Şimdi Ara

Yarın alınıcak 37PV70 mi? 37S81B mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni aldığım 37s62b ölü piksel çıkması nedeniyle değiştirilecek fakat aynı modeli almamaya karar verdim biraz daha para ekleyip. Başlıktaki iki tv arasında hangisini önerirsiniz? Biri plazma biri lcd öncelikli kullanım amacı PS3 sonra dvd. Samsung un performansını biliyorum ps3 için ama pnanasonic plazma hakkında fikrim yok iyimidir? Başka model önermeyin bu arada



  • şu anda 37 plasmalar içinde bulabileceğin en iyi model 37 pv 70 dir..al derim
  • 37PV70 harika içinde 1080p işleyen yonga seti var bu nedenle PS3 gibi 1080p görüntü veren cihazlarla FullHD tvlere yakın,kayıpsız görüntü alırsın.Ayrıca bu tv nin siyah görüntü verme performansı mükemmel,teşhirlerde görebilirsiniz.DVD performansını isewww.avforums.com da öve öve bitiremiyorlar,SD keza öyle,Avforum un ilgili kısmında kullanıcı görüşlerini takip edebilirsinizhttp://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=492888

    Ama yeriniz eğer çok ışık alıyorsa LCD düşünün bence.

    Sana tavsiyem PANASONIC 37PV70




  • ışık problem değil, yorumlarınız için teşekkürler. Yarın ps3 ü yanımda götürüp bi bakıcam büyük ihtimalle panasonic i alırım benimde kafama yattı
  • quote:

    Hi

    I bought this set a couple of days ago with the cabinet stand and it looks absolutely awesome. I cannot believe how good it all looks. My trusty Panasonic CRT began dying lately so decided to make the move to a flat screen. I decided to get it all done within a week otherwise i would never make a decision as there is always something that makes you change your mind. I had originally thought Plasma, then i had set my heart on LCD after reading a few reviews and nearly went for the Toshiba Regza 37x3030D or the Panasonic TX-32LXD700, however after looking around and speaking to my local electrical reatailer i decided to go for this one and just bought it. I got it with the cabinet stand and 5yrs warranty for £1200.

    Its incredible, i am so impressed with it and the SD picture quality is awesome. I was a little wary about moving from CRT but i must say there are absolutely no regrets. I love the cabinet it looks sleek and is desgined well and there is lots of space to fit everything on it. Im currently running SKY digital, DVD player, video player and my very sexy and awesome PS3 (currently the only HD source plugged in) through it. As previously stated the SD picture is very good, i watched the England v Brazil match the other day and it really was something special. When playing my PS3 on it, WOW, its incredible. I played F1 Championship Edition to test it and it looked so so good, i was racing around Monaco in all its glory.

    Set up was easy, although i didn't install it looked like pretty much anyone could do it, connecting the cables at the back is simple enough. After switching it tuned itself automatically. I would reccomend this to anyone who wants a great looking plasma that screams performance. I will post pictures if requested.


    Just out of interest if anyone has any suggestions with the settings i would love to hear it.

    Tom
    Bunun gibi birsürü olumlu yorum var avforumda,bence bir dene PS3 ü huşuna giderse al derim




  • peki kafama takılan tek şey 1024x768 pv70 in çözünürlüğü katalogda öle gözüküyor.Lcd ler genelde 1366x768. Ayrıca bendeki samsung kullanırken info menusunde 1280x720 çözünürlük görünüyor. Lcd nin standart çözünürlüğü yüksek bu durumda..
  • Bu modelin 42" olanından farkı çözünürlüğünün 1024x768 değil 1024x720 olması,yani biraz düşük;ama ekran büyüklüğünün 37" olması farkı kapatıyor hatta arayı açıyor.Haklısın plazmalarda genelde çözünürlük düşüktür;zaten bu yüzden SD ve DVD performansı iyi.LCD lerde ise çözünürlük dediğin gibi 1366x768 plazmalara göre avantajı var bir yerde ama malesef SD ve DVD performansı plazmalara göre çok gerilerde(Philips 9*hariç)
    HD performansına gelince,zaten en ince nokta bu,37" de pek sorun olmayacaktır bence.Sana önerdiğim 37PV70 de diğer markalarda olmayan 1080p işleyen yonga seti var bu da minimum kayıp demek.

