Şimdi Ara

Xiaomi 11T ve 11T Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
4
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Bence egonuz yüzünden kişisel zevklerinizi millete bilmişlik diye satıyorsunuz. Herkes telefonlara aynı gözle bakmıyor. Mesela ben her zaman, otobüste tuvalette dahi kullandığım cihazın iyi özelliklere sahip olmasını isterim. Siz bilgisayarınıza daha bağlı olabilirsiniz bu yüzden de onu kullanmayı daha rahat buluyorsunuz, lakin ben öyle düşünmüyorum. Herkes her an bilgisayarının başında değil. Ayrıca 27" bilgisayara uzanıp bakamıyorum, lakin cebimdeki telefonla aynısını yapabiliyorum, bu bile benim için bir özellik.


    Elbette bir telefondan bahsediyoruz ve bu bütün cihazların ortak bir karışımı. Ben aynı anda hem 27" monitör hem koskoca bir masaüstü hem de DSLR aynasız bir fotoğraf makinesi ile gezecek değilim. Bunu idrak etmek neden bu kadar zor ki? Sizin beklentileriniz çok ters kesinlikle. Siz laptop alıp "Aaa neden bu masaüstüm gibi değil" diyenlerdensiniz. Ee arkadaşım bu laptop daha kompakt bir cihaz yiyorsa masaüstü ile gez bakalım yani kafalara gel yahu. Gerçekten kafalarınızı anlamak mümkün değil. 300 dolarlık konsol ile 5000$'lık masaüstü yarıştıranlar gibisiniz. Yahu o 300 dolarlık bir konsol. Ne koyacaklar içine 1000 dolarlık ekran kartı mı? Beklentiniz nedir ki? Şimdi 300 dolarlık konsol alan bir insan ya da 1200 dolara laptop alan insan teknolojiden anlamıyor mu? Size göre hayırsa, zaten egonuz tavan yaptığı için tartışmaya değmezsiniz.

    Kesinlikle çok haklısınız. Hiç lafım yok.


    Arkadaş sürekli orta seviye telefonlara sallıyor, bir de telefonu teknolojiyi takip etmek ile göbeğinden bağdaştıran şeyler söylüyor. Alakası bile yok hâlbuki.


    Bin çeşit insan var ortada. Dolayısıyla da bin çeşit telefon var. Benim için ideal olan size ideal değil. Size ideal olan bana ideal değil.


    Ben arkadaşı farklı yaklaşımların da var olduğuna ikna etmeye çalışıyorum ara ara.  


    Taşınabilir olmak benim için bir zorunluluk olsa mesela, paranın alabileceği hafif laptopların en güçlüsünü alırım. Ama mesela bende durum bu değil. 200 dolara Amerika'dan ikinci el bir Windows tablet aldım. 8gb ram, i5 dengi işlemci, 256gb SSD. Rami az bir tek yani. İşimi 7-8 yıl görür o. Klavyesi falan var.  200 dolar ve Dell marka.  Niye bu? Çünkü tatile gittiğimde, iş için başka şehirde olduğumda ofisteki ana bilgisayara bağlanıp iş yapacağım bir alet lazım. Bu aletin 32gb ramli bir i7 olması gerekmiyor.

    ------

    Bu arada artık telefonların fotoğraf becerisi o kadar yüksek ki, en dandik kameralı telefonla "aile yemeği pozu" çeksen gayet iyi, kabul edilebilir oluyor. Tabi ne yapıldığına göre değişir; belki amatör YouTuber'a dandik kameralı telefon yetmez mesela. O yüzden bence çok büyütmemek lazım bu meseleyi.  


    İhtiyacı doğru tespit edip, buna göre bir bütçe belirleyip, bu bütçenin alabildiği en uzun ömürlü olacak çözüm en mantıklı çözüm olacaktır.

    -----

    Bu arada DSLR ve hi-fi'a ego dediniz hadi eyvallah da, desktopta mı ego? Şu anda 7 yaşını doldurmuş ve a'dan z'ye 1000 lira altına toplayabileceğiniz bir desktopta insan işini görecek ise görür. Tamamen ne yaptığınızla alakalı. 30.000tl'lik bir sistemi word-excel kullanmak için kuran biri salaktır mesela. Olay ego değil. Olay sizin ihtiyaçlarınız. Sadece telefon değil, herşeyde böyle davranmalı insan. İhtiyacını iyi belirle. O ihtiyacı karşılayacak sana en uzun ömürü verecek malı al. Bir de seni dolandıran firmaya ikinci kez para kaptırma. Bu laptopta da olabilir, arabada da, telefonda da... Ben mesela, VW grubundan, HTC'den ve Apple'dan kürdan almam bir daha. Bilinçli tüketici olmak lazım. Apple götü başı toplamıştır belki. Daha namusludur (değil, daha da kötüye gidiyor). Yıllarca almamaya devam ederim. Benim başıma gelen şey insanların başına 3-5 yıldır gelmiyorsa, o zaman belki... Öyle hemen ikna da olmam yani. Guven uzun yıllarda inşa edilir. Bir yalanla yıkılır. Bilinçli tüketici olarak namusluyu ödüllendir, şerefsizi cezalandır... Ama önceliğin ihtiyacını karşılamak. Bunun ego ile alakası yok. Hele Türkiye'de... Satın alım gücümüz düşük. Vergiler yüksek. Çok akıllıca hareket etmemiz lazım. Hatta belki bazen çakallık yapmamız lazım. Sanıyorum bir sonraki telefonumu ABD'den ikinci el alıp, eski telefonumun IMEI'sini içine çakacağım...  Cunku benim gerçekliğimde telefona 250-300 dolaresten fazla para vermem yanlış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Eylül 2021; 9:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lithaunans L kullanıcısına yanıt

