Şimdi Ara

Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden?



    Geride bıraktığımız iki ay zarfında Windows 11 kullanıcı tabanında önemli bir düşüş yaşadı. StatCounter tarafından derlenen istatistiklere göre Windows 11 son iki ayda %2'den fazla kullanıcı kaybetti. Şubat 2024'te %28.16'ya kadar yükselen kullanım oranı şu anda %26'nın altına gerilemiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi sadece bir ayda 10.000 elektrikli otomobil üretti



    Buna karşın Windows 10 son iki ayda %2'nin üzerinde kullanıcı kazanarak Eylül 2023'te kaptırdığı %70 pazar payını yeniden yakaladı. Söz konusu %2'lik değişimler size çok fazla görünmeyebilir, ancak 1 milyardan fazla PC'den oluşan bir kullanıcı tabanından bahsettiğimizi hatırlatalım.



    Kullanıcılar Windows 11'e sırt çeviriyor



    Ortaya çıkan tablo Windows 11'in pek beğenilmediğini ve kullanıcıların Windows 10'a geri dönmeyi tercih ettiklerini gösteriyor. Peki kullanıcıları Windows 11'den soğutan şey ne? Bu memnuniyetsizliğin aşağıda listelenen sebeplerle bağlantılı olduğu düşünülüyor:




    • Copilot gibi yapay zeka özelliklerinin kullanıcıları yeteri kadar cezbetmemesi

    • Son zamanlarda Windows 11'e reklam eklenmesi

    • Bazı işlemcilerin desteklenmemesi

    • Android entegrasyonunun kaldırılması

    • TPM 2.0 yongası gereksinimi

    • Dokunmatik ekran odaklı arayüz



    Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden?



    Ve işler düzelecek gibi görünmüyor. Gelecekteki yapay zeka odaklı güncellemeler özel donanıma sahip bilgisayar gerektireceği için bu durum daha fazla kullanıcıyı platformdan uzaklaştırabilir. Görünen o ki Microsoft'un Windows 11'i kurtarmak için kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alması gerekiyor.



    Nisan 2024 Windows pazar payı dağılımı:




    1. Windows 10: %70.03 (+0.96 puan)

    2. Windows 11: %25.65 (-0.97 puan)

    3. Windows 7: %3 (-0.04 puan)

    4. Windows 8.1: %0.53 (+0.09 puan)

    5. Windows 8: %0.36 (+0.08 puan)




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/windows-10-reaches-70-market-share-as-windows-11-keeps-declining/







  • 8 çekirdekli 3.30 GHz işlemcili 16 GB bellek bilgisayarınız var ama Windows 11 kuramazsınız, neden çünkü desteklemiyor.

    Neymiş TPM, neymiş UEFİ.

    Üzerine Windows 10'daki çoğu özelliği kaldırıp yerine hiçbir yeni özellik eklemeyin Windows 11'e, sonra milletin Windows 11'e geçmesini bekleyin.

    Şu gereksiz Windows sürümünün çıkışından neredeyse 3 yıl geçti, Microsoft yine de akıllanmadı, durum da ortada.

    Tahminimce de seneye Windows 10 desteği bittiğinde Microsoft tarihinde ilk defa desteği bitmiş bir işletim sisteminin hâlen dünyaca en çok kullanıcı tabanına sahip Windows sürümü olduğuna şahit olacağız ve bu Microsoft için büyük bir başarısızlık hikayesine dönecektir.

    Windows 11, Windows 10'u 3 yılda geçemedi, geriye kaldı 1 yıl. 3 yılda yapamadığını 1 yılda mı yapabilecek sanki.

    Aferin Microsoft, Aferin Satya Nadella
  • Ben seviyorum ama hala tam değil

  • saçmalıyo bazen ondan :S

  • Windows 12 icin asimetrik destek baslanmistir :) ...

  • Kullanmayın Windows 10 LTSC falan kullanın ayrıca bu sözde yapay zeka bu Microsoft'un elinde iyi patlayacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2024; 10:57:4 >
  • Anket yapılsın, anlaşılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorun microsoft kullanıcılarını hiç dinlemiyor. Yoksa işlemci desteklenmemesi tpm2 yongasının falan hele pazar payı kaybında hiç etkisi olamaz. Yani oran düştüğüne göre, bunları destekliyormuş ki kullanıyormuş millet. Ki desteklemeden de hack i ile kullanan vardı. Hatta sistemi eski olanlar daha çok özenip yüklemişti.

    Her konuda belirttiğim gibi Fences, Start 11 gibi harici üreticilerin sunduğu özelleştirilebilir bir ton masaüstü özelliğini bile hala daha sunmayıp, ille başlat şurada olacak, illa copilot burada olacak diye dayatmaları milleti bıktırıyor. Dokunmatik odaklı arayüz falan da elbette can sıkıcı. Yani win8 de de bunu yapmışlardı ve çuvallamışlardı. Kardeşim if else kodlamak o kadar zor değil. Mobil ise tablet ise farklı tarz masaüstü olsun, pc ise farklı olsun. Sen tablet sistemini pc ye dayatmaya kalkma.

    Artı eskiden işletim sistemi değiştirmek için muazzam sebep yaratılırdı. Directx 6 dan 7 ye, 7 den 8 e geçiş muazzam fark yaratırdı. Şimdi onlarda yok.