    şurda da bir inceleme var panasonic 37PV70 ile ilgili;en iyi 37" plazma seçilmiş(gerçi piyasada pek fazla 37" yok ama incelemede zaten performansın düzeyinden bahsediliyor)
    Buyrunhttp://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/panasonic_th37px70.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h3ps3d -- 4 Haziran 2007; 23:59:43 >




  • Daha önce 37PV70 i araştırdınız mı,ne kadara bulabildiniz araştırdıysanız?Ben de uzun zamandır bu tV yi almayı düşünüyorum.
  • Ağırlıklı kullanım PS3 ise tek seçim; Samsung 37S81B yada bütçeniz yeterse Samsung 37R81 olmalıdır. Yüksek çözünürlük nedeniyle LCD tercih edilmelidir. Kaldı ki Panasonic plasmaların PV60 ile gelip PV70 ile kısmen devam eden iyi olmayan ünü var. Bu ün Ülkemizde pek önemsenmiyor ama yurt dışında oldukça fazla tepki var. Bunu değişik kullanıcı forumlarında görebilirsiniz. Ayrıca purple snake testi için aşağıdaki dosyayı indirip Panasonic 37PV70'i test etmenizi öneririm.
    http://www.4shared.com/file/8670152/eec5b113/PanasonicP60_purplesnaketest.html
    Samsung S serisi çok özelliği olmayan, ancak sıradan bir plasmaya göre oyunve bilgisayar ağırlıklı kullanımda avantajlı, düz bir LCD. R serisi ise, Movie Plus, Wide Color Enhancer ve daha yüksek dinamik kontrast özellikleri ile desteklenen oldukça iyi bir LCD. Bu özelliklere daha önce değişik konu başlıklarında değinmiştim. Kısaca tekrar belirtiyorum:
    Movie Plus; aynı görüntüyü TV ye aktarmayıp, hareketli görüntünün bir sonraki konumunu tahmin ederek, ona uygun resim yaratır ve yerleştirir. Bu sayede özellikle hareketli görüntülerde karşılaşılan titreme problemi bu sıra dışı teknoloji sayesinde ortadan kaldırılmış olur.
    Parlak goruntulerde Mavi ve Yeşil Rengin iyileştirilmesini sağlayan Wide Color Enhancer, renkleri TV’nin geniş kapsamlı renk gamıyla göstererek, gerçeğe en yakın renklerin elde edilmesini sağlar. Okyanusun mavinin her tonunu barındıran sularından tutun, baharda ağaç yapraklarının çok değişik tonlarına kadar gerçek renklerin ekrana yansımasını sağlar.




  • Yine sserin yine purple snake.BravoYukarıda verdiğim linkteki yazılan çizilenleri bir oku istersen arkadaşım,çok iyi şeylerden bahsediyorlar bu TV hakkında
  • valla benımde cozunurluk olayına kafam karıstı yarın ps3 le deneyıp bakıcam tum tv lerle. pv70 2850 ytl dogubankta 3 yıl garantılı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Thermaltake

    valla benımde cozunurluk olayına kafam karıstı yarın ps3 le deneyıp bakıcam tum tv lerle. pv70 2850 ytl dogubankta 3 yıl garantılı.

    Peşin galiba?
  • evet pesın fıyatı o taksıt e vade farkı koyuyolar.
  • Hayırlısı olsun ben 2.750 almıştım peşin,Tunç elektronikten biraz daha ısrar et almayı düşünürsen.Çözünürlük olayını da çok dert etme,LCD alırsan harika renklerden,kontrast seviyesinden mahrum kalırsın tabi DVD leri de düşük kalitede izlemiş olursun.Hiçbir zaman LCD ler plazmaların verdiği kontrast ve renk düzeyini veremezler hele panasonic in kontrast düzeyi gerçekten görülmeye değer.Senden bir ricam izlenimlerini bizimle paylaşman.Özellikle PS3 ü 37PV70 e bağladığında performansı.Yarın izlenimlerini bekliyorum.

    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h3ps3d -- 5 Haziran 2007; 0:41:47 >
  • ok yarın aksam yazarım ps3 performansını zaten çok merak edıyorum hemen yanında samsung lada denıcem uzun uzun

    Sonuç olarak 720p destekli bi oyundan ben pv70 ıle 1024x720 cozunurluk alıcam, lcd den 1280x720 alırken öylemi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h3ps3d

    Yine sserin yine purple snake.BravoYukarıda verdiğim linkteki yazılan çizilenleri bir oku istersen arkadaşım,çok iyi şeylerden bahsediyorlar bu TV hakkında

