Şimdi Ara

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
16.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz.


(En Son Oy Tarihi: 18.2.2022)
Giriş
Mesaj
  • win7+pardus kullanıyorum elimde open suse-fedora-ubuntu-max os x 10.5 cd-dvdleri var.Hangisini kursam diye düşünüyorum.Galiba kazanan mac olucak.Neden windows kullanıyorum ? oyunlarım windowsa uyumlu...Neden pardus kullanıyorum ? çünki çok hızlı-virüs derdi yok ve program yüklemek sadece bir kaç sn..Neden pardus kurdum ? Windows sürümlerinden bıktığım için (virüs-anti virüs-çökme-yavaşlama vs) ve yeni bişiler denemek öğrenmek istediğim için Peki windows açıkken modemi açıyormuyum hayır.Ama pardus kullanırken modemim açık yani neti windowsda kullanmıyorum
  • vista ultimate x64 + ubuntu 9.04 kullanıyorum. linux'u keşfetmeye yeni başladım diyebilirim.
    pardus 2009'u kullandım.

    en bariz fikrim şu; ubuntu günlük masaüstü işlerinde windows'a göre daha pratik. özellikle program kurup kaldırmak çok basit. windows'ta olsa önce programı bul, sonra ilacını bul, programı kaldırırken registry'i de optimize et, temp klasörüyle uğraş vs. gibi ekstra işler yok. gerçi senelerdir alıştık bunlara. bu işleri yapmadan sistem kullanmak biraz garip geldi şimdi sanki sistemin kontrolü bende değil gibi.

    ubuntu'nun windows'ta yaptığımız sıradan işleri 3.2 gb disk alanı ve çok daha düşük sistem gereksinimleriyle yapabildiğini görmek de etkileyici oldu. şu an kullandığım windows sürümü hdd'de 12.3 gb yer kaplıyor. tamam windows çok çok daha fazla uygulamaya destek veriyor, ama aradaki fark çok fazla. windows'un aero arayüzünü çok beğenirdim, ancak aero'yu çalıştırmak için windows'un istediği ekran kartından çok daha eski ve zayıf ekran kartlarıyla (örn; fx5200'de çalışan beryl) yaratılan harikaları görünce gözlerim açıldı.

    daha önceki yorumlarda "bilgisayar kullanmaya linux'le başlasaydık şimdi durum farklı olurdu" gibi bir şey okudum. doğruluk payı bence var. ama linux'ün windows'un pratikliğine erişmesi çok yakın zamanda oldu. linux diye bişey olduğunu hep bilirdik, ama hiç görmemiştik. ben şahsen linux'un sunucular vs. için yapılan spesifik bi işl. sistemi olduğunu zannederdim. ayrıca etrafımız windows yüklü bilgisayarlarla doluydu. bu noktada da firmaların pazarlama stratejileri devreye giriyor. yani, biz daha linux yüzü görmemişken windows dibimize kadar girmişti. oyunların windows uyumlu yapılmasının da büyük katkısı var windows'un yaygın olmasında.
    halbuki hiç bilgisayar görmemiş birine bilgisayar öğretirken bugün önüne windows vista ve ubuntu 9.04 koysanız ikisini de öğrenmesi hemen hemen eşit zorlukta olacaktır, hatta ubuntu'yu daha basit bile bulabilir.

    ben de ubuntu'yu kullandıkça oyun dışında kalan sıradan işler için güvenilebilecek bir sistem olduğunu görüyorum. ama 6 senedir kullandığım windows'ta daha yetkinim ve bir hata olduğunda ya da bir işimi göremediğimde alternatif çözümleri ve senaryoları çok daha rahat bulabiliyorum. bu derece huyunu bildiğim ve alıştığım bir ortamdan farklı bir sisteme geçmek tabiki zor. alışmak gerekiyor. linux denemek uzun süredir aklımda vardı, ama bi sürü şey öğrenmem lazım diye hep eriniyordum. ta ki popüler dağıtımların yeni versiyonları çıkana kadar. okuduğum olumlu yorumlardan ve biraz da windows'tan sıkılmamdan dolayı linux'e ilk adımı attım.

