Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3796. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
76.327
Cevap
788
Favori
3.749.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 37943795379637973798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 oyunun da daha ilk haftası oynama süreleri belli değil hiç bilgi yok birini 9 birini 24. sırada listeye koymuşlar...


    Most popular olması için neyin hesabı bu ??!

  • samtiger kullanıcısına yanıt

    PS oyunları sollar geçer felan yazacaksanız, tartışma konusu var oradan devam edebilirsiniz. Burada bu konular açılınca gereksiz uzuyor; ben tartışacağım diyorsanız sizi konusuna alalım. Orada sizinle aynı veya aykırı düşünüp fikir alışverişi yapacağınız çok kişi var.

  • SultanApex S kullanıcısına yanıt

    Ben tartışmıyorum, arkadaşın sorusuna cevap verdim

  • Epic ve steam xbox a gelecek diye söylentiler çıkmış.
  • batdunyabat kullanıcısına yanıt

    Aşırı mantıksız bir duyum. Konsol satıcıları parayı cihaz satışından değil, mağazalarında sattıkları oyunlardan aldıkları yüzde 30'luk komisyon ile kazanıyor (misal 70 Dolar'a Call of Duty MW3 alırsanız 21 Dolar'ı direk MS'e gidiyor). Böyle bir hamle yapmaları direk intihar saldırısı olur MS için. Niye kendine ait kapalı ve garanti geliri olan bir pazarı, epic games ve valve ile paylaşsın adamlar?  

  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Tüm bu alternatif yolların peşinde koşacaklarına , bir nesilde sadece 5 tane çok kaliteli exc sunmaya odaklansalar sorunların çoğunu çözmüş olacaklar zaten.Ama ilk yapmaları gerekeni yapmaya çalışmadan farklı çıkış yolları peşinde koşuyorlar anlamsızca.


    Sadece Forza Horizon 5 bile Xbox'a özel olsaydı , kafadan 5-10 milyon ek konsol sattırırdı.Tek bir konsol satışı , aksesuarı , oyunu , aboneliği derken bir nesilde 1000 $'dan fazla gelir kazandırıyor şirketlere.


    Satya Nadella , Phil Spencer'ın oyun sektörünü analiz etme konusunda beceriksiz olduğunun ne zaman farkına varacak acaba.


    Tabi 2018'de alınan 8 stüdyodan ve 2020 yılında alınan Bethesda'dan tamamen Microsoft çatısı altında geliştirilen sadece Pentiment ve Hi Fi Rush çıktı.Önümüzdeki 3 sene bu stüdyolardan 10'dan fazla exc oyun gelecek.Bu oyunların bazıları çok kaiteli çıkabilir.Bu oyunları görmeden haksızlık da etmemek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 27 Mart 2024; 19:41:31 >




  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Epic ve steam üzerinden yapılan satışlardan da payını alır. Bilmiyorum oranlar nedir diye, ama şu açıdan bakınca olumlu gibi xbox ta olmayan oyunlara erişim açılır. Şirket tarafından bakmıyorum tabiki oyuncu olarak beni etkileyen kısımdan bakıyorum.

  • batdunyabat kullanıcısına yanıt

    Böyle bir şey de mümkün değil çünkü Steam'de kendi mağazasından sattığı oyunlardan aldığı komisyonlarla dönüyor, aynısı Epic için geçerli. Derseniz ki hem Valve hem MS komisyon alsın, o da mantıklı bir iş değil çünkü ya ikisinden birisi gelirinden feragat edecek (çok çok düşük bir olasılık) ya da ikisi birden komisyon alacak (ticari olarak aşırı mantıksız).

    Şimdi Steam Xbox'a geldi diyelim ve hesaplayalım; COD MW3 70 dolar; yüzde 33 Steam komisyonu 21 dolar, yüzde 33 MS komisyonu 21 dolar, yapımcıya kaldı 28 dolar  . Yapımcılar zarar ediyor böyle bir durumda. Ya da Steam aldığı komisyonu MS ile paylaşırsa, bu sefer PC'de yapımcılardan nasıl aldığı komisyonu aynı yüzdede almaya devam edecek?

  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • wither kullanıcısına yanıt

    NOT: Bu mesajdaki amacım başka bir konsol propagandası yapmak ya da PC platformunu övmek değil, Xbox platformuna ve geldiği noktaya eleştiri getirmektir. Lütfen aradaki birkaç vurgalamadan farklı anlamlar çıkarmayın (wither hocam bu not sana değil, hassas arkadaşlara karşı  )


    Hocam Xbox konsolu almanın hiçbir mantığı kalmadı artık. Oyunların day1 PC tarafına çıkışını geçtim, artık PS'e bile bir zaman sonra çıkacağı ortada. Belki day1 bile gelebilir. Kimse game pass'e bedava demesin bu noktada, çünkü o noktada da PC Game Pass varken (çok daha geniş bir kapsam sunuyor) adam neden Xbox alsın? Gider bir adet dizüstü bilgisayar alır geçer, onunla da erişir o kütüphaneye.


