Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3795. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
76.326
Cevap
788
Favori
3.749.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 37933794379537963797
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • samtiger kullanıcısına yanıt

    Yıllardır Xbox kullanan birisi olarak noktası virgülüne kadar katılıyorum. Eski günlerin hatırına Ps5’i bırakıp Series X’e geçtim ancak pek memnun olduğumu söyleyemem. PC’den herhangi bir artısı yok. Hatta o fiyatlara daha güçlü bir sistem toplanabilir. Elite controller dışında beni bağlayan bir özelliği olmadığını farkettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Fenix kullanıcısına yanıt

    Bu nesil işin keyfini PC sürdü bence hala da sürüyor. Bizim oyunlar zaten var gamepass var türkçe yama şansı var Sony de artık satışı gördü ne var ne yok yollamaya başladı PC'ye. Konsollar için en buruk en durgun geçen nesil bu. 2020'den beri ha bugün ha şu gün ha fsr 2.0- 2.1- 3 diye diye 2024ün ilk çeyreğini bitirdik doyurucu oyunlar gelmedi.


    Neslin başı pandemiye denk gelince ilerleyen yıllar ex oldu. Bu nesil şöyle oynadım zevk aldım dediğim oyunlar oldukça az. A Plague Tale: Requiem bana çok hitap eden bir oyundu mesele grafikler vs çok güzeldi sevmiştim. Onun haricinde hep eskiden çıkmış rekorlar kırmış benim oynamadığım oyunlar bana keyif verdi Witcher 3 gibi rdr 2 gibi klasikler.


    Şu an çok uçmaya gerek yok 4060 8 gb sahibi birisi bile 1080pde kafasına esen oyunu bir şekilde yüklüyor cihazına ve ultrada 60 fps'nin altına kolay kolay düşmüyor. DLSS 3 dediğimiz bir mesele de var o apayrı bir konu. TV'de oynamak gibi keyiflerimiz var konsolda, çökmeleri sorunları iyi hatırlıyorum PC tarafında ama ileriye gitmiyoruz konsollarda pek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 26 Mart 2024; 23:50:35 >




  • Yukarıdaki bazı yorumlara katılıyorum. 360 döneminden beri (One hariç) XBOX kullanmış birisi olarak XBOX gamepad haricinde bir şey üretmiyor. Gamepad'i de üretmiyor açıkçası kaplama ekleyip ekleyip satışa sunuyor. İşin garibi o kadar yorumlarda millet dalga geçiyor instagram'da vs ama sallamıyorlar hiç kimseyi ve yine aynı şekilde devam ediyorlar.


    Ben öyle çok oyun bağımlısı değilim ancak adamlar cidden hiçbir şey üret(e)miyorlar hiçbir geliştirme yapmıyorlar. Mesela en basit şunu söyleyebilirim ki bir arayüz XBOX One sürümünden beri nasıl aynı olabilir? Windows 8 metro arayüzü abi bu, yıllardır böyle devam ediyorlar. Hiçbir geliştirme yok, iki font ile oynayıp iki piksel değiştiriyorlar search bar'ın yerini değiştiriyorlar yeni dashboard diye piyasaya sürüyorlar.


    XBOX'un bu konuda kendisini geliştirmesi gerekiyor.

  • samtiger kullanıcısına yanıt

    13 milyon kişinin oynadığını oyuna indirmedik eehehe dersen seni ciddiye alamam


    buraya gelip fanboyluk yaparak 8. nesil oyunlarını yazıyorsun gerçekten oyun kültürünüz yerin dibinde  


    rise of ronin denen ps2 neslinden kalan oyunu da övmüşler hem de xbox ana konusunda akıl alır gibi değil

  • Beyler bir sorum olacak,

    SeriesX'te şuan Evil West oyununu oynuyorum. Bu oyunda fark ettim tetik tuşlarını kullanırken yani RT tuşu ile ateş ederken RT tuşu titreşiyor. Daha önce tetik tuşlarının titreştiğini xboxta hiç görmemiştim. Gerçi birçok oyunu titreşim modu kapalı oynamıştım ama yine de titreşimli oynadığım oyunlarda fark etmedim. Bu özellik yeni mi geldi yoksa hep var mıydı?

