Şimdi Ara

XEON-CORE I7 EXTREME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Render performansı için 990x ile xeon 5670 arasındaki performans farkı nedir? Karşılaştırmalarda xeonlar hep çifter çifter, 990x ise hep oc li olarak test edilmiş, adam akıllı bir bilgi yok ortada, ozellikle render icin cinebench 11.5 skorunun belirleyici olacağını tahmin ediyorum ama teke tek o.c siz karşılaştırma henüz bulamadım.. Sizce ne gibi bir fark var aralarında? Kullandığım anakart asus rampage 3 extreme, bazı arkadaşlar xeon işlemci ile kullanabildiğini söylüyor. Şuan kullandığım işlemci i7 950, her nekadar render dışındaki yaptığım bütün işlemlerde beni hayal kırıklığına uğratmasada render konusunda çok zayıf. cok kücük detaylı cizimlerde bile 15 dakka bekliyorum. Bu süreyi 5 dakka veya daha altına indirebileceğim bir işlemci önerirmisiniz.



  • http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
    buraya bir bakmanizi oneririm...
  • burayı biliyorum ancak tam anlamıyla render performansını yansıttığından emin değilim, çünkü benim için render dışındaki performansı cok önemli olmayacak. Sizce bu tablo bunu yansıtıyor mu? xeon ların fiyatlarıda cok yüksek olunca, insan birkez daha dusunuyor. Madem performansları gosterdiğiniz tablodaki gibi niye bukadar pahalı?
  • ekran kartınız nedir hocam ?
  • ekran kartına yaptırısan renderı çok daha hızlı olur
  • ekran kartım gtx 570, ekran kartına yaptırabilsem keşke :) çoğunlukla archicad programını kullanıyorum ve bu programda işlemciyi kullanıyor
  • Quadro almanı tavsıye ederım :)
  • 5670 e gerek yok 5650 işini fazlasıyla görecektir, i7 990x ile 5670'i kıyaslaman büyük bir hata, OC ile render farklı performans sergiler, farklı kulvarlarda koşan at diyebiliriz. Render için 5650 kesin çözümdür, üst düzey server kullanmayacaksan üst düzey ve orta halli performans çıtası için 5650 makuldür. Alırsın pişman olursan ben senden satın alırım.
  • merak ettiğim zaten oc meselesi olmadan karşılaştırma, 6 çekirdekli tek xeon ile 6 çekirdekli tek core i7,dediğinize göre peki xeonlar ile core i7 lerin arasındaki bu render hızında doğan fark nereden kaynaklanıyor? Birde anakartım ile xeon işlemci herhangi bir sorun cıkartır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaime

    merak ettiğim zaten oc meselesi olmadan karşılaştırma, 6 çekirdekli tek xeon ile 6 çekirdekli tek core i7,dediğinize göre peki xeonlar ile core i7 lerin arasındaki bu render hızında doğan fark nereden kaynaklanıyor? Birde anakartım ile xeon işlemci herhangi bir sorun cıkartır mı?


    Aslında Render işi biraz meşakatli ve ilgilenmeyenler için karışık bir durum. Öncelikle Render nedir ve Neden yapılır sorusuna bakmak gerek. Render ; bilgisayarda işlenen veriyi veya modellemeyi ham olarak işlemektir aslında. Kaba tabiri ile. Mimarlık, simülatörlük veya üst düzey şirketlerde kullanılır. Render işlemi CPU' ya çok fazla yüklendiğinden dolayı ekran kartınızın da iyi olması gerekir ( ham işlemler için grafik modelleme ve simülatör için konuşuyorum ). i7 ile Xeon işlemciyi kıyaslamak biraz kaba bir tabirle şuna benziyor, İngiliz atı ile Sokak atı. Size çok basit bir örnek sunayım, geçen üst düzey bir şirketin bilgi işlem koordinatörü ile görüştüm freelance dışardan iş almış, iş ise Türkiye'de bulunan bütün Diş Hekimleri. Yalnız bu hekimlerin kaçının özel muayene hanesi var, kaçı sadece devlet kurumunda çalışıyor kaçı hem devlet hem özel muayenehanede. Aslında veri tabanından işleminin mantık olarak basit olduğu düşünülebilir fakat hiçte öyle değil. Burda bahsedilen milyonlarca insan. Bunu normal bir CPU ile yapmanız yıllarınızı alabilir. Burda devreye ise yüksek komponentli bir bilgisayar giriyor. Xeon işlemcili 64 Gb lık bir server iş istasyonu ile bu işlem sadece 25 dakikada yapıldı. Aradaki fark basit bir ifade ile budur.


