Şimdi Ara

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
16.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz.


(En Son Oy Tarihi: 18.2.2022)
Giriş
Mesaj
  • win xp kullanıyorum ama uygun zamanda bir macbook alıp mac deneyimi yaşamak istiyorumwin xp kullanıyorum ama uygun zamanda bir macbook alıp mac deneyimi yaşamak istiyorum
  • MacOS Hariç Allah Ne verdiyse Kullanıyoruz
    Eskiden Masaüstü ev tipi kullanıcılar için Win Biçilmiş Kaftand iye düşünüyordum
    Şimdi tam tersi oldu ev tipi kullanıcılar daha açık hedef , güvenlik büyük risk, lisans maaliyetleri çok ve Artık Pardus bi o kadar kolay.
    Pardus belgelerinde göreülebileceği gibi Bilgisayar okur yazarı terimine sahip herkes çok rahat bir linux sürümü kullanabilir hemde yeteri kadar verim ve destek alarak.Server Açısından Bakıldığında Linux ve unix sistemler oldukca kararlı ama biraz yönetim zor ama işi Server yönetme olan birileride bu zorluğu aşmak zorunda.fakat windows oyle bahsedildiği gibi berbat bir işletim sistemi değil dünyada milyonlarca kullanıcısının olması sadece pazarlama ile açıklanamaz .Herkes ihtiyacına göre değerlendirip kullanmalı diğer cepheyide mutlaka HDD lerden birinde bulundurmalı bence.
    AMD - İntel gibi bu konularda da fanatiklik yanlılarının bu konuda da oluşmamasını diliyorum.
    Sizin için Fayda maaliyet analizi neyi getirirse onu kullanırsınız.
    Zevk için Kullanırsınız.
    Öğrenmek için kullanırsınız.
    Amacınız Ne ise onun için kullanırsınız.
    Ama ne kullanıyorsanız diğerinide 1 hafta hiç sıkılmadan denemek lazım bence




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger

    quote:

    Orjinalden alıntı: MURATSPLAT
    Mesala linux ve FreeBSd sistemlerde çekirdek derleme olayı var. Gereksiz şeyleri mesala:gereksiz dosya formatları,gereksiz ağ protokolleri, gereksiz sürücüler, gereksiz destekler vs.. bunları kapatabiliyor musunuz?

    Herşeyi geçtim, buraya cevap vermek istiyorum.

    Linux ve FreeBSD monolitik çekirdektir. Ama Windows mikroçekirdeğe sahiptir. Windows'ta çekirdek, donanım sürücülerini ve modüllerini ihtiyaç duyduğunda hafızaya yükler ve çalıştırır. Bu nedenle "onu kapat, bunu aç" gibi bir şey yapmaya gerek yoktur. Ama optimize bir sistem elde ederken Linux ve FreeBSD'de bunu yapman gerekebilir.


    Valla işin teknik(çok iyi bilmedeğimden) kısmından ziyede pratik kısmı şöyle. Linux çekirdeği derlediğinizde iki tür dosya orta çıkıyor. birisi çekirdek (yakalaşık 1mb ile 3mb kadar, /boot/vmlinuz yeride genelde burasıdır.) ve modululler(bunlarda çekirdeğe eklenmemiş, çekirdeğin belleğe yüklendikten sonra çekirdek ihtiyaç duyulması halinde bu modulleri kullanır yada root isteği dahilinde kullanılabilir.) vardır. Bu modullerde ihtiyaç duyulmadığında yada kullanıcı istemediği zaman kullanılmaz. Buda ram tasarufu sağlar.

    Mesala o ilk çekirdek(kernel) dediğim dosyayı ne kadar küçültürseniz (ben 2.6.x serisini ancak 1100 küsür kb kadar küçültebilmiştim. bunu küçültmeniz ilk açlışta ve genel sistem performansını baya etkiliyordu.En önemlisi ise kullandığım işlemci türüne göre(ben pentium M kullanıyordum.) derleniyordu. Bu bile sisteminizi biraz daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bunun nedeni ise işlemcilerin kullandıkları komut setleri.

    Lİnux en sevdiğim şeyi ise çekirdeği güncelleme haricinde bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek kalmıyor. İster ekran kartı tanıtın ister ses kartı. Herhangi başka sürücü için reboot ihtiyacınız yok.




  • xp kullanıyorum memnunum
  • Ubuntu 7.04
    Bir de tabii Linux forumunda böyle bir oylama yapılırsa elbette Linux kullananların oranı olduğundan yüksek görünecek. Gayet doğal olarak.
  • 2 gün bakmadık konu düşüşe geçmiş 2. sayfa olmuş. u p
  • şimdilik xp en iisi şahsen vistayı yükledim birçok programı açmadı veya sorun çıktı bissürü dengesizce eksikliği var ama tema stili süper servis pack 2 çıkınca 1 nolu işletim sistemim vistadır inşAllah
  • UpwardS
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @hmed

    şimdilik xp en iisi şahsen vistayı yükledim birçok programı açmadı veya sorun çıktı bissürü dengesizce eksikliği var ama tema stili süper servis pack 2 çıkınca 1 nolu işletim sistemim vistadır inşAllah


    Neye ve hangi amaca göre en iyisi diye tanımlasan daha doğru olur aslında.
  • Valla şimdi doğruyu söylemek gelirse linux benim için Windowstan daha iyi geldi zaten 3 gündür full olarak Pardus kullanıyom makinada şu anda tanımadığı donanım yok süper.

