Şimdi Ara

WotLK Yeni Paladin'i Tanıyalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Wotlk ile Paladin'in kökü deği$iklikler geçireceğini hepiniz duymu$sunuzdur.Oynadığım kadarıyla Paladin hakkındaki yenilikleri ve yapabileceklerinden bahsetmek istedim.

    Öncelikle genel olarak Paladin class'ı sonunda diğer class'ların gölgesinde kalan bir class olmaktan tamemen kurtuldu diyebiliriz.TBC Öncesi Paladin oynamı$ biri olarak yerine göre çok zor zamanlar geçirmi$tik.TBC'de düzelir dedik fakat çoğu Hardcore Paladin oyuncusu retri ağacının beceriksizliği yüzünden belli bir yerde tıkanıp kaldı yine.Retri olarak yine Dungeon'larda Arena'da heyecan $ansı pek bulamadık.Yani TBC'de de Paladin'ler umduğu dirili$i aradı fakat yine bulamadı.Wotlk ile artık hiçbir$ey eskisi gibi olmayacak.

    Blizzard uzun zamandır söylediklerini gerçekle$tirdi ve kar$ımıza yeni bir Protection ve Retri ağacı çıkardı.Sadece talentler deği$mekle kalmadı birçok hardcore Paladin kabiliyeti i$leyi$ olarak ta deği$ti.

    Yava$ yava$ deği$ikliklerden bahsedeyim:

    1)Seal'lar:

    *Seal'lar çekildiğinde üzerinizde 2dklık bir buff $eklinde kalacak.Bu 2dklık süre içinde seal'ları tekrar çekmek zorunda değiliz dispel edilmediği surette.Bu deği$imin getirdiği temel $ey gereksiz mana harcamanın önüne geçilmesi.

    *Seal of the Crusader kaldırıldı.Yerine retri ağacında tier 2'ye Heart of the Crusader talenti geldi.Bu talent judgement of the crusader + talentin eski görevini görüyor(Crit $ansını arttırma).Ekstra olarak artık tüm judgement'larda etkili oluyor.


    *Seal of Martyr.Yeni eklenen seal.Blood Knight'lardaki Seal of Blood'la aynı i$i görüyor.Ally Paladin'ler bu seal sayesinde raidde Blood Knight'ların genel dpsini yakalayabilcekler.

    *Seal of Light/Wisdom.Seal of Wistom %4 mana replenish yaparken,Seal of Light lvle göre belirlenen bir oranda heal yapacak.

    *Seal of Corruption.Yeni gelen seal $u an adı geçsede kendisi yok.Yakında eklenecek.


    2)Judgement:

    *Eskiye nazaran Judgement kavramı tamamen deği$ti.Artık sadece 3 çe$it Judgement var.Bunlar Judgement of Justice,Judgement of Light ve Wisdom.Judgement Light ve Wisdom eskiyle aynı i$i görürken Judgement of Justice çekilen herhangi bir seal için temel judge i$i görecek.Seal of Command Judge edilirken Judgement of Justice kullanılcak.Dolayısıyla eskide Judgement of Justice'ın yaptıkları ile çekilen seal'ın Judgement özelliği birle$ecek.Mesela Seal of Command Judgement of Justice ile Judge edileceği için holy damage verirken dü$manın flee kabiliyetini kaldırırken hızınıda limitleyecek.Ilk atılan Judgement of Justice ile sprint,blazing speed,travel form,wolf form gibi diğer class'lara ait özelliklere direk etki edebilecez.

    *Judgement of Command.Bu özellik kaldırıldı ve çekilen seala göre Judgement of Justice ile birle$tirildi.Bu özellik artık stun ve incapacitated haldeki targetlere %100 critleyecek.

    *Judgement of Light/Wisdom.Bu özellik Judgement of Justice'dan bağımsız çalı$ıyor eski özelliğini koruyarak.

    3)Yeni Hand efektleri:

    *Blessing of Freedom,Protection,Salvation,Sacrifice.Bu özellikler Blessing olarak kaldırıldı ve Hand efekti olarak geri döndü:Özellikleri

    -Hand of Freedom:Eski Blessing of Freedom'la aynı i$i görecek.Ekstra olarak Retri ağacında Divine Purpose talentine verilirse Hand of Freedom özelliği 1 stun effect'i kaldıracak.Trinket ile birle$tiğinde Retri Paladin'ler 2 stun efekti aralıksız kaldırabilecekler.
    -Hand of Salvation,Protection ve Sacrifice.Hand of Protection,Blessing of Protection'la aynı i$i görecek.Hand of Salvation ve Sacrifice'da bazı i$leyi$ deği$ikliği mevcut.