    Microsoft'un politikası daha iyisini yapmak yerine, yapanları engellemeye çalışmak. Internet Explorer/edge içinde senelerce ne mücadele verdi chrome u engelleyecek, kullandırtmayacak diye. En sonunda baktı hiç pazar payı kalmadı ne yaptıysa. Ve chrome'un motoruna geçmek zorunda kaldı.

    Allahtan OpenAI a falan ortak oldular. Yoksa yapay zeka sitelerine girişi, kullanmayı falan bile engellemek için ellerinden geleni yaparlardı.





  • Windows 10'un desteği kesilene kadar devam. :)

  • W 8 ve sonrası berbat ve 10 da kötünün iyisi de o yüzden. Veri toplama (işletim sistemini abonelik türü kayıt etme) ve reklam olayı da cabası oldu. Ben MS hesabı açmak istemiyorum arkadaş, niye zorluyorsun; Windows'da, Office'de de MS hesabına ihtiyacım yok, olmadığı gibi işlerime de engel oluyor. Yok hesap bağlayacakmışsın da öyle açılacakmış Word, Excel de falan fişmekan. İstemiyorum...

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    Kullanmayın Linux kullanın hatta günümüzde icerik tüketmek icin bilgisayara bile cok gerek kalmadı Windows 7 ya da Windows 10 ya da Linux kurun iste zurrent indirirsiniz film izlersiniz sitelerde gezinirsiniz, oyun icin de konsol alın, bir de ipad alın mis gibi.. Winzort 11 kullansan ne olacak kullanmasan ne olacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2024; 12:52:49 >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarınızı yapmak zorunda değilsiniz. Format atarken Rufus ile boot edin o seçenekleri kapatın oldu bitti.

  • 1. Sistemi daha çok yoruyor Windows 11.
    2. İnsanlar bilgisayarlarında abidik gubudik yapay zeka istemiyor olabilirler.
    3. İzlenmek istemiyor olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görev çubuğu çok kötü küçülmüyor ve kaba, başlat menüsü daha güzel olabilir arayüz değişmeli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çoğu da bu kullanan sayısının, yeni alınan cihazlarda 11 yüklü gelmesi ve kullanıcıların bu şekilde kullanması veya 10 a düşürmeyi bilmemesi

  • "Bazı işlemcilerin desteklenmemesi

    TPM 2.0 yongası gereksinimi"

    Sadece bu ikisi mantıklı. Onda da kullanıcılar donanımı yetmediği için geçememiş oluyor. Zorunluluktan yani. Bu da tercih etmemek sayılmaz. Donanımı uygun olsa çoğu geçerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt

    3 farklı w11 kullanıyorum 3 de aynı programlar ve aynı ayarlar mevcut. Ama nasıl oluyorsa performans farkı var hepsinde. Bire bir aynı sürücü ve güncellemeler ile test ettiğim oyunlarda %10 ile 20 arası fark mevcut ki bu ciddi bir rakam. Ayrıca w10 dan update yaptığım bütün makineler bir süre sonra saçmalıyor.(Dosya yöneticisinde kasma ve durduk yere hdd kullanımı ) Hali hazırda 15 yıllık sata ssd ye kurulu w10 hepsinden daha iyi performans veriyor çıldırıyorum.Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden? 

  • En büyük nedenler,

    TPM 2.0 ve Sürücü uyumsuzlukları

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Onları atlamak cok kolay esas mesele abidik gübidik olması


    Ev kullanıcısı yüklesin linux kullansın bir de dual boot windows dursun diskte oyun oynuyorsa gecsin windows'a oyununu oynasın sonra hemen vursun tekmeyi windows'a dönsün Linux'e.. Ticari yazılım kullanan da aynı sekil.. Yani konsol boot ediyormus gibi gecin Windows'a hemen oyunu oynayın vurun tekmeyi dönün Linux'e, gecin Windows'a isinizi yapın ticari programlar kullanın sonra yine vurun tekmeyi bootlayın Linux'u..


    Windows sürekli kullanılmaz web sitelerinde filan windows kullanarak dolasılmaz.. Ben cogunlukla windows kullanıyorum fakat microsoft visual studio kullanmam gerekiyor vesselam fakat ev kullanıcısı neden günlük seyler icin windows kullanır? Bu hic mantıklı değil..


    Linux olmaz diyen varsa da alsın bir Macbook cift bilgisayar kullansın MacOs da bence cok bozdu fakat yine de kötünün iyisidir kullanılabilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2024; 16:16:54 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Şahsen ben günlük kullanımda hiçbir zaman Linux'a ihtiyaç duymadım. Bi ara keyfi olarak dual boot yapmıştım ama sonrasında hiç açmadım bile linuxu. Win Vista, 8.1 gibilerden sonra 10-11 bence gayet iyi. Ufak optimizasyonlar da yapıp kullandığım için memnunum. Hatta 8.1'i bile memnun kullanıyordum zamanında :) Tek sevmediğim yanı arayüzün dokunmatik odaklı olmasıydı.


    Ben tam tersine Win11'in oyun performansının halen stabil olmadığını düşünüyorum. İnternet için Edge falan harika çalışıyor baya geliştirdiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok eski makinelerde belki sıkıntı oluyordur ancak benim işlemcim de 5 senelik 9. nesil ve Windows 10'a göre hiçbir dezavantajını görmedim, gayet performanslı.

    Win 12 çıksın millet 11 iyiydi diyip ona geçecektir. Kullanıcı psikolojisi her zaman eski olan daha iyiydi mantığı.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.