Şimdi Ara

EA SPORTS WRC 23 | PS5 | ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
12
Favori
12.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ir0n MaideN kullanıcısına yanıt

    Ps5 tarafında ilk kez gerçek anlamda bir düzeltme geldi, ekran yırtılması ve fps düşüşleri göremedim şimdiye kadar, monte carlo pisti bile gerçek anlamda ilk kez düzeltmiş yağ gibi akıcı.


    En baştan böyle çıkması gerekirdi, olması gereken aylar sonra oluyor.



    Not: 1.8.0 güncellemesi ile oyundaki bütün seviyem sıfırlandı level 0 oldum, yapacağınız oyuna atlayım rezil herifler. Ayrıca oyun daha düşük çözünürlük ve daha düşük fps ile çalışıyor. Bu çöpe para vermeyin gerçek anlamda bir unreal engine çöpü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 3 Mayıs 2024; 2:43:22 >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    of ya direksiyonum gelse de oynasam. Klavye ile oynadım biraz hiç zevk alamadım :D

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Naptın hocam geldi mi direksiyonun? Ben bu direksiyon olayını hiç beceremedim ve 3 gün uğraştım ve pes ettim sonra satmıştım :D Gerçek hayatta kullandığım araç hissiyatını asla alamadım, stant filan olsa o zaman güzel olabilirdi benim için.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Yok hocam en az 10 günü var. İnşallah sürpiz olur da erkenden gelir bakalım. Ön siparişten aldım çünkü ürünü 11 gün oldu, 10 günü kaldı gözüküyor. Moza R5 bundle aldım gelbura'dan, stokta olan toplama bundle 'da var aslında ama birazhda pahalı pedalları farklı olduğu için. Bazen bunu iptal edip onu mu alsam diyorummm da yeni bundle'da da moza arka kısmı değiştirdi. Artık moza ekipmanlarının hepsi arkaya takılıyor. Bende moza elfreni falan da var. USB ile pc ye bağlamak zorunda kalmam diyordum. Çünkü bir de kaliteli usb hub almam gerekecek öteki türlü.



    Vallahi direksiyonu ben WRC yüzünden aldım. Aylarca klavye ile oynadım generations'ı. Logitech alacaktım vazgeçtim vatanda indirim olunca T300 almıştım. Baktım sektör Direct Drive'a kayıyor artık. Herkes de onu öneriyor, gönlümden moza R9 geçiyordu ama bütçe R5'e yetti. T300'ü de sattım aldığım fiyata verdim arkadaşa.


    Hangi direksiyonu kullandığını bilmiyorum hocam ama t300 ile baya gerçekçi sürüş elde ettim ben çok keyifliydi. Ama tabi klavyeden geçince afallıyor insan. Hız duygusunu iyi algılamak lazım, hızı hissettiren bir kokpit olmadığı iiçin çoğu kişi soğuyor direksiyondan ve bazı oyunlar simülasyon yerine arcede gibi olunca keyif vermiyor. EA WRC o kadar kolay ki mesela uzun süre boyunca oynadım ve artık WRC generations oynayamıyorum o biraz daha zor ve bir tık daha gerçekçiydi ama wrc araçlarıın kayma fiziği kötüydü.


    Asettocorsa da bir sürü mod kuruluyor mesela. Bazı araçların fizikleri gerçekten çok tatlı ve gerçekçi. nordschleife pistinde örneğin youtube videolarına bakıyorum kaçla giriyorlar virajlara ve gerçekten de oyunda o hızlarda gidiyormuşum. Fazlasını yapınca savruluyor zaten araç. İşte savrulduğunu anlamak için de direksiyoonun tepkisi önemli. Logitech de onu çok anlamıyorsun, t150 de öyle ama t300, TS-pc gibi kayışlı iyi sistemler ya da daha iyisi Direct Drive sistemlerde bu hissiyat çok daha iyi.



    Fanatec almak için yola çıktım, yurt dışından getiren adam 2 3 kere yamuk yapar gibi oldu. Birinde ben kararsız kaldım t300'ü satmadan alamam demiştim, ikincisinde tamam alacağım dedim ama adam 30'dan ilana koydu sonra baktım 21'e vermiş birisine, üçüncüde de anlaştık fiyatta çok da güzel bir fiyatta ertesi gün ist gibip alacam bir de benzin yakacaktım, ortombo direksiyon istemiş ona satmış 1500 üstüne... Eyi dedik yenisi gelir bekleriz, sanıyorum ki aynı paradan getirecek bu sefer de 28 dedi. eeee ebesinin .... dedim bende içimden. Hem peşin para verecem hem yol parası yakacam, garanti desen sorunlu zaten, kaçak geçmiş ürünü kutulayıp yurt dışına garantiye nasıl yollayacaksın gümrükte takılır mutlaka. Neyse işte ben de kafayı bozdum baktım o gün moza ön siparişe açılmış verdim geçtim siparişi :D



    Fanatec istememin nedeni aslında boost moduyla 8nm'a çıkartılabilmesi ürünün. Mesela moza max 5.5nm ama fanatec 5nm olarak satılıyor özel adaptörle 8nm'a çıkıyor. Zaten base 8nm aslında ama fiyatı düşük tutmak için kıytırık adaptrle satıp 5nm bile veremiyor ürün. Millet mecbur 8nm'a yükseltiyor tam randıman alabilmek için. Orjinal adaptörünü alsan 5 6bin diyor fanatec. Ben bir şekil çözerdim onu. Bir de direksiyonu 30cm'di moza da 28cm.