    ayrıca windows vista'yı ve herhangi bir windows programını kullanırken bill amca ve diğer üreticileri zengin de etmiyorum. vicdanı kısmı bi tarafa bırakırsak (ki bu konuda vicdan kimin umrunda) maliyet konusunda ubuntu'nun bi üstünlüğü yok. en azından şimdiye kadar yoktu ve büyük ihtimalle de olmayacak. windows'un lisans işleri çok daha sıkı kontrol edilseydi, linux kullanan daha fazla insan olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 2 Ağustos 2009; 17:21:03 >




  • Oyun oynamak ve donanım yüklemek için windowsu kullanıyorum.Çünkü piyasadaki her donanım,windowsla uyumlu ve windowsa kurulum oldukça kolay.
    Öte yandan dizüstünde pardus kullanıyorum.Windowsun yavaşlığından,virüs girmesinden ve yan uygulamalarının fazla olmasından,her ay disk birşleştirmesi ve kayıt defteri düzenlemesi yapmak zorunda olmamdan sıkıldığım için pardus kullanıyorum.Ayrıca internetten program arayıp,yorumnları okuyup indirip next tuşuyla kuruşumu yapmak zorunda kalmıyorum.Paket yöneticisinde sistemden oyunlara kadar yüzlerce paket var.Tek yapmanız gereken dosyanın yanına tik koyup paketleri kur seçeneğine tıklamanız.geri kalanı pardus kendi hallediyor.Şu ana kadar ekstra tek şey olarak wireless kartımı yükledim(yüklemeye çalışıyorum).
    İşlerimi pardusla yapıyor,iş eğlenceye geldi mi windows kullanıyorum.O yüzden pardus lehine oy verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 5 Ağustos 2009; 20:18:30 >




  • Windows XP

    Nedeni yok, alışmışım..
  • hep windows'a virüs girdiğinden şikayet ediliyor. anlamıyorum.

    ben windows 98 + windows xp + windows vista devamlı olarak toplam 6 yıldır kullanıyorum.

    bu güne kadar bilgisayarıma toplasan en fazla 2 kez virüs girmiştir. bu güne kadar bilgisayara virüs girdi diye formatladığımı hiç hatırlamıyorum.

    bu virüsten şikayet edenlerin windowslarına haftada bir virüs mi giriyor da bu kadar bağırıyorlar? tamam şansa da kalır, sen istemesen de bi şekilde virüs girebilir ama bence bu düşük ihtimal. windows'a virüs girmesi için biraz aranmak veya güvenlik önlemlerini göz ardı etmiş olmak gerekir. adam gibi bi antivirüs kullanıp güvenlik duvarını da açık tuttuğunda, yani biraz önlem aldığında, virüs girme ihtimalini büyük miktarda azaltmış olursun. tabi internette nerelerde surf yaptığınla da alakası var. crack warez bulacam diye habire warez sitelerinde gezersen, veya ne idüğü belirsiz kıytırık sitelere takılırsan tabi virüsü kaparsın.

    linux'e virüs girmiyormuş. girmez tabi. adam dünya genelinde %2.5 kullanım oranı olan sisteme virüs yapsa eline ne geçer ki? tabiiki de daha yaygın olan ve çok daha fazla bilgi depolanan sistemlere saldıracaklar. windows'la linux'un kullanım oranları daha dengeli olsaydı, o zaman görürdüm "linux e virüs girmiyo kiee" diyenleri. fıtır fıtır open source antivirüs arardınız.

    o yüzden her yerde papağan gibi "windows a virüs giriyor, windows kaka" demenin alemi yok. ubuntu'yu pardus'u savunacaksanız, daha mantıklı sebeplerle savunun. bikaç sıra yukarıdaki yorumumdan örnek alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 5 Ağustos 2009; 21:21:11 >




  • Windows 7

    Ayrıca USB belleğimde Slax kullanıyorum, arada lazım oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger
    2001 yılında Internet Explorer'da çıkan bir Active X açığı Microsoft tarafından başlangıçta inkar edilmiş, ardından 6 ay sonra giderilmiş, sonra da Active X açığını gideren yamanın da kötü amaçla yazılmış bir kod ile kaldırılabileceği ortaya çıkmış, daha sonra da Microsoft sorunu çözemediğini, bu nedenle Internet Explorer' da bazı özellikleri kısıtladıklarını duyurmuştu.