    4)Deği$en diğer eski özellikler:

    *Divine Protection.DP artık immunity sağlamıyor.%50 damage reduction yapıyor.Bubble efekti kaldırıldı bu esnadada vuru$lar arasındaki süreyi %100 arttırıyor.

    *Forebearence süresi 1 dk'dan 3dk'ya çıkartıldı.

    *Avenging Wrath artık Forebearence olu$turmuyor.Dolayısıyla Divine Shield ile birlikte Avenging Wrath açılabilecek.Sağladığı +damage'de %20 ye dü$ürüldü.Avenging Wrath açıkken üzerinize yapılan tüm heal efektlerine %20 bonus alcaksınız.Retri ağacından Sanctified Wrath talentine verildiğinde Avenging Wrath açıkken yapılan tüm damagein yarısı tüm damage reduction efektlerini baypas edicek.

    *Sanctity Aura kaldırıldı.Retribution Aura'ya yeni özellikler geldi ve temel retri Aura'sı oldu.

    *Vengeance:Vengeace %3/6 ve %9 oranında damage arttırımı yapacak.Süresi 30 saniye.

    *Eye for an Eye:Eskiden sadece spell critleri geri tepen bu skill artık tüm critleri geri tepecek %20 oranında.

    *Hammer of Wrath.Bu skill artık instant cast oldu.Cooldown'ı 6 saniye.Canı %35'in altına inen tüm targetlarda kullanılabilecek.

    *Lay on Hands.20dk'ya dü$ürüldü cooldown'ı.Talent ile biraz daha dü$ürebilcek.Kullanırken tüm manayı artık kullanmayacak.Belli bir miktarda mana verecek.

    Deği$en diğer skill'leri birazdan ayrıntılı yazacağım.

    5)70-80'de gelecek yeni skill'ler:

    LvL 71:Divine Plea:1dk CD'si olan bu skill ile tüm mananın %25'ini tekrar geri kazanacaksınız 15 snye içinde.Bu esnada yaptığınız tüm heal'lar ise %20 oranında azalacak.
    LvL 75:Shield of Righteousness:Bir nevi shield bash i$i görecek.PvE Tanking Paladin'lerin vazgeçilmez spellerinden biri olacak.Target'ı slamlayacak ve threat ürecetecek.
    LvL 80:Sacred Shield:Gelelim bana göre WoW tarihinin $u ana kadar yapılmı$ en iyi skill'ine.30 snye süre boyunca üzerinizde kutsal bir kalkan olu$acak.Her damage aldığınızda 500 damage abzorbe edecek ve 6 snye boyunca random flash of light'ın critleme $ansını %50 arttıracak.


    $imdilik bu kadar yakında yeni talentleri i$leyi$leri ve yeni kazanımları ekleyecem.Umarım Paladin oynayan arkada$ların Paladin'in nasıl olacağı hakkında az çok bilgi olu$mu$tur kafalarında.Birde burdaki yazılanların hepsi Beta'ya göre yazıldı içlerinde deği$enler mutlaka olacaktır fakat görüldüğü gibi Paladin'in sistemi deği$tiği için çok da fark etceğini zannetmiyorum.







  • iyiki pala altımı 70 lemişim
    hemen epic retri gear diziyorum
  • yeni skill ve talentlerle raidlerde MT olma şansı daha dah artacak warriorlar gibi hayatta kalma skilleri ve talentlerimiz var artık
  • mt olmak kolay değil

    değişen crit ve crush immune mekaniklerine bakar olay
    blizz in mt liği de warri lerden alacağına inanmıyorum ben
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auril

    mt olmak kolay değil

    değişen crit ve crush immune mekaniklerine bakar olay
    blizz in mt liği de warri lerden alacağına inanmıyorum ben


    Developer'ların açıklaması var bu konuda. Eskiden kendilerinin de warrior'ları MT olarak gördüklerini, WotLK ile birlikteyse bunu değiştirdiklerini ve artık 4 sınıfın da (Warrior, Paladin, Druid, DK) MT olabileceğini söylediler. Tabii ki yine herhangi bir sınıfın daha avantajlı olduğu boss fight'lar olacaktır fakat artık her tank sınıfının her boss'u tanklayabileceği söylendi.