    Bunun dışında moza malzeme olarak daha iyi. Moza çelik şaft kullanırken, fanatec kompozit plastik şaft kullanıyor. Mozada QR sistemi çok daha stabil ve rijitken, fanatec de bundle ile gelen QR lite sistemi oynak ve esnek, QR1 ise tak tuk vuruyor yüksek torklarda, QR2 çıkalı 6 ay ouyor ve ne sorunu var şimdilik bilinmiyor herkes memnun lakin hem direksiyon hem base tarafı toplam 10 bine satılıyor.





  • Peki bu oyunu ps5 dualshock ile pc de oynayabilirmiyim
  • dr.halil kullanıcısına yanıt

    oynanır herhalde, çünkü online oynadığımda çapraz platform çıkıyor ve kontrolcülere göre sıralama çeşitleniyor. Nedense konsolde kol ile oynayanlar, direksiyonla oynayanlardan daha performanslı çıkıyor. Kol için kontrol daha kolay herhalde ARCEDE tarzı mı çalışıyor anlamadım :D

  • Arkadaşlar
    Wrc generations ile arasında fark var mı
    Almayı düşünüyorum
  • Iberia Rallisinde çok feci ekran yırtılmaları mevcut, Şili Rallisinde hiç olmadı.
  • tutturamayanlar kullanıcısına yanıt

    Dağlar kadar fark var. Generations 'a çok alıştıysanız ea çok kolay gelecek, ea ya alışırsanız generations'a sağlam söversiniz :D Generations biraz daha simülasyon aslında ama aracın yere tutunma fizğinde problem var aşırı patinaj çekip tutunmuyor yola. EA wrc de ise bütün asistleri kapatmama rağmen çok rahat oynuyorum. Biraz daha arcede tarzı EA WRC ama daha eğlenceli .

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam
    Grafik olarak nasıl:)
  • tutturamayanlar kullanıcısına yanıt

    Fena değil legion 5 pro var ben de rtx3070 140w olan model. yüksek ayarlarda 2K ekranda 60-100 fps arası alıyorum. Son güncellemeyi denemedim henüz direksiyonu sattığım için oynamıyorum bayadır. Ön sipariş direksiyon aldık onu bekliyorum da gelmeyecek herhalde :/


    İlk önceleri grafikler generations 'a göre kötü gelmişti ama sonradan alıştım ayarları sona dayayınca güzel fakat saturations çok fazla bence. Yine de gerçekçilikten bir tık uzak kalıyor bazen. Araç giydirmeleri bence generations'da daha güzel daha gerçekçi. Araç içi kullandığım için sürekli en sevmediğim yönü ayarı var mı bulamadım ama camın renk değiştirmesi. Kokpit içine girince çok fazla güneş yansıması ve renk değişimi oluyor. yem yeşil lamine cam kaplamış gibi yeşil bir ton oluyor iç kullanımda. Yani ben yarış arabasına da oturdum zamanında hiç böyle bir renk değişimi olmuyor camdan bakarken. Keşke ayarı olsa da kokpit kamerasından bakıyormuş gibi canlı görsek etrafı.



    Diğer kötü durum aslında oyunu kolay ve zevkli kılan durum da diyebiliriz, araçların fiziği. Normalde sen bir araba ile giderken viraj döneceğin zaman direksiyonu çevirirsin ve arabanın kıçı arka kısmı takip eder hatta savrulur çok hızlı girerken. SAvrulma var var ama dönüşlerde sanki arkada da direksiyon varmış gibi dönüyor araç. Bir ofis sandalyesinin üstünde duruyormuş gibi araba. Dış çekim kayıtlarda bunu anlarsınız zaten hem generations hem ea wrc oyuna bakınca araç fiziği çok daha iyi generations'da. LAstik ezilmelerini bile yapmışlar ama tutunma yok, o kadar kaymaması lazım arabanın :D


    Fakat direksiyon seti kullanıyorsanız EA WRC de FFB'ler çok daha güzel. Patinaj çektiğini, arabanın kaydığını daha iyi anlıyorsunuz. FFB verisi daha canlı ve fazla hatta dış görünümde o kötü dediğim fizik aracı işten kullanırken çok anlaşılmıyor ve arabanın arkadan kaymasını falan daha iyi hissediyorsunuz. Ben o yüzden generations 'dan sonra EA WRC ye FFB geri bildirimi yüzünden alıştım. Etaplar da çok iyi, zart zurt oraya buraya savrulmuyorsunuz daha tutarlı gidiyor araç. 30 32kmlik etaplar var. 20dk sürüyor bazen çok zevkli olur, etap bittiğinde kollarım yorulmuş oluyordu  





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim dostum
  • Oyun PS5'te de adam olmuş sonunda. Şuan cillop gibi akıyor. Çok nadiren 1 2 yırtılma ile yine karşılaştım, galiba %1 oranında yine var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 23 Mart 2024; 21:33:7 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.