Şimdi Ara

Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
19.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla windows 8 de eski usul f8 olayını kaldırmışlar. Shift+f8 deneyin diye bir kaç şey gördüm o da işe yaramadı malesef. Pc açıkken bazı adımları takip edip gelişmiş başlangıç seçeneklerinden güvenli modda başlatmak mümkün görünüyor ama ne anladım ben bu işten. Güvenlik modda başlatmak istiyorsak demekki normal şekilde açılmıyor pc zaten. Bir kaç komut gördüm araştırırken ama onlarda olmadı.Win 7 den 8 e geçen biri olarak driver sorunu yaşadığımda mecbur format atıyorum. Windows 8 de pc kapalıyken güvenli modda açabilmenin (f8 i tekrar aktif ederek yada artık her nasıl olacaksa )bir yolunu bilen varsa lütfen paylaşsın, korkudan ekran kartı sürücüsünü güncelleyemez oldum



  • Sistem çok hızlı açılışa geçtiğinden, Shift+f8 her zaman kolayca tutturulamıyor. Bilgisayarı shift+f8 ile başlatmam gerektiğinde en az 4-5 kez yineliyorum. Shift+f8'e başlat düğmesi ile birlikte basınca bazen daha erken yakalanılabiliyor.
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    pcyi aça ve yediden başlat seceneğini işaretlerken shift tusunua basılı tut.
    Gelişmiş yukleme açılacaktır.
    f8 avına son:D
  • iyi güzel diyorsun da kardeşim ben pc kapalıyken nasıl direk güvenlli modda başlatırım onun peşindeyim :)
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Biostan başlıcan f8 e basmaya ance yetişirsin.Eğer yakalaymıyorsan bios ekranı gelene kadar f8e bas çek, bas çek, bios gelince biosa gir f2 ( sende kaç ise ), sonra biostan f10 ile çık, direk gelişmiş başlangıça girecektir.
  • shift + f9
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death

    shift + f9

    ALLAH TUTTUĞUNU ALTIN ETSİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler beyler biraz geç oldu ama kusura bakmayın :) Ben sorunu kendimce iki işletim sistemi yükleyerek çözdüm. Başlangıçta seçim ekranında diğer seçeneklere girebiliyordum böylece :D Şu an windows 10 ( teknik önizleme sürümü yani ) ile 8.1 kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death

    shift + f9

    Adamsın kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Death' adamsın kardeşim çok sağol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Dostum senin gibi ben de çift işletim sistemi kurmak istiyorum,Windows 8.1'in yanına Ubuntu kurucam fakat ne kadar denediysem de gene olmadı.Windows 10'da bu işler 7 deki gibi kolay mı yoksa gene uğraştırır mı beni?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wubi programını denedin mi? Açılımı Windows Ubuntu Installer. Windows ile birlikte ubuntu kurulabiliyor. Dual boot oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki başlangıçta sistem seçme sorunu bu kurulumla birlikte hallolacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 9 Mart 2015; 8:49:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Başlangıçta bir seçim ekranı gelecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum biraz araştırma sonucu şunu buldum;

    Ubuntu 13.04 sürümü ile beraber Wubi'nin desteklenmesine son verilmiştir.Ayrıca Wubi, Windows 8 logolu yeni nesil bilgisayarlarda UEFI denilen açılış standartı nedeniyle çalışmamaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 9 Mart 2015; 17:00:17 >
  • Ayarlar-Genel-Gelişmiş Başlangıç seçin. Pc yeniden başlatılacak ve gelişmiş seçenekler ekrana gelecek. Açılan menüde sorun giderme-
    Gelişmiş seçenekler- uefi donanımı yazılımı ayarı nı seçin. Uefi biosa girmek için yeniden başlat a tıklayın.
    İşinize yarayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce windows 8 de denemiştim sorun çıkmamıştı. Şu an eufi modda windows 10 ve linux mint kullanıyorum. Hatta arada deneme amaçlı linux tabanlı 3. bir işletim sistemi de kurup kaldırıyorum. Çok büyük sorunlarla karşılaşmadım. Bilgisayara önce window sonra linux sistemini kurarsanız sorun olmaz. Linux önyükleme aracı olarak grub2 kullanıyor ve windows, linux kurulumu sonrası direk tanınıyor. Olur da seçim ekranında windows u göremezsenhttp://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak buraya göz atabilirsin. Ben birinci yöntemde anlatılan '' boot-repair '' programını kullanıyorum. Bazen linux çekirdek güncellemelerimde ya da 3. işletim sistemini kurduğumda windows görülmeyebiliyor.

    Ve de ubuntu yerine linux mint öneririm sana ilk linux deneyimin için. Bende ubuntu ile merak salmıştım linux sistemlerine ama alışamadım gnome masaüstüne. Linux mint ile zorunlu haller dışında windowsu açmıyorum bile :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil456 -- 12 Mart 2015; 0:42:59 >




  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Boot Repair Disk uygulamasını indirdim,boyutu 600 mb'ın üzerindeydi doğru mu? Yakın zamanda deneyip yazarım sonucu,olur da bir sıkıntı çıkarsa yardımlarını bekliyorum dostum :) Linux Mint'i çok methediyorlar peki bu Boot Repair uygulamasını diğer linux işletim sistemleri için de kullanabiliyor muyum yoksa sadece Ubuntu'ya özel bir program mı?
  • 600 mb olmaması gerek yahu linux mint e kuruyordum ben linkte anlatıldığı gibi komutlarla. Ubuntu, linux mint ve debian da kullanabilirsin boot repair i. Üçü de .deb paketlerini kullanıyor çünkü. Diğer linux dağıtımları için bir versiyonu var mı bilmiyorum.
  • Yeni başlayan arkadaşlar PARDUS ile denemeler yapın bence. Diğer linux larda ilk başda zorlanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.