    PTR'de gördüğüm kadarıyla bütün Paladin eşyalarından Intellect kaldırılmasına rağmen mana sorunu diye birşey kalmamış. Tankadin'imde 4k mana var ve bırakın bitmeyi azalmıyor bile, genellikle full mana ile çıkıyorum combattan. (PvE için söylüyorum)

    Ayrıca Paladin sınıfı sıkıcılıktan kurtulmuş. Eskiden maksimum 4 tuşla oynardık. (Holy Shield - Seal - Judge - Consecration) Şimdiyse tuşları rotasyona sığdıramıyoruz. (Seal - Holy Shield - duruma göre Judgement of Light veya Wisdom - Hammer of the Righteousness - Shield of the Righteousness - Consecration)

    Seal of Vengeance'a (Horde için Seal of Corruption) %100 proc şansı getirilmiş. Yani eskiden mobda 5 kez stacklemek için defalarca vurmak gerekirdi, artık her vuruşta dot uygulanıyor. En güzel yanı ise bildiğiniz gibi Hammer of the Righteousness o an seçili olan moba ve yakındaki 2 moba daha vuruyor. Seal of Vengeance açıkken diğer moblara hiç vurmadan HotR sayesinde onlarda da 5 stack Vengeance biriktirebilirsiniz.

    Divine Protection (Divine Shield ile karışmasın) bir nevi Last Stand gibi olmuş. Bir süreliğine alınan damage'ı %50 düşürüyor.

    Lay on Hands'in süresinin 20dk'ya düşürülmesi de iyi bir gelişme.

    Prot ağacındaki talentlerden biri sayesinde Stamina'nın %30'u kadar Spell Power sahibi oluyorsunuz. Bu sayede Paladinlerin daha çok tank kıyafeti giyebilmesi sağlanmış. TBC'de threat üretebilmek için spell damage kıyafeti giymek gerekiyordu. Bunu da ancak tank kıyafetlerinden feragat ederek sağlayabiliyorduk. Bu talent sayesinde live serverdakinden daha çok spell power'ım oluyor.

    Kısacası oynaması çok daha zevkli bir sınıf olmuş Paladin.




  • Sacred shield hoş bir şey. Acaba Steal edilebiliyor mu kanatlar gibi =) ?
  • WoW'a başladığımdan beri paladin'den başka bir class oynamamış biri olarak şunu diebilirimki WotLK Paladin'in altın çağı!
    tbc de tamamen healer olmaya itilmiş bir class sonunda background'una ve şanına yakışır bir yere gelicek. tbc'de zorunlu olarak heal olanlar shockadin gibi birsey üreterek healer charlarıyla pvp de yaşamaya çalıştılar. shockadin kötü diyemem hatta benim için en iisidir bi pala hayranı olarak, oynamasını bilen priest dışında yenemeyeceği rakip yoktur. fakat çaresizlikten yaratılmış bi durum shockadin :D

    gelelim WotLK'a ,başta retri olmak üzere her talent ağacında güzel gelişmeler var, zaten etkili bi healer olan holy daha da güçlendi, kullanılmayan prot pala'da gün ışığına çıkcak gibi gözüküyo. Ret zaten apayrı bi dünya olmş. fakat ret konusunda eski beta videoları izleyip gaza gelmeyin (17k judgement :D ) ufak ufak nerflenio fakat belliki blizz wotlk'un prensi olarak palayı seçmiş ve dk'nın yanında classic classlar arasında en imbası olacak. mmo'da son gördüğüm bir blue post bu nerflerin devam etceğini gösterio "Retribution paladins
    I can't imagine too many people think that DKs (Unholy I presume) and Ret Pallys are balanced. We won't leave things like that."
    yinede paladin oynayan özelliklede ret sayısında bi patlama olcağı kesin

    Dragon_Rider arkadaşım en önemlisini unuttun :D
    Divine Storm: An instant weapon attack that causes Holy damage to up to 4 enemies within 8 yards. The Divine Storm heals up to 3 party or raid members totaling 20% of the damage caused.
    12% of base mana, 5 yd range, Instant cast, 10 sec cooldown
    meail: instant skillimiz 8 yard alandaki 4 kisiye holy dmg vurur, vurduğu toplam dmg'ın %20si oranında raidteki 3 kisiyi healler. varmı ötesi diyorum :D ayrıca animasyonunda cok güzel. kutsal silahımız cekiceklerden bir tornado olusuo resmen :D

    bana kalırsa wotlkla birlikte pala healer dönemi kapandi, drulara rezde geldiğine göre tüm drulara resto, tüm palalara ret yolu gözüktü. birazda onlar giremesin raidlere balance/ferak drulariyla :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiberias13 -- 8 Ekim 2008; 21:09:35 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: injection

