Şimdi Ara

Xbox Series S daha ucuz versiyonuyla piyasada (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Dark Poison- kullanıcısına yanıt

    +1


    Series S 10 GB Ram yüzünden sorun çıkartıyor. 6 GB fark fazla. Çözünürlük ve kaplama kısmak her oyunda kurtarmayabilir. Daha temel kısıntılar yapmak veya oyunu Series S'e göre tasarlamak gerekebilir. Remedy de geçen bu konuya değindi. Alan Wake 2'yi geliştirirken ciddi sorun yaşamışlar.


    SX-SS'in GPU farkı 3 kat olduğu için göze o çarpsa da, yapımcılar açısından pek sorun değil. GPU farkını ölçeklenebilir farklarla hallediyorlar. En kötü 1080p - 30 FPS çalıştırır olur biter.


    MS, dev bir şirket olmasının etkisiyle, bazen bu tür garip işler yapıyor. Mesela Xbox 360'ı normalde 256 MB Ram'le çıkaracaklardı. Epic Games bastırınca 512 yapmışlar. İlerleyen dönemde 512 MB'ın bile ne kadar yetersiz kaldığını hatırlıyoruz.


    Gene 360'ta, ilk serilerde HDD'nin standart olmaması yapımcılar için sorun yaratmıştı. Oyunlar, bütün veri akışı optik sürücüden yapılabilecek şekilde tasarlanmalıydı. Konsolun son yıllarında bazı oyunlara HDD zorunluluğu gelene kadar böyle devam etti.


    Xbox One'da ise zayıf GPU, TV muhabbeti, sonradan vazgeçilen ikinci el kısıtlamaları vardı.


    Series S'teki 10 GB Ram kararını da, konsollara oyuncak gözüyle bakan üst yöneticiler vermiştir  Bu kısıntı sayesinde, milyonlarca satılan bir cihazda ciddi kar etmişlerdir. Ancak sadece MS stüdyolarına yaratacağı iş yükünden dolayı bile bunun bir anlamı kalmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Ekim 2023; 1:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok guzel aciklamissin.Hakkaten bazen benim aklim almiyor,bu seviyede sirketler boyle bariz hatalari nasil yapiyor diye.Oyun sektoru degisik bir ortam cidden 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılık xbox series s var. 1 sene önce alındı.

  • Series S ticari olarak mantıklı bir hareket olabilir,ama oyuncular için,özellikle series X sahipleri için sıkıntı.örnek Baldurs gate in Xbox tarafına gelememesi.keşke PS Dijital versiyonu gibi bi şey yapıp daha ucuza konsol yapsalardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    30 FPS oyunları görmek hatta duymak dahi istemiyorum. 30 FPS beni inanılmaz rahatsız ediyor.

  • -Dark Poison- kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Series S'te zaten GPU'yu 3 kat kıstılar. Depolamayı yarıya indirdiler. Disk sürücüyü kaldırdılar. Bu kadar kısıntıdan sonra Ram'de de hesaba girmeleri garip. 10 yerine 12 GB yapsalar çoğu sorun yaşanmazdı.


    Bir de Series S'in şartlarını da sıkı tutuyorlardı. Baldur's Gate 3 bu sebeple Series X'e de geç çıkacak. Rakibi Spider-Man 2'yle şova başlamışken, Xbox'ın bu tür haberlerle anılması markaya direkt zarar.


    Sony (SIE) en kötü zamanlarından birini yaşarken, Xbox ondan kötü olmayı beceriyor 


    O kadar laf ettiğimiz Xbox One sektöre bu kadar zarar vermemişti. Onun kısıntısı GPU olduğu için, en kötü çözünürlüğü 720p yapıp geçiyorlardı. Üstelik Ryse gibi, grafik şovu yapan orijinal exclusive'leri vardı Xone'ın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ekim 2023; 2:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2khakan kullanıcısına yanıt

    niye yalan konuşuyorsunuz ?


    series s in fifada kıyas konusu series x ve ps5 tir çünkü yeni versiyon oyunu oynatıyor. PS4 pro eski nesil fifayı oynatıyor, görebileceğin şey en fazla çözünürlük olur.


    Youtube da bir sürü video var, series s versiyonuyla ps4 versiyonu arasında ayrıntılar olarak dağlar gibi fark var. İnsanları yanlış bilgilerle yönlendirmeyin.


    Bir de series s satıp ps4 pro aldım diyerekten mantıklı bi hareket mi yaptığını sanıyorsun anlamadım ?