    Ben hala Xbox konsolu sahibiyim (Series X duruyor evde) ama bakın abartısız 1 yıldır açmadım. Gittim oyun bilgisayarı aldım onda oynuyorum üçüncü parti ve Xbox özel oyunlarını çünkü orada daha kaliteli ve stabil çalışıyor (hepsini Steam'den satın aldım hatta). Xbox'ın orada durmasının sebebi de ne derseniz, ben büyük bir Gears of War hayranı ve fanıyım (Xbox 360 neslinden beri). Sırf Gears 2 (pc'de oynanamıyor ne yazık ki, serinin bence en iyi oyunu) ve Gears 3 hatrına tutuyorum konsolu. İşte konsola özel oyun işi ve kaliteli içeriğin önemi buradan bile belli.

    MS tarafı ise PC'yi geçtim, oyunlarını PS'e bile getiriyor büyük rezillik. Yahu senin elinde geçen senenin en iyi oyunlarından birisi (benim için kişisel olarak ilk 5'e girer, türünde de zirve) Hİ-Fİ Rush gibi bir oyunu ne diye rakip konsola getiriyorsun, deli misin kardeşim sen? Hİ-Fİ Rush yapısı ve süresi gereği o kadar yoğun bütçe de gerektirecek bir oyun değil, maliyetini karşılama hamlesi de olamaz bu. Bu oyunu konsol özel yapsan, oyun için konsol alacak insanlar bile olacakken, sen gidip PC'ye çıkarmanın da ötesine geçip oyunu PS'e çıkarıyorsun.

    E kim senin konsolunu niye alsın bu noktada kardeşim. Özel oyunun yok, konsolun daha güçlü olduğu halde rakibine karşı kas gücünü gösteremiyor, bir sürü alım yapmışsın, dünyanın en büyük 2 yapımcısından birisi Activision'u alalı 7 ay olmuş, hala oyunlarını GP'ye eklememişsin. Starfield gibi bir yapım yaptırıyorsun Bethesda'ya (2011 muadili Skyrim hala en çok oynanan oyunlardan birisi, bir başyapıt), 2023 yılında hala her yerde yükleme ekranı olan bir çağ dışı deneyim sunmalarına izin veriyorsun (kalite kontrol sıfır).


    Bu noktada cidden kim neden tercih etsin Xbox'ı? Bir firma ve marka bu kadar güzel rezil edilebilirdi, tebrik ediyorum ben Phil Spencer'ı. Xbox 360 döneminde bana göre mükemmel olan bir marka Xbox markasını önce Xbox One ile mahvetti MS yönetimi, tam toparlıyorlar dediğimiz Series X/S neslinde de son aşamada aldıkları yönetimsel hatalarla mezara gömmeye çalışıyorlar. Sırf konsola özel bir Gears 6 bile milyonlarca konsol sattırır ama NATO mermer NATO kafa Phil'de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 27 Mart 2024; 20:1:38 >




  • samtiger kullanıcısına yanıt

    Ronin ps5'de oynuyorum neredeyse sonuna geldim, 2 bin tl vermedim çok uyguna 10 gün kiraladım. Oyun evet eğlenceli ama performans seçeneğinde 60 fps 1080p bile görmüyor kasım kasın oynuyorum, oyun içinde yağmurlu havada grafikler ve fps ps3 dönemine dönüyor. Yani kısaca bu oyun ve yakın zamanda çıkan FF7 Rebirth güzel time ex oyunlar ama bu konsol gücü ile süper oyunlar diyemem. Xbox bunların çıkmamaları benim açımdan çok üzücü bir yanı bu nesilde yok. 1 yıl içinde pc'de 60 fps 4k oynamak zaten mümkün olacak. Diğer saydıkların zaten pc oyunu oldular bu konuda Xbox sahibi çoğu oyuncunun zaten orta ayarın üstünde pc'de oluyor.


    Ps5 almak bu devirde benim açımdan ah ne iyi ettim de bu konsolu aldım dedirtmedi ama öte yandan Xbox öyle değil, her ay o kadar güzel oyunu hesabıma uygun fiyata ekledim ki anlatamam. Son dönemde para vermeyip oynadığım Persona 3 Reload bile Gp olan sevgimi daha da pekiştirdi. Xbox tarafını konsol bazlı değil GP bazlı bakın artık donanım değil yazılım bazlı giden bir konsol var karşımızda. Konuyu çok dağıtmayım Ronin hakkında fikrimi de vermiş oldum.





  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Hocam bırakalım bunları şirketi yönetenler düşünsün. Baktım gidişat kötü sonraki nesil tek konsol devam ederiz(ps). Zaten yaş 37, oyunlardan eskisi gibi tat alamıyorum. Bu kadar kendime dert edemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batdunyabat -- 27 Mart 2024; 20:15:19 >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Yanlış hatırlamıyorsam phill " sony kabul ederse gamepassi psye getiririz." Demişti. Ben duygusal bakmıyorum. Şirkette duygusal yonetilmiyor sonuçta.

