Şimdi Ara

Windows 11’in yüklendiği cihaz sayısı açıklandı: Büyük hüsran!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 11’in yüklendiği cihaz sayısı açıklandı: Büyük hüsran!
    Microsoft, Windows 11 işletim sistemini Ekim 2021’de yani bundan tam olarak iki sene önce piyasaya sürdü. İşletim sisteminin çıkışı beraberinde birçok sorunu getirmiş ve kullanıcılar tarafından eleştirilerle karşılaşılmıştı. Tüm bunların ışığında da kullanıcıların yeni sisteme geçişi yavaş olmuştu. Kısa süre önce Windows 11’in aktif olarak yüklü olduğu cihaz sayısının ortaya çıkması da bu durumun kanıtı niteliğinde.



    Windows 11’in benimsenmesi düşük



    Windows 11'in şu anda aylık 400 milyondan fazla aktif cihazda kullanıldığı belirtiliyor. Microsoft ise 2024’ün başlarında aylık 500 milyon aktif cihaza ulaşmayı bekliyor. Bu kullanıcı sayısına tek başına baktığımızda bir çıkarımda bulunmak zor. Ancak kullanıcılar tarafından çokça sevilen Windows 10’un 400 milyon aktif yüklemeye ulaşmasının 14 ay sürdüğünü düşündüğümüzde Windows 11’in açıkça başarısız bir işletim sistemi olduğu anlaşılıyor. Zira, Windows 11, önceki sürümün kullanıcı sayısına neredeyse iki katı sürede ulaşabilmiş durumda. Bu arada Windows 10’un bir milyar aktif yüklemeye ulaşması ise beş yıldan biraz daha kısa sürmüştü.



    Tek sorumlu Windows 11 değil



    Windows 11’in yüklendiği cihaz sayısı açıklandı: Büyük hüsran!
    Bu benimsenmeyi StatCounter verilerinde de görüyoruz. Windows 10, halihazırda yüzde 71,62’lik gibi çok yüksek bir pazar payına sahipken Windows 11 için bu pay sadece yüzde 23,64. Bu benimsenmenin düşük olmasının arkasında aslında sadece Windows 11’in sorunlu çıkışı bulunmuyor. Bilindiği üzere Microsoft, yeni işletim sisteminde TPM gereksinimini şart koşmuş ve eski donanımları yükseltmeden mahrum bırakmıştı. Aynı zamanda Windows 10 çıktığında, ücretsiz yükseltme ve büyük bir pazarlama kampanyası yürütülmüştü. Windows 11’de bu da yapılmadı.



    Windows 12 yolda



    Sırada ne olduğuna gelince, Intel'in CFO'su bu ayın başlarında 2024'te bir "Windows Yenilemesi" beklediklerini ağzından kaçırdı. Windows 12'den ismen bahsedilmedi, ancak çoğu kişi yöneticinin yorumuyla tam olarak bunu kastettiği konusunda hemfikir görünüyor.



    Ayrıca Bkz.Bir dönemin sonu: Windows 10 ve 11'e ücretsiz geçiş resmen sonlandı



    Windows 12, yeni kayan görev çubuğu işlevselliğinin yanında daha modern bir tasarımı da beraberinde getirecek. Herhangi bir tarih olmasa da Windows 12’nin 2024 sonbahar döneminde çıkması bekleniyor. Aynı zamanda yeni işletim sisteminde yapay zekanın daha merkezi bir konumda olacağı da kesin gibi görünüyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/100526-windows-11-now-installed-400m-monthly-active-devices.html







  • Windows 10'un pazar payı yüzde 72'de. Bu iddianızla bir tezatlık oluşturuyor. Windows 11, önceki sürümden daha iyiyse neden kullanıcılar geçmiyor? Yükseltme işlemi zor bir süreç değil oysa. Windows 11'i ilk çıktığından beri kullanan birisi olarak Windows 10'un çok daha stabil bir işletim sistemi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak şahsi görüşüm güncelliği için 11'den yanan. Fakat şahsi düşüncem gerçekleri değiştirmiyor.
    Bu haberi kopyala yapıştır yapan editör haberin olsun haram para yiyorsun haber zaten Windowscentral a ait başlıkta Microsoftun beklentisini aştı diyor ve mantıklı şekilde nedenleri sıralıyor bizim editör ise kopyala yapıştır başlığı değiştir click bait yap haberin sadece ilk paragrafını kopyala yazık gerçekten bu ülkede bazı şeyler çok zor düzelir.

    https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/exclusive-windows-11-is-active-on-almost-half-a-billion-devices-ahead-of-microsofts-expectations
    Geçmek bedava ve büyük çoğunluk geçmiyor. Windows 11 kullananların büyük çoğunluğu da yeni laptop/bilgşsayar alanlar.