    Sacred shield hoş bir şey. Acaba Steal edilebiliyor mu kanatlar gibi =) ?


    steal edilebilcek sanırım ama kolay kolay yedirmezler

    @Tiberias,Divine Storm için özel $eyler hazırlıyorum bitsin yazcam hepsini.Gerçekten çok gzl bir skill.DPS'si bir yana heallaması daha da öte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 8 Ekim 2008; 21:42:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auril

    mt olmak kolay değil

    değişen crit ve crush immune mekaniklerine bakar olay
    blizz in mt liği de warri lerden alacağına inanmıyorum ben


    You CAN Do It!

    neden olmasın çoğu yabancı tank froum sitelerinde bu yazıyo why not..şu halde bile bir çok pala tank mt lik yapabiliyor.

    Dodge% + Parry% + Block% + 5% Miss + Defense Bonus to Miss (scroll over Defense on your character screen to get this %) + 30% Holy Shield = 102.4%

    If you have Libram of Repentance equipped, add another 5.33%.

    bu yüzde ile uncrush olabiliyor tankadin..ayrıca şimdi spell dmg veren silah bulmak zor bulsan bile casterlar da needliyor ama wotlk ile %30 sta kadar spell power ile biraz daha şanslı olduk




  • oh walla güzel gözüküyo, belli olmaz belki bende paladinimle devam ederim wotlk da :)
  • bubble boy bubble boydur
  • o kadar da abartmayın canım
    tbc de holy pala en iyi main healerlardan
    ve sağlam prot pala da en iyi off tank lardan hala
    eğer gear ı sağlam bir prot pala ile heroic yaptıysanız zaten ne demek istediğimi biliyorsunuzdur , adamlar durmadan gidiyor nerdeyse arkasında sağlam healer varsa

    retri pala nın da gördüğüm kadarıyla birazcık düzenlemeye ihtiyacı vardı pve için o kadar ama blizz bunu birazcık abartmış sanki

    retri nin dps i kötü falan değildi

    benim pala da full mavi retri gear var şu an bg de 4,5 k burst dmg yapabiliyorum critlerim çıkarsa, bu mu kötü
    epic halimi düşünemiyorum bile

    ama raid lerde abuk dps çıkarttığı ve tanklardan aggro aldığı için alınmıyor genelde

    druidlere gelirsek ben zaten resto dışında çok az druid gördüm şimdiye kadar katıldığım raid lerde
    feral ve balance zaten yalan olmuş durumda şu an druid için
    girebilenler de şanslı azınlıklardandır bence

    sonuç olarak bir paladın olarak sevinmiyor değilim tabii :D




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SlipkNot_HellSinG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Auril

    mt olmak kolay değil

    değişen crit ve crush immune mekaniklerine bakar olay
    blizz in mt liği de warri lerden alacağına inanmıyorum ben


    You CAN Do It!

    neden olmasın çoğu yabancı tank froum sitelerinde bu yazıyo why not..şu halde bile bir çok pala tank mt lik yapabiliyor.

    Dodge% + Parry% + Block% + 5% Miss + Defense Bonus to Miss (scroll over Defense on your character screen to get this %) + 30% Holy Shield = 102.4%

    If you have Libram of Repentance equipped, add another 5.33%.

    bu yüzde ile uncrush olabiliyor tankadin..ayrıca şimdi spell dmg veren silah bulmak zor bulsan bile casterlar da needliyor ama wotlk ile %30 sta kadar spell power ile biraz daha şanslı olduk


    Crushing Blows kalktı. Artık %102.4 için uğraşmaya gerek yok. Hoş zaten raid yapan çoğu tankadin'in daha fazladır avoidance'ı.




  • şimdi bu yeni talent ağacı gelince eskisi otomatikman resetlenecek ve biz tekrar build mi edicez?
    yada biz kendimiz mi unlearn edip yapıcaz?

