Şimdi Ara

Windows 11 Pro sessizce SSD hızlarını düşürüyor: İşte nedeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hay sizin haberinize de başlığınıza da ya... Sanki gizli kapaklı iş çevirip kullanıcılarının bilgisayarlarını yavaşlatıyor gibi başlık atmışsınız. Clickbait'lerin ucu iyice kaçtı.

    Windows 11 kötülemesi yapan, bunu hata olarak niteleyen arkadaşlar da gidin msdos kullanın öyleyse, 11'den daha hızlı. Böylece Microsoft'un "sessizce" yaptığı sinsi planlarına maruz kalmazsınız.


    Ha unutmadan; kullandığınız yeni nesil tabletler, telefonlar; Apple cihazlar da varsayılan olarak encryption'la geliyor. Teknoloji sığırları güvenlikten bihaber oldukları için bunu da bilmiyorlardır. Bu cihazlarınızda da encryption'ı kapatıp keyfinize bakarsınız. Yarın cihazınız bozulur; bilgisayarcı, telefoncu tüm verilerinizi internette paylaşır biz de like atarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 23 Ekim 2023; 20:5:28 >
  • setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    İyi forumlar, sisteminizde yazılımsal koruma mevcut. Gerekli detaylar içeriğe eklendi :)

  • Bitlocker ile tabiiki düşecek hız. Çünkü ssd'ye işlem yaptırıyor bir yandan. Bu kadar normal birşey yok yani...

  • İyi ki kılasik olmuş. klasik olsaydı o zaman sorun olurdu.

  • Her şey masal zaten... Paylaştığım dokümanları okuyun!


    Bitlocker sandığınız gibi bir şey değil, en basit anlatımı ile; Dosya şifrelemez, diski şifreler, dolayısı ile dosya okuma/yazma sırasında performans yükü oluşmaz, sadece ilk şifreleme sırasında, ya da "Used Space Only" olarak kullanılır ise diskin kullanılan bölümü için yapılacağından ilk anda önemsiz bir yük getirebilir hepsi bu. Bitlocker etkin olan bir diskin performansı günlük kullanımda farkedilebilecek bir ölçüde etkilenmez.


    Bitlocker dosyalarınızı korumaz, diski korur, diskiniz, cihazınız çalınır/kaybolur ise diske ulaşılmasını engeller, açık, çalışan bir işletim sisteminde hiç bir koruması yoktur, dosyayı kopyalayıp başka bir yere alırsanız Bitlocker ile hiç bir bağlantısı kalmaz mesela.


    Diskiniz/bilgisayarınız çalınmadığı/kaybolmadığı, makinanıza fiziksel müdahale (farklı bir media'dan boot edilmesi, Recovery Console'a erişilmesi, ya da diskin çıkarılıp başka bir sisteme takılması gibi.) olmadığı sürece herhangi bir koruma sağlamaz.





  • Hicks kullanıcısına yanıt

    olayı ortaya çıkartanlar kim baktın mı? masalcı teyze...

  • Bu terbiyesizlik nedir yahu, doğru dürüst tartışamayacaksanız yazmayın, bu kadar basit...

  • windows 11 mi varmış

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Windows 11 Pro sessizce SSD hızlarını düşürüyor: İşte nedeni Windows 11 Pro sessizce SSD hızlarını düşürüyor: İşte nedeni Windows 11 Pro sessizce SSD hızlarını düşürüyor: İşte nedeni 

    terbiyesizlik ne alaka?...

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    +1

  • yine win11'i kötülemek için yapılan boş bir haber...


    ben bugüne kadar kendiliğinden aktif olan bitlocker falan da görmedim bu arada. kullanıcı etkileşimi şart.

  • 👍🏻

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BitLocker ilk Windows Vista üzerinde gelmişti o günden beri kullanıyorum.Diski yavaşlattığı doğru ama varsayılan olarak açık geldiği ve sessizce yavaşlattı gibi söylemler saçma.
    BitLocker kurulumu gerektiriyor.Öyle tek tıkla açılan birşey değil.