  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Hocam konsol ve Pc direkt birbirinin muadili cihazlar değiller.Benim gibi önüne 4090'lı Pc de konsa yine oyunları konsoldan oynayacak büyük de bir kitle var.Gamepass konsolda sadece Xbox'a özel kalacak.Bu bile belli bir kesim için Xbox alma nedenidir.


    Dediğim gibi 2018'de alınan stüdyolardan ve Bethesda'dan tamamen Microsoft kararlarıyla geliştirilmiş oyunlar gelsin , o zaman netleşecek bazı şeyler.Starfield için de Microsoft eleştirilemez bence.Koskoca Bethesda'nın en büyük projesine yarı yoldayken müdahele edip mekanikleri değiştirmeye Sony bile cesaret edemezdi.Microsoft'un talihsizliği Redfall ve Starfield'i kucağında bulması oldu.


    Ama sen oyun dünyasının en büyük markalarından biri olan Tes serisinin 6. oyununu da Bethesda'nın o oyun motoruna ve Todd Howard'ın 2000'li yılların başında kalmış kafa yapısına emanet edersen , ortalama 85 milyar dolar yatırımı boşuna yapmışsındır demektir.


    Benim gibi eski kafa oyuncular için her zaman Xbox alma sebebi bulunur.Persona 3 Reloaded oynuyorum bu ara , senenin en iyi oyunlarından ve ek ücret ödemedim gamepass sayesinde.


    Bu sene çıkacak Age of Mythology: Retold gibi bir oyunu konsolda oynayabilecek olmam bile beni heyecanlandırıyor.Ps tarafında asla bulamayacağım şeyler bunlar.Oyun süremin de %80'i Xbox %20'si Ps5'te geçiyor zaten.Ama ben dinozor oyuncuyum , genel kitle büyük bütçeli sinematik tps gördü mü her şeyi siler atar.Uzun vadede yeni Xbox geliştirmeye değmeyecek kadar satışlar düşebilir.





  • SW4RTHY kullanıcısına yanıt
    Hocam biz onu coop bitirmiştik arkadaşla hard'da. Ben o oyun bu oyundur hiçbir oyunu Hard'da oynamıyorum tövbeliyim😂 O oyunda beni delirten bir bug vardı. Düzeltmişler midir bilmiyorum. Health basacan mesela, basıyorsun health dolmuyo. Özelliğim dolmuş kullanacam basıyorum çalışmıyor. O kadar çok bug vardı ki oyun zevkimi baltalamıştı. Ha o buglara rağmen bitirdik çünkü özü güzeldi, buglar olmasa çok seveceğim bir oyun olacaktı. Pek güzel yad edemiyorum kendisini bu yüzden😂
  • wither kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerinize sonuna kadar saygım var ve anlıyorum. Haklısınız da. Fakat cidden elindeki potansiyeli ve markaları hiç ettiklerine inanıyorum ben.

    Senin elinde Gears gibi bir marka var, oyun dünyasının en iddialı ve köklü serilerinden birisi. Yapan stüdyo The Coalition (bence Bethesda ve Activision stüdyoları dahil, MS'in elindeki en iyi stüdyolardan birisi), ortada yeni oyununa dair bir duyuru vs. bir şey yok. Yıl 2024, nesle gireli 4 yıl oldu ve yeni oyuna dair bir sızıntı vs. dahi yok. Hadi Gears'ı geçtim The Coalition üçüncü şahıs kameralı oyun yapma konusunda başarılı bir stüdyo ama ortada başka oyun da yok. Bu kadar becerikli bir stüdyodan 5 yıldır bir şey duymadık saçma sapan bir UE5 demosundan başka.

    Ellerindeki kaynakları da yönetemediklerini düşünüyorum. Bir firmanın elinde 4 yıldır ID Software, Machine Games (daha yeni indiana jones gelecek), The Coalition gibi sektörün en iyi stüdyoları varken (ki bu stüdyolar açık dünya oyun da yapmıyor, lineer ilerleyişli oyunlar yapan şirketler, yani uzun oynanış süresi ve geliştirme gerektirmeyecek işler) ortada bu firmalardan çıkmış 0 oyun olunca insan bir geriliyor ve üzülüyor. Potansiyeli heba ettiklerine inanıyorum.





  • Vahlok kullanıcısına yanıt
    Şuanlık öyle bir sorun yaşamadım. Normal de oynamama rağmen bu yaşta delirtiyor oyun beni. Her boss un hareketlerini çözmekten kafayı yedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY

    Şuanlık öyle bir sorun yaşamadım. Normal de oynamama rağmen bu yaşta delirtiyor oyun beni. Her boss un hareketlerini çözmekten kafayı yedim
    Oyunun başları kolaydı. Oyun git gide inanılmaz zorlaşıyor. Tam neresindesin bilmiyorum ama o zorluk sona kadar artarak devam edecek hocam Allah sabır versin😄
  • 
Sayfa: önceki 37943795379637973798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.