    Windows 11 bana göre kötü, çoğunluğa göre kötü. Sana göre iyi olabilir. Ama MS satış müdürüymüşcesine de tepinmek hem cahilce hem aptalca değil mi? Herkes senle ve sen gibilerle aynı fikirde olmak zorunda mı?
    Bana kalırsa Win7 den sonrasının alayı ÇÖP! Win 3.1 de temeli atılan WIN 95 ile oturtulan, 98,2000, xp, 7 ile geliştirilerek devam eden Windows mantığı win 8 ile çöp edildi. 10 ve 11 ile de iyice içine edilmiş durumda. Bir defa Windows dediğimiz şey başlat menüsü, denetim masası, dosya yöneticisi ve arka planda regedit üzerine inşa edilmiş bir yapı. Bunu 5 sürümdür yıkmaya çalışıyorlar ama beceremediler. Çünkü yaptıkları Windows'un kullanım mantığına aykırı. Büyük bir mallık ve iş bilmezlik hakim. Hatta o kadar çaresiz kalıyorlar ki ne kadar silmeye ve kullanım dışına itmeye çalışsalarda en son şeklini ve büyük geliştirmelerini Win Xp de almış Denetim Masasını neredeyse hiç bir gelişme olmadan Win11'e dahi koymak zorunda kaldılar. Bakın bu MS gibi bir dev için bile oturup incelenilmesi ve analiz edilmesi gereken vahim bir tablo! MS eski yazılımsal yeteneklerinden ve fonksiyonelitisinden çok uzakta. Koca bir dinazor izlenimi veren basirersiz ve beceriksizlerin yönettiği, liyaktasizler ordusu bir şirket gibi duruyor. Yaptığı tek şey OS'ların orasını burasını değiştirerek yeniden piyasaya sürmek. Win7 den itibaren yeni hiç bir şey yok. O Windows ruhuna ve mantığına uygun olan son Windows'du. Bir efsanenin sonu! Daha iyisi gelmedi. Bu kafayla da gelmesi imkansız.
  • BİDE 12 çıkaracaklar :SSss

  • Ne cahilce bir haber bu? Windows 8 garabetinden insanlar kaçmak için çabuk bir şekilde Windows 10’a akın etti. 8’deki mallıkların düzeldiğini de görünce bir sonrakine talep yavaş oldu. Windows 11, gerek performans, gerek getirdiği yeniliklerle Windows 10’dan daha iyi bir işletim sistemi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir işletim sisteminden beklentim stabilite, çeşitlilik ve performans. Win 10, bunu dua bir dengede tutan sistem. 12 ona yaklaşır veya daha iyi olursa geçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 18 Ekim 2023; 16:10:49 >
  • Frobe kullanıcısına yanıt
    Windows 10'un pazar payı yüzde 72'de. Bu iddianızla bir tezatlık oluşturuyor. Windows 11, önceki sürümden daha iyiyse neden kullanıcılar geçmiyor? Yükseltme işlemi zor bir süreç değil oysa. Windows 11'i ilk çıktığından beri kullanan birisi olarak Windows 10'un çok daha stabil bir işletim sistemi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak şahsi görüşüm güncelliği için 11'den yanan. Fakat şahsi düşüncem gerçekleri değiştirmiyor.

  • Windows 12 2024 sonbaharda çıkacakmış, Windows 10 dan 12 ye geçeriz belki direkt.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamanda sistem yenilediğimde 11 kurmayı düşündüm ama ne kadar bilgisayarı hatim etmiş tanıdığım varsa hepsi 11 den uzak dur dediği için 10 la devam ettim.

  • Çöp bir işletm sistemi, tonlarca sorun yaşadı çevremdeki kişiler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    “Windows 10 kötü bir işletim sistemi” demedim ben zaten. Sizin haberiniz Windows 11’i kötüleyen şekilde duruyor ama. Zaten Windows 8’den kaçıp 10’a geçip stabiliteye kavuşan çoğu kullanıcı için Windows 11’e geçmek gereksiz gelmiştir. Benim gibi güncel donanımıyla, güncel yazılımsal iyileştirmelere sahip olmak isteyen, yerine göre daha iyi performans almayı kovalayan + güvenliğe, güncelliğe önem veren kitlenin ise Windows 10’da durmasına gerek yok.