    Bide bu yeni talentleri kullanabilmek için WOTLK almış olmamızmı gerekecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auril

    o kadar da abartmayın canım
    tbc de holy pala en iyi main healerlardan
    ve sağlam prot pala da en iyi off tank lardan hala
    eğer gear ı sağlam bir prot pala ile heroic yaptıysanız zaten ne demek istediğimi biliyorsunuzdur , adamlar durmadan gidiyor nerdeyse arkasında sağlam healer varsa

    retri pala nın da gördüğüm kadarıyla birazcık düzenlemeye ihtiyacı vardı pve için o kadar ama blizz bunu birazcık abartmış sanki

    retri nin dps i kötü falan değildi

    benim pala da full mavi retri gear var şu an bg de 4,5 k burst dmg yapabiliyorum critlerim çıkarsa, bu mu kötü
    epic halimi düşünemiyorum bile

    ama raid lerde abuk dps çıkarttığı ve tanklardan aggro aldığı için alınmıyor genelde

    druidlere gelirsek ben zaten resto dışında çok az druid gördüm şimdiye kadar katıldığım raid lerde
    feral ve balance zaten yalan olmuş durumda şu an druid için
    girebilenler de şanslı azınlıklardandır bence

    sonuç olarak bir paladın olarak sevinmiyor değilim tabii :D




    Yeni Balance druidleri gördün mü ?




  • tbc yüklememiş adam lvl 70 talentlerini görebiliyorsa wotlk yüklememiş adamda lvl 80 talentlerini görebilecektir diye düşünüyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: Stoneheart

    şimdi bu yeni talent ağacı gelince eskisi otomatikman resetlenecek ve biz tekrar build mi edicez?
    yada biz kendimiz mi unlearn edip yapıcaz?

    Bide bu yeni talentleri kullanabilmek için WOTLK almış olmamızmı gerekecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Stoneheart

    şimdi bu yeni talent ağacı gelince eskisi otomatikman resetlenecek ve biz tekrar build mi edicez?
    yada biz kendimiz mi unlearn edip yapıcaz?

    Bide bu yeni talentleri kullanabilmek için WOTLK almış olmamızmı gerekecek?


    haftaya gelicek 1.5gb lık patch ile bu talentler gelicek yani wotlk almadan kullanabilicez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RockmaN1985

    tbc yüklememiş adam lvl 70 talentlerini görebiliyorsa wotlk yüklememiş adamda lvl 80 talentlerini görebilecektir diye düşünüyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: Stoneheart

    şimdi bu yeni talent ağacı gelince eskisi otomatikman resetlenecek ve biz tekrar build mi edicez?
    yada biz kendimiz mi unlearn edip yapıcaz?

    Bide bu yeni talentleri kullanabilmek için WOTLK almış olmamızmı gerekecek?



    70 lvl talentl puanları ile 1 ağacın sonuna kadar ula$ılabiliyor rahat.Haftaya yeni talentleri alabilcez.Yani droodlar starfall,mage living bomb,arcane barrage,warrior titans grip vs... alabilecek.




  • arkadaşlar tek bi class ı araştırıp oo cok iyi bu class en iyisi diyemeyiz paladıne bukadar ozellık geldıyse diger class larada gelmiştir ve geldide bende bi priest olarak cok mutsuzdum ama gercek yapılacak şeyi yapmışlar ve oyunun en ıyı heallırı wotlk geldikten sonra priest aslında başta bole olması lazımda priestin işi bu çünkü
  • valla diablo_1986 her class bufflanıo haliylede biraz utubeda falan araştırma yaparsan videoların %50sinin dk %50 sininde pala oldugunu görürsün :D millet bas bas bario pala overpowered die tabi yıllarca dalga gecilen "gayadin,loladin,bubbleboy...." bi class olduğu icin bu hale gelmesi tüm dengeleri bozacak ve palası olmayanları üzecek :D pala dışında elem shamana, resto druid, arcane mage, demon warlock ta ciddi gelişmeler var. şahsen priest,rogue, warrior un adını cok az duydum wotlk la ilgili şeylerde :) şuan itibariyle paladinin eline su dökebilcek birileri yok, su demişken paladinin bu kadar güclenmesinin en büyük nedeni mana ile ilgili hem genel gelişmeler (%ile mana cost ve gercek zamanlı mana reg) ve paladinin manasını dolduran skill ve talentları. zaten zor öldürülen bi class olan paladin iyice ölümsüz olcak gibi, burst damage a dayalı ret paladinde bu sekilde mana sorunu yapmadan hem pve hemde pvp de durmaksızın çatara çutara kesebilcek :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiberias13 -- 9 Ekim 2008; 19:01:50 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.