Şimdi Ara

Xiaomi wifi 2 extender kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yan binada en alt katta dükkanımda kullandığım wifi İnterneti 10 mt yandaki 5.katta bulunan evimde kullanmak için wifi extender aldım. Neredeyse camdan cama birbirini görüyor modem ve extender. Extender ın sinyal alma gücü %52.

    Daha önce farklı bir modem ile evdeki İnterneti dükkanımda aynı yöntemle farklı bir extender ile kullanabiliyordum. İnterneti dükkana taşıyıp yükseltici ile evde kullanmak için servis sağlayıcımı değiştim, modem de değişti. Daha Osman eski extender ile evde bağlantı kurduktan 5 dk sonra, telefonum sinyali full çekmesine rağmen internet kalitesi yavaş gibi bir bahane ile ip almıyordu. Extender ı değiştim, xiaomi ile de Bir bağlanıyor bir aynı sebeple kopuyor. Sorun ne olabilir. Extender ile evdeki download hızı yaklaşık 10mbps. Modemde mi bir uyumsuzluk var acaba?

    Modem ttnet in çok önce vermiş olduğu ZTE ZXHN H168N VDSL2 modem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • valla sinyal gücü ile bağlantı kalitesi dediğimizde, sinyal gücünün 52 olması demek bağlantı kopmalarının olmayacağı anlamına gelmez. bu değer seni yanıltıyor olabilir. mesela benim bildiğim ve gördüğüm atheros chipsetlerde evet çevrede daha fazla wifi yayını yakalayabilirsin ama bu hepsine bağlanabileceğin anlamına gelmiyor. cep telefonmu ile wifi analyzer vs tarzı programlar ile sinyal gücünün doğruluğunu, bağlı kalma sürelerini kontrol edebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    valla sinyal gücü ile bağlantı kalitesi dediğimizde, sinyal gücünün 52 olması demek bağlantı kopmalarının olmayacağı anlamına gelmez. bu değer seni yanıltıyor olabilir. mesela benim bildiğim ve gördüğüm atheros chipsetlerde evet çevrede daha fazla wifi yayını yakalayabilirsin ama bu hepsine bağlanabileceğin anlamına gelmiyor. cep telefonmu ile wifi analyzer vs tarzı programlar ile sinyal gücünün doğruluğunu, bağlı kalma sürelerini kontrol edebilirsin.
    Şöyle bir durum var, aynı yükselticiler ile diğer modemden gelen sinyallerde herhangi bir kopma yaşamadım. yükseltici tam cam önünde, modemde aşağıda gene tam cam önünde. Birbirlerini arada hiçbir engel olman görüyorlar. <acaba modem ayarlarında birşeyler mi yapmam gerek yoksa bu modemi kullandığım müddetçe bu sıkıntı devam mı edecek? Modem değiştirsem düzeleceğini bilsem tutup yeni modem alırım ama garantisi yok.

    Yükselticinin olduğu alana telefonumu koyduğumda, 4 dişin 3 ü çekim var ana modem üzerinden ve hız gayet iyi, 15 mbps civarı.




  • Evdeki İnternet sorununu outdoor wifi repeater alarak çözmek istiyorum. Bunun için hangi modeli önerirsiniz?

    Bu aleti tek olarak dükkanımdaki modeme kablo ile bağlasam ve anten yönünü direkt olarak daire pencereme çevirsem yeterli olacak mıdır, yoksa karşılıklı olarak iki adet mi olmalı.

    İlk mesajımda da yazdığım gibi, apartmanlar arası 10-20 mt mesafe var. Wifi repeaterı koyacağım yer zemin kat, benim dairem ise 5.kat, arada hiçbir engel yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thesocrates kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/tenda-a18-1200-mbps-kablosuz-ac-dual-band-harici-antenli-menzil-genisletici-p-HBV00000BGRUB

    bu çözer... minimum 2antenli... 3~4 antenli olsun...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim, ama bana lazım olan outdoor wifi repeater. Indoor ürünler benim beklentimi karşılamadı ve karşılamaz. Düşündüğüm birkaç ürün var fakat nasıl kullanmam gerektiğini bilmediğim için buradan sormak istemiştim.



    Mesela bu ürün.
    TP-link CPE610
    İki adet karşılıklı mı olmalı yoksa İnternet kaynağında bir adet olması işimi görür mü?

    Aynı zamanda 2.4ghz ve 5.0ghz olayına da kafam pek basmıyor. Kullandığım modem eski bir wifi modem 2.4ghz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesocrates -- 7 Temmuz 2020; 17:36:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • thesocrates kullanıcısına yanıt
    arada 100mt ve üzeri mesafe için iş görür... yorumlara bak... 4 çok iyi...
  • Dediğim gibi amacım, evimde interneti sanki modemin dibindeymiş gibi kullanabilmek. Bunun için bütçe ile alakalı bir sıkıntım da yok. Önemli olan gerçekten doğru ürünü alıp doğru kurulum ile kullanmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.