    Forever PARDUS
  • Linux'a bak.. Xp'ye kafa tutuyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    Linux'a bak.. Xp'ye kafa tutuyor..

    Masa üstünde öyle. Ama sunucu ve iş istasyonu gibi sistemlerde XP Linux'un olduğu yerleri rüyasında bile göremez.
  • şimdi bir istatistikçi olarak bakmak gerekirse, kitle olarak "donanim haber.com sitesini ziyaret eden ve linux konu başlığını takip eden insanlar" bizim anket yaptığımız kitle olursa, haliyle linux'un oranı yüksek çıkar. tarafsız bir anket değildir yani anlıyacağınız örneklem kümesi objektif bir anket için yeterli değildir ama tabi bu benim gözümdede linuxun windows vistadan daha iyi olduğu gerçeğini (kişisel tercihim,özellikle directx te hala microsoftun çok ilerde olduğunu düşünüyorum) değiştirmez. windows vista home premium'umu orjinal lisansıyla kullanıyorum. şimdiye kadar hiçbir programda ne hikmnetse herkesin dediği gibi bir uyumsuzluk çıkartmadı. ama beni deli eden ve windowstan gerçekten soğutan bir özelliği herşeye eminmisiniz diye sorduktan sonra birde "windows defender" programını ikna etmek için onada "evet eminim" diye işaretlemek oluyor. dosya silicem "silmek istediğinizden eminmisiniz" diye soruyor. evet diyorum bu sefer windows defender çıkıyor "bakın eminim dediniz ama emin olduğunuzdan eminmisiniz" diye tekrar soruyor. çıldırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 25 Eylül 2007; 11:13:53 >




  • Öncelikle konu işletim sistemleri başlığı altında görüntüleniyor ve mümkün olduğunca yüst sıralarda tutulmaya çalışıylıyo. haliyle microsoft yada diğer işletim sistemlerinin bi üstünlüğü yok.

    forumumuzada sadece linux kullanıcıları girmiyo. kullanıcıları %90 ı xp ve vista kullanıcısı

    +dikkatinizi çekerim anketde üstünlük Microsoft üretimi sistemlerde.
    Xp+vista=
    linux =

    şeklinde hesaplarsanız sonucu görebilirsiniz.
  • Bakın bence olaya şöyle bir açıklık getirelim. Tamamen kendi fikrimdir. Yalnış anlaşılmasın.
    91 senesinden beri PC ile iç içe yaşayan bir programcıyım. Bana göre windows ürünleri linuxtan daha kullanıcı dostu, şöle düşünelim. 13-14 yasında bi cocugunuz var yeni bilgisyar alıyosunuz, bu cocuk windows umu daha cok sever (oyun+görsel eğlence açısından) yoksa linuxumu, veya hangisini daha kolay öğrenir. Linux un server tarafının güçlü oldugu gerçek fakat buda kıyaslanabilecek bir değer. Ayrıca linuxu bu kadar sevmemizin sebebi acaba bedava olmasımı, sanki bana sadece TR de bu kadar seviliyomus gibime geliyor. Avrupa veya Amerikada işletim sistemleri fiyatları TR deki gibi uçuk değil, uçuk bile olsa adamların bunu karşılayacak gelirleri var, devede diken gibi kalıyor yani. Son olarak ben MAC kullanıyorum. Eğer parallel desktop ismi verilen sanalpc yazılımı ile XP kurarsanız directx oyunları oynuyosunuz. OpenGL oyunları zati oynuyabiliyosunuz bişeye gerek duymadan. Her ihtimale karşı xp+mac dualboot olarak duruyor.( xp oyun için :) ) Kısacası ben derimki MAC kullanmak bir ayrıcalıktır. Lütfen kullananlar yorum yapsın bu sözüme. Ama diğer işletim sistemlerinin de hakkını yemeyelim bu arada. Bence kilit noktası özellikleri ile hepsinin biribirinden üstün yanları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 26 Eylül 2007; 15:09:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke
    Bakın bence olaya şöyle bir açıklık getirelim. Tamamen kendi fikrimdir. Yalnış anlaşılmasın.
    91 senesinden beri PC ile iç içe yaşayan bir programcıyım. Bana göre windows ürünleri linuxtan daha kullanıcı dostu, şöle düşünelim. 13-14 yasında bi cocugunuz var yeni bilgisyar alıyosunuz, bu cocuk windows umu daha cok sever (oyun+görsel eğlence açısından) yoksa linuxumu, veya hangisini daha kolay öğrenir.

