Şimdi Ara

Yamaha Soavo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soavoları dinleyenlerden bilgi almak istiyorum (özellikle sn AŞükrüMercan),Müzikaliteleri doğallıkları nebileyim herşeyiyle nasıllar?İkinci elde satışları görüyorum 3000 tl civarında fiyat isteniyor.Bu rakamı hakeder mi?Sinema ağırlıklı kullanıyorum ama müziktede jazz ve klasik ağırlıklı olarak performans bekliyorum. Halen WD 9.6 kullanıyorum.Soavo alırsam beni tatmin edermi ve ampli seçen bir kolonmu?.Bu ve benzeri sorularım var yardımcı olanlara teşekkür ederim.



  • Slm

    Sınıf olarak ust seviye bir urun. Hiend denebilir. WD 9.6 ile kıyaslamayın. Memnun olunmayacak bir speaker degil. Yamahanın ustunde titizlikle calısıp urettigi, muzikal kalitesi yuksek, dengeli ses odaklı kuyruklu piyanolarda kullandıgı teknolojiyide ekledigi speaker. Uygun ortamda dinleyerek karar vermeniz en guzeli. Tabi boyle urunlerin keyfi yuksek kaliteli stereo amfi ile cd playerda cıkıyor.

     Yamaha Soavo


    http://balancedaudio.co.za/reviews/AH_YamahaSoavoSPK.pdf

    Recommended Usage Front Speakers
    Type 3-Way bass-reflex floor-standing
    Woofers Dual 6-1/2" (16cm) Advanced PMD Cone
    MidRange Driver 5" (13cm) Advanced PMD Cone
    Tweeters 1" (3cm) aluminum dome
    DC-Diaphragm Yes
    Magnetic Shielding Yes
    Real Wood Finish Yes
    Twin Bass Reflex Ports Single
    Gold-Plated Brass Extruded Terminals Yes
    Frequency Response 35 Hz - 50 kHz
    Sensitivity 89 dB/2.83 V/1 m
    Input Power (Maximum / Nominal) 200W / 50W
    Crossover Frequencies 500 Hz / 5 kHz
    Impedance 6 Ohms
    Product Dimensions (W x H x D) 13-3/4" x 41-3/8" x 19-3/16" ( 349 x 1051 x 487 mm)
    Product Weight (lbs. each) 59.5 lbs. (27kg)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Nisan 2012; 17:16:28 >




  • Sn İkarahal teşekkür ederim
  • Başka kimsenin fikri yok galiba
  • Sayın ikrahal bu yorumu yaptıktan sonra başka yorum aramanıza hiç gerek yok.
  • Sn vitex tsk.

    Standart urunlerde belki tavsiye yorum vs yapılabiliyor. Mesela NS serisi gibi.
    Fakat bu tarz ust segment urunler zaten ince elenip sık dokunarak uretilirler.
    Bizim aklımıza gelen yada gelmeyen bir cok evreden kriterden gecer.
    Muhendislik, malzeme, iscilik en ust duzeydedir. Audiophile insanlara yonelik yapılırlar.
    Haliylede belli bir kalitesi olmak zorundadır. Olumsuzluk genelde fiyat uzerinde yapılır.
    Bu fiyata daha iyisini sunabilen varmı seklinde.

    Jazz ve klasik ağırlıklı muzik demissiniz. O tarz muzikler icin zaten bu segment speaker almanız lazım. Detay, denge, mumkun oldugunca yorum katmayan, renklendirmeyen, kaynak neyse onu aktarmaya calısan speaker lardır bunlar. Bas cevapları hızlı, orta ses cevapları ferah ayrıntılı, ust frekanslarıda metalikten uzak kadife gibi yumusak ve dogal cevap veren yapıdalar. Saatlerce dinleseniz yormazlar. Tabi dedigim gibi gidipte mp3, yada universal player ile ev sinema amfisi vs gibi cihazlarla bu speaker kendini gosteremez. Bu tarz speakerlar iyi bir kaynak ve stereo amfiyi hakederler. Mesela Yamahanın CD-S2000 CD Player ve A-S2000 Amfisi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Nisan 2012; 14:45:16 >




  • Halihazırda satışta olan 2.el B&W 683 ve 704 var hepside biribirne yakın fiyatlardalar.Bu üçünden hangisi daha mantıklı olur acaba
  • B&W 683 de yeni nesil FST mid sürücü var sinema ağırlıklı ise artı bas sürücüsü ile 683 öne çıkar

    ama jazz ve klasik işin içine girerse 704 tek tercih...