    Diğer sorunuza gelince, Anakart ile xeon sorun çıkartmaz ama şöyle 1366 çipsetli xeon ile X58 tabanlı anakart.




  • Extra olarak sana şunu söyliyim. Oyun için bir Xeon alacaksan, öncelikle şunu bilmen gerekiyor, ya çok paran vardır yada her hazı tatmak istiyorsun, Xeonlar yukarıda dediğim gibi belli başlı yerlerde kullanılır, OC yapacaksan veya oyun oynayacaksan Desktop bir işlemci almalısın, bu durumda i7 2600K öneririm ama bekleyeceğim diyorsan i7 2700K olabilir.
  • Bencede i72700k alın ama 2600k ile aralarında pek fark yok karar sizin para sizin?
  • önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi suan icin tek önemli kıstas bilgisayarımın render hızındaki performansı, dolayısıyla oyun arka planlarda. Oyun oynamam demicem tabikide ama oynamak vey oynamamak cok dert degil. Yardımlarınız icin teşekkür ederim :) peki xeon 5600 serisinden hangi modeli onerirsiniz? suan icin 5670 e sıcak bakıyorum...
  • eğer Xeon da ısrar ediyorsan 5670 e hiç gerek yok boşa masraf, ham çizim ham proje de render ile kullanacaksan işlemciyi 5650 senin işini çok rahat görür diğerleri boşa masraf. Ha dersen ki en iyi render performansı arıyorum diye o zaman x7 serisi bişey alabilirsin ama Türkiye'de bulman imkansız diyebilirim. Örn: x7460 veya 7560. fiyatları ortalama 3500$ 7460 için, Türkiye'ye gelmesi 7000$' ı bulur. Ama dediğim gibi render için ekran kartını unutma, örn; Nvidia Quadro serisi.
  • Anladım, sizin yorumlarınızla nvidia quadro serisinide araştırmaya başladım. Çizim,render,photoshop için baştan aşağı yeni bir pc alıcam, dolayısıyla şuan sistemimde olan monitor dışındaki hiç bir donanımı kullanmayacağım.Bu yüzden hem işlemci hemde ekran kartına yatırım yapmam gerekiyor belliki. Sonuc olarak suan dell in sitesinden özelleştirilebilinir sistemlere (örneğin precision 5500 modeli) ağırlık verdim. Ancak turkiyeye sectiğim ozellikteki dell bilgisayarı nasıl getirtebileceğim konusunu bilmiyorum
  • bu konuda çok sıkıntı çekeceğini söylemeliyim, yurt dışından getirmen pek mümkün değil. Getirsen bile bilgisayara verdiğin para kadar para vereceksin emin ol. Sen araştırmana devam et, bulduğun beğendiğin ürünü bulunca bana haber et 1-2 kişiyle seni görüştürürüm onlarla konuşursun belki mümkün kılabiliriz. Ancak söylemeliyim fiyatlar çok extrem düzeylerde olur. Özellikle xeon ve quadro girerse, sana tavsiyem parça olarak toplaman.
  • Önerileriniz için tek tek teşekkür ederim, bu hafta içinde netlik kazandırırım büyük ihtimal. Verdiğim kararı yine sizlerle paylaşırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.