    Kardeşim 14 yaşından beridir Linux kullanıyor. Benim çok çeşitli Linux dağıtımları denemem nedeniyle o da birçoğunu kullanmak zorunda kaldı. İlk kullandığı KDE 1.2 arayüzüne sahip Mandrake Linux 7.0 idi. O dönemde kendisi Windows 98 ile karşılaştırıldığında Linux'un daha güzel göründüğünü söylüyordu. Hatta diyebilirim ki WindowMaker'ı pek severdi. Daha sade, hoş görünümlü ve daha kolay bir kullanımı vardı.

    Kendisi şu anda 21 yaşında. İşletme okuyor ve programcılık vs. gibi konulara son derece uzak (vaktiyle öğretmeye çalıştım hep sıkılmıştı). Kendi bilgisayarında Ubuntu ve Windows XP kullanıyor. Tüm işleri için (Web, E-posta, MSN, müzik, video, dersler, ofis paketi vs.) Ubuntu kullanıyor. Sadece oyun için Windows XP kullanıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke
    Linux un server tarafının güçlü oldugu gerçek fakat buda kıyaslanabilecek bir değer. Ayrıca linuxu bu kadar sevmemizin sebebi acaba bedava olmasımı, sanki bana sadece TR de bu kadar seviliyomus gibime geliyor. Avrupa veya Amerikada işletim sistemleri fiyatları TR deki gibi uçuk değil, uçuk bile olsa adamların bunu karşılayacak gelirleri var, devede diken gibi kalıyor yani.

    Türkiye'de popüler kültür denen şeyin etkisi büyük. Birçok kişi "abi Linux var, hem süper, çökmüyor, hem de beleş" sözleriyle Linux kuruyor vs. Ama büyük çoğunluğu zaten bir süre sonra bıkıyor.

    Ama benim nedenim bu değildi. Tanıdığım birçok kişinin de öyle.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke
    Son olarak ben MAC kullanıyorum. Eğer parallel desktop ismi verilen sanalpc yazılımı ile XP kurarsanız directx oyunları oynuyosunuz. OpenGL oyunları zati oynuyabiliyosunuz bişeye gerek duymadan. Her ihtimale karşı xp+mac dualboot olarak duruyor.( xp oyun için :) ) Kısacası ben derimki MAC kullanmak bir ayrıcalıktır. Lütfen kullananlar yorum yapsın bu sözüme. Ama diğer işletim sistemlerinin de hakkını yemeyelim bu arada. Bence kilit noktası özellikleri ile hepsinin biribirinden üstün yanları var.

    Mac OS X bana çok tuhaf bir işletim sistemi gibi geliyor. Mac OS X için tek diyebileceğim olumlu şey: Görüntüsü güzel.

    Mac OS X kullanırken aynı Windows kullanırken hissettiğim gibi kendimi köşeye sıkışmış, bütün imkanlarım elimden alınmış gibi hissediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 26 Eylül 2007; 16:19:35 >




  • Aslında linux kullanan birinin OSX i rahat kullanması lazım, Unix ve FreeBSD den dolayı. Sonuçta tercih meselesi kimsenin kimseye diyecek sözü olmamalı bence. Herkez işine en yarayan hangisi ise onu kullanmalı.

    quote:

    Kardeşim 14 yaşından beridir Linux kullanıyor. Benim çok çeşitli Linux dağıtımları denemem nedeniyle o da birçoğunu kullanmak zorunda kaldı. İlk kullandığı KDE 1.2 arayüzüne sahip Mandrake Linux 7.0 idi. O dönemde kendisi Windows 98 ile karşılaştırıldığında Linux'un daha güzel göründüğünü söylüyordu. Hatta diyebilirim ki WindowMaker'ı pek severdi. Daha sade, hoş görünümlü ve daha kolay bir kullanımı vardı.


    Tabiki kaç sene evvelden bahsediyoruz, ben XP veya Vista ile günümüz Linux sürümlerini kastetmiştim.( Sadece o yaştaki bir çocuğun eğlence anlayısından yola cıkarak, sanki windowslar daha kolaymış gibime geliyor )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 26 Eylül 2007; 17:14:00 >




  • Belki yeri değil ama linuxçu arkadaşlara sorup öğrenmek maksadı ile su 2 videoyu izlemenizi öneriyorum, lnuxun herhangi bir sürümünde bu tip bişey varmı ?, 1.ci video MS in 2.ci video APPLE in. Eğlenceden kastım daha cok bu tip şeyler..İzlemeyenlere tavsiyem ŞİDDETLE izleyiniz.. :)

    Photosynth (MS)


    CoreAnimation (APPLE)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 26 Eylül 2007; 17:26:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke
    Aslında linux kullanan birinin OSX i rahat kullanması lazım, Unix ve FreeBSD den dolayı. Sonuçta tercih meselesi kimsenin kimseye diyecek sözü olmamalı bence. Herkez işine en yarayan hangisi ise onu kullanmalı.

    Mesele teknik değil, kullanıcı-işletim sistemi etkileşimi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger
    Mesele teknik değil, kullanıcı-işletim sistemi etkileşimi.


    Ama o da kullanıcıdan kullanıcaya değişir kanımca.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.