Şimdi Ara

Yaşanabilir NEMSİZ şehir tavsiyesi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
67.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ankara ankara. geceleri uyuyabiliyosun
  • Siz Kırklareli ne gelin

    Daha önce haritada haberim bile yoktu ama buzzz bildiğin akşam uzun pijamalarla yatıyorum :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmeyin la eskişehire yozgata gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprağım, gerçekten Konya diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

    Erzurum - Malatya'da terör var mı ? İkiside çoğu batı ilinden daha gelişmiş

    Alıntıları Göster
    Hocam herhangi bir insana nasıl erzurumu önerebiliyorsunuz? Geleceğin parisi bile olsa o insanlarla aynı ortama girmek bile stres kaynağı. Hele bir de konu sahibinin izmirden örnek verdiğini düşünürsek, izmirin insanından sonra erzurumunki.......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaraya gel hocam ağustosa kadar sıcak olmuyor artık, ki 2 gün ısınsa 3 gün yağmur yağıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurum'da 5 yıl yaşadım. Şehir merkezi yüksekliği 1900 mt. Kışın bazı günler -40'ları görüyor ve sokağa çıkınca, soğuk hava vücudunuzun açık olan kısımlarını kesiyor ve sızlatıyor.Ama eğer sıkı giyinirseniz, nem olmadığından gram üşümezsiniz. İstanbul'da bile kışın daha çok üşüyorum, nemden dolayı soğuk adamın içine işliyor resmen.Kar yağınca hava sıcak oluyor, güneş açtığında ise hava inanılmaz soğuk oluyor.

    Yazları ise malum şehir yüksekliğinden dolayı güneşe daha yakın ve güneş kuru havanın etkisiyle adamı kavuruyor.Gölgelik yerlerde ise sıcak hava hissedilmiyor.O kavurucu havada efsane bir serinlik yaşatıyor.En basitinden bir otobüsün gölgesine bile geçseniz serinliyorsunuz.

    Son olarak Erzurum'un en sıcak yaz günlerinde bile gece yorganla yatardım.Bir damla da terlemezdim.Şuan İstanbul'da yorganla yattığımı düşünemiyorum bile




  • Isparta güzeldi.2.5 sene yaşadım orada.Nem fazla yoktu.
    Kahramanmaraş da güzel diyebilirim,nemsiz.Ama çomar şehir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEAME

    Hocam herhangi bir insana nasıl erzurumu önerebiliyorsunuz? Geleceğin parisi bile olsa o insanlarla aynı ortama girmek bile stres kaynağı. Hele bir de konu sahibinin izmirden örnek verdiğini düşünürsek, izmirin insanından sonra erzurumunki.......

    Alıntıları Göster
    Erzurum'da beş sene yaşadım , daha önce Samsun Trabzon Antalya olmak üzere bazı illerde 3-4 ay yaşadım tabi bu 3-4 ay süre zarfinda insan şehri az çok tanıyor.

    Fakat benim aralarında en rahat ettiğim şehir Erzurumdu. Tabi samsun ve Antalya gelişmişlik sosyal bakımdan erzirumdan üstün buna bir itirazım yoktur. Fakat insan olarak Erzurum insanının gayet yardımsever güzel insanlar olduğunu gördüm. Tabiki her şehirde vardır barzolar ama dediğim gibi Erzurum tam bana göre memur şehri. Aslında kış mevsimini seven bir öğrenciler içinde oldukça yeterli. Üniversitesi şehir içinde şehir zaten yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'nin en büyük 3 üniversitesi büyüklük alan olarak.

    Her neyse yaşam koşulları çok uygun doğuda veya ben Erzurum'da öyle gördüm et,tereyağı ,peynir ,ekmek ulaşım , oldukça uygundu . Tabiki İzmir'deki sosyal ortamlar olmaz fakat ben şahsım alkol sigara kullanmadığım için gece kulübü niye yok diye sitem etmedim Erzurum'da .