    Gotham knights, deathloop, ghostwire tokyo, dead space remake, nfs unbound, plague tale requiem, assasins creed mirage vs aç oyna ps4 proda görelim hadi. PS4 pro desteği kesilmiş sen series s yerine ps4 pro öneriyorsun. Yani ben yeni oyun istemiyorum diyorsanız ps4 pro alın daha mantıklı evet. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 22 Ekim 2023; 6:48:2 >




  • Gözlerimemi inanayım senin gibi youtubeden bakıp yorum yazanlaramı. 6000 e series s satıp 7500 e 2. el ps4 Pro aldım bu fiyat farkı bile kafanda birşeyler canlandırmalı bence. canlandırmıyorsa sende kendini geliştirmen gereken yerler var.


    Fifa23 ve FC24 te resmi turnuva versiyonu PS4 ve proda halen. günlük 100dolar ödüllü Turnuvaları ps4 versiyonunda oynatıyor. tabi sizin haberiniz yok.

    Sen hala youtube dan bakarak konuşuyorsun ama ben Şuan PC de Yeni nesil fifa oynarken PS4 proda eski nesil fifa da oynuyorum turnuva için. Yani aradaki farkı görmem için Çöpies S almama gerek yok. Çöpies S fifa 23 ü kaldırmıyor 20 fps oynatıyor.


    Yani yeni nesil bir oyunu PC de en düşük ayarlarda çöp gibi 20 fps te oynamak gibi birşey. Çöpies S kullanıcıları Bu farkı hissetmez yeni nesil diye kandırılır yoluna devam ederler.


    Yeni nesile takıntınız olabilir ama Hala xbox one ve S OneX ve PS4 PS4pro arasında çapraz platformda deliler gibififa oynayan tayfa var. arkaplanda kalmışlar ama hala o kısımda çatır çatır eski nesil fifa oynanıyor.


    Bu arada ben Yeni nesil fifa23 ile sezonu bitirmeme rağmen eski nesile geçiş yaptım. Hiçte farklı bir oyun değil sadece grafik detayları var.


    Birde PS4 pro Çöpies S ten daha güçlü bir konsol. Sony istese yeni nesil fifayı 30 fps ile koyardı bu konsola. Ama adamlar eski nesili akıcı oynatsın kalite düşmesin diye koymamış belliki. Çöpies S tre fifa 23 deneyimi resmen kepazelikti. Hele PC de ultra ayarlarda oynarken birden göz işkencesi gibi 20 fps fifa oynamak direkt fark ediyor.



    Günlük 100 dolar ödüllü Resmi FC24 Turnuvaları halen Eski nesilde devam ediyor. PS4 ve Pro sahipleri oynayabiliyor.



    https://play.eslgaming.com/easportsfc/europe




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 22 Ekim 2023; 11:52:40 >




  • PS4 Pro Series S'ten güçlü değil.

    Pro'nun GPU'su 4.2 Tflops, SS'in 4.0 Tflops olunca öyle bir algı oluşuyor ama gerçekte SS'in GPU'su daha hızlı.

    SS RDNA 2 mimarili olduğu için, GCN 4'e göre her döngüde %25 fazla işlem yapar. Gerçek gücü 5.0 Tflops'a denktir.

    Ayrıca, RDNA 2 ile gelen yeni komutlar ve yeni nesille yaygınlaşan FSR olayı var. Bunlar kullanılırsa farkı açıyor.

    Next-gen'in esas olayı olan Ryzen 7 3700X ayarı işlemci, 2.5 GB/Sn hızında SSD ve bu ikilinin verimini arttıran Direct Storage API'ye değinmeye gerek yok Series S bu konuda Series X'le aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne mübarek cihazmış series s milletin ardını yaktı çıktığından beri  

  • 2khakan kullanıcısına yanıt

    FIFA 23 | PS5 - Xbox Series S|X - PC | Graphics Comparison & FPS | Analista de Bits - YouTube


    series s nasıl 20 fps çalıştırıyor fifa 23'ü ne içip foruma yazıyorsunuz


    ps4 pro nasıl series s'den daha güçlü olabiliyor

  • 2khakan kullanıcısına yanıt

    senin gözlerin yalan görüyor. Sende göz olduğu gibi bizde de var.


    PS4 ve xbox one versiyonu ile ps5 ve xbox series x/s arasında dağlar kadar fark var.


    PS4 pro series s daha güçlü bir konsol demene ise ne desem bilemedim . Tablet işlemcisinden hallice jaguar işlemciye sahip olan ps4 ü , ps5 den bile güçlü işlemciye sahip series s den güçlü demek de ne bileyim 


    Yalan sıkıp duruyorsun biraz utanman olsun bari.