    aynen hatta bir tane ip7 alıp yanınada powerbank almak daha mantıklı.

  • 500 euroya mis gibi cihaz

  • Beni birisi aradığında, yürüyüp yanıma gelemiyorsa, istiyorsan uzaydaki galaxlilerin fotoğrafını çekecek kamerası olsun, beş para etmez.

  • 5000 mAh çift hücreli yeni nesil batarya ve 120W şarj devrimdir. Üstelik Xiaomi bunu uygun fiyat birleştirmeyi başarmış..

    Her yıl telefon çıkaran Apple da "yenilik diye" gıdım gıdım batarya kapasitesini, şarj hızını arttırmaya çalışıyor. Ama Xiaomi kadar başarılı bir artış yapamıyor + daha pahalı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    120w şarj meselesine katılıyorum. Bir lityum pil grubunu 30 dakika altında şarj edip ömrünü yememesini beklemek abes.


    Kamera konusuna katılmıyorum. Sanki hepiniz fotoğraf sanatçısısınız... Telefonla fotoğraf çekip tatmin olmadığım nadir durum var.

    ------

    Ben otomasyon sisteminden hi-fi'ya elektroniğin her alanına ilgiliyim. Ofisimde CO2 lazer cnc, 3d printer, CNC makinası var. Çeşitli alanlarda elektronik devreler tasarlıyor ve üretiyorum. Hi-fi merakım var. Liste uzar baba uzar. Mevcut telefonum Asus zenfone 3.  çünkü ihtiyacım yok. Ne kadar ihtiyacım olmadığını şöyle anlatayım: kendime xioami 9t almıştım. Çok beğendim. Ama annem Asus'u beğenmedi. Ona 9t'yi verdim. Asus'u ben aldım.  O kadar umurumda değil.


    Canım güzel fotoğraf veya video çekmek isterse aynasız bir DSLR makinem var. Bence amiral gemisi telefon sanılanın aksine, pek de teknoloji ile çok işi olmayanlar için. Çünkü telefon yani. Ne yapabilirsin ki?


    2008'den beri akıllı telefon kullanıyorum. kullandığım şeyler gps, çek ve evrak fotoğrafı çekmek için kamera, whatsapp, internette gezmek. Nadiren de youtube. Facebook Instagram Twitter da var. O kadar.


    Telefonla vasat vasat muzik mi dinleyeceğim? Amplili dac var bende. İnternette uzun araştırmalar mı yapacağım? 27" monitörlü desktop var. video render mı yapacağım? Desktop var.


    Benim gibi insanların amiral gemisi ile işi yok özetle. Ben ucuz bulduğum ikinci el malı alır, 6 yıl da ben kullanırım. Zikko xioami'ye de 500 Euro demişler. Ben o paraya 12 çekirdekli 24 thread işlemci, 64gb ram, anakart alırım. cnc makinesi alırım, hoparlörlerimi satsam 9 kağıt eder. Üstüne koyar baba bir çift hoparlör alırım, ne bileyim, yaparım bir şeyler...


    Benden telefona 250 dolares işler.  


    "Teknolojiden anlamayanlara hitap eden bir cep telefonu olmuş..." Yıh yıh yıh...


    Aksine anlayanlara hitap ediyor. Biz anlayanlar hepsini dandik ve 5 yıl sonra çöp buluyoruz. Telefon üreticisi firmaların tamamına yakınını, Google'ı ve Apple'ı da dolandırıcı olarak görüyoruz. O yüzden bizden para işlemez. Kendi adına konuş yani.


    Ben teknolojiden gayet iyi anlıyorum. Ben bu telefon biraz eskiyince ikinci el alırım abi.  