    Bunu hatırlıyorum.. Çaresizlik böyle birşey olsa gerek.
  • ubuntu 9.04-mac os x 10.5.1-open suse 11.1-open solaris 2009.06-xp sp2-vista sp1-win7 (7000-7100-7264)-pardus 2009-fedora 11 hangisini yüklesem acep ? Elimde olan cd'ler bunlar :) Ayrıca mac os x 10.5.x arıyorum elinde olan varsa pm lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 25 Ağustos 2009; 17:08:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger
    2001 yılında Internet Explorer'da çıkan bir Active X açığı Microsoft tarafından başlangıçta inkar edilmiş, ardından 6 ay sonra giderilmiş, sonra da Active X açığını gideren yamanın da kötü amaçla yazılmış bir kod ile kaldırılabileceği ortaya çıkmış, daha sonra da Microsoft sorunu çözemediğini, bu nedenle Internet Explorer' da bazı özellikleri kısıtladıklarını duyurmuştu.

    Bunu hatırlıyorum.. Çaresizlik böyle birşey olsa gerek.

    Her firmanın başına gelir. Apple da 2008 ağustosta ortaya çıkan java açığını yanlış hatırlamıyorsam bu haziranda yeni kapadı.




  • Windows 7 birde Mac osx Leopard 21" iMac m var. tasarımlarımı falan imac te yapıyorum. geri kalan internet, oyun müzik falan windows 7 yüklü olan laptop ta. taa tiger sürümünden beri mac kullanırım ama windows daha kullanılabilir geliyo bana bilmiyorum. çok sıkı bi mac fanı değilim.
  • Xp ve Ubuntu.

    İlk sırada Linux un olmasını isterdim. Fakat oyunlar nedeniyle olamıyor. Wine, Cedega biryere kadar. İllaki bir eksiklik oluyor. Ne zaman oyunlar Linux a ya da linux oyunlara ayak uydurursa, o gün bayramdır...
  • GNU/Linux kullanıyorum. Çünkü açık kaynak, korsan değil, geliştirilmeye müsait, esnek yapıda, kararlı, virüssüz ve trojansız, dünya insanının malı, pek çok harika programa sahip, kaynak tüketimi düşük, sürekli öğrenmeye teşvik edici, yeniliklere açık. Ve daha saymadığım pek çok güzel sebep var.
  • Kendimi bildim bileli windows xp kullanıyorum.Artık bu pencereyle bütünleştim.
  • Ubuntu GNU/Linux kullanıyorum(Oyun için de. UrbanTerror, AssaultCube, Neuxiz, Firefox üzerinden Quake3).
    Ayrıca VirtualBox'ta OpenBSD kullanıyorum.(BSD sistemleri öğrenmeye çalışıyorum.)
    Ayrıca başka bir bilgisayarda MenuetOS kullanmaya çalışıyorum.
  • konuyu tamamen okumadım ama basit bi soru...normal pclere mac kurulabiliyormu((hiç anlamıyorum , cahilliğimi mazır görün))

    ben sadece autocad , 3dmax , photoshop ve internet için kullanıyorum bilgisayarı..oyunla hiç ilgim yok.
    eğer anladığım gibi bu mümkünse bu programların apple da sağladığı performans kadar olmasada kullandığım windows tan daha performanslı olurmu??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

    konuyu tamamen okumadım ama basit bi soru...normal pclere mac kurulabiliyormu((hiç anlamıyorum , cahilliğimi mazır görün))

    ben sadece autocad , 3dmax , photoshop ve internet için kullanıyorum bilgisayarı..oyunla hiç ilgim yok.
    eğer anladığım gibi bu mümkünse bu programların apple da sağladığı performans kadar olmasada kullandığım windows tan daha performanslı olurmu??


