Şimdi Ara

Wow'a başlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatımda hiç wow oynamadım. A sını bilmem ama ömrüm mmo oynamakla geçti

    Yeni pc topladım tekrar, ekran kartı hediyesi olarak shadowlands veriyor, normalde dusunmem satmayi planlıyordum ama piyasadada mmo kalmadı. Forumdan almak isteyen bir sürü arkadaş var, satsam mı kullansam mı bilemedim.

    Başlasam tek oynanmaz türk lazım nerden bulucam wow oynayan türk pek yok gibi, yada bana öyle bir izlenim verdi. Günde 2.5,3 saat bakıp çıkarım gametime parasını çıkarayım derdim falan da yok zevk için oynuyorum. Başka oyuna başlasam zaten premium mağazadan 500 lük olucam 😀

    Ne diyorsunuz başlayayım mı, satayım mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Piyasada mmo kalmadi demek yerine keske onceden oynadigin ve sevdigin mmorpgleri yazsaydin da wow sana gore mi yoksa degil mi biz de ona gore yorum yapabilseydik.

    Konuda bize verilen bilgiler isiginda cevapliyorum:

    Omrun mmo(rpg) oynamakla gectiyse ve bu zamana kadar wow oynamadiysan bence bu saatten sonra da oynamazsin o yuzden baslama diyorum.
  • Her oyunda olduğu gibi bu oyunda da herkese hitap etmeme durumu var

    MMO farklı bir kavram RPG farklı bir kavram WoW ise bambaşka bir yerde artık bu saatten sonra kendi kendine tür olmuş bir oyun.

    Bana göre bu saatten sonra başlanır ama bana göre bu çünkü bana hitap ediyor fakat başkasına etmeyebilir bunu da ancak ve ancak oyunu şöyle bir 6 ay oynadıktan sonra felan karar vermesi lazım oyuna başlayanın.

    Mesala ben Armored Warfare oyununu oynadım 4 sene aralıksız ve son 1.5 yıldır farklı bir satış politikasını benimsediler bir değişim oldu baştan bu olsaydı başlamazdım çünkü pay to win.WoW ise farklı başka oyunlara benzemiyor şimdi burada uzun uzayasa yazamayacağım.

    Ne yazık ki oyuna başlayan kişi soru sormasını bilip devamında da soruları belirleyip sorup cevabını almasıyla kendisine bir yol belirlemesi lazım bunları yapmayı bilmiyor ise oyunu da araştırmaya zaman harcamıyorsa kimseden de kendisini ikna etmesini beklemesi tembelliktir.




  • Hayatın boyunca mmorpg oynamış bir insansan muhtemelen mmorpglerden hoşlanıyorsundur diye düşünüyorum. Başlayıp denemeni tavsiye ederim, bana göre şuan dünyada oynanılacak 2 mmorpg var, birisi FFXIV, diğeri de World of Warcraft. Düşündüğünün aksine oyunda bolca Türk oyuncu var. Eğer İngilizce ile alakalı bir sıkıntın varsa bu sunuculara yönelip Türk oyuncular ile birlikte oynayabilirsin. Fakat oyun içerisinde bile elitist bir insansan Türkler ile fazla takılmamanı tavsiye ederim.

    Belki kafanda daha da fazla sorular vardır, buradaki yazıyı okuyarak sorularına yanıt bulabilirsin:https://undeadrogue.com/world-of-warcrafta-baslanir-mi-baslamak-icin-gec-mi-kaldim/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomPower -- 30 Eylül 2020; 18:54:56 >




  • Şu oyunu oynayıp da adam gibi bilgi vermeyip, üstüne üstlük artistlik yapanlara uyuz oluyorum. Söyleyeceğin 2-3 bilgi bu kadar. Bu forumda anime konusunda, dil konusunda vs de görebilirsin bu tarz insanları. Sanki burası bilgi arama yeri değilmiş gibi davranıyorlar. Profesörlerde olmayan ego bunlarda var.


    Ben bu oyunu yaklaşık 10 aydır oynuyorum. En sevdiğim yanı pay to win olmaması. Bunun dışında oyunda yapabileceğin her zaman bir hedef oluyor, bu da benim için olumlu bir özellik.