    Alıntıları Göster
    Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.Üretmeyip üretenlere çamura atan tek millet sanırım Türkiye,açıkcası benim gibi maaşının beşte birine pro max alma imkanınız olsa koşarak alacağınıza eminim.Bu tarz cihazların yapılma amacı zaten ayrıca kamera vb. elektronik cihazları satın almamak.iPhone pro max serileri Canon’u arkada bırakacak kalitedeler,elbette normal kullanıcıya hitap etmeyebilir ama benim gereksinimlerim bu şekilde.Sonuçta siz de haklısınız bir cep telefonundan yapabildiklerimiz bir desktoptan uzak ama en yakın deneyimi telefon olarak iPhone pro max serisi veriyor.Hoparlörü sanırım daha önce deneyimlenmediniz sanırım ama diğer firmalara nispeten daha iyi.Tabii ki bir jbl vb. değil.Açıkcası ben iş gereği çok seyahat efen biriyim ve render işlerime kadar benim işimi fazlasıyla karşılıyor iPhone,xiaomi tarafında bu kaliteye yaklaşan görmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu telefon markaları herkesin elini kocaman sanıyor heralde. Arkadaş hani nerede o kompakt tasarımlar

  • cikarin cikarin 11P,11K,11F,11X cikarin

  • AlfaAdam kullanıcısına yanıt

    mesaj yazdığın fanboya katılmıyorum ama sen de haklı değilsin. mesela poco f2 pro 33 watt şarja dayanmıyor hızlı şarj yapanların soketleri bozuluyor. kronik hata. o çinli mühendisler pek de bilinçli iş yapmıyor yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerada ois yok pro da o zaman çöp

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    5000 mAh çift hücreli yeni nesil batarya ve 120W şarj devrimdir. Üstelik Xiaomi bunu uygun fiyat birleştirmeyi başarmış..

    Her yıl telefon çıkaran Apple da "yenilik diye" gıdım gıdım batarya kapasitesini, şarj hızını arttırmaya çalışıyor. Ama Xiaomi kadar başarılı bir artış yapamıyor + daha pahalı...

    Herşeye donanım olarak bakıyorsun da hocam miui arayüzündeki hatalardan bahsetmemişsin.Ios kararlı ve sorunsuz sistem oldğundan tercih ediliyor.

  • Bu telefonun önü yokmu her şey kamera olmuş

  • Çok güzel telefon ama tr fiyatı uçuk olucaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • La telefonun ön ekranını görseydik eyidi bune paso kamerayı gözümüze sokmuşsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlfaAdam

    Bunu hangi yüksek bilgine dayanarak söylüyorsun.
    Adamların mühendisleri bunun için çalışıyor ona göre de tasarlanmıştır.

    Mühendisleri bu telefon çok dayansın problem çıkartmasın diye kafa yormuyor. Yenisi nasıl satarız diye kafa yoruyor adamlar. Snapdragon 820 li telefonumu hala kullanıyorum oyun oynamıyorsanız kaç sene oldu çıkalı hala hızlı. Pil ömrü en büyük dert. Bilerek pillerin çabuk ölmesi için çalışılıyor. Pili değiştirince de zaten su geçirmezlik filan hak getire. Bir tek mühendislerin kafası çalışıyor değil mi? Ben mühendis değilim ama tasarım hatası olan onlarca ürün kullandım hepsi de mühendislerin tasarladığı şeylerdi. Örneğin laptopta güya yer kazanmak için 2 tane m.2 ssd yi üst üste koymuşlar tamamen mallık. Çünkü birbirine o kadar yakın ki sıcaklıklar tavan yapıyor. Kasaya bakıyorsunuz o ssd yi koyacak yer var ama mühendis arkadaşın kafa o kadar çalışmış. Bazen de Maliyet, boyut, pazarlama vs nedenleriyle adamlar olması gerekeni yapmıyor. Su mühendisten iyi mi bileceksin lafını geçin sadece çok çalışmakla doktor mühendis olunmuyor. İnsanın içinde olmalı para için meslek seçen bir sürü adam var. Üniversiteyi kazanıyor mühendis , doktor oluyor ama o alanlarda niteliksiz. Tek dert para kazanmak.





  • Etkileyici kamera mi ?

    Ana kamerasında ois yok , ultra geniş açı 100 dolarlık telefonlarda ki gibi 8 MP. Neresi etkileyici ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaniCalifornia

    Bu telefon markaları herkesin elini kocaman sanıyor heralde. Arkadaş hani nerede o kompakt tasarımlar

    Ya en azından bir tane çıkarsalar. Neredeyse tüm telefonlar 6.7 inç oldu.

  • __nikolaus__ kullanıcısına yanıt

    Hocam kameralar çöp


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine xiaomi fanboylar mühendislik üzerine konuşmuş kudurmuşlar 🤣 Ama öğrenmeleri gerek piyasada bir sürü mühendis hatasıyla üretilen ürün var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Canavar gibi telefon yap ancak kameraya OIS koyma her şey çöp olsun… ah şayomi sen adam olmazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.