    WF 9.6 ları neyle sürüyorsunuz 9.6 biraz kapalı çalar.
  • Sorma kapalıki ne kapalı.Tabii birde amfi faktörü var.Şimdilik eski bir onkyo 676 kullanıyorum.Ev borcum yeni bitti artık yavaş yavaş upgrade yapalım derken yeni masraflar çıkıyor.Birden köklü değişmeler yapmak zor onun için önce kolonları yenileyip sonra diğerlerine sıra gelsin diye planlıyorum.Soavoları 1-2 kez çokta uygun olmayan ortamlarda dinlemiştim ama yinede hoşlanmıştım.683v3 704 leri hiç dinlemedim ,onun için kararsızım.Bu yüzden tecrübelilerin bilgilerine başvurdum.
  • Bu arada pendik MM de uzun süredir indirime girmesini beklediğim soava lar 2000 tl ye satılmış.Kısmet değilmiş demekki Alah alan arkadaşa güzel günlerde kullanmayı nasib etsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maykop

    Bu arada pendik MM de uzun süredir indirime girmesini beklediğim soava lar 2000 tl ye satılmış.Kısmet değilmiş demekki Alah alan arkadaşa güzel günlerde kullanmayı nasib etsin

    Zamanında bende pesine dusmustum bu speakerın ama olmadı. Cok iyi fiyatmıs. Muhtemelen teshir urunuydu. İnsallah degerini bilecek arkadasa gitmistir.
    Bazıları parası var diye alıp sonra neden bas vermiyor, arabadaki gibi cıstak calmıyor, bu ne bicim speaker seklinde yorumlar yapıp harcıyor.
    Su anda 6000 tl gibi rakamlara satılmakta. Yurtdısı fiyatıda anladıgım kadarı ile 2000 usd civarlarında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maykop

    Soavoları dinleyenlerden bilgi almak istiyorum (özellikle sn AŞükrüMercan),Müzikaliteleri doğallıkları nebileyim herşeyiyle nasıllar?İkinci elde satışları görüyorum 3000 tl civarında fiyat isteniyor.Bu rakamı hakeder mi?Sinema ağırlıklı kullanıyorum ama müziktede jazz ve klasik ağırlıklı olarak performans bekliyorum. Halen WD 9.6 kullanıyorum.Soavo alırsam beni tatmin edermi ve ampli seçen bir kolonmu?.Bu ve benzeri sorularım var yardımcı olanlara teşekkür ederim.

    Kusura bakmayın, Paskalya dolayısı ile foruma pek zaman ayıramadım, bugün Katar tatilinden geldim, mesajı şimdi gördüm.

    Soavo'ları alırken internet review'larına bakmıştım, açıkçası çok parlak değildi. Daha sonra kendim dinlemeye karar verdim, o aralar alternatif olarak showroom'da olan jamo C809 ile eve getirtip aynı şartlarda ikisini de dinledim. Jamo 809'a göre daha detaylı ve özellikle mid'lerde daha güçlü geldi.

    Şu anda da zevkle dinliyorum ama biraz kibar bir hoparlör. Jazz ve klasik müzik için çok iyi, kendi fiyat grubunda da herhalde iyidir.




  • Sn Asukrumercan teşekkür ederim
  • B&W, Focal, Kef, Sonus Faber, Vienna Acoustics, Polk Audio, T+A vs gibi ust seviye speaker yapan firmalar karsısına iddealı bir urunle cıkıp piyasada satmaya kalkmak kolay bir sey degil. Cunku ciddi seviyede arge istiyor. Ciddi bir maliyeti var. Risk tasıyor. O fiyatlara cıkan biri bu markalara yoneliyor.
    O yuzden bu markalar kadar iddealı ve uygun fiyatlı olmalıki ses getirsin satsın.

