Şimdi Ara

Windowsta ses yok linux de var yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün kasanın ön tarafındaki mikrofon ve kulaklık kısmını anakarta bağlamak için kasayı actım ve bağlantıyı yaptım. makinayı çalıştırdım ve ses alıp alamadığımı denedim ve ses geliyordu ön taraftan. taktığım kablonun ucunda birbirinde ayrık 7 tane kablo vardı bunları cpu fanına değmesin diye toparlarken uçlarındaki metal kısımlara değdim herhalde kulaklıktan büyük bir cızırtı geldi ve ses gitti. bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen ses gelmedi.
    Durumu bilgisayardan anlayan bir arkadaşıma anlattım ve o da bana linux mint dvd sini takıp cd den başlatarak ses alıp alamayacağımı denememi söyledi. denedim ve ses geliyordu hem arkadan hem de önden. ben de sorunun windowstan kaynaklı olduğunu düşünüp formatladım c: yi her zaman kurduğum xp yi kurdum. fakat ses yok. ses driverının updateini yaptım gene ses yok. tekrar format attım makinaya bu sefer anakartın cd sinden değil indirdiğim en güncel ses driverını kurdum direkt olarak gene ses yok
    bunları o bilgisayardan anlayan arkadaşa anlattığımda bios update i denememi söyledi ilk defa bios update yaptım. tekrar aynı xp yi kurdum gene sonuç hüsran.
    bunun üzerine başka bir arkadaştan sp3 lü xp buldum ve onu kurdum durum gene aynı. dün akşam 1tb diskimin d: kısmını da boşalttım tamam partition ları kaldırdım tekrar paylaştırdım diski ve windows 7 buldum ve kurdum gene ses yok.
    Fakat linux mint ile ses alıyorum hatta mint i kurdum makinaya gene ses alıyorum.
    ben ve bilgisayardan anladığını düşündüğüm kimse bu durumu çözemedi
    Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

    amd 3500+
    a8n5x anakart (ses onboard kullanıyorum)
    2gb ram
    512mb 9400 gt
    realtek AC' 97



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandomazia -- 4 Ocak 2010; 13:00:00 >







  • Gerçekten çok ilginç.

    Şimdi kulaklık kablolarını makina çalışır vaziyette iken kısadevre yaptırmışsın yada elinle dokunmuşsun tam anlamadım, kısadevre yaptırdıysan çip zarar görmüş olabilir. elinle dokunduysan statik elektrik yüklemiş olabilirsin bu da çipi bozmuş olabilir ama kısadevreden daha düşük bir ihtimal. Peki durum buysa Linux da neden çalışıyor ? Linux gerçekten ilginç bir çekirdek. Windowsun çalıştırmadığı yada hata verdirdiği donanımlarda rahatlıkla çalışabiliyor (her zaman değil elbette) . Normalde bozuk diye bir kenara atılan CPU RAM Fax-Modem ses kartları vs gibi donanımları linux altında sorunsuz denemişliğim-kullanmışlığım vardır. Sebebi hakkında çok detaylı bilgim yok, zamanında epey araştırmıştım ama belli bir yerden sonra yazılanları anlamak (%99 ingilizce) ciddi anlamda yazılım-donanım bilgisi istiyor.

    Şimdilik önerebileceklerim tüm power vs kablolarını sökün, bios pilini çıkartın ve bir tornavida ile pil yatağındaki - + kutuplara kısadevre yaptırın. Bu şekilde bios sıfırlanacak ve olabilecek statil yüklemeler boşalacak. Elbette bios ayarlarını yeniden yapmanız gerekebilir.

    Diğer bir çözümde bir şekilde kasayı topraklayın...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • kısa devre yaptırmışsın sanırım ses entegresi yanmış
  • Biraz önce birşey keşfettim. Daha önceden kullanmadığım power supply ın ekstra güç için olan kablosunu çıkartayım dedim. bu şekilde denediğimde monitöre görüntü gelmedi yani güç yetersiz kaldı. Fakat daha önceden ben bu ekstra güç olayını etkinleştirmeden kullanıyordum ama nolur nolmaz yüklenirim diye takmıştım. ben burdan power supply ın eskisine göre daha güçsüzleştiğini çıkarıyorum bunun sebebi de benim kısa devre ya da statik elektrik yüklemiş olmam olabilir. dvd-rom ve kasa fanını devre dışı bırakıp denediysem de ses gene gelmedi.
    şimdi clarion senin dediğini deneyip durumu anlatacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clarion

    Şimdilik önerebileceklerim tüm power vs kablolarını sökün, bios pilini çıkartın ve bir tornavida ile pil yatağındaki - + kutuplara kısadevre yaptırın. Bu şekilde bios sıfırlanacak ve olabilecek statil yüklemeler boşalacak. Elbette bios ayarlarını yeniden yapmanız gerekebilir.


    dediğini uyguladım ama maalesef sonuç aynı. bios u resetlediğimden eminim çünkü tarih ayarlaması yaptım. fakat gene ses yok eğer istersen ses kısmındaki ayarların görüntüsünü ekleyeyim ama realtek ac' 97 olarak gösteriyor.
    gene sonuca ulaşamadım
    başka bir önerisi olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.