Şimdi Ara

Yazılı Bildirim Olmadan Geriye Dönüş İşten Çıkarılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aşağıda detayını vereceğim konu hakkında yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    22/11/2021 tarihinde işverenim tarafından sözlü olarak işten çıkarılacağımı öğrendim; ancak haksız olarak işten çıkarıldığımı bildiği için , kendi vicdanını rahatlamak adına, Aralık 2021 maaşımı da vereceklerini söyledi. Bende madem böyle bir düşünceniz var o zaman beni Ocak 2022 de işten çıkarma imkanınız varsa Ocak 2022 de çıkartın, çıkartılma işlemlerini o zaman sonlandıralım dedim kabul ettiler. Aralık ayında ofise gitmeden çalışıyormuş gösterildim. 3 Ocak 2022 de şirkete çıkartılma işlemlerini sonlandırmak için gittiğimde bana karşılıklı olarak anlaştığımızı ve kesinlikle işe iade davası açmayacağımı bildirilen bir feragatname imzalatmaya çalıştılar, bende böyle bir şeyi kesinlikle imzalamayacağımı bildirdim. O gün işveren tarafından küfürleşmeye varan bir tartışma yaşandı, şirket avukatının daha sonra beni arayacağı söylenerek görüşme bitirildi. 4 Ocak günü herhangi bir arama olmadı. Şirketten resmi olarak çıkartılma gibi bir durumum olmadığından devamsızlık gibi sebepten haklı fesih olmaması için 5 Ocak günü kovid-19 testi yaptırdım ve işverene karantina da olduğumu ve avukatın hala aramadığı bilgisini verdim. 5 Ocak akşamı şirket avukatı aradı ve hiç bir hakkımdan feragat etmem istenmeden işten çıkartılmam neyse gerçekleştirilsin dedim.

    Bir sonuca bağlanmadan görüşme sonlandırıldı. 6 Ocak günü kovid testimin sonucu negatif çıkmasından sonra bir sağlık kuruluşundan rahatsızlığımın devam ettiğini ve 2 gün istirahat istediğimi işverene iletmek üzere rapor aldım Şirketin insan kaynaklarına 6-7 Ocak tarihinde raporlu olduğumu ve 10 Ocak tarihinde iş başı yapacağımı açıkça bildirildim. Bunun üzerine 07/01 tarihi saat 10:30 da SGK'dan işveren tarafından 31/12/2021 tarihli olmak üzere haklı bir sebep bildirilmeden işten çıkartıldığımı öğrendim. 11 Ocak tarihinde yasal hak edişlerim bir miktar eksik hesaplanarak hesabıma yatırıldı. Bu tarihten sonra da iş verenle herhangi bir iletişimimiz henüz olmadı

    Yukarıda bahsettiğim gibi hiçbir yasal bildirim ve imzaladığım hiç bir resmi vesaik olmadığı halde durumum kısaca budur. Benim bildiğim kadarıyla iş kanuna göre işveren fesih bildirimini ve sebebini yazılı olarak bildirmek zorunda. İşe iade davası hariç bu şekilde başıma gelen işten çıkartma için hangi yasal haklarım vardır?

    Yardımcı olacaklara tekrar teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sözleşmeniz belirli süreli mi belirsiz süreli mi , vakit kaybetmeden dava şartı olan arabuluculuk randevusu alın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.