Şimdi Ara

Yapı Kredi Tüketici Hakem Heyeti Kararını Uygulamıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, kredi kartı aidat ücreti ile ilgili tüketici hakem heyetine iki ay kadar önce başvuru yaptım. Başvuru yapar yapmaz yapı kredi’den bir mail aldım. Hülasa mailde “şikayetinizi geri çekin aleyhinize olursa masraf vs alırız” diyordu. Şimdi heyet kararını açıkladı ve beni haklı buldu. Yapı kredi yine mail attı ve heyet kararına rağmen ödeme yapılmayacağını, alınan ücretin yasal olduğunu söylüyor. İnternette araştırdım bu banka benzeri durumlarda aynı şekilde insanlara ödeme yapmamış. Sorum şu: bu noktada benim yapabileceğim ne var. Heyet kararını uygulatıp, paramı alabilmem için ne yapabilirim.


    Cevaplayan arkadaşlar olursa çok sevinirim. Çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bu durum senin ne tür kredi kartı ve o kartı nasıl kullandığın ile de alakalı bir durum. kullanmış olduğun kart yıllık aidat ücreti gerektiriyor olabilir. tabi kredi kartını hiç kullanmamış olman veya çok aktif kullanmış olman, puanlarını harcamış olman vb. bir çok durum var. icra'ya devam edip etmemek sana kalmış. tüketici hakem heyetinin almış olduğu karar ilamdır. yani mahkeme kararı gibidir. alacağını alabilmek için ilamlı icra takibi başlatacaksın. avukata başvur.





    bence hiç uğraşma. bankadan uzak durman yeterli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Kasım 2021; 17:3:50 >
  • İcra takibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi sen yanlış girmişssin. o ilk maile vereceğin cevap: karar ve sizin yapacağınız ne olursa olsun o kartın borcunu ödeyip kapatıcam. bittiği gün beni arayın kapatmam için ne gerekiyor ne belge lazım haber verin yazıcaktın. bak nasıl r yapıyorlar :D

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Çok güzel bir mesaj tebrik ederim. Yalnız atlanılan nokta şu ki konu sahibine şu sorulmamış.


    Kredi kartı sözleşmesinde, kullanılan kartın modeli ile ilgili "aidat" alınacağı açıkça belirtilmiş ise, bu THH kararını tüketici mahkemesine giderek bozdurabilir banka. THH kredi kartı sözleşmesini inceledi mi acaba bunu merak ettim.


    Bu öyle bir konu ki, mesela diyelim ben 2013 yılında banka müşterisi olmuşum diyelim. Siz de 2014. Bu süreç içerisinde sözleşmelerde değişiklikler olabiliyor yani benim sözleşmemde yazmıyor aidat demek çok yanlış bir şey. Kredi kartı ekstrelerinde yazar ya "şu güncelleme sözleşme değişikliği hükmündedir" tarzında. Bunları iyi incelemek lazım.


    Konu açılırken detaylar hiç yazılmamış.


    Kullanılan kartın modeli nedir? Kredi kartı sözleşmenizde aidat ile ilgili kısım var mı? Belirli koşulları sağlama şartıyla kart aidatından muaflık gibi bir anlaşmanız var mı banka ile?


    Thh neye göre karar verdi, kredi kartı sözleşmenizi mi incelediler?


    Banka Thh ye verdiği cevapta ne yazdı?


    THH kararları, tüketici mahkemesinde itiraz edilebilir formattadır. Yani banka size THH kararının iptali ile ilgili dava açabilir süresi dahilinde bilginiz olsun.


    Aidatlarla ilgili THH yi kazanıp , tüketici mahkemesinde aksine karar ile karşılaşan çok kişi var.


    BDDK nın aidatsız kart sunma zorunluluğu da var bildiğiniz gibi. Bu zorunluluk zaten aidat meseleleri ile ilgili çıkmıştı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.