvenli uygulamadır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Alkışlıyorum 👏👏👏👏👏

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    End-to-end encryption, Phil Zimmermann'in gelistirdigi bir teknoloji. Signalle alakasi yok

  • Telegram kullanimi yayginlastikca diger uygulamalari kullanmayi birakacaksiniz.
  • Bulunduğum sektörde maalesef bütün iş grupları whatsappta. Yoksa direk whatsapp ı silebilirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Telegram kullaniyorum ama uctan uca sifreleme getirmemesi bence buyuk bir sorun. Getirse herkes kazanir.

  • darkhair kullanıcısına yanıt
    benimde is grregi duruyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bukadar cok kafaya takmaya gerek yok herzaman bilgiler ulasiliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Google'a Bip Kullanıcı Sözleşmesi yazıp aratın ve çıkan sözleşme metnini okuyun lütfen. Sonrasında anlayacaksınız ki Facebook Sözleşmesi daha masum kalıyor. Ben 2015'ten veri Telegram kullanıyorum. Maksatım Facebook savunmak değil. Kimseye de Bip tavsiye etmem.
    Bir ürün alırken ya da bir yere (telefon, internet, yayım platformları vb.) üye olurken lütfen sözleşmeyi okuyunuz. Verileriniz kiminle paylaşılıyor, nasıl ve ne amaçla saklanıyor, sözleşme feshi durumunda haklarınız neler... Bu gibi durumları sorgularsanız ileride üzülmezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnş ücretli olurda komple kurtuluruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pyramidhead52 P kullanıcısına yanıt
    Signal'i mark zuckerberg'in whatsapp'ı satın aldığı kişiler üretmiş, doğru mu biliyorum?.

  • signal şu an en iyi seçenek. keşke daha çok yaygınlaşsa. telegram ve signal ağırlıklı kullanıyorum. whatsapp'i silmeme az kaldı. bilgi toplamasından ziyade dikte edilmeyi sevmiyorum. whatsapp bana muhtaçsınız kafasını yaşıyor. teknolojide hiç kimse alternatifsiz değildir.

  • Wp de dosya, video gönderme boyutu çok yetersiz. Sürekli 1 yere yükleyip oradan link alıp göndermekten bıktım. Telegram'ı bu yüzden çok sevdim. 2gb boyut çok iyi. Kitap yazılımları paylaşıyoruz öğretmenler arasında, hiç başka bir yere drive, cloud vs... ihtiyaç duymadan direkt dosya gönderebiliyoruz. Bu ihtiyacımızı giderdiği için Telegram'a teşekkür ederim.

  • zekibeyy Z kullanıcısına yanıt

    avrupa birliğinin bu konuda tavizi yok. Windows kurarken orada "n edition" diye bir şey görüyorsun ya, o da işte aynı durumdan kaynaklanıyor. Bazı programları kurarken soruyor mesela "gdpr ülkelerinden birinde mi ikamet ediyorsunuz" diye, işte o da aynı mevzu.

  • İkisini de uzun süreler kullandım. WhatsApp çok daha stabil çalışıyor ama kullanıcıya özel özelleştirmeler yok gibi bir şey. Telegram da grup ve kanallar yönünden çok zengin ve tabi çok daha fazla seçenek, ayar sunuyor bize. WhatsApp kullansan bile telegram da olmalı telefonunda çünkü gerçekten takip edilesi kanallar vs. var. Fakat telegram stabil değil. Arada sapıtıyor, mesajlar geç gidiyor vs. Aramalarda sorunlar meydana geliyor vs. O yüzden ağırlıklı olarak wp kullanıyorum. Zaten WhatsAppi silmek imkansız. Tüm katılman gerekli olan resmi (resmi derken iş yeri grubu gibi) gruplar vs. wpda. Zaten insanların çoğu wpda. Telegrama geçiş var evet ama geçenlerin çoğu bir merakla gelip sonra son görülmesi 5 gün önce oluyor. Zaten yaşlı nesile hitap etmiyor telegram. WhatsAppin da Facebook'a geçmesinden beridir bu tip sözleşmelerle kullanıcıyı sık boğaz etmesini can sıkıcı buluyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.