Şimdi Ara

Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
19.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Death kullanıcısına yanıt
    UEFİ mod kurulum desteği gelsin ana sistemim yapıcam PARDUS u, pusuda bekliyorum :)
  • Bios u Legacy mod a alıp kurabilirsinki PARDUS u
  • Diğer sistemlerim UEFİ modda lakin, sürekli biostan mod değiştirmek istemem
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    642.9 mb toplam ve sitedekileri (http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/ ) harfiyen yaptım ama tepki yok sıkıntı nerede anlamış değilim doğrusu.Sistem gene Windows'u başlattı.Dostum UEFI ekranımı palyaşıyorum ne yapmam gerek en baştan halledelim ne zor işmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 22 Mart 2015; 19:58:07 >
  • Öncelikle Windows UEFİ modda mı kurulu sende ? biosta ki ayarları biraz karıştırıp UEFİ mod un açık yada kapalı olduğuna bakarak anlayabilirsin bunu. Duruma göre kısaca anlatabilirim sana linux kurulumunu ve boot-repair i
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Ayarlarım şu anda böyle dostum,hiç ellemedim.

     Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ?
  • Ben linux mint öneriyorum sana. Sitesinden güncel 17.1 Rebecca sürümünü indirebilirsin. Masaüstü olarak KDE ya da Cinnamon u tavsiye ederim. KDE görsel olarak daha iyi ama Cinnamon daha seri bence. Daha sonra indirdiğin isoyu Rufus (https://rufus.akeo.ie/ ) programıyla usb ye yazabilirsin. Yazdırma ayarlarında '' GPT disk bölümü için UEFİ mod '' u seç. Anladığım kadarıyla windowsun UEFİ modda kurulmuş hdd de GPT disktir diye tahmin ediyorum bu sebeple. Linux sistem kurulumunu biliyorsun sanırım. Kafana takılan bir yer olursa buraya ya da linux mint sayfasına yazabilirsin. Hazırladığın usb yi bilgisayara tak ve biosa gir. Fotoğrafını koyduğun yerde '' UEFİ-Flash Belleğinin adı '' şeklinde bir boot seçeneği olacak. Tıkla ve linux kurulumunu başlat. Sistemi kuracağın hdd bölümünün bağlantı noktası seçiminin '' / '' olduğundan emin ol. Bu şekilde kurulum bittiğinde bilgisaraya linuxun boot loaderı olan GRUP 2 kurulmuş olacak ve restart sonrası bu ekranda sadece linuxu göreceksin. Normal şekilde aç linuxu. Şimdi GRUP 2 ekranında windows un da görülmesi için yukarda bahsettiğim boot-repair i linux a kur ( cd ye yazmayacaksın direk linuxa normal bir program yükler gibi yükleyeceksin ) http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair burada '' 2. seçenek: Boot-Repair'in canlı Ubuntu DVD/USB'sine kurulması '' başlığında verilen 3 adet komutu sırasıyla uç birimde çalıştır. Böylece program kurulmuş oldu. Menüde '' boot-repair '' ya da '' Önyükleme Onarımı '' yazarak ulaşabilirsin. Programı açtığında kısa bir süre sistem taraması yapacak . Devamında karşına gelen pencereden '' Önerilen Onarım '' ı seç . İşlem bitince yeniden başlat. Grub ekranında windows da görülüyor olması gerek.