    Valla ben iyi şeyler dışında fazlaca olumsuz şeyler de okudum. Ne yazık ki 37PV70'in işlemcisi de 16 bit V real2. Hdtvorg ve Hdtvtest sitelerinde, test edilen panellerin çoğu tavsiye edilir nitelikte bulunur. Sonuçta ağır sözlerle eleştirmeleri mümkün değil. Bu konuda defalarca sizin eleştirilerinizi çürüttüğümü sanıyorum. Aşağıdaki linkteki artı ve eksilerini inceleyin. Bu plasmanın işlemcisi de Vreal2'dir.
    http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Conclusion.php
    Her nasılsa test edilen plasmada bile mor halkalar çıkmış ve şu notu koyma gereğini duymuşlar:(Note: Purple banding and posterization may be specific to our model.) Yani "mor halkalar ve gri sayısındaki azalmalar test ettiğimiz plasmaya özgü olabilir, genelleştirmeyin" diyorlar(!).
    http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Conclusion.php
    Aynı testte; hatalar (eksikliklere değinmeyeceğim) ilk beşte şöyle sıralanmış:
    Cons
    1024x768 resolution
    Posterization / False contouring
    Purple / Magenta banding
    High frequency buzz
    Average video mode deinterlacing
    Tüm bu eksikliklere rağmen (recommended) tavsiye edilmiş. Ne yapmasını beklerdiniz ki? Alternatif 37" bilinen bir markanın plasması daha var mı?
    Kullanana hayırlı olsun derim. Ancak yeni alacak arkadaşlar biraz daha araştırsınlar. Karar tabi ki sizin.




  • @ sserin

    Aynı site 42'' için bu değerlendirmeyi yaparken 37'' i yere göğe sığdıramıyor. Buna ne demeli ?

    ekleme : 37'' panasonic ilk 10 sıralamada 1.sırada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 5 Haziran 2007; 10:51:38 >
  • 37" te alternatifler arasında en iyi olduğundandır belki????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orjinalden alıntı: h3ps3d

    Yine sserin yine purple snake.BravoYukarıda verdiğim linkteki yazılan çizilenleri bir oku istersen arkadaşım,çok iyi şeylerden bahsediyorlar bu TV hakkında

    Valla ben iyi şeyler dışında fazlaca olumsuz şeyler de okudum. Ne yazık ki 37PV70'in işlemcisi de 16 bit V real2. Hdtvorg ve Hdtvtest sitelerinde, test edilen panellerin çoğu tavsiye edilir nitelikte bulunur. Sonuçta ağır sözlerle eleştirmeleri mümkün değil. Bu konuda defalarca sizin eleştirilerinizi çürüttüğümü sanıyorum. Aşağıdaki linkteki artı ve eksilerini inceleyin. Bu plasmanın işlemcisi de Vreal2'dir.
    http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Conclusion.php
    Her nasılsa test edilen plasmada bile mor halkalar çıkmış ve şu notu koyma gereğini duymuşlar:(Note: Purple banding and posterization may be specific to our model.) Yani "mor halkalar ve gri sayısındaki azalmalar test ettiğimiz plasmaya özgü olabilir, genelleştirmeyin" diyorlar(!).
    http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/Conclusion.php
    Aynı testte; hatalar (eksikliklere değinmeyeceğim) ilk beşte şöyle sıralanmış:
    Cons
    1024x768 resolution
    Posterization / False contouring
    Purple / Magenta banding
    High frequency buzz
    Average video mode deinterlacing
    Tüm bu eksikliklere rağmen (recommended) tavsiye edilmiş. Ne yapmasını beklerdiniz ki? Alternatif 37" bilinen bir markanın plasması daha var mı?
    Kullanana hayırlı olsun derim. Ancak yeni alacak arkadaşlar biraz daha araştırsınlar. Karar tabi ki sizin.


    Ya kardeşim sen anlamak istemiyorsun beni galiba.Yukarıda bahsettiğin özellikler 42" e ait bilmem anlayabildin mi.Zaten ben 42" alacak olsam Samsung 42Q91 alırım hem fiyat olarak hem de kullanıcı görüşlerini hesaba katarak,sanırım 42PV70 in SD performansı 42Q91 e göre biraz kötüymüş,ben bunları yurdışı sitelerinden kullanıcı görüşlerini okuyarak öğreniyorum,olaya senin gibi at gözlükleriyle bakmıyorum.Gelelim 37" e bu TV bence bir numara,eksikleri çıkabilir;fakat o eksiklikler sizin için sorun değilse zaten sorun yok,artıları ise benim için çok önemli.

    1)SD ve DVD performansı çok iyi
    2)HD kaynaklı sinyallerde diğer plazmalar gibi kayıp pek yok(1080p işleyen yonga seti işe yarıyormuş kullanıcılara göre)
    3)37" olması, bu da plazmaların dezavantajı olan "düşük çözünürlük" sorununu bir nebze azaltıyor
    4)Zaten siyah oranına ve renk kalitesine diyecek bir şey bulamıyorum,diğer çoğu plazmalar gibi bir numara!




  • Evet ps3 u hem pv70 de hem s81b de denedim resistance ile açıkcası pek bir fark göremedim görüntü kalitesinde yani plasmanın daha yuksek cozunurluklu lcd den asagı kalır yanı yoktu. Bıraz daha dusunup kararımı verıcem aksamda tv yı yollıcaklar. Hangısı olursa olsun resım cekıp buraya koyarım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.