    Oyunda PVP veya PVE (person versus environment) tarzında oynayabilirsin. PVE dediğimizde Dungeon ve Raidler akla gelir. Burada taktik bilmek çok önemli, taktikleri kuralları bilmiyorsan yapamazsın, itemlerinin, levelinin, yeteneğinin hiçbir anlamı yok taktiksiz. Bunun için girmeden önce ilgili dungeon veya raidin taktiklerini youtube'dan araştırman gerekir. Türkçe kaynak kısıtlı youtube'da. Bu yüzden ya ingilizce orta-üst seviyede olmalı ya da bulabilirsen Türk takım arkadaşı bulup ondan yardım istemelisin. Türk guild'leri de varsa bunlara da girebilirsin. (Dungeon ve Raid hakkında söylediklerim genelde son seviye leveldeki görevler için, basit dungeonlarda çok da fazla taktiğe gerek yok.)


    Pvp'de battleground'lara girebilirsin. Ben genelde PvP oynuyorum. Dungeon ve Raidleri sadece item levelimi artırıp daha güçlü olmak ve bazı özellikleri açmak için kullanıyorum. (örneğin yeni patch gelmeden önce o yamadaki raidin son bosunu kesersen sana 'curve' denilen bir 'achievement' geliyor ve bu 'achievement' daha sonraki sezonda, yamada sana referans oluyor. Adamlar bu achievement'ı almadıysan gruplarına almamaya meyilli oluyorlar.) Akşam eve gelince bir iki pvp atıp stres atsam yeter diyorsan bu tarzda oynayabilirsin.


    Oyunda binekler ('mount') var, ve birçok binek çeşitli görevleri yapmakla veya belli olasılıkla (1/100; 5/100 vs gibi) bir bosu kesmekle düşüyor. Bunun psikopatları var, mount biriktiren adamlar.


    Şimdilik bu kadar yazıyorum. Bir de youtube'dan Türkçe wow başlangıç videolarına bakarken tarihine dikkat et. Mümkün olduğunca yeni tarihli videolara bak. Ben çok gereksiz şeylere zaman harcadığımı anladım bu eski videolar yüzünden  





  • Ben de 19 senelik Ultima Online macerasından sonra başlamayı düşünüyorum.


    Dinamikler, sistemler, class ve buildlerle alakalı bilgim pek yok hep uzaktan takip ettim wow'u.


    Ben de tek oynayacam belki bir arkadaşım daha başlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cryshal

    Ben de 19 senelik Ultima Online macerasından sonra başlamayı düşünüyorum.


    Dinamikler, sistemler, class ve buildlerle alakalı bilgim pek yok hep uzaktan takip ettim wow'u.


    Ben de tek oynayacam belki bir arkadaşım daha başlar.

    Hiç para vermeden lvl 20ye kadar deneme sürümünü kullanarak oyuna bir göz atabilir tüm classları vs deneyebilirsin ondan sonra kararını vermen daha da kolaylaşacaktır...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game time alacaksın, madem game time aldım boşa gitmesin günlerim hergün bir oynayım diyeceksin.wow zaman ve para kaybı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzekena

    Game time alacaksın, madem game time aldım boşa gitmesin günlerim hergün bir oynayım diyeceksin.wow zaman ve para kaybı.

    en net cevap olmuş

    yeni patch yeni temler yeni dungeon derken elde bişey yok itemler sıfırla vs bfa da druidim vardı shadland shaman kastım gearladım ama ne var elimde bıraktım oyunu full item vardı 1 k üzerinde raider io falan ama hep aynı döngü

  • ben de paketi çıktığı gibi alıp biraz oynayıp ara verdim yeniden. soul ash vs kasması bana bu saatten sonra angarya geldi. ama şu an ne durumda bilmiyorum, tekrardan dönmeli miyim, düzelme var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

    ben de paketi çıktığı gibi alıp biraz oynayıp ara verdim yeniden. soul ash vs kasması bana bu saatten sonra angarya geldi. ama şu an ne durumda bilmiyorum, tekrardan dönmeli miyim, düzelme var mı?

    Hocam mmorpgler zaten sürekli bi grind üzerine kurulu değil mi.Şimdi soul ash kasması çok kolay ama daha yüksek seviye legendary üretmek soul cinder istiyor bunu farmlaman lazım. 3 haftada maksimum seviyesini üretebilirsin. Oyuna valor sistemi adında bir şey geldi dungeondan aldığın itemleri upgradeleyebiliyorsun oyunun içine raider io sistemi geldi. Aslında sizin ara verdiğiniz dönemden çok bir farkı yok aslında oyunun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3BL4 -- 7 Eylül 2021; 2:30:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.