    PS5'te dualsense ile neredeyse birçok oyunda tetik tuşları titreşiyor.

  • Phil Spencer on what the hell is happening in the games industry - Polygon


    phil spencer'ın xbox'ın başından paket edilmesi gerekiyor adam hala konsolların mantığını anlayabilmiş değil, nintendo bu işi en iyi yapan firma mario oynamak istiyorsan alacağın cihazlar belli ve kitlesi belli olduğu için satıyor.

    sen xbox'a oyun çıkarıyorsun aynı gün pc'ye geliyor tuttun 4 tane oyunu playstation ve nintendo'ya verdin çok mantıksız hareketler.


    bana kalırsa pc game pass'in fiyatını düşürüp xbox exclusive oyunları pc'ye geç getirmeleri gerekiyor. konsoldan da online oyun için aylık ödeme sisteminin kaldırılması lazım başka türlü bahsetmiş olduğu büyümeyi yakalaması mümkün değil adam pc'de oyun oynarken ekstra ücret ödemezken konsolda ödüyor niye senin konsolunu alsın


    bu saatten sonra xbox markasını kurtarabilecek 3 tane olay var bana kalırsa


    1-en az series s ayarında bir el konsolu hatta windows tabanlı olursa (steam, egs erişimi) satış konusunda beklenmedik rakamlar görülebilir

    2-activision oyunlarının game pass entegresi yani call of duty seri olarak game pass'e gelirse ve abone sayısında artış olursa maddi anlamda markayı finanse edebilir

    3-haziran sunumunda gösterilecek oyunların etkisi ve çıkış zamanları





  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

    Halen markaya verdikleri zararı görebilmiş değiller. Bu sadece Phil'e özgü bir durum değil. Diğer yöneticilerden kimse mı uyarmiyor bunları. Zaten her ay satışlar resmen çakılıyor. Olanlar zaten neredeyse 0 olan hypeı tamamen katletti. Sunumda gösterilen onca oyunu konuşmamız gerekirken ortada dönen muhabbete bak. Bir de utanmadan konsollar büyümüyor diyor. Büyümeyen sensin de kılıf uyduruyorsun sadece. PlayStation ve Nintendo kapı gibi duruyor orada.


    Bu saatten sonra Xbox markasını kurtaracak tek şey açıkça biz 3. Parti geliştirici olduk demeleridir. Verdikleri zarar anca böyle toparlanır. Bunu söyleyip Hardware üretimlerini bir sonraki nesil için iptal etmeleri lazım. Tam anlamıyla oyun geliştiricisi olacaklar böylelikle ciddi kayıpları olmayacak. Üretecekleri el konsolu da boş olacak. O el konsolunun iş yapabilmesi için Steam deck gibi özgürlük sunması gerekiyor. Dilediğin zaman Windows yükleyip diğer platformların oyunlarından da yararlanabiliyorsun mesela Steam deckte. Xbox öyle bir özgürlük veremeyecek bundan %100 eminim.


    Activision alınalı aylar oldu 1 tane cod gelmedi sisteme. Geciktirmeleri bile kendilerine ne kadar zarar verdi apaçık ortada. İlk oyun olarak da müthiş oynanan Modern Warfare 3 yerine gidip Diablo 4 ü getirdiler. Hata üstüne hata. Çok sevdiğim bu marka gözümde 0 a düştü ve her geçen gün düşmeye devam edecek bakalım - bilmemkaçlara düşecekler. Benim 2 yılım kaldı gamepassin bitmesine. Bittikten sonra tozlanmaya bırakacam kendilerini. Zamanında gamepassi stoklamasaydim çoktan yol verecektim de neyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam çok önemli bir konuya değinmişsin. Ben gerçekten bunu anlamış değilim. Ben çok yoğun çalışan biriyim, oyun oynamaya zamanım yok aldığım oyunu aylık üyelik sistemine üye olmadan online kısmına giremiyorum gamepass sistemine birşey demiyorum hesabımda satın aldığım oyunu ayda 3 5 saat oynamak için neden konsol tarafında para veriyorum. Server masrafı demeyin, yıl olmuş 2024 zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt

    Hep vardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı oyundan bahsediyorum. Grafikler muazzam dediğin oyunun en çok eleştirilen yönü grafikleri, Ps3 oyunu gibi gözüküyor. Mekanikleri de combat hariç çağ dışı. Takoz gibi at kullanımı, bomboş ruhsuz açık dünya, cringe hikayesi ile yüzüne bakılmayacak bir oyun. Bedava verseler ancak öyle denenir onun dışında exc. diye gözünde farklı bir konuma koymuşsun oyunu. Ps'de bile çıktığı ilk hafta 24.cü sıradan girmiş en çok oynananlara yani özetle Ps kullanıcıları bile oyunun yüzüne bakmıyor:


    Most popular PS5 games — Dragon’s Dogma 2 hype bites Rise of the Ronin (truetrophies.com)





  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt

    Aynen böyle. Biz bir oyuna kötü diyoruz da fanboyluk yapmıyoruz burada iyisine de iyi diyoruz. Atıyorum PC’miz varsa da oynuyoruz açıp. Konsollarda genel bir tatsızlık var bu aralar.


    2024’te Xbox’a şu gelecek bu gelecek ha geldi ha gelecek ama ilk çeyrek de geçti pek bir şey gelmeden. Bir tek Diablo IV gamepass’e geldi o kadar.


    Biraz da keyif almayı bilmekle alakalı biraz da çeşitlilikle. CoD oyunları gamepass’e geldiğinde burada bir süre sonra yine bi cod var başka oyun mu çıkıyor diye söylenmeler olacak. 2027-2028’de yeni nesle geçeceğiz çok sessiz geçti neslin yarısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt

    ya bunu oyun diye yayınlamaları bile utanç bitirip yayınlasalardı bari



  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

    Bu kadar old gen gözüküp 1080P'nin altına düşmesi de ayrı rezilllik. O at sürüşü nedir ya Ps3 değil Ps2 jenerasyonu resmen.

  • Merhaba arkadaşlar konuyla alakası olmayabilir ancak deneyimlerinize ihtiyacım var. Sadece series X için kullanacağım hikaye modlu oyunlar için monitor arayışındayım. Büyük ekran tercihim olur ancak bu fiyata sadece Samsung 43" bulunuyor. Sizce hangisi daha iyi bir tercih olur.

    Maksimum 10bin lira bütçem var.

    Samsung 32 inç Odyssey G5 G55C LS32CG552EUXUF https://www.amazon.com.tr/dp/B0CVNM3VZS?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_7MG5EHRHV6C10SQ6MDQ3

    ViewSonic VA2762-4K 27” https://www.amazon.com.tr/dp/B0CD7C79C4?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_ZJJ0CHN7DPQC34PRPPVK

    Samsung M7 LS43BM700UPXUF 43''
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B6ZZDLXC?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_113W6XSCZVNC6D5KV2GX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiglera Beta -- 27 Mart 2024; 12:50:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tiglera Beta T kullanıcısına yanıt




  • hystaspes kullanıcısına yanıt
    Bütçem kısıtlı hocam maksimum 10bin liraya çıkabiliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hepsine 30 saniye bakınca otomatik Samsung M7 seçtim bile ..  

  • samtiger kullanıcısına yanıt

    Hep vardı ama bazı oyunlar kullanmıyor.


    Evil West nasıl beğendiniz mi? Bu forumda hiç konuşulmaması çok garibime gitti. Oyunu yarıladım sayılır, bayıla bayıla oynuyorum resmen. Normal modda oynuyorum, bu oyunu hard da veya tek can ile bitirebilen cindir.

  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum , buna benzer bir çok oyun Gamepass e geldiğinde oynamıyorum bile.

  • 
Sayfa: önceki 37933794379537963797
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.