  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Dostum Linux Mint 17.1 Rebecca sürümünü indirdim ve Rufus'la USB belleğe yazdım,biosda ne yazık ki dediğin gibi bir şey çıkmadı ben de gelişmiş başlangıç>USB bellek ile başlatmayı seçip linuxa ulaşabildim,intenetten kuruluma baktım açıkçası disk bölme işlemini pek doğru yaptığımıı sanmıyorum.Eskiden yaklaşık 15 GB'lık bir D'de bir recovery bölümü vardı,oraya kurdum bölme işlemini tam bilmediğimden C'ye risk almadım çünkü sanırım biçimlendiriyor.Takas alanı diye bir şey de vardı isteğe bağlıydı sanırım onu da yapmadım.Kurulum bittikten sonra tekrar başlattım gene Windows 8.1 başladı ve baktım ki artık D diye bir alan yok? Sonra bahsettiğim yolla tekrar girip Boot Repair'i kurdum,önerilen seçenek ile ve secure boot'u kapatın dedi,kapattım.Değişen bir şey yok,nerede yanlış yapıyorum bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 26 Mart 2015; 20:10:18 >
  • yukarda söylemiştim ama dikkat etmedin sanırım öncelikle Windows UEFİ modda kurulumu değil mi bunu öğrenmek gerek. Nette kısa bir araştırma yaparsan ulaşabilirsin. Linux Mint için Secure Boot özelliğini kapatmana gerek yok. Açıkkende kurulabliyor mint. D:) yani minti kurduğun alan windows da gözükmez çünkü windows linux un dosya sistemini tanımaz. Doğru kurulum yapmana rağmen yine windows geliyorsa aklıma iki şey geliyor. Birincisi biosa girip boot sekmesinde ki sıraya bak. Windows boot Manager linuxun (ubuntu olarak görünüyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ) üzerinde ise en üste yani birinci sıraya getir ubuntuyu kaydet ve çık. Eğer boot menüsünde linuxa dair bir şey görmüyorsan, linux kurulumu sırasında grub kurulmamıştır. Bu seferde linuxu usb den başlat ( pc ye kurmuyorsun yani direk live usb den sistem başlatıyoruz ). Boot-repair uygulamasını anlattığım gibi ppa deposuna ekle kur ve çalıştır. Grub kurulmamışsa boot-reapir kuracaktır.




  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Vazgeçtim dostum göz göre göre nedense gittim recovery bölümüne kurdum Linux'u şimdi orjinal Windows'umdan oldum,işin kötü yanı artık Cd de vermiyorlar,bir sıkıntı olunca sistemi nasıl yüklerim kara kara onu düşünüyorum.Linux'a gelince onu da Usb üzerinden kullanıyorum Usb'yi en üst sıraya çektim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recovery kısmını ben bilgisayarı aldığım gün silmiştim :) Orjinal windowsundan olmuş değilsin. CD-Key inle usb üzerinden windows kurulumu yapabilirsin. Hatta microsoft orjinal windows iso dosyalarını indirebileceğin küçük bir program yayınlamıştı ama hatırlayamadım adını.
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Peki Recovery dosyalarını geri getirebilir miyim ya da indirebilir miyim? Araştırdım ya mecburen HP'den Recovery Dvd'sini satın alacakmışım ya da Acronis tarzı bir program kullanmalıymışım.C:/'de gezerken gözüme RecoveryImage isimli bir dosya takıldı,işime yarayabilir diye düşünüyorum,nasıl kullanırım bilgin var mı?

     Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ?
  • Recovery kısmını belki programlarla geri getirebilirsin ama nasıl yaparsın ve ne kadar sağlıklı olur bilemem. Neden illa recovery bölüntüsüne bu kadat taktın ki. Format atma vs yi zaten biliyorsun gördüğüm kadarıyla. Boşu boşuna niye yer kaplasın recovery diskinde ?
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Benim için önemli çünkü,telefona format atarmış gibi tek tuşla halledebiliyorsun her şeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux u merak ederim ama tek tuşlada işi bitiririm diyorsanız Linux un size göre olup olmadığını tekrar düşünün derim.

    SAYGILAR..
  • Death kullanıcısına yanıt
    Tabiki bu gibi şeyleri deneyerek,tecrübe ederek,hata yaparak öğrenicez.Arkadaş sağolsun güzel anlattı,yardımcı oldu.Linux'u merak ediyorum evet çünkü alternatiflere her zaman açığım ve eğer ki Windows bana böyle bir kolaylık sunmuşsa elbette mantıklı ve pratik olduğu üzere onu kullanırım,bunda bir yanlışlık göremiyorum.
  • Estağfirullah yanlışlık var demek istemedim.
    Ben 20 yıllık bilg programcısıyım ama mesela photoshop tarzı şeyleri hiç anlamadım bugüne kadar, çünkü tarzıma ve ruh halime uygun değil.
    Baştan uğraşmak zor gelirse (konu Linux olduğu için örneği bunula vereyim) Linux tarzı şeylerde zorluk yaşarsınız bunu demek istemiştim.
    Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

    SAYGILAR....
  • Napcam ben lutfen yardim allah rizasi icin guvenli modu acmamistim acilmio ztn bilgisayar offff yardimmm Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ? 

     Windows 8 Güvenli Modda Başlatmak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lerol05 -- 3 Ekim 2020; 23:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lerol05 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı kapatma tuşuna uzun basarak kapat. Ardından f8'e basılı tutarak aç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.