    Her Windows’u betasından çıktığında, resmi release’iyle day one kullanmak isteyen biri olarak Windows 11’den aşırı memnunum. Gerek oyun performansı, gerek devamlı gelen güzel yenilikleri beni mutlu ediyor. Her büyük güncellemede “acaba ne geldi” diye heyecanlandırıyor. Windows 10 kullandığım dönemde sık format attığımı hatırlıyorum çünkü çıkışında sorunluydu ve hızlı bir şekilde iyileştirmeler aldı. Aldıkça da sistem şişiyordu. İlk 2 yılı bu şekilde geçti ve bir süre sonra rayına oturup stabiliteye kavuştu. Windows 11’le de o zaten olan stabiliteyle çıktı ve üstüne yeni özellikler getirmeye odaklandılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 18 Ekim 2023; 17:27:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Frobe kullanıcısına yanıt
    Geçmek bedava ve büyük çoğunluk geçmiyor. Windows 11 kullananların büyük çoğunluğu da yeni laptop/bilgşsayar alanlar.

    Windows 11 bana göre kötü, çoğunluğa göre kötü. Sana göre iyi olabilir. Ama MS satış müdürüymüşcesine de tepinmek hem cahilce hem aptalca değil mi? Herkes senle ve sen gibilerle aynı fikirde olmak zorunda mı?

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Cahil ve aptal değilim. Haberin yanlış bir algı yarattığından bahsettim. Microsoft da babamın oğlu değil. Ama göründüğü üzere; sizinle aynı fikirde olmadığımız için cahil ve aptal olduğumu belirtmişsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsan kurulu düzenini değiştirme konusunda karasızlık yaşıyor. Birde bilinmeyenin verdiği korku. Birde sağdan soldan gelen doğru dürüst olmayan kişilere özel sorunların büyümesini eklersen sonuç bu. Evet win 8 kötü dendi bu nedenle bende kullanamadım, korktum.Kullanan basit kullanıcılar için piyasada programlar eşlik etmedi ve sonuç hüsran oldu win 8 için.Değişimin başlangıcı idi win 8.Sonra çıkan Win10 içinde benzer şeyler denmişti.Bizde bir bilgi işlemci Win7 pro der dururdu.

  • w10 iyidir.
    hatta w7 de dx12 olsaydı muhtemelen w7 de kalırdım. Ben öyle değişiklik seven bir insan değilim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 18 Ekim 2023; 18:10:49 >
  • W11 kullananın kendisine saygısı yoktur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • W11'e geçmem için hiçbir sebep yok, W11'e geçerek stabil çalışan W10'dan vazgeçmiş oluyorum. Hiç gerek yok, W10 hala işimi görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 18 Ekim 2023; 19:05:28 >
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarımda Windows 11 yüklü ve memnunum. Windows 10 dan geçtim. Bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Neden millet win 11 düşmanı oldu bu kadar anlamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windows 11 e bu kadar saldıranlar bir zamanlar windows 10 a fena sallıyorlardı. Windows 10 u gömenler o kadar fazlaydı ki daha dün gibi hatırlıyorum. Şimdi herkes win10 aşığı olmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windowsta her zaman güncel donanım sürücüleri sorun olmuştur. Siz eğer w10 w11 w12 oley diyip sürekli yenisine geçerseniz, güncel sürücüsü olmayan donanımınızla pc nizi yarı gücünde 15 20fps ile kullanmak zorunda kalabilirsiniz. O yüzden microsoft bence yanlış yapıyor(planlı eskitme??).

  • Yeni win11 kurdum 6 ay öncekiyle alakası yok kurulum aşırı yavaşlamış, güncelleme vs. gereksiz uzun sürüyor.Kullanırken ve sistem başlangıcında bir yavaşlama seziliyor, Xfi titanyum ses kartının sürücüsü sorun çıkardı, hafıza bilmemne korumasıyla uyumsuzmuş. Eski sürümden aktardığım key ise halen çalışıyor.

  • Windows 10 kulanicilarinin donanim istatistiklerini bilseydik daha makul bir sonuc cikarabilirdik. Windows 11'de 4GB RAM sarti belki eski ciddi bir kitleyi etkilemistir. Herkes cok yuksek donanim kullanmiyor. TPM tabi birinci faktor bence de Metin Bey'in de belirttigi gibi. Ama buyuk husran demezdim ben. Microsoft bunun istatistigini yapmistir. Zaten ucretsiz yukseltme sunuyordu.
    https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-11/windows-11-vs-windows-10-a-comprehensive-comparison-of-features/m-p/3760255
    https://www.theverge.com/2021/6/29/22555371/microsoft-windows-11-cpu-support-hardware-requirements-tpm-response





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.