    Photoshop tarzı adobe programlarının zaten anavatanı apple dır. baklavanın anavatanı antep, basketbolun anavatanı amerika gibi bişey. tabi ki daha performanslıdır apple da bu programlar. applede yapabildiğin bazı şeyleri windows sürümünde yapamazsın mesela. pc ye mac os kurma çok zor bi durum. ben denerken dvd-rw bozdum. dikkatli ol.
  • aslında performans adına en büyük ihtiyacım 3dmax render süresindeki performans.... bu program direk işlemci ve ram e yüklenen bi program ve yakın zamanda yeni aldığım kasada vista 32 bit , vista 64 bit , win 7 ile test ettiğimde 3d adına aman aman bi performans farkı sezmedim..Acaba bu mac te farkededilir bi performans yaşatırmı?
  • kardeş istatistiklerden dolayı denmiyo windows virüs çok alıyo linux almıyo tamamiyele kendi yapılarından dolayı her yıl güvenlik şirketleri windows exploler da 30 yakın açık buluyolar vista her hafta veya ay güvenlik güncelleştirmesi yapıyo buna rağmen anti virüs programı olmadan kimse güvenipte giremiyo windowstan internete bide dünya üzerinde linux kullanan 100 de 2.5 demişin ezmeye çalışmışın ama cahilligin ortaya çıkmış ve sen ezilmişin almanyada %40 a yaklaştı linux tabanlı işletim sistemi kullanımı avrupadada %30 a yaklaşık bi deger linux un çok eksikleri var daha ama yanlış yerinden vurmaya çalışmışsın linux'u
    quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    hep windows'a virüs girdiğinden şikayet ediliyor. anlamıyorum.

    ben windows 98 + windows xp + windows vista devamlı olarak toplam 6 yıldır kullanıyorum.

    bu güne kadar bilgisayarıma toplasan en fazla 2 kez virüs girmiştir. bu güne kadar bilgisayara virüs girdi diye formatladığımı hiç hatırlamıyorum.

    bu virüsten şikayet edenlerin windowslarına haftada bir virüs mi giriyor da bu kadar bağırıyorlar? tamam şansa da kalır, sen istemesen de bi şekilde virüs girebilir ama bence bu düşük ihtimal. windows'a virüs girmesi için biraz aranmak veya güvenlik önlemlerini göz ardı etmiş olmak gerekir. adam gibi bi antivirüs kullanıp güvenlik duvarını da açık tuttuğunda, yani biraz önlem aldığında, virüs girme ihtimalini büyük miktarda azaltmış olursun. tabi internette nerelerde surf yaptığınla da alakası var. crack warez bulacam diye habire warez sitelerinde gezersen, veya ne idüğü belirsiz kıytırık sitelere takılırsan tabi virüsü kaparsın.

    linux'e virüs girmiyormuş. girmez tabi. adam dünya genelinde %2.5 kullanım oranı olan sisteme virüs yapsa eline ne geçer ki? tabiiki de daha yaygın olan ve çok daha fazla bilgi depolanan sistemlere saldıracaklar. windows'la linux'un kullanım oranları daha dengeli olsaydı, o zaman görürdüm "linux e virüs girmiyo kiee" diyenleri. fıtır fıtır open source antivirüs arardınız.

    o yüzden her yerde papağan gibi "windows a virüs giriyor, windows kaka" demenin alemi yok. ubuntu'yu pardus'u savunacaksanız, daha mantıklı sebeplerle savunun. bikaç sıra yukarıdaki yorumumdan örnek alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkayer62 -- 30 Ağustos 2009; 21:16:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

    aslında performans adına en büyük ihtiyacım 3dmax render süresindeki performans.... bu program direk işlemci ve ram e yüklenen bi program ve yakın zamanda yeni aldığım kasada vista 32 bit , vista 64 bit , win 7 ile test ettiğimde 3d adına aman aman bi performans farkı sezmedim..Acaba bu mac te farkededilir bi performans yaşatırmı?


