Şimdi Ara

Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mystiery_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Sen bilirsin hocam eğer Windows'da rahat ediyorsan Windows kullan ben fanatik değilim. Sırf Visual Studio icin cayır cayır Windows kullanırım fakat Windows 11'i sırf PIN istedigi icin hicbir zaman kullanmadım. Ilk PIN tanımla dediginde küfrederek sildim isteseydim PIN devre dısı da bırakırdım fakat bu kadarı da fazla dedim hocam..


    Neyse Linux kullanırsan virus yemezsin, abidik gübidik seylerin hedefi olmazsın, Microzort'un PIN koduna ihtiyac duymazsın, sistemin daha hızlı calısır, bilgisayarın yazılım yüklendikce DLL manyagı olmaz.. Linux'un avantajı cok fakat istiyorsan da Winzort kullan ben de kullanıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2024; 19:55:16 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Kullanım amaçlarına bağlı olarak Linux'un avantajları da var tabi ben Linux kötü demiyorum kesinlikle. Ama halen pratik olduğunu düşünmüyorum. Düzen Windows üzerine kurulmuş bi kere. Ms Dos'la başlamış, Win 3.1 vs kullanmış biri olarak geldim bugünlere. Alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 gayet stabil ve arayüzü sade. Windows 11 arayüzü macOS gibi itici

  • işletim sistemine reklam sokmak nedir? rakibi olmadığı için normal şartlarda belkide pazar payı kaybına sebep olacak salaklıkta özellik eklemeleri insanlara gına getirdi, rekabetsizlikten saçma sapan şeyler yapıp duruyorlar.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Konsol çözüm değil, maalesef, çünkü aynı yolun yolcusu... Linux kullanıcı dostu değil, bir standartı yok ve dağıtımlar birbirleri ile anlaşamıyor.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    W için öneriniz belki çalışabilir ama Office için çalışmıyor mesela. Çünkü, hesabı kaldırdığınız an Office hiç çalışmıyor.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    valla onu da cr4ckli kullandığım için bir şey diyemeyeceğim  

  • Yapay zeka dayatması çirkin, tpm olayı salakça, arayüz tamam akıcı pclerde güzel ama bu yeterli değil. Windows 7 resmen kemik kitleye sahip kullanıcıları tebrik ederim, 8.1 tu kaka yapıldığı kadar kötü değil aksine 7 ve 10 bunun yanında kağnı gibi o derece 8.1 mükemmel bir sistem kusuru varsa biri yazsın hata olmasın ama yoksa da birşey demem bilen biliyor zaten hızını.

  • Bence
    (Katılıyorum) Copilot gibi yapay zeka özelliklerinin kullanıcıları yeteri kadar cezbetmemesi
    (Katılmıyorum) Son zamanlarda Windows 11'e reklam eklenmesi
    (Katılıyorum)Bazı işlemcilerin desteklenmemesi
    (Katılmıyorum) Android entegrasyonunun kaldırılması
    (Katılıyorum)TPM 2.0 yongası gereksinimi
    (Katılmıyorum) Dokunmatik ekran odaklı arayüz

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    Eskiden yani oyun oynarken konsol kullanırdım PC'de oynamak hic zevk vermezdi. Linux öğrenme eğrisi gerektiriyor öğrenen efektif kullanır kullanıcı dostu değil seklinde bir sey yok bence windows'dan farklı oldugu icin garip geliyor sadece öğrendikce kullanıcı dostu olacak..


    Diğer dağıtımlar bizi ilgilendirmez biz toplulugu büyük ve bilinen bir dağıtım kullanacağız, sadece kendi kullandıgımız dağıtıma odaklanacağız o dağıtımın paket depoları ve paket yöneticisi bizi ilgilendirecek kendi dağıtımımızın toplulugudan destek alacağız baskaları 23949234929349234 farklı linux distrosu cıkartabilir bu kisel olarak bizi ilgilendirmez..


