Şimdi Ara

Wow Kasma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Uzun bir aradan sonra laptop bilgisayarıma World of Warcraft'ı kurdum.

    Bilgisayarım özellikleri genel itibariyle şöyle;


    *Intel i3 5005u,

    *Nvidia Geforce 920M,

    *4 GB Ram,

    *500 GB HDD.


    Oyun içerisinde görünü ayarlarını en düşük seviyeye çeksem bile acayip bir kasma söz konusu. Yürürken, sağa sola bakarken bile donmalar yaşıyorum. Diğer oyunlardan örnek vermek gerekirse 2010 yapımı Medal of Honor ve Battlefield 3'te de buna benzer sorunları yaşadım.


    Bilgisayarımın pek de iyi olmadığı biliyorum fakat bu kadar kasma durumu normal midir? Eğer normal değilse bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.


    Teşekkürler. İyi forumlar.




  • maalesef normal. wow yıllardır grafik ve core güncellemeleri yaşadı. shadowlands de bir tık daha geliştirilecek. yani çok iyi bir sistem olmasa bile giriş seviyesi güncel bir sistem ister.


    bu pc özellikleriyle ancak classic wow veya private serverlarda eski wow ek paketlerini oynatır (lich king, burning crusade gibi.)

  • Renderscale 1'in altına düşürerek görüntü kalitesinden ödün verirken Fps artışı sağlanılması mümkün.


    /console renderscale 0.80


    gibi.


    Aynı zamanda MSAAQuality, MSAAAlphaTest, ffxAntiAliasingMode, ffsGlow ve ResampleQuality'de aynı konsol komutlarıyla 0 yapılabilir.

  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.


    Bu arada sanırım Wow'da Ram'in de önemi oldukça fazla. Çünkü eski PC'mde çok daha kötü özelliklere sahip işlemci ve ekran kartı olmasına rağmen 6 GB Ram'e sahip olmasından dolayı büyük şehirlerde çok daha az kasma oluyordu.


    Sanırım yeni bir sistem arayışına girmemin vakti geldi.  

  • Hocam hangi çözünürlükte oynuyorsun oyunu? Aslında gerçekten en düşük ayarlarda oynayabiliyor olman lazım. 1024x768 gibi bir çözünürlüğü denedin mi?

  • Evet hocam çözünürlüğü düşürünce kasma biraz daha azaldı. İlk yüklediğimde kendisi otomatik olarak 1920x1080 belirlemiş ama ben sonradan düşürünce fazla problem kalmadı. Fakat dediğim gibi hala büyük şehirlerde falan çok büyük kasmalar oluyor. O da sanırım düşük Ram'den kaynaklı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.