Şimdi Ara

Xbox oneX ile ilgili teknik bilgisi olan arkadaşlar bakarmısınız.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Cihazım ilk olarak oyun güncelleme sırasında "E105 00000000 8007045D" olarak hata verdi cihazı kapatıp açtım fakat bu sefer yükleme durdu hatası vermeye başladı hiç bir şey yüklenmemeye başladı. "E102 10040C02 80004005" hatası aldım sonra yeniden "E102 10030C02 8007045D" hatası aldım. Yazılımsal olarak cihaz açılmamaya başladı bende OSU1 ile USB aracılığı ile çevrimdışı cihazı güncelledim. Cihaz kendisine geldi fakat yine birşey yüklemeye başlayınca "Wi fi ve Ethernet kablosu ile iki şekilde denendi" yükleme durdu hatası vermeye başladı canım çok sıkıldı 1 haftadır dokunmuyordum cihaza dün gece sinirlendim cihazın içini açıp harddiski bilgisayara alıp format attım hd tune ile badsector taraması yaptım bozuk bir sektör gözükmemesine rağmen Health kısmında "Interface CRC Error Count" 6882 kez hata yazmış. Harddiski hdd onex master ile gerekli partination ları oluşturup takıp OSU1 ile cihazı kurdum ve şuan kusursuz çalışıyor.


    1 Hdd neden CRC Error yazıyor

    2 Donanımsal bir problem mi yoksa sadece HDD problemi mi ?

    3 Garantiye yollayıp 1700 tl karşılığı onarılmış bir cihaz alsam acaba harddisk yine CRC error count a arıza yazıyor mudur.


    Çok kararsızım.


    Not: Yabancı forumlara baktığımda böyle durumlarda net bir çözüm bulamadım hdd bozuk değiştim ama yine CRC error yazıyor gibisinden yazılar ile karşılaştım tamamen bir çözüm üretebilen yok.








  • Açmışken SSD taksaydın keşke

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt

    sorun değil bi daha açarım önemli olan sorunu tam anlamıyla çözmek sonra ssd kolay :)

  • Hdd cortlamış. E105 hatası yazılımsal değil donanımsaldır ve kendin çözemezsin. Konsolu servise vermen gerekiyor aynısı bana da olmuştu One X’i ilk aldığım zamanlar. Yeni bir konsolla değişim yaptılar ve bir daha hiç aynı sorunu yaşamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer garantiniz bittiyse ve konsolun içini açtıysanız elinizde farklı bir hdd veya ssd varsa onu takıp konsolu farklı bir disk ile bir süre kullanmayı deneyin. Eğer sorun çözülürse ortalama 300-400 tl ye hdd veya ssd alıp devam edersiniz. Sorun çözülmezse sorun sadece hdd den kaynaklanmıyorsa servise gönderin hdd değişimi için tüm konsolun değişim ücretini ödemeyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.