    Yamaha Soavo da bu urunlerden biri. Bazen firmalar bende varım tarzında ses getirmek amaclı urunler uretir. Zararına bile verir. Amac reklam ve gvde gosteriidir. Sony ninde hiend seviyesinde ses getiren speakerları var mesela. Soavo gibi speakerlar audiophile insanlara yonelikler. Onların dunyası bambaska. Jamodada mesela aklımın kaldıgı concert 11 var. Jazz, klasik ve turevi muzikler gercek enstrumanların konustugu muzikler. Gercek tınılar. Her hoparlor bu muzikleri layıgı ile icra edemez. Uretiminde her detayında ince calısmalar ister. Uretlen bir urun hassas kulaklar tarafından uzun uzun sınanır. Hatta muzisyenlerin bile sınaması saglanır vs vs. Kolay isler degil bunlar. Verilen paralar cok gibi gelsede aslında hicte oyle degil. Sıradan bir gozle bakınca ahsap bir kutu ve birkac hoparlor iste bu kadar edermi fikri cıkar. Ama detayları ve calısmaları bilince aslında yogun ve ince calısmaların sonucunda cıkmıs sanat eseridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Nisan 2012; 8:57:47 >




  • Audio piyasasi ilginc bir piyasa, Sayin İkarahal'in yazdigi gibi Yamaha gibi global bir marka kendi flagship hop.'lerinde firma tecrubesinden ve arge desteginden ciddi sekilde faydalanmistir. Kullanilan malzemeler ust duzeydedir. Bundan kimsenin suphesi oldugunu dusunmuyorum. Sponsor olduklari sanatcilardan da faydalanmislardir. Fiyat olarak da cost effektif olabilecek bir fiyati firmanin mali gucu cercevesinde belirleyince bu tip urunlere verilen paralarin karsiligi alinir diye dusunuyorum.
    Kullandigim Yamaha Z11 AVR'ye de zamaninda 6000 USD verirken bunlari dusunmustum. Zaten cihazlarin icine bakinca parayi hakettigi anlasiliyor.
    Buna ragmen arada ucuk fiyatli urunlerin dergi review'larindaki ic aksamlarini gorunce insan hayal kirikligina ugruyor. Koca kasanin icinde kasanin ancak yarisinin veya 1/4'un dolu oldugunu goruyorsunuz. Dergilerin yuksek puanlarina ragmen ic yapilarini gostermesi ise bana Biz yuksek puan verdik ama ic yapisi da bu satirarasi mesaji gibi geliyor.
    Konu biraz dallandi ama bir cihaz alirken uretim asamalarini dusunmek gerekir, arkada ne kadar arge destegi var, ic aksam design'i ve kullanilan malzemeler benim alma parametrelerimden bazilari. Sonucta audio-video hobisinde psikolojik tatmin de cok onemli, bu sebeple dergiler blind testler yapin ama sonuca cihazlari gorerek karar verin derler.




  • Walla Yamaha'nın dünyayı sarsan bir zamanlar uzak ara en çok satan en değerli hoparlörü NS1000M Monitörü'dür.

    Şaka değil 1974 senesinde Berylium üniteler kullanır. Hatta Tweeter ve Dome Mid 'leri o kadar başarılıydı ki zamanının en iyi woofer'ı kabul edilen bass sürücüsünden çöp olarak bahsedilirdi.

    Ben bir stüdyo'da 90ların başlarında bir Yamaha Pre- Power ile sanırım CX1/MX1 'di. dinlemiş bu kadar naturel bir hoparlör duymamıştım.

    Sonrasında bu hoparlöre hitafen NS10M çıktı ancak o rezaletti bana göre...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 12 Nisan 2012; 21:24:25 >
  • Birileri boşuna dünya markası olmuyor anlaşılan.Önce parayı harcayıp sonra karşılığını hakkıyla kazanmak gerek.Bizdeki gibi yersen mantığı dünya pazarında sökmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.