    Dağıtımlarda zaten bircok standartlar mevcuttur fakat tamamen standartlasma olsaydı daha güzel olurdu fakat bu olay doğası gereği böyledir 23423942304923094 farklı linux distrosu üretimini kimse yasaklayamayacağı icin böyledir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mayıs 2024; 13:9:12 >
  • Evet bende 10 geçtim win 11 güzel fakat bazı programlar da problem çıkarıyor ve çözülmüyor sürücü falan herşeyi yüklüyorum ama nafile win 10 kuruyorum sürücüsüz sorun çözülüyor bide bu reklqm olayı

  • Bir kaç aydır Windows 11 kullandım, windos gezgininin sekmeli olması, daha modern görünüm ve bir kaç özellik dışında öyle çok iyi bir işletim sistemi değil, bilgisayarı sürekli kasıyor, her güncellemeden sonra farklı sorunlar ortaya çıkıyor. 2 gün önce yeniden Windos 10'a döndüm.

  • bok gibi olduğu için olabilir mi?

  • 8 çekirdekli 3.30 GHz işlemcili 16 GB bellek bilgisayarınız var ama Windows 11 kuramazsınız, neden çünkü desteklemiyor.

    Neymiş TPM, neymiş UEFİ.

    Üzerine Windows 10'daki çoğu özelliği kaldırıp yerine hiçbir yeni özellik eklemeyin Windows 11'e, sonra milletin Windows 11'e geçmesini bekleyin.

    Şu gereksiz Windows sürümünün çıkışından neredeyse 3 yıl geçti, Microsoft yine de akıllanmadı, durum da ortada.

    Tahminimce de seneye Windows 10 desteği bittiğinde Microsoft tarihinde ilk defa desteği bitmiş bir işletim sisteminin hâlen dünyaca en çok kullanıcı tabanına sahip Windows sürümü olduğuna şahit olacağız ve bu Microsoft için büyük bir başarısızlık hikayesine dönecektir.

    Windows 11, Windows 10'u 3 yılda geçemedi, geriye kaldı 1 yıl. 3 yılda yapamadığını 1 yılda mı yapabilecek sanki.

    Aferin Microsoft, Aferin Satya Nadella



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 3 Mayıs 2024; 15:25:21 >




  • Cevap bazı kullanıcılar için Linux olabilir. Ben debian 12 kullanıyorum mesela, steam deki oyunların %95 i rahat oynanıyor, GTA5, lol valorant vs. de dahil. Lutris diye bir program var çok kolay kullanması onunla da lol gibi oyunlar yükleniyor, terminale gerek bile yok. Bazı anti cheatli oyunlar hiç çalışmıyor ama mesela pubg hiç yok. Photoshop, office, video edit programları yok ama alternatif programları var gimp, libreoffice gibi. Ama bilgisayar mühendisi filansanız öğrenmenizi tavsiye ederim, program yazma konusunda oldukça desteği var. MATLAB bile yüklenebiliyor. Android Studio ve emulatörler çalışıyor ve kurması da windows tan daha kolay, ve daha hızlı çalışıyor emülator. C# Windows forms harici her şey yapılabilir.


    Linux bir kere güvenli, verilerini çalmaz, virüs çok nadirdir. NT kerneli gibi zibilyon tane karmaşa yok içinde.


    Pardus öneririm mesela, Türkçe desteği forumu discord kanalları da var. Debian 12 temelli zaten. Denemenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 4 Mayıs 2024; 13:51:48 >




  • Tamda 11 e geçmeyi planlıyordum. Üşeniyorum format atmaya.

  • Çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Desteklenmeyen yazılım ve oyun icin Windows'a gecin sonra geri dönün. O zaman neden Linux kullanalım Windows kullanırız diye garip soru soran da oluyor fakat maksat zaten Windows sistemiyle az muhatap olmak. Windows standart oldugu icin hic kullanmamak cogu kisi icin mümkün ve gercekci değil Intel Mac kullanırken bile parallels de Windows olurdu bende hatta sistemi güclü olan windows uygulamaları icin qemu kullanırsa sistemin gücüne göre degismekle birlikte oldukca performanslı windows kullanabilir qemu rakiplerden cok daha üstündür performanslıdır..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mayıs 2024; 0:25:50 >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Sizin "şahsi Steam kütüphanenizdeki oyunların %95'i" olmasın? Steam genelindeki oyunlar için anormal abartı bir oran çünkü.

    Not: Windows 11'den zerre hazzetmeyen birisi olarak yazdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.