  • BitLocker ile cihaz şifreleme benzer ancak nispeten farklı şeyler. Cihaz şifreleme özelliği versiyon fark etmeksizin (Home/Pro vb.) her kurulan Windows 10 ve 11 ile birlikte eğer TPM varsa ve işlemci gerekli güvenlik özelliklerini destekliyorsa otomatik olarak açık geliyor. Ben kullanılmasını gerekli ve önemli buluyorum. Pro ve diğer enterprise sürümlerinde (Education vb.) ince ayar yapabileceğimiz ayrı özellikleri var. Haberde bahsedilen "sessizce" ifadesi aslında bu şifrelemeye denk geliyor (device encryption).


    Yazıda önerilen donanım tabanlı şifreleme işi en az 6-7 yıldır piyasada olan bir şey ama bilenler hatırlayacaktır zamanında güvenlik açıklarından ötürü Microsoft varsayılan şifreleme türünü yazılım tabanlıya çevirmişti geri, aklınızda olsun. Sonradan bu açıkların düzeltildiğiyle ilgili bir haber okuduğumu hatırlamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 25 Ekim 2023; 4:49:11 >
  • Haber oku yorumu oku yoruma karşı yazılanı oku. Gerekli bir yazılım evet böyle olması gerekiyor var olan teknoloji bu yazan bir Allahın kulu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 25 Ekim 2023; 8:7:52 >
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt

    prolar kurulurken açılıyor kullanıcıya sormuyor...

  • Bizzat deneyimledim buna benzer sorunu windows10 döndüm bu yüzden. Orgy yaparken yazmışlar windows 11'in kaynak kodlarını sanırım

  • Mis gibi stabil windows 10 varken macera arayanlara iyi olmuş.

  • Haber içeriğinde altlara doğru tutarsızlık arz eden bir kısım var. İçerikte diyor ki;

    Dolayısıyla ''Fully Decrypted'' ve "Protection Off" ifadeleri şifrelemenin devre dışı olduğu anlamına geliyor. Açık olduğu takdirde ise ''Used Space Only Encrypted'' yazısı ile karşılaşıyoruz.


    Oysa ki aşağıdaki komut istemi çıktı görselinde de görüldüğü üzere hem Protection Off (haber içeriğine göre şifeleme devre dışı) iken hem de Used Space Only Encrypted (haber içeriğine göre şifreleme açık) ifadeleri AYNI ANDA ve BİRLİKTE yer alabiliyor. Bir özellik (cihaz şifreleme) aynı anda hem açık hem kapalı olamaz. Microsoft beyin yakma ve kafa karışıklığı konusunda zirve noktasına ulaştığı için ilgili haber içeriğinde de söz konusu tutarsızlık yansımış durumda.


    Örnek görsel:

    Windows 11 Pro sessizce SSD hızlarını düşürüyor: İşte nedeni



    Bir de yine haber içeriğinde son olarak en alt kısımda yer alan ifadede Home sürümü bu özellikten muaf ve yoksun tutulmuş olarak ifade ediliyor:

    Dolayısıyla Windows 11 Home kullanıyorsanız, bu ayarlar varsayılan olarak kapalı olacaktır.


    İfade BitLocker özelinde doğru olmakla birlikte, BitLocker'ın kırpılmış (kısıtlı) özelliklere sahip "Cihaz Şifrelemesi (Device Encryption)" özelliği Home sürümlerde varsayılan olarak açık (enabled) olarak geliyor. Tabi kullanmak için Microsoft hesabı gerektiği belirtiliyor. Onun da kaynağı şurada:

    https://support.hp.com/tr-tr/document/ish_6600278-6716858-16


    Birkaç gündür bu konularla ilgili kafa patlatmış olduğumdan bilgi kirliliği olmaması adına destek/düzeltme amaçlı yazdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Mayıs 2024; 23:56:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kullanmayın Mac alın ya da Linux kullanın

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.