    3ds Max sadece Windows için çıkıyor.
  • çok güzel özetlemişsin kardeş bi not daha: microsoft milyon dolar harcarken bi işletim sistemi hazırlamak için linux paralaşma yani şirketleşmeye karşı gönül birligiyle yapılmış bir sistemdir microsoft un mühendisleri milyon dolar alırken linux u geliştirenler bu işi para almadan yapıyolar o yüzden bi yorum yapılırken iyi araştırılsın onca insanın emegine yazık. dediklerimde yanlış anlaşılmasın kötü yanlarınıda eleştirelim söliyelim ama herşeyin bi yapılış şekli var bilmeden eleştirmek iyi veya kötü onca insanın emegine saygısızlıktır bugün linux-unix tabanlı işletim sisemleri olmasaydı windows dayardı bize 200 dolara basit stabil ve güvenli olmayan işletim sistemleri
    quote:

    Orijinalden alıntı: amone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    hep windows'a virüs girdiğinden şikayet ediliyor. anlamıyorum.

    ben windows 98 + windows xp + windows vista devamlı olarak toplam 6 yıldır kullanıyorum.

    bu güne kadar bilgisayarıma toplasan en fazla 2 kez virüs girmiştir. bu güne kadar bilgisayara virüs girdi diye formatladığımı hiç hatırlamıyorum.

    bu virüsten şikayet edenlerin windowslarına haftada bir virüs mi giriyor da bu kadar bağırıyorlar? tamam şansa da kalır, sen istemesen de bi şekilde virüs girebilir ama bence bu düşük ihtimal. windows'a virüs girmesi için biraz aranmak veya güvenlik önlemlerini göz ardı etmiş olmak gerekir. adam gibi bi antivirüs kullanıp güvenlik duvarını da açık tuttuğunda, yani biraz önlem aldığında, virüs girme ihtimalini büyük miktarda azaltmış olursun. tabi internette nerelerde surf yaptığınla da alakası var. crack warez bulacam diye habire warez sitelerinde gezersen, veya ne idüğü belirsiz kıytırık sitelere takılırsan tabi virüsü kaparsın.

    linux'e virüs girmiyormuş. girmez tabi. adam dünya genelinde %2.5 kullanım oranı olan sisteme virüs yapsa eline ne geçer ki? tabiiki de daha yaygın olan ve çok daha fazla bilgi depolanan sistemlere saldıracaklar. windows'la linux'un kullanım oranları daha dengeli olsaydı, o zaman görürdüm "linux e virüs girmiyo kiee" diyenleri. fıtır fıtır open source antivirüs arardınız.

    o yüzden her yerde papağan gibi "windows a virüs giriyor, windows kaka" demenin alemi yok. ubuntu'yu pardus'u savunacaksanız, daha mantıklı sebeplerle savunun. bikaç sıra yukarıdaki yorumumdan örnek alabilirsiniz.


    eğer google ve donanımhaberden başka bir siteye girmiyorsan,yalnızca microsoft,sun gibi yerlerden download yapıyorsan hiç virüs girmez
    eğer böyle kullanmıyorsan emin ol o virüs sayısı tahmin ettiğinden daha fazla sayıdadır bugün antivirüs programları bile çeşitli virüsleri yakalayamıyor




    hayatımda bu kadar cahilce bir yorum görmedim,avrupada bir çok kurumsal şirket ve devletlere ait kurumlar linux-unix tabanlı çözümleri tercih etmeye başladılar,türkiyede bile ciddi bir artış görülmeye başlandı,arkadaş çevrene bakıp yorum yapmamanı tavsiye ederim

    internette kısa bir arama yaparsan linux tabanlı sistemlerin ne kadar fazla tercih edildiğini ve windows sistemlerde olduğundan kat ve kat fazla bilgi depolandığını görürsün

    bilgiden kastım büyük şirketlerin kritik bilgileri,senin bilgisayarında dh kullanıcı adın ve şifren değil

    mobil konuda ise zaten windows phone çok çok gerilerde,genellikle pdalarda kullanılıyor bu yüzden de antivirüslerin linux ve mobil versiyonları çıkmaya başladı





    şu makaleyi de okumanı tavsiye ederim =>http://yildirim.isadamlari.org/2008/daron-yondem.html
    daron yöndemin bir makalesine eleştiri niteliğinde yazılmış ancak linux konusunda seni aydınlatır


    www.google.com.tr bu adresi kullanırsan bu şekilde forum köşelerinde saçma sapan yorum yapıp rezil olmazsın







  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.