    Üstelik kış mevsimine hayranım kayak severler için cennet bir şehir. Aynı şekilde Kayseri'de ..

    Dediğim gibi arkadaş nemsiz bir şehir tavsiyesinde bulunmuş bende Erzurum havasını çok sevdiğim için tavsiyede bulundum. Yoksa isteyen beğenir isteyen beğenmez erzurumu benim gördüklerim düşüncelerim bu yönde.


    Bu arada İzmir'in insanı hakkında bilgim yok galiba siz daha önce Erzurum'da bulunduğunuz için boyle soylediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 27 Ağustos 2019; 15:35:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çanakkale güzel yer. Emekliliğimde yaşamak istediğim yer... AMA yılın 300 günü rüzgar alır. nemden terlersin ve rüzgarla bir güzel çarpılıp kurursun. hasta yapmazsa da aptal gibi yapar rüzgarı.
  • Kutahya tam istedigin sehir
    Yazin dahi aksamlari mont alirsin yanına

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tunceli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirliyim, ileride edirne, çanakkale ya da eskişehirde yaşamayı planlıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere deniz olan yerleri eleyin. Hem deniz, hem nemsizlik olmak.

    İç anadolu olacak mecbur. Doğu da tavsiye edilmez.

    En iyi tercih: Ankara.
  • Aydın efeler, Aydın fevzipaşa, Aydın didim Astımı, bronşiti ve neme karşı alerjisi olanlar için gördüğüm kadarıyla bire bir. Hatta bırakın yürümeyi, karadenizde öksürmekten ağzından kan gelen astımdan nefesi kesilen bir çok kişiyi bu saydığım yerlerde rahat rahat yürürken, spor yaparken, koşarken gördüm. Canlı canlı şahit oldum. Tanıdım tanıştığım hikayesini dinlediğim kişilerdir bunlar. Tavsiyemdir oralar. Ama Aydın Söke(özellikle bronşit varsa), Buharkent vs uzak durun orada nefesi boğazına düğümleniyor insanın ne hikmetse. Muğla bodrum ve datça da iyiymiş kulaktan dolma duydum ama canlı şahit görmedim. Havada tek başına nem değil başka maddeler de var tetikleyen veya iyileştiren. Antalya deniz kıyısı kötü iken o dağlık ve iç kısım iyi mesela. Ankara merkez ve çorum yozgat çevresi nemsiz olmamasına rağmen çok da iyileştirici rahatlatıcı etkisi yok. Ama Ardahan kars ve erzurum rahatlatıcı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 28 Ağustos 2019; 12:33:55 >




  • Türkiye'de genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi(Van gölü ve Karadeniz bölgesine yakın kısımlar hariç) nemi en az olan bölgelerdir.
    Eskişehir'in ise nem bakımından kararsız olduğunu düşünüyorum, bazen İç Anadolu Bölgesi'ne yakınlığından nem diğer kıyı bölgelerine göre daha az olabilirken, ülkemizin batıdan veya güneyden gelen yağış sistemleri ile beraber nem seviyesi oldukça yükseliyor.
    Türkiye'nin 2013-günümüz tarihleri arasında saatlik nem,rüzgar,basınç durumlarını https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=relative_humidity/orthographic=-329.90,38.64,3000/loc=30.522,39.809 linkinden takip edebilirsiniz.




  • Hatay'da yaşıyorum, sıcak buralarda hep vardı ama son yıllarda farklı ve ağır etkileriyle hep kendisinin varlığını hissettiriyor. Mesela yazıldığı üzere bu sene havanın bağıl neminden ilk defa nefes alamayıp boğulur gibi olduğumu hissettim. Doğal olmadığını da düşünmüyor değilim...

    Havanın soğuk olduğu kış aylarında da korkunç bir dengesizlik var; sanki dijital, iyonize bir sahte iklimlendirme altındayız. Isınsanız bile uyuyamıyorsunuz ya da soğuktan güçsüzleşiyorsunuz diyebileceğimiz yan etkiler mevcut...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir,Denizli,Isparta
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.