    SL7 Techyoutube
    This is a short gameplay graphics comparison video between the old gen version of FIFA 23 and it's new next gen version that is available on the latest hardware. The old gen version was recorded on the Xbox One S and the next gen gameplay was recorded on the Dell G15 5510 gaming laptop.
    https://www.youtube.com/watch?v=Xleg38F3iCc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 23 Ekim 2023; 2:22:3 >




  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt

    Series S'in GPU'su, eğer RDNA2 özellikleri kullanılmazsa, PS4 Pro'dan sadece %20 daha hızlı. Bu sebeple, senin de dediğin gibi, PS4 Pro eski nesil grafiği daha yüksek çözünürlükte açmıştır. Arkadaş da bu sebeple PS4 Pro daha güçlü zannetmiş.


    Normalde Series S'in GPU'su, hakkı verilip FSR da kullanılırsa, Xbox One X'e fark atacak seviyede.


    CPU tarafında da en az 3-4 katlık bir üstünlüğü var. CPU daha temel bir donanım olduğundan, oyunların içeriğini, oyun motorunun tasarımını etkiler. HT desteği başlı başına bir fark.


    Depolamada ise, 2.4 GB/Sn hız, NVMe sayesinde SSD'nin her bölgesine eşzamanlı erişim, Direct Storage API sayesinde CPU'nun veri açma yükünü azaltma gibi bir sürü yenilik geldi. SSD bir tür RAM gibi kullanılıyor.


    (Muhabbetin arasında teknik mesajlar atıyorum. Kaliteli trollük yapmayı severim )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt

    Sen hala youtube tan video izleyerek yorum yazıyorsun. PS4 pro series sten daha güçlü her yönden. Gerçek kullanım testinde emülatörlerde de ortaya çıkıyor.


    Peki yeni nesil madem daha güçlü diyorsun Neden Series S PS4 pro dan daha ucuz?

    Hiçbirşey bilmiyorsanız google a yazın. "ps4 pro vs series s performance". direkt Sonuç çıkıyor.


    Birde elinde PC olan bir adamın Xboxının olması çok gereksiz kalıyor. Resmen PC oyunlarını düşük fps te oynatan bir konsol gibi geliyor.

    PS en azından PC nin yanında TV de keyif veriyor. Hem görüntü kalitesi olarak hemde oyun deneyimi olarak farklılık sunuyor. Xbox malesef PC toplayamayan adam için idare edilecek bir alet gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 23 Ekim 2023; 19:10:8 >
  • citra kullanıcısına yanıt

    Bence ps excleri iyi değil 2 sene kırık ps4 kullandım bütün ps exclerini oynadım bence gereksiz abartılıyor last of us part 2 ve spiderman dışında hepsi aşırı sıkıcı geldi bana las of us part 2 de alternatifsiz bir oyun değil the division 2 lou2 yi cok andırıyor şahsen artık 3. Parti oyunların ne kadar erişilebilir olduğunu daha önemli buluyorum


    Benim xbox ta tek şikayetim cihazın hala kırılmamış oluşu gamepass falan o korsan tadını vermiyor cihazda geriye dönük uyumluluk var ama left 4 dead oynayamıyorsun çünkü oyun delist olmuş cihaz kırılsaydı mis gibi onu da oynıycaktık bi geliştirici topluluğunun şu xbox u kırmayı kafaya koyması lazım sırf korsan oynamak icin pc alıcam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucker274 kullanıcısına yanıt

    Kırılmış istiyorsan Xbox 360 alacaksın. bende kinectli ve 1tb hdd li. içi ful oyun dolu xbox360 mevcut şuan RDR1 grafikleri hala çok iyi duruyor. PS exclusive leri dediğin gibi abartı.


    mesela xbox360 ps3 ten çok daha iyi grafiklere sahip çok daha gelişmiş bir konsol fakat o dönemde TR de PS3 ün rakibi olamadı adı bile duyulmadı. Şuan yanyana deneme şansım oldu PES bile xbox ta daha iyi görünüyor. grafikler daha iyi.


    Ama şimdi Series S in grafikleri Ps4 pronun gerisinde diyorum linç yiyorum. Sanki xbox düşmanı gibi taraf oluyorlar.

    Benden fazla Xbox kullanan yoktur şu forumda ama series S çöp.


    Not: Bende şu var bu var diye yazmıyorum.

    PS1-PS2-PS3-PS4Pro-Sahibiyim. Xbox360 sahibiyim(jtaglı). 5 yıl Xbox one ve 6 ay Series S kullanıp satmış biriyim.

    Elimde bütün konsollar aynı anda mevcut olmuştu yani

    series S i satma sebebim grafik kalitesi düşük ve yeni nesil oyunları düşük grafiklerde kasarak oynatır gibi oynatması idi.


    Elimde Bütün konsollar varken Kendim yanyana hepsini test ediyorken youtube dan videolara bakarak kendini bilmiş sanan arkadaşlara inat Series S çöp diyorum. Xbox düşmanı değilim. Series X çok iyi mesela.

    PS5 alıp seriyi tamamlamama sebebim 3080 li PC kullanıyor olduğumdan GÜncel bir konsol almıyorum.

    PS tarafında gelmiş Geçmiş en iyi oyunlara sahip konsol PS2 dir. Xbox tarafında ise Xbox360 tır.


    Yeni nesil konsolların PC den farkı kalmadı konsol havası hiç yok malesef. PS4Pro yu bile Pek sevmiyorum PC varken gereksiz kalıyor.

    Fakat xbox360 ve PS2 kesinlikle ömürlük olacak elimde.

    Şuan kırık xbox360ta online call of duty battlefield vs.

    kırık PS2 de birkaç online oyun ve PES6 online oynuyorum desem inanmazsınız ama oynuyoruz. Hemde sıfır lag sıfır gecikme ile PES 6 oynuyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 28 Ekim 2023; 22:44:48 >




  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani bütün konsollara aynı aynda mı sahipsiniz? Cok iyi benimde hayalim bu ama cok gereksiz pahalı oluyor

    Ps4 te kırıldı ayrica ama pahalı ayrıca grafik konsunda söylediklerinize katılmıyorum bende kırık ps4 sonrasında xbox one a geçtim (fat kasa 900p denen alet) şuan one kullanıyorum series s almaya iten bi oyun yok şimdilik beni (star wars outlaws çıkınca alıcam ama) ikiside aynı aga ha Xbox almışsın ha ps benim ilk başta ps almamın sebebi bu nesile hiç girmemiş olmamdı ve oynanmayı bekleyen bi ton oyun vardı takas vs kurtarmazdı baktım ps4 kırılmış bi dünya para verip alıp 2 senede arşivi sıyırdım ama hayatımın kötü bi döneminde herşeyden sıkılmışken yanlış bi karar verip ps yi sattım (gitti kırık makine) bi kaç ay sonra tekrar oyun oynamak istiyordum pcler cok pahali ve riskli geldi onu açarmı bunu kaldırirmı vs xbox one da fiyat olarak uygun geldi nerdeyse series s in yarı fiyatındaydı one aldım şimdi ondan devam ediyorum bu konsol kıyaslamalarını fanatikliklerini anlamıyorum benim için ucuz olan iyidir isterse ismi mahmutbox olsun hangisi cebimden daha az para çıkarttığına bakarım ben series s'in de fiyatı rakiplerine kıyasla yarısından bile düşük oyun fiyatları da xbox ta daha uygun bide üstüne gamepas var oda ps plustan daha uygun e benim icin xbox kraldır aga yerim ps'yi de series x i de nerdeyse 3 katı parayı sırf grafikler artıcak diye veremem ps4/xbox one grafikleri bile yetiyor bana benzer şeyi ps yaparsa yada bi şekilde korsana izin veriese o zaman ps kral olur ama iki konsolu da orjinal olarak kıyasladığımızda şuan ps nin 1 tane bile artısı yok benim için üstelik xbox eski oyunları çalışıyor one da midnight club gta 4 red dead 1 oynuyorum bu ps4 te hayal

    Onun dışında ps2 ve xbox 360 oyunları hakkında söylediklerinize katılıyorum ama pcden farki kalmadı demişsiniz yapmayın etmeyin xbox one 4000 lira civarında alet bu paraya tablet satılıyor ve ben bu makinede rdr2 den ac valhallaya kadar tüm oyunları oynayabiliyorum bunu bi pc de yapmak istesem belkide sadece ekran kartına o parayı vermem gerekicek bide üstüne işlemcisi rami vs vs pc tripli kezbandır konsol ise avrupalı kültürlü kızdır benim için

    pc nin lifespawn'ı çok çok kısa paranla rezil oluyorsun resmen ps4 ilk çıktığında gücü 750ti ile aynı deniliyordu şuan 750 ti çöp oldu sanırım yada aynı paraya 2017 de gtx 1050 li sistem cok daha iyi daha yüksek fps veriliyor deniyordu fakat şuan ps4 e çıkan oyunları o kart kaldırıyor mu ? Sanmıyorum ben yinede taşınabilirlik icin gtx 1050 li bi laptop almayı düşünüyorum ama konsolun yerine geçemez pc kesinlikle bide üstüne covid yüzünden optimizasyon leş oldu nesil atladığımız için sistem gereksinimleri inanılmaz yükseldi series s i öpüp başımıza koymamız lazım keşke steam deck tarzı şeyler ps4 performansını verdiğini idda etmeye başlamışken psp2 falan çıksa bide üstüne kırılsa asıl o cihaz master of gaming olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucker274 -- 29 Ekim 2023; 1:57:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • lucker274 kullanıcısına yanıt

    Evet hepsine sahibim ama xbox tarafında pek koleksiyona değer bir durum yok. Xbox 360 her türlü efsane olarak kaldı en çok oyunda onda var.

    Eğer xbox one sahibi iseniz eski nesil de memnun eder. Benim demek istediğim series s yeni nesil de tatmin etmiyor.

    Sen maddi olarak düşünüyorsun ve ona göre yorum yapmışsın ama PC de adamlar çok daha akıcı yüksek fps ve hertz değerlerinde monitörler le oyun oynuyor ve konsol ile aradaki fark çok fazla. Konsollar tv de kusurlarını kapatıyor. Konsol video ayarları tam olarak tv de oyun oynamak için geliştirilmiş olduğundan tv de keyif veriyor. Bir pc yi tv ye bağladığında aynı uyumu asla bulamazsın mesela.


    Konsol ve PC konusundaki fikirlerine katılıyorum. Çok güçlü bir pc toplasak ta 13. Nesil işlemci alsakta 14. Nesil çıktı şimdi sonra 15 çıkacak ve bir iki nesil eskisini zaman maddi değeri yok fiyatına gidiyor pc nin. Konsolda durum tam tersi. Yıllanmış şarap gibi değeri artıyor. Özellikle PS değer kaybı yok gibi. Bir süre sonra kırılıyor ve değerimdaha da artıyor ps4 gibi. Xbox ta kırılma durumu yok sadece 360 kırık.

    Bende ki E kasa en son ve en güzel kasa kinect li kırık aurora yüklü xbox360 konsolu 4 kol ile koleksiyonumun en güzel konsolu diyebilirim.

    2014 model 3DTV de 3D gözlüklerle xbox 360 ta 3D oyunlar oynanıyor tenis vs. Ayrıca onlarca kinect oyunu yüklü.

    Tüm bunlar varken Series S bana çok boş ve düşük performans veren kötü bir konsol hissiyatı verdi ve sattım. Sadece retroarch kurup emülatör oyunlarını denemek hoşuma gitmişti onda da ps2 yi kaldırmadı. Benim telefon bile ps2 oyunlarının bazılarını kaldırıyor emülatörle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Emülatörü kaldırmasının sebebi driver yada api olabilir mi acabaya ya benim telefonda punsiher'i emülatör ile oynatıyor çünkü bilemedim ps4 te linux ta patatesten hallice performans veriyordu
    Series s in gücü düşük ama yeni nesil için en uygun fiyatlı cihaz bu hedef kitlesi benim gibi fiyatı önemseyen ülke derken 50 kez düşünülecek yerlerde yasayan insanlar için üretilmiş series s ps5 ten de x ten de daha cok ilgimi çekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında haklısın bu hafta ps5 alarak Ps nin tüm konsolları sahip oldum ve ps5 i deneyimledim. Series S ten farkı 4k 60 fps olması dışında all ve vrr destekli olması.

    Konsolu 4k 120 hertz kullanmak için aldım tv 144 hz tcl vrr ve all destekli freesync destekli diye aldım fakat PS5 in video çıkışı 4k 60 hz :) ayarlarda değiştiremiyorsun. Destekleyen oyunlarda 4k 120 hz açılır falan diyor da normal kullanımda 60 hz de menülerde geziyorsak bu hiç hoşuma gitmedi.

    NFS unbound 60 hertz. Fc24 60 hertz ee ne anladım ben ps5 ten madem 4k 60 hz 60 fps oyun oynatacaktı. Ps4 pro dan hiçbir farkı yok resmen berbat bir konsol olmuş sony bitmiş sanki son demlerini yaşıyor. Ps5 alarak mutsuz olan tek insan benmişim acaba. Series S e haksızlık etmişim. PS 5 in muadiliymiş